Adana Büyük Sanayi Kuruluşları

Adana

Paylaşımcı Üye
SASA, çalışan sayısını 9 yılda 14 binin üzerine çıkardı
sasa-polyester--600


İSTANBUL (AA) - SASA, çalışan sayısının 9 yılda 14 binin üzerine çıktığını, taşeron işçilerin de şirketin kadrosuna geçtiğini açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, SASA’nın çalışan sayısı 9 yılda 1150’den 14 binin üzerine çıkarken, taşeron işçiler şirketin bordrosuna geçti. İstihdama ayrılan bütçe, şirketin maliyetlerinin yüzde 7’sini teşkil ederken en düşük maaş asgari ücretin yaklaşık yüzde 50 üzerinde.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erdemoğlu Holding ve SASA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şeker, şirketin insan kaynakları yönetiminin stratejik ve etik bir yaklaşımla yönettiğini belirtti.

SASA’nın Erdemoğlu Holding bünyesine geçtiği 2015’ten itibaren kalifiyeli işgücü yolunda istikrarlı adımlar attığını kaydeden Şeker, bu süreçte attıkları en önemli adımlardan birinin çalışan toplam sayısının yaklaşık yüzde 15’ini teşkil eden taşeron işçilerin de şirket bordrosuna alınması olduğunu vurgulayarak, bu adımı kendi inisiyatifleriyle attıklarını, üstelik bu yönde herhangi bir sendikal talebin olmadığını da iletti.

Şeker, üretim maliyetleri içinde istihdamın yaklaşık yüzde 7’lik bir paya sahip olduğuna işaret ederek, SASA’nın Adana ve bölgesinin istihdamına yaptığı katkının payının büyük olduğunu kaydetti.
  • ‘İstihdam SASA için stratejik olduğu kadar etik bir alan’
Şeker, son günlerde bazı haberlerde şirketin insan kaynağı uygulamalarına ilişkin yanıltıcı bilgilerin paylaşıldığına dikkati çekerek, SASA’nın istihdam yaklaşımının sadece stratejik değil etik de olması için çalıştıklarını, sendikalarla ilişkilerinin de bu prensip çerçevesinde geliştiğini anlattı.

Farklı sendikalarla SASA içinde örgütlü oldukları dönemlerde yakın temas içinde çalıştıklarını belirten Şeker, pek çok toplu iş görüşmesini bu sendikalarla bizzat yönettiğine dikkat çekti.

SASA’da en düşük net ücretin mevcut asgari ücretin yüzde 47 yukarısında olduğunu belirten Şeker, şirketin ücret güncellemelerini dinamik bir yaklaşımla yaptığını, SASA’nın ücretin yanı sıra çok sayıda ikramiye ve yan hakkı çalışanlarına sunduğunu etti.
 
Son düzenleme:
TEMSA
images (8)


Şirketin Adana’da 500.000 m²’lik alana kurulu fabrikasında, 1.400 çalışanıyla 4.000 adet otobüs ve midibüs, 7.500 adet hafif kamyon olmak üzere yılda tek vardiyada toplam 11.500 adet araç üretilmektedir. Fabrikada Maraton ve Safir şehirlerarası yolcu ve turizm otobüsleri, Prestij midibüsleri ile şehir içi toplu taşımacılık için üretilen Avenue otobüsler, ayrıca Amerika için TS35, TS30, TS45 ve Avrupa için Avenue, LD, Midi Coach segmentinde ise MD9 otobüsleri üretilmektedir.

Elektrikli araçlar konusunda dünyada oyun kurucu şirketler arasında yer alma vizyonuyla faaliyetini sürdüren TEMSA, kardeş şirketi Skoda Transportation’ın da teknoloji gücü ve bilgi birikimiyle, Avrupa’da, sürdürülebilirlik liginin en üst sıralarındaki şehirlerine elektrikli araçlarını ihraç etmeyi sürdürüyor.
 
Son düzenleme:
Atlas Denim

atlasdenim


Atlas Denim Şirketi Beytullah Yıldız ve Erdoğan Türkmen’ in girişimleri ile 2016 yılında Adana’da kuruldu. Sağlam temellerin üzerinde yükselen Atlas Denim, altına imzasını attığı her yatırımın, Türkiye’ yi ve ülkemiz insanını temsil ettiği bilinciyle başarılı hizmetlerini birçok farklı ülkeye yaymakta, istikrarlı bir şekilde büyümektedir. Ve bu sayede ülkemizin gelişiminde etkin bir rol oynuyor; sosyal ve ekonomik kalkınmamıza, refahımıza önemli katkılarda bulunuyor.

Atlas Denim, hızla gelişen Türkiye’nin altyapısının kurulmasında, geliştirilmesinde ve bu sayede daha kaliteli bir yaşama ulaşılmasında, Tekstil sektörünün üstlendiği rolün bilinciyle çalışıyor. Sektörün dünya çapında bir oyuncusu niteliğiyle de değişen dinamiklere optimum çözümleri sunmak adına, sürekli olarak teknolojisini yeniliyor; bilgi birikimini ilerilere taşıyor. Öğrenmek, araştırmak, geliştirmek, yenilenmek ve bu birikimleri en uygun koşullarda hayata geçirmek, Atlas Denim temel hedefleri arasında yer alıyor.

Toplam Alan: 260.000 m2

Aylık Üretim Kapasitesi: 5.000.000 m

Çalışan: 1600+

Yıllık Yeni Koleksiyon: 40
 
Son düzenleme:
Kıvanç Tekstil

homelogo


1950’li yılların başında Hacı Mustafa Kıvanç tarafından kurulan dokuma kumaş üreticisi Kıvanç Tekstil, yarım asrı aşkın tecrübesi ile Adana’da faaliyet göstermektedir. İplik üretiminden boya-terbiye uygulamalarına kadar kumaş üretimindeki tüm süreçlere hakim olarak entegrasyonunu tamamlayan Kıvanç Tekstil, 267.000 m2 açık ve 105.000 m2 kapalı alan tesislerinde Türkiye’nin tekstil kenti Adana’da yer almaktadır.

Kıvanç Tekstil; tekstil sektörünün öncelikli olarak tercih edilen pamuk, viskon, polyester, keten, tencel, modal ve yün elyaflarının zengin karışımlarıyla elyaf boyadan, düz boya ve dijital baskıya kendi tesislerinde dokunan yüksek kaliteli ve yenilikçi kumaşlar üretir.
 
Abdioğulları
images (6)


400.000m2 alana kurulu 9 tesisimizde Polipropilen ve Polietilen hammaddeleri ile üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerimizi, ABCO markası ile ülkemizin dört bir yanında, pazarın ihtiyaçlarını karşılamak ile birlikte, FİLPA markamız ile de Dünya’da 4 Kıta’da 60’tan fazla ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktayız.

1800+ Personel
400.000 m2 Alan
9 Tesis
4 Kıta 60 Ülkeye İhracat
 
Bakırlar Tekstil
images (8)


Bakırlar Tekstil, 1960’lı yıllarda toptan kumaş ticareti ile tekstil yolculuğuna başlamıştır. Ailenin ikinci kuşağı, 1997 yılında şirket yönetimini devralmış ve o yıl Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde, bugünkü entegre tekstil fabrikasının ilk yatırımını yaparak endüstriye giriş yapmıştır.

Sırasıyla dokuma, iplik büküm, iplik üretim, kumaş boya, iplik boya tesislerini ve ara etaplarını da kuran Bakırlar Tekstil bugün entegre tesis olarak faaliyet göstermektedir. 1997, 2007, 2011 ve 2018 yılları şirket için büyüyen talebi karşılayabilmek adına önemli yatırım yılları olmuş; gelişen teknolojiyi kullanma ve gelecek günlere hazırlıklı olma noktasında önemli başarılara imza atılmıştır.

Şirketin stratejik düzeydeki kararları tüm yöneticilerle birlikte benimsenmiş ve tüm çalışanlar bu sürece dahil edilmiştir. Kurumsal kimliğini en küçük paydaşına kadar hissettiren Bakırlar Tekstil başarısının sırrını, tüm kadrolarıyla birlikte inandığı manevi değerleri bütün maddi değerlerin üstünde tutmasına bağlamaktadır.

Ailenin yeni kuşakları bir taraftan eğitim hayatlarına devam ederken bir taraftan da çeşitli görevler için gelecek yıllara hazırlanmaktadır.
Şirketin yazım teknolojileri ve yenilenebilir enerji konularındaki yatırımları bugün itibariyle devam etmektedir.

Aile, sosyal konularda bayrak taşıyıcı olarak hareket etmeyi kendine şiar edinmiş ve hayal ettiği büyük hedeflere yürümeye devam etmektedir.
 
Dioki Petrokimya

images (6)


Dioki Petrokimya, temellerini 2016 yılında atmış olduğu iki polistiren tesisinin montajını, bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak devreye almıştır. Tamamı yerli sermaye olan Dioki Petrokimya San. A.Ş, çoğunluğu dışa bağımlı olduğumuz petrokimya ürünlerinde, dışa bağımlılığı azaltmak ve ülke gelirine destek olmak amacıyla yatırımlarını tamamlamıştır.

Dioki Petrokimya toplam 60.000 m2 alan üzerine kurulmuş yaklaşık 15.000 m2 kapalı alana sahip tesislerinde Genleşebilir Polistiren, Genel Kullanım Amaçlı Polistiren ve Yüksek Darbe Dayanımlı Polistiren üretimlerini en üstün teknoloji ile gerçekleştirmektedir.

Toplam yıllık 80.000 MT üretim kapasitesiyle, Türkiye’nin en büyük polistiren üreticileri arasında yer almaktadır. Tecrübeli kadrosuyla yalıtım, ambalaj, beyaz eşya, elektronik gibi birçok sektöre yüksek kaliteli ürünleriyle hizmet vermektedir.
 
Beyaz Kağıt
images


%100 Türk sermayeli olan şirketimiz, 2005 yılında Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Bugün Beyaz Kaǧıt, ev temizlik ürünleri sektöründe Türkiye’nin en büyük üç üreticisinden biri. Üretim tesisimizde ev temizlik kategorisinde yer alan çamaşır bakım ürünleri (toz deterjan, yumuşatıcı, sıvı deterjan), bulaşık bakım ürünleri, sert yüzey bakım ürünleri ve kişisel bakım ürünleri olmak üzere toplamda 500’den fazla çeşidin üretimini gerçekleştiriyoruz. 172.000 m2 açık alan üzerine 102.000 m2 kapalı alana kurulmuş entegre üretim tesisimizde Labsa ve SLES gibi deterjan ana hammaddelerini de üretiyoruz. Tesisimiz, günde yaklaşık 2.500 ton deterjan üretim kapasitesine ve Türkiye’nin en yüksek günlük SLES üretim hacmine sahip.

Şirketimiz; yenilikçi, kalite odaklı ve güvenilir bir küresel lider olma yolunda ilerliyor. Her gün, bu değerleri yaşayarak kendimizi hem müşterilerimizin hem de toplumun yaşamını zenginleştirmeye adıyoruz. Bizim için, “Değerlerimizle Birlikte Büyüyoruz” sadece bir slogan değil, her gün uyguladığımız, bizi biz yapan ve topluma katkı sağlamamızı sağlayan bir yaşam biçimidir.

Beyaz Kağıt olarak kendimizi temizliğin ötesinde bir yaşam tarzını benimseyen bir marka olarak tanımlıyoruz. Temizliğin sadece bir görev olmadığına inanarak, her bir ürünümüzle, günlük temizlik rutinlerini keyifli anlara dönüştürmeye çaba gösteriyoruz. Ayrıca tüketicilere kaliteli ve güvenilir bir temizlik deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken çevre dostu üretim anlayışımız ve sürdürülebilirlik taahhütlerimizle temiz bir geleceğe katkıda bulunuyoruz.

Şirketimiz, 2005 yılında Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. Bebek bezi üretimi ile yola çıktık. İç pazara sunduğumuz ana markalarımız “Peros” ve “Asperox” ile kısa sürede adımızı geniş kitlelere duyurduk. Her yüzeyde hızlı ve etkili çözümler sunan Asperox, sprey temizleyiciler grubunda kısa sürede Türkiye’nin en çok tercih edilen markası unvanını alırken, Peros ise yer aldığı kategorinin ikinci büyük markası konumuna yerleşti.

Bugün 172.000 m2 açık alan üzerine 102.000 m2 kapalı alana kurulmuş entegre üretim tesisinde; çamaşır bakım ürünleri (toz deterjan, yumuşatıcı, sıvı deterjan), bulaşık bakım ürünleri, sert yüzey bakım ürünleri ve kişisel bakım ürünleri olmak üzere 500’ü aşkın çeşidin üretimini gerçekleştiriyoruz. Labsa ve SLES gibi deterjan ana hammaddelerinin üretimini de gerçekleştirdiğimiz tesisimiz; Türkiye’nin en yüksek günlük SLES üretim hacmine sahip. Bugün Ortadoğu, Afrika, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerin de içinde bulunduğu yaklaşık 72 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2024 yılında bir ilke imza atarak, dünyada sadece birkaç ülkede üretimi olan bulaşık makinesi deterjan kapsülünü tüketicilerle buluşturan Beyaz Kağıt, Türkiye’nin ihtiyacı olan kapasitenin yüzde 65’ini tek başına karşılayacak olan üretim tesisimizle, kapsül ithalatının önüne geçerek ülkemizin ekonomik gelişimine katma değer sağlıyoruz.
 
KSG

59662


7342199


KSG Makina 2002 yılında kurulduğu günden itibaren genellikle İş Makinaları sektöründe Dünya’nın ve Avrupa’nın en büyük markaları ile iş birliği içinde olan “Tam Zamanında Hatasız Üretim” mantalitesini kabullenmiş, Türkiye’nin ismini ve “Made In Turkey” damgasının ağırlığının bilincinde işler yapan tam entegre bir üretim merkezidir.

İş makinaları sektörü içinde; Yol dışı maden kamyonlar için Damper Kasaları, Lastikli Yükleyiciler (Loder) için Ön ve Arka Şase, kova ( Bucket) Lastikli ve Paletli Ekskavatörler için Ana şase,Kol (Arm) Dozer Bıçakları, Çıkma Ayak (Outrigger) Gövdeleri, vs. gibi pek çok komponentin üretimini uzun süredir yapan KSG Makina, ismini bir kalite standartı haline getirmiş olmanın gururunu taşımaktadır.

Avrupanın birçok firmaları ile özel projelerde de yer almış, başarı ile sonuçlandırmıştır.

Müsteri talebine göre hammadden başlayıp çalışır durumda proje teslimatı yapmaktadır.

Ayrıca RES ve HES projelerinde yer almış ve KSG Makina kalitesini bu sektörlerde de göstermiştir.
 
Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular