1915 Çanakkale Köprüsü

sezgin_ist

Moderatör
Moderatör
1915 Çanakkale Köprüsü , Çanakkale’nin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında bulunan asma köprüdür. Çanakkale Boğazı’nın ilk ve Marmara Bölgesi 'nin beşinci asma köprüsüdür. Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun bir parçası olan köprü, 18 Mart 2022’de hizmete girdi. 2.023 metre orta açıklık uzunluğu ile Japonya’daki Akashi Kaikyō Köprüsü 'nü geçerek dünyanın en uzun orta açıklığına sahip asma köprüsü olmuştur.

09


Kaynak : Wikipedia
Görsel TRT’den alınmıştır.
 
Köprü tam olarak bittirildikten sonra dahada güzel görünmeye başladı ışıklandırmalar falan tam çanakkaleye uygun bir tasarım zamanla otoyol bağlantıları tam biterse çok daha fazla kullanılacaktır.
 
Son düzenleme:
Aynen. Top mermileri konup vinçler alındıktan sonra ve ışıklandırmalarda tamamlanınca köprü güzel görünümüne kavuştu. Kınalı-Malkara ve Lapseki-Balıkesir etapları tamamladığında çok güzel olacaktır.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana ve Rafet
Bayram tatili
Bakan Uraloğlu, Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun 4-14 Nisan 2024 tarihleri arasında toplam 130 bin 519 araç tarafından kullanıldığını açıkladı. Çanakkale Boğazı’nı birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü’nden ise 155 bin 307 aracın geçiş yaptı.
Kaynak: Ulaştırma Bakanlığı
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
15 / 05 / 2024 Tarihinden itibaren geçerli zamlı ücret tarifesi:
 

Ekli dosyalar

  • image.png
    image.png
    7.6 KB · Görüntüleme: 0
  • Beğen
Tepkiler: Meksika

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular