Bursa Teknik Üniversitesi

mustafag

Paylaşımcı Üye
Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa’nın ikinci bir devlet üniversitesi olarak 21.07.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre kurulmuş olup mevcut haliyle 6 Fakülte, 1 Enstitü ve 1 Yüksekokul ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Bursa Teknik Üniversitesi donanımlı, alanlarında öncü ve motivasyonu yüksek akademisyen kadrosu ile öğrencilerine yüksek kalitede eğitim hizmeti sunan dinamik bir üniversitedir.

2244 Sanayi Doktora Programı Desteği’nde 23 proje ile Türkiye 1.’si olan Bursa Teknik Üniversitesi özellikle teknik alanlarda ülkemizin ihtiyaç duyduğu eğitim, öğretim ve araştırma stratejisini tematik üniversite anlayışına uygun olarak yapılandırmaktadır.

YÖK tarafından “Robotlar ve Akıllı Sistemler” alanında uzmanlaşan üniversite olarak belirlenen ve Türkiye’nin En Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteleri arasında yer alan Bursa Teknik Üniversitesi, yoğun talep gören bölümlerini kontrollü şekilde açarak kontenjanlarını tam dolduran seçkin devlet üniversiteleri arasına giren en genç üniversitedir.

Üniversitemizde İngilizce hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Hazırlık sınıflarımızda yabancı okutmanlar desteğinde verilen üst düzey İngilizce eğitim programı ile öğrencilerin yabancı dil bilgi ve becerilerini akademik gelişmeleri takip edebilecek, yorumlayabilecek ve mesleki alanda kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecek düzeye gelmesi hedeflenmektedir.

Öğrencilere lisans eğitimleri süresince sanayiye yönelik teknik gezi ve staj imkânlarından faydalanabilecekleri kariyer planlaması desteği, girişimcilik, yabancı üniversiteler ile ortak eğitim programları ve uluslararası öğrenci değişim programları gibi olanaklar sağlayan Bursa Teknik Üniversitesi, İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP) ile sektörde anlaşmalı firmalarda ya da üniversite laboratuvarlarında 8 dönemin bir dönemini uygulama ile geçiren donanımlı mezunlar vermektedir.

Bursa Teknik Üniversitesi sanayinin gereksinimlerine göre eğitim öğretim ve AR-GE çalışmalarını yürüten, mezunları yüksek oranda tercih edilen, eğitim yaptığı alanlarda markalaşmış ve çözümler üreten modern bir bilim merkezi olma yolunda kararlı ve hızla ilerlemeye devam etmektedir.

Bursa Teknik Üniversitesi, eğitim faaliyetlerini Mimar Sinan ve Yıldırım Bayezid Yerleşkelerinde sürdürmektedir.

İki yerleşkemiz de şehir merkezinde olup, toplu taşıma ve metro istasyonlarına yürüme mesafesindedir.

Mimar Sinan Yerleşkesi
  • Rektörlük
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • Denizcilik Fakültesi
  • Orman Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Genel Sekreterlik
  • Daire Başkanlıkları
  • Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü
  • Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü
  • Bursa Teknoloji Transfer Ofisi
  • Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Üniversite-Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi
  • Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürlüğü
  • Dış İlişkiler Ofisi
  • İletişim Ofisi
Yıldırım Bayezid Yerleşkesi
  • İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
  • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
  • Yabancı Diller Yüksekokulu


BTÜ_MimarSinanYerlekşkesi_1(2)


BTÜ_YıldırımYerleşkesi_Eğitim Binası 01(1)
 
  • Beğen
Tepkiler: engincl ve Meksika

BTÜ’den yapay zeka desteği​

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) akademisyenleri ‘yapay zekâ’ konusundaki birikimlerini aktarmaya hazırlanıyor. 20-21 Şubat tarihleri arasında açılacak Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu’nda katılımcılara teorik dersler ve uygulamalarla yapay zekâ konusunda bilimsel farkındalık kazandırılacak.

“Yapay zekâ” denilince akla gelen ilk üniversiteler arasında yer alan BTÜ, bu alanda öncü olacak çalışmalara imza atıyor. Yapay zekâ konusunda pek çok proje hayata geçirerek TÜBİTAK desteği alan BTÜ’lü akademisyenler, bu kez Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu’na hazırlanıyor. 20-21 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek programda, katılımcılar teorik dersler ve uygulama çalışmaları aracılığıyla yapay zekâ konusunda bilimsel farkındalık geliştirecek. Müfredat, katılımcıların yapay zekâ alanında geniş bir yelpazede konuları keşfetmelerini sağlayacak. Makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme, görüntü işleme gibi konuların yanı sıra yapay zekânın topluma etkileri gibi önemli tartışma noktaları da ele alınacak. Okula, yapay zekâya ilgi duyan öğrenciler, akademisyenler, araştırmacılar ve sektör profesyonelleri, herhangi bir deneyime sahip olmasalar da başvurabilecek. Bursa Teknik Üniversitesinin güçlü akademik kadrosu ile gerçekleştireceği “Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu”, herkese açık ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Zengin Program İçeriği…​

Programın ilk gününde; Etkili Chatbot Kullanımı: ChatGPT ve Bard Üzerinden Uygulamalı Anlatım, Yapay Zekânın Endüstriyel Uygulamaları, Yazılım Geliştirmede Yapay Zekâ Kullanımı: Yapay Zekâ Destekli Kodlama Asistanları ve Sağlıkta Yapay Zekâ konuları ele alınacak. İkinci günde ise; Kritik Karar Sistemlerinde Yapay Zekâ, Üretim Yönetiminde Makine Öğrenmesi Tekniklerinin Uygulanması, Danışmasız Öğrenme Yöntemleri İle Genomik Verinin Analizi, MATLAB ile Yapay Sinir Ağları Uygulamaları Biyolojik Ağların Oluşturulması ve Anlamlandırılması konu başlıkları katılımcılara detaylarıyla aktarılacak.

Rektör Çağlar’dan Okula Davet​

Yapay zekânın, günümüzde hızla gelişen teknolojinin en heyecan verici alanlarından biri olduğunu kaydeden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Bu alandaki yenilikler ve uygulamalar, iş dünyasından sağlık sektörüne, ulaşımdan eğlenceye kadar birçok sektörde devrim yaratıyor. Biz de üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak Yapay Zekâ Uygulamaları Kış Okulu’nu hayata geçiriyoruz. Yapay zekânın heyecan verici dünyasına adım atmak isteyen tüm katılımcıları iki gün sürecek programımıza bekliyoruz” dedi.

Yapay Zekâ Kış Uygulamaları Okulu’na dileyenler adresinden ulaşabilecek.

Kaynak:
 
  • Beğen
Tepkiler: Emir ve Meksika

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular