Akvaryum Süs Balıkları

HasanTürk

Moderatör
Moderatör
images - 2024-02-17T204126.455


Teleskop balıklar, Japon balıklarının bir türüdür. Bu isimlere sahip olmalarının nedeni gözlerinin şekilleridir. Diğer Japon balıkları türlerine göre daha özenle bakılması gereken bir türdür. Bunun nedeni ise gözlerinden kaynaklanmaktadır. Bu balık türünün en çok görülen renkleri siyah, turuncu ve alacalı renkte olanlardır.
images - 2024-02-17T204641.540
 

Frontoza Balığı​

frontoza-baligi-956-blog


Zebraya benzeyen çizgileri ve farklı kafa yapıları ile akvaryumların aranan canlılarından olan Frontoza balıkları Afrika kökenli bir Ciklet balığı türüdür. Cyphotilapia Frontosa adıyla bilinen bu balıkların türlerine göre değişik renkleri vardır. Genellikle açık renk fon üzerine siyah dikey çizgileri bulunan Frontoza Ciklet balıklarının en bilinen cinsleri soluk mavi olan Frontoza Brundi, koyu mavi yüzgeçli Zaire Kapampa, sarı renk Kavalla, siyah benekli Kigoma, beş çizgili Kipili, mavi başlı Mpimbwe, altı çizgili Nord Congo, Sambia ve lacivert Moba Zaire’dir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet ve El-Azizli
Lepistes balığı görünümleri ve dayanıklılığı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Akvaryumların gözde balıkları arasında yer alan bu balık türü Milenyum balığı ismiyle de biliniyor. Dünya çağında 50’den fazla türü bulunan Lepistes balıkları, tropikal bölgelerde hastalıklara karşı kullanılabiliyor. Sıtma ile mücadele karşısında aktif rol alan Lepistesler sıtmanın yayılmasına neden olan sivri sinek larvaları ile beslenerek hastalığın yayılmasını bir nebze azaltıyor. Akvaryumda bakımı oldukça kolay bu balıklar küçük akvaryumlarda yaşayabiliyor. 2 ila 2,5 yıl kadar ömürleri olan bu balık çeşitleri dayanıklı yapıları sayesinde balık bakmaya yeni başladıysan tercih edilebilecek balıklar arasında yer alıyor.
images (11)


.
 
Beta balıkları
beta-baliklari


Betalara dünyanın dört bir yanındaki amatör akvaryumlarda rastlamak mümkündür. Bu muhteşem balık oksijen kaynağı olmadan hayatta kalabilir, çünkü özel bir solunum organına, nefes almak için atmosferik havayı kullanmasına izin veren bir labirente sahiptir. Betaların ilginç özellikleri arasında, erkeklerin birbirlerine karşı artan saldırganlığı belirtilebilir. Bu türün iki yetişkin temsilcisinin karşılaşması kesinlikle bir kavgayla sona erecektir. Bu nedenle, 2 veya daha fazla erkeğin birlikte beslenmesi önerilmez. Balıklar oldukça basit bir şekilde çoğalırlar: erkekler, yumurtaları koydukları ve yavrular ortaya çıkana kadar onlarla ilgilendikleri özel bir kabarcık yuvası oluştururlar.
Melek Balıkları
melek-baliklari


Melek Balıkları Güney Amerika nehirlerinden gelen sıra dışı balıklardır. Güçlü bir şekilde uzamış yüzgeçleri olan düzleşmiş, neredeyse üçgen şeklinde gövdeleriyle farklılık gösterirler. Münferit bireylerin büyüklüğü yüzgeçleri hariç olmak üzere 15 cm’ye ulaşabilir. Melek Balıkları uysal ve zarif bir şekilde yüzerler. Onlara bunun için “melek balıkları” denmiştir. Genç yaşta, olgunlaştıklarında, yetişkin Melek Balıkları daimi çiftler halinde yaşamayı tercih ederler ve diğer akrabalarını kolayca dövebilirler. Melek Balığı sürüsünün bakımı için 100 litreden başlayan hacimde bir akvaryum önerilir.
KAYNAK
 
mandalina-baligi-757-blog


Canlı renkleri ve minicik boyutu ile akvaryum hobisi olanları kendine hayran bırakan Mandalina Balığı doğal ortamında tuzlu sularda yaşayan bir canlıdır. Bir okyanus balığı olan bu balıklar en çok Büyük Okyanusta bulunan ve Japonya’ya ait Ryukyu takımadalarının yakınlarında görülürler. Ayrıca Batı Avustralya’da da rastlanan Mandalina balıkları “Mandarin Balığı” olarak da adlandırılır. Bu balıkların göz çarpan ilk özellikleri küçük gövdelerindeki parlak ve canlı pek çok farklı renkten meydana gelen desenleridir. Desenleri ve renkleri ile çarpıcı bir görünüme sahip olan Mandarin balıkları çok yavaş hareket ederler ve yaşam alanlarından uzaklaşma konusunda oldukça cesaretsizdirler. Bu balıklar genellikle suyun dibinde yüzerek dipten beslenirler.
Kaynak Petİhtiyac
 
  • Beğen
Tepkiler: sezgin_ist

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular