Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

2025 Yılı Tahminler | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

2025 Yılı Tahminler

turgutkuzan

Paylaşımcı Üye
2025 yılı süpriz gelişmesi : Sonbaharda referandum

Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerinize olsun.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimler öncesinde hemen her parti yeni bir anayasa yapılması yönünde vaatlerde bulunmuştu.
Seçim sonuçlarına göre, yeni anayasayı referanduma götürmek için iktidar partisinin muhalefet partilerinden HERHANGİ BİRİYLE işbirliği yapması yeterliydi.
Buna rağmen, yeni anayasanın hazırlanması için Anayasa Uzlaşma Komisyonu adı altında bir komisyon oluşturulmuştur.

Komisyon kurulması bir işin YAPILMAMASI için kullanılan bir yöntemdir.

İktidar partisinin neden yeni anayasa sözünü tutmak istemediğini anlayamadım.
MUKADDER olan gerçekleşti ve komisyon çalışmalarından sonuç alınamadı.

Bununla birlikte yeni anayasa sözleri verilmeye devam edildi.
Daha sonraki yıllarda, 2011 yılındaki imkana sahip olunmasa bile yeni anayasa için çalışmalara devam edildi.

Pandemi, deprem ve uygulamaya konulan yeni ekonomik sistemin doğum sancıları vs. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimler iktidar partisi için en kötü sonuçlanan seçim oldu.
Bu sonuç ile yeni anayasa sözünün tutulması İMKANSIZ hale geldi diye düşünüyordum.

Fakat iktidar partisi tekrar yeni anayasa çalışmalarına başladı.
İlk başlarda MUHALEFETİN AĞZINA SAKIZ VERME taktiği olduğunu düşünmüştüm.
Fakat dünyadaki ve Türkiye'deki gündem o kadar sık değişmeye başladı ki, muhalefetin ağzına sakız vermeyi gerektirecek bir durum olmadığının farkına vardım.
Buna rağmen iktidar partisinin referandum kararı çıkarması bile İMKANSIZ olan anayasa çalışmalarını CİDDİ CİDDİ devam ettirmesini anlayamıyordum.

Çeşitli sebeplerle milletvekillerinin partilerinden istifa etmelerinin artması dikkati mi çekti.
Araştırdım, 14 Mayıs 2023 tarihinden itibaren 128 milletvekilliği durum değişikliği olmuş.

O zaman BÖL-PARÇALA-YÖNET taktiği aklıma geldi.
Milletvekili istifalarının bir kısmının arkasında iktidar partisinin parmağı olduğunu tahmin ediyorum.

Araştırmama göre iktidar partisinin anayasa teklifine KESİNLİKLE hayır diyecek 178 milletvekili var.
314 milletvekilinin oyu ise cepte görünüyor.
53 milletvekili ikna edilebilirse anayasa referandumu MÜMKÜN görünüyor.

Diyelim ki, 53 milletvekili ikna edildi, referandum kararı çıktı.
Referandumda EVET çıkması mümkün mü?

Bugünkü şartları (özellikle ekonomik sıkıntıları) göz önünde bulundurursak referandumda EVET çıkması ihtimali çok düşük.
O zaman iktidar partisi HAYIR çıkma ihtimali yüksek bir referanduma yönelik çalışmalarını neden devam ettirmektedir?

Muhtemelen, iktidar partisi, halkın ekonomik ve diğer sıkıntılarını ARKA PLANA DÜŞÜRECEK bir hazırlık içinde.

Asıl anlamlandıramadığım husus neden ŞİMDİ?

Cumhurbaşkanımızın görev süresi 2028 yılında sona eriyor.
Yeni anayasa ile görev süresini uzatmayı düşünüyor olsa bile 2027 yılında yapılacak bir referandum da EVET oyu çıkması daha yüksek ihtimal.
O zaman neden ŞİMDİ?

Eğer hedef TÜRK DEVLETLERİNİ TEK YÖNETİM ALTINDA birleştirmekse, mevcut anayasa ile bunu yapmak mümkün olmayacağı için ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ ŞİMDİ yapıp, 2028 yılına kadar TÜRK DEVLETLERİNİ TEK YÖNETİM ALTINDA birleştirmek mümkün olabilir.
Birleşmiş Türk devletlerinin İLK başkanı kim olur acaba? :)

Not
: Bu mesaj 2030 yılı tahminleri ile ilgili başlıkta paylaşmak için hazırlanmıştı. Konu kaldırılmış olduğu için bu aşlık altında paylaşılmıştır.

Son düzenleme:
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.

Tahmin denilince meşhur kahinlerimizin söylediklerini anmadan geçmek olmaz :

İki farklı çağda yaşamış olmalarına rağmen, Nostradamus ve Baba Vanga'nın 2025 yılı için çizdikleri tablo oldukça benzer.
Her iki kahin de, 2025 yılında Avrupa'da büyük bir savaşın çıkacağını ve bu savaşın tüm dünyayı etkileyeceğini öngörüyor.
Kehanetlere göre, bu savaşın sonucunda büyük bir anarşi yaşanacak ve dünya düzeni ciddi şekilde sarsılacak.

Sosyal medyada hızla yayılan bu kehanetler, kullanıcılar arasında büyük bir tartışma yarattı.
Bazı kullanıcılar, kahinlerin öngörülerine inanırken, bazıları ise bu tür iddialara şüpheyle yaklaştı.
Bir kullanıcı, "Daha kötü günler geliyor" şeklinde yorum yaparken, bir başkası ise "Bir de Simpsonlar'ı bekleyeceğim" diyerek mizahi bir yaklaşım sergiledi.

BABA VANGA'NIN 2025 KEHANETLERİ
Ünlü Bulgar kahin Baba Vanga'nın 2025 yılına dair yaptığı ürkütücü öngörüler, dünya genelinde büyük yankı uyandırıyor.
Vanga'ya göre, yeni yıl insanlık için büyük değişimlerin ve zorlukların kapılarını aralayacak.

Vanga'nın kehanetlerine göre, 2025 yılında Avrupa kıtası, büyük bir çatışmanın etkisi altında kalacak ve bu durum kıtanın nüfusunda ciddi bir azalmaya yol açacak.
Bu olay, daha büyük felaketlerin habercisi olarak yorumlanıyor.
Ünlü kahin, 2025'ten sonra dünyada yaşanacak koşulların giderek kötüleşeceğini ve hatta kozmik bir olayın meydana geleceğini öngörüyor.

2025: Bilim Kurgu Gerçeğe Dönüyor

Baba Vanga'nın kehanetleri sadece dünya olaylarıyla sınırlı değil.
Ünlü kahin, 2025'te bilim dünyasında da büyük atılımlar olacağını öngörüyor.
Vanga'ya göre, bilim insanları insan beyninin sırlarını çözerek telepatiyi mümkün kılacak bir yöntem bulacak.
Bu sayede insanlar, beyin dalgaları aracılığıyla doğrudan iletişim kurabilecek.

Uzaylılarla Karşılaşma ve Tıbbi Devrim

Vanga'nın en dikkat çeken kehanetlerinden biri de dünya dışı yaşamla ilgili.
Ünlü kahin, 2025 yılında dünya dışı varlıklarla temas kurulacağını ve bu olayın büyük bir spor etkinliği sırasında gerçekleşeceğini iddia ediyor.

Öte yandan, tıbbi alanda da büyük bir devrim yaşanacak. Bilim insanları, laboratuvar ortamında insan organları üretebilecek.
Bu gelişme, organ nakli bekleyen sayısız insan için umut ışığı olacak.

Gizemli Bir Enerji Kaynağı ve Gelecek

Baba Vanga, enerji alanında da çarpıcı bir keşfin yapılacağını öngörüyor.
Bilim insanları, neredeyse doğaüstü güçlere sahip yeni bir enerji kaynağı bulacak.

NOSTRADAMUS'UN 2025 KEHANETLERİ

Nostradamus'a göre, 2025 yılında dünya genelinde yaşanacak büyük seller, kıyı şehirlerini yerle bir edecek ve milyonlarca insanı evsiz bırakacak.
Bu felaketin ardından, ortaya çıkacak kargaşadan faydalanarak yeni bir "Su İmparatorluğu" kurulacak.
Bu gelişme, mevcut dünya düzenini kökünden sarsacak ve insanlık tarihinin yeni bir dönemini başlatacak.

Karanlık Güçlerin Yükselişi ve Bilimsel Devrim

Sular altında kalan dünya, sadece doğal afetlerin değil, aynı zamanda karanlık güçlerin de etkisi altında kalacak.
Nostradamus, karanlık ritüellerle güçlenen tarikatların ortaya çıkacağını ve insanları manipüle ederek kendi amaçları doğrultusunda kullanacaklarını öngörüyor.
Bu durum, zaten büyük bir yıkım yaşayan dünyada kaosu daha da derinleştirecek.

Öte yandan, Nostradamus'a göre 2025 yılında bilim dünyasında da büyük bir devrim yaşanacak.
Kuantum fiziğinde yapılacak çığır açıcı çalışmalar, insanlığın bilinç ve gerçeklik algısını kökten değiştirecek.
Bu sayede insanlar, farklı boyutlara geçiş yapabilecek, gerçekliği manipüle edebilecek ve hatta daha üstün zeka formlarıyla iletişim kurabilecek.

Komplo Teorilerinin Doğrulanması ve Dijital Kıyamet

Nostradamus, 2025 yılında dünya genelinde büyük bir şeffaflık hareketinin başlayacağını ve uzun süredir gizli tutulan sırların ortaya çıkacağını öngörüyor.
Bu durum, hükümetlerin ve büyük kurumların itibarını sarsacak ve yeni bir dünya düzeninin inşasına zemin hazırlayacak.

Ancak bu değişimler, aynı zamanda büyük tehditleri de beraberinde getirecek.
Nostradamus, 2025 yılında küresel çapta büyük bir siber saldırı yaşanacağını ve bu saldırının tüm altyapıyı çökerteceğini belirtiyor.
Elektrik şebekelerinin, finansal sistemlerin ve iletişim ağlarının çökmesiyle birlikte dünya büyük bir kaos yaşayacak.

Antik Bilgeliğin Yeniden Doğuşu

Tüm bu kargaşa ve yıkımın ortasında, Nostradamus umut ışığı olarak antik bilgeliğin yeniden doğuşunu görüyor.
Bitkisel tıp, şifa ritüelleri ve doğa ile uyum içinde yaşama gibi eski uygulamalar, insanlığın yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olacak.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Kahinlerimizin 2024 yılı tahminlerini hatırlayalım:

Nostradamus 2024 kehanetleri:
2024'TE İKLİM KRİZİ
2024'TE DAHA FAZLA JEOPOLİTİK ÇATIŞMA
Nostradamus'un dörtlükleri "kara ve deniz savaşı" ile "Kızıl düşman"dan bahseden satırlar içeriyor.
"Kızıl düşman" komünist Çin devletini temsil ediyor olabilir. Çin'in kayda değer deniz kuvvetleri göz önüne alındığında, diplomatik bir olay olasılığı göz ardı edilemez.
2024'TE KRALİYET KARGAŞASI
Nostradamus'un kehanetleri potansiyel bir kraliyet kargaşasını işaret ediyor.
Nostradamus, baskılarla karşı karşıya kalan ve sonunda zorla sürülen "Adaların Kralı" olarak bilinen bir figürden bahsediyor.
Kehanete göre sürgün edilen bu figürün yerini "kralın izini taşımayan" biri alıyor. Bu kehanetin Kral III. Charles'ın tahttan çekilmeye zorlanması ve Prens William yerine Prens Harry'nin tacı alması anlamına gelebileceği öne sürülüyor. Ancak son durum göz önüne alındığında bu pek olası görünmüyor.
2024'TE YENİ BİR PAPA
Nostradamus, 2024'te yeni bir Papa olasılığına değiniyor. Papa Francis'in 80'li yaşlarının ortasında olması ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olması nedeniyle Vatikan'da değişim kapıda olabilir.
Ancak Nostradamus, bu yeni liderin "görüşünü zayıflatacağı" ve pozisyonunu uzun süre koruyacağı konusunda da uyarıyor. "Zayıflatmak" tabirinin ne anlama gelebileceği ise yoruma açık.

Sputnik'in derlediği Baba Vanga 2024 kehanetleri:
1. Putin'e suikat girişimi
Vanga, gelecek yıl bir yurttaşının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e suikast girişiminde bulunacağını öngördü.
2. Trump gizemli bir hastalığa yakalanacak
Baba Vanga, ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın 2024'te kendisini sağır edecek ve beyin travmasına neden olacak gizemli bir hastalığa yakalacağını tahmin etti.
3. Avrupa'da terör saldırısı kehaneti
Baba Vanga, 2024 kehanetlerinde Avrupa'da artan terör saldırıları konusunda uyardı ve 'büyük bir ülkenin' 2024'te biyolojik silah testleri veya saldırıları gerçekleştireceğini öngördü.
4. Büyük bir ekonomik kriz
Artan borç seviyeleri ve artan jeopolitik gerilimlerin ana faktörler olmasıyla birlikte, Baba Vanga, 2024 yılında küresel ekonomiyi etkileyecek büyük bir ekonomik kriz olacağını tahmin etti. Bu krizin, artan borç seviyeleri, jeopolitik gerilimler ve ekonomik gücün Batı'dan Doğu'ya kayması gibi birçok faktör tarafından tetikleneceğini öngördü.
5. Hava kirliliği sorunları
Baba Vanga 2024 için korkunç hava olaylarının ve doğal afetlerin yaşanacağını öngördü.
6. Kuantum hesaplamasında ilerleme
Baba Vanga'ya göre 2024 yılında kuantum bilgisayarların geliştirilmesinde önemli ilerlemeler yaşanacak. Kuantum bilgisayarların gelişiminin finans, sağlık ve siber güvenlik gibi çeşitli sektörler üzerinde önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor. Bu bilgisayarlar, benzeri görülmemiş hızlarda karmaşık hesaplamalar ve veri analizleri gerçekleştirebilecek.
7. Siber saldırılarda artış
Baba Vanga, 2024 yılında siber saldırılarda önemli bir artış olacağını tahmin etti. Bilgisayar korsanlarının daha sofistike hale geleceği ve elektrik şebekeleri, su arıtma tesisleri gibi kritik altyapıları hedef alacağı konusunda uyardı. Bu saldırılar potansiyel olarak yaygın bir kesintiye ve kaosa neden olabileceği gibi ulusal güvenlik için de bir tehdit oluşturabilir.
8. Kansere ve alzheimera çare bulunacak
Baba Vanga'nın kehanetleri arasında olumlu görüler de yer alıyor. Vanga'nın, 2024 yılında Alzheimer ve kanser de dahil olmak üzere tedavi edilemeyen hastalıklara yönelik yeni tedaviler bulunacağını söylediği öne sürüldü.
9. Küresel ısınma felaketleri
Baba Vanga, küresel ısınmanın da etkisiyle 2024 yılında yıkıcı hava olaylarının ve doğal afetlerin olacağını tahmin etti. Kasırga, yangın ve sellerin sayısının artacağını belirten Baba Vanga, bu olaylarda büyük can kayıpları olacağını aktardı. Kahin, ayrıca Pasifik Kıyıları bölgesinde önemli hasara ve can kaybına neden olacak büyük bir deprem olacağını da söyledi.
10. Bir ejderha gezegeni ele geçirecek
Baba Vanga, "güçlü bir ejderhanın" gezegeni ele geçireceği ve üç devin -muhtemelen Rusya, Çin ve Hindistan- birleşeceği konusunda uyardı. Baba Vanga, hatta üzerinde 100, 5 ve bir sürü sıfır rakamı bulunan kırmızı bir paranın dünya genelinde kullanılacağını tahmin etti.
Uzaylılarla temas
Diğer yandan Baba Vanga, insanlığın önümüzdeki 200 yıl içinde uzaylılarla temas kuracağını tahmin ederek dünyanın sonunun 5079 yılında geleceğini söylemiş ancak buna neyin sebep olacağına dair bir açıklama yapmamıştı.

Bir tahmin de benden gelsin:

2025'te Windows 12 çıkacak.

Thompson Reuters IP & Science, bilimsel araştırmalar ve patent başvurularını değerlendirdi, gelecek ile ilgili 10 büyük tahminde bulundu.
Analistler 2025’te dünyanın nasıl olacağı konusunda tahmin yürüttü ve “2025’te dünya: 10 Yenilik Tahmini” başlığıyla tahminlerini yayınladı. İşte birbirinden ilginç o 10 tahmin:
(Temmuz 2014 de yapılan tahminler )

1- Bunama (demans) vakalarının sayısı azalacak.
2- Dünyanın en büyük enerji kaynağı güneş olacak.
3- Tip 1 diyabet gibi hastalıkların önüne geçilecek.
4- Gıdada kıtlık tarih olacak
5- Herkesin pilot ehliyeti bulunacak
6- Hayatımızdaki her şey dijital hale gelecek.
7- Akaryakıt bazlı paketleme tarihe karışacak.
8- Kanser tedavilerinin daha az yan etkisi olacak.
9- Bebek doğar doğmaz DNA haritası çıkarılabilecek
10- Zamanda yolculuk sıradan hale gelecek.

Merkez Bankası'nın 2024 yıl sonu enflasyon tahmini 6 puanlık artışla yüzde 44'e; 2025 tahmini de yüzde 21'e yükseldi.

EYLÜL 2024 de açıklanan ORTA VADELİ PROGRAM (2025-2027) dokümanında :

Küresel enflasyonun ise 2024 ve 2025 yıllarında sırasıyla ortalama yüzde 5,9 ve 4,4 oranında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir.
Önceki OVP’de (Türkiye için) yüzde 15,2 olarak belirlenen 2025 enflasyon hedefi de yüzde 17,5’e yükseltildi.
2025 büyüme oranı hedefi de önceki plana göre 0,5 puan aşağı çekilerek yüzde 4 oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 17 Eylül 2024 tarihli açıklaması : 2025'in sonunda enflasyonu yüzde 20'nin altına indirebileceğimize samimi şekilde inanıyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar