Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Aralık 2024 Muğla Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Helikopter Kazası | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Aralık 2024 Muğla Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Helikopter Kazası

Rime

Paylaşımcı Üye
Aralık 2024 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Helikopter Kazası veya Muğla Ambulans Helikopteri Kazası, kaza 22 Aralık 2024 Pazar günü meydana gelmiştir.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin (EAH) En üst katına çarpan bir ambulans helikopter, yakınındaki boş alana düştü. Kaza Sonucunda 2 pilot, 1 hekim ve 1 personel öldü. kazanın sis nedeniyle olduğu düşünülmektedir.

RESMİ AÇIKLAMALAR;

1734874557631.png
Muğla Valisi İdris Akbıyık; " Helikopterin hastanemize çarpması sonucu 2 pilot, 1 hekim ve 1 personel vefat ediyor. Yoğun sis var. Kazanın nedeni araştırılıyor"

Ekli dosyayı görüntüle 1734874682413.pngSağlık Bakanlığı; "Bakanlığımıza bağlı hizmet veren bir ambulans helikopter havalanırken Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çarparak boş bir alana düşmüştür. Meydana gelen kazada 2 pilot, 1 hekim ve 1 sağlık çalışanı olmak üzere 4 çalışma arkadaşımız hayatını kaybetmiştir.Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır sileriz. Başımız sağ olsun. Olayla ilgili incelemeler devam etmekte olup, kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacaktır."

Ekli dosyayı görüntüle 1734875136156.png Muğla Sıtkı Koçman EAH Başhekimi Turhan Togan; "Helikopter havalanırken toplantı odası olarak kullandığımız yere çarptı ve maalesef 4 şehit verdik. Helikopterdeki arkadaşlarımızın hepsi vefat etti. Helikopter hastanemizin pistinden kalkarken binaya çarptı. 300-400 metre uzaklıkta bu pist. Kazanın hava şartlarından kaynaklandığını düşünüyorum. Dünden beri sis var burada. Görev yerine gitmek için havalanıyordu helikopter. Dün öğlen gibi gelmişti. helikopter. Hastanemizde başka yaralanma yaşanmadı. Ambulans helikopter, 7-8. kattaki toplantı salonu olarak kullanılan alana çarptı. Bildiğim kadarıyla vefat edenlerin 2'si pilot 1'i doktor 1 sağlık memuru."

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar