Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Allah (C.c.) Işine Karışmamalıyız | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Allah (C.c.) Işine Karışmamalıyız

turgutkuzan

Paylaşımcı Üye
Allah c.c. işine karışmamalıyız

Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.

Zâriyât Suresi 56. Ayet meali:
Ben cinleri ve insanları, başka değil, sırf bana kulluk etsinler diye yarattım.

Risale-i Nur Külliyatı Mesnevî-i Nuriye isimli eserde şu ifadeler mevcuttur :
Gafil olan insan, kendi vazifesini terk eder, Allah’ın vazifesiyle meşgul olur.

Evet, insan gafletten dolayı iktidarı dâhilinde kolay olan ubudiyet (Kulluk) vazifesinin terkiyle, zayıf kalbiyle rububiyet (Rablık, Cenab-ı Hakk’ın her şeyi terbiye ve idare etmesi) vazife-i sakilesinin (Ağır vazife, görev) altına girer, altında ezilir.

Ve aynı zamanda, bütün istirahatini kaybetmekle, asi, şakî (Eşkıya, başkaldıran, haydut), hain adamların partisine dâhil olur.

Evet, insan bir askerdir. Askerlik vazifesi başka, hükûmetin vazifesi başkadır.
Askerlik vazifesi talim, cihad gibi din ve vatanı koruyacak işlerdir.
Hükûmetin vazifesi ise erzakını, libasını (elbise), silâhını vermektir.
Binaenaleyh, erzakını temin için askerliğe ait vazifesini terk edip ticaretle –meselâ– iştigal eden bir asker, şakî ve hain olur.
Bu itibarla, insanın Allah’a karşı ubudiyet (kulluk) vazifesidir, terk-i kebair (Büyük günahları terk etmek) takvasıdır, nefis ve şeytanla uğraşması cihadıdır.
Amma gerek nefsine, gerek evlât ve taallûkatına (Hısımlar, yakınlar, akrabalar) hayat malzemesini tedarik etmek, Allah’ın vazifesidir.

Evet, madem hayatı veren O’dur; o hayatı koruyacak levazımatı da O verecektir.
Yalnız, hükümetin asker için ofislerde cem’ ettiği erzakı askerlere taşıttırdığı, temizlettirdiği, öğüttürdüğü, pişirttiği gibi, Cenab-ı Hak da hayat için lâzım olan levazımatı küre-i arz (Dünya, yer küre) ofisinde yaratıp cem’ ettikten sonra o erzakın toplanmasını ve sair ahvalini insana yaptırır ki insana bir meşguliyet, bir eğlence olsun ve atalet, betalet azabından kurtulsun.

Ey insan!

Rahm-ı maderde (Ana rahmi) iken, tıfıl (Çocuk) iken, ihtiyâr ve iktidardan mahrum bir vaziyetteyken, seni pek leziz rızıklarla besleyen Allah, sen hayatta kaldıkça o rızkı verecektir.

Baksana!

Her bahar mevsiminde, sath-ı arzda yaratılan envâ-ı erzakı kim yaratıyor ve kimler için yaratıyor?
Senin ağzına getirip sokacak değil ya!
Yahu, eğlencelere, bahçelere gidip, dallarda sallanan o güleç yüzlü leziz meyveleri koparıp yemek zahmet midir?

Allah insaf versin!

Hülâsa: Allah’ı ittiham etmekle işini terk edip, Allah’ın işine karışma ki, nankör asiler defterine kaydolmayasın.

Mesnevî-i Nuriye, s. 244

Günümüz Türkçesi ile özetleyecek olursam :

İnsanın ASIL vazifesi Allah c.c. kulluk etmektir.
İnsanın yemek, giyim gibi ihtiyaçlarını karşılamak Rabbimizin vazifesidir.
Rabbimiz vazifesini yapıyor, dünya yüzeyini leziz meyvelerle, sebzelerle vs. donatıyor.
İnsana dalından koparıp yemek zahmeti kalıyor.
Bu zahmet için ASIL vazifesini terk etmemelidir.

Zamanını ASIL vazifesine uygun düzenlemeli, ibadet zamanından, uykusundan, dinlenme zamanından, insani ilişkiler kumak için gereken zamandan feraget edip, rızık peşinde koşmamalıdır.

Nahl Suresi 116. Ayet Meali :
Ağzınıza geldiği gibi yalan yanlış konuşarak, “Bu helâldir, bu haramdır” demeyin; çünkü Allah hakkında asılsız şey söylemiş olursunuz; Allah hakkında asılsız şey söyleyenler de kesinlikle iflah olmazlar.

Özellikle Ramazan ayında, insanlar ASLINI araştırmadan kulaktan dolma bilgilerle haramdır, helaldir gibi ifadeler kullanmaktadır.

Haram ve helal sınırlarını belirlemek Rabbimizin vazifesidir.
İnsanlar Rablerinin ne dediğini araştırmadan kendi vazifeleriymiş gibi haram ve helaller belirlemektediler.

Adem a.s. secde emri geldiğinde İblis'in söyledikleri :

Sâd Suresi 76. Ayet Meali :
İblîs, “Ben ondan daha üstünüm (hayırlıyım) . Çünkü beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın” diye cevap verdi.

Yasak meyveden yedikten sonra Adem a.s. söyledikleri :

A'râf Suresi - 23 . Ayet Meali :
Dediler ki: “Ey rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz, bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz!”

Şu hadise dikkatinizi çekerim :
"Fâhişe bir kadın, sıcak bir günde, bir kuyunun etrafında dönen bir köpek gördü, susuzluktan dilini çıkarmış soluyordu.
Kadıncağız mestini çıkararak (onunla su çekip köpeği suladı). Bu sebeple kadın mağfiret olundu."
[Müslim, Tövbe 155, (2245)]

Hayır işlerine koşuşturan insanlar hakkında söylenen sözlerden biri de "cennetlik" ifadesidir.
Halbuki hayır işlerine koşturan bu kişi belki "ne kadar hayırsever bir insan" şeklinde övgüler almak için koşuşturuyordur.
Hayır işleri Allah c.c. rızasını kazanmak amacıyla yapılmadığı sürece, insana hiç bir faydası olmaz.
Bununla birlikte İHLAS ile yapılan, köpeğe su vermek gibi küçücük bir davranış bile büyük günahların affedilmesine vesile olabilir.

İnsanlar, özellikle 40 yaşından önce çok cahillerdir.
Gençliklerinde sosyla çevrenin / akımların etkisiyle ateistim, deistim / bir yaratan olduğuna inanmıyorum gibi sözler söyler.
Veya insanlara / hayvanlara / bitkilere zulmeder.
Yaş kemale erince aklı başına gelir, cahilliğinin farkına varır,pişman olur. Bazıları geçmiş günahları için tevbe eder.
Fakat sosyal çevresi değiştiği, insan ilişkileri azaldığı için yaşdığı bu değişimden çoğu kimsenin haberi olmaz.
Hele ki günümüzde internet sayesinde insanların gençliklerinde yaptıkları hatalar, günahlar bir etiket gibi saklı kalmaktadır.
Ve tüm yaşantısı boyunca karşına çıkmakta / çıkarılmaktadır.
Yapay zeka sayesinde artık söylemediğiniz şeyler bile söylemişsiniz bile gösterilebilmektedir.
Çoğu insan sosyal medyada paylaşılan her şeye araştırmadan inanmaktadır.

Eğer bir dönem şöhrette olmuşsanız, öldüğünüzde sizi hiç görmemiş insanlar hakkınızda olumsuz ifadeler paylaşır, namazını bile kılmak günahtır, cehennemliktir anlamında sözler sarfederler.

Aslında akıllarından geçen /söyledikleri İblis'in söyledikleri ile aynıdır :
- Ben farz namazlarımı kılıyorum, orucumu tutuyorum, zekatımı veriyorum, hacca bile gittim, büyük günahlardan hiç birini işlemedim, BEN ONDAN DAHA HAYIRLIYIM.

Ben falancadan daha hayırlıyım anlamına gelecek bir söz kullandıysanız, evliya bile olsanız İblis ile aynı çizgidesiniz demektir ve Allah c.c. korusun tövbe etmek nasip olmazsa İblis ile aynı akıbeti paylaşırsınız.

Kişilerin cennet veya cehenneme gitmesi Rabbimizin takdiriyledir.
Bu nedenle kişilerin GÖRÜNEN amellerine bakarak cennetlik / cehennemlik gibi ifadeler kullanmak (düşünmek) Rabbimizin vazifesine karışmaktır.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Meksika

Konu görüntüleyen kullanıcılar