Bursa Uludağ Üniversitesi

mustafag

Paylaşımcı Üye
1970 yılında İstanbul Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Bursa Tıp Fakültesi ile 1974 yılında kurulan Bursa İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Üniversitenin temelini oluşturmaktadır.

11 Nisan 1975 tarih ve 15205 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 1873 Sayılı Kanun ile Bursa’da “Bursa Üniversitesi” adı ile kurulan Üniversitemiz, 20 Temmuz 1982 tarihinde Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “Uludağ Üniversitesi” adını almıştır. Ancak 18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7141 sayılı “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile üniversitemizin adı “BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ” olmuştur.

15 Fakülte, 2 Yüksekokul, 15 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuar, 4 Enstitü, 27 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile 1 Araştırma Merkezi ve Rektörlüğe bağlı olarak kurulan 5 bölüm bulunmaktadır.

Mevcut Enstitülerimiz
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü (Kuruluş Tarihi : 1982)
  • Fen Bilimleri Enstitüsü (Kuruluş Tarihi : 1982)
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü (Kuruluş Tarihi : 1982)
  • Eğitim Bilimleri Enstitüsü (Kuruluş Tarihi : 2010)
Mevcut Fakültelerimiz;
  • Tıp Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1970),
  • Bursa İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1974),
  • Mühendislik Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1976),
  • Veteriner Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1978),
  • Ziraat Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1981),
  • Eğitim Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1982),
  • İlahiyat Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1982),
  • Fen-Edebiyat Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1983),
  • Hukuk Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1995),
  • Güzel Sanatlar Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1995),
  • Diş Hekimliği Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 1995),
  • İşletme Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 2010),
  • Mimarlık Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 2013),
  • Spor Bilimleri Fakültesi (Kuruluş Tarihi - 2013)
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi (Kuruluş Tarihi- 2016)
Mevcut Yüksekokullarımız;
  • Yabancı Diller Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 2002),
  • Gemlik Necati Kurtuluş Denizcilik Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 2007)
Mevcut Konservatuarımız;
  • Devlet Konservatuarı Kuruluş Tarihi - 1998)
Sanayi ve hizmet sektörüne nitelikli ara insan gücü yetiştirmek amacıyla çeşitli yıllarda kurulan Meslek Yüksekokullarımız ve kuruluş yılları;
  • Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1985),
  • Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1996),
  • Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1996),
  • İlahiyat Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1992),
  • Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1994),
  • Karacabey Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1995),
  • İnegöl Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1995),
  • İznik Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1995),
  • Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1997),
  • Orhangazi Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1999),
  • Mennan Pasinli Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 1999),
  • Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 2005),
  • Orhaneli Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 2005),
  • Keles Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 2005),
  • Harmancık Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 2008),
  • Büyükorhan Meslek Yüksekokulu (Kuruluş Tarihi - 2009)
Üniversitemizin İlçelere Göre Dağılımı

Tıp, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Veteriner, Ziraat, Fen-Edebiyat, Eğitim, Mimarlık, Spor Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin tamamı ile Güzel Sanatlar Fakültesinin Resim Bölümü, Devlet Konservatuvar, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Enstitüler, Bölüm Başkanlıkları ve Rektörlük merkez binası, şehir merkezine 18 Km. uzaklıktaki 16.000 dönüm arazi üzerine kurulu ana yerleşim birimi olan Görükle Kampusu’nda faaliyetlerini sürdürmektedir.

İlahiyat Fakültesi Fethiye Kampusu’nda, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ali Osman Sönmez Kampusu’nda hizmet vermektedir.

Hukuk Fakültesi, Gemlik Necati Kurtuluş Denizcilik Yüksekokulu, Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu, Gemlik’te bulunan Gemlik Sunğipek-Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nde, Güzel Sanatlar Fakültesi ise Mudanya’da hizmet vermektedir.

Mustafakemalpaşa, Karacabey, İnegöl, İznik, Yenişehir İbrahim Orhan, Orhangazi, Orhaneli, Keles, Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde bulunan yüksekokullarımız ise eğitim ve öğretim faaliyetlerini isimlerini aldıkları ilçelerde sürdürmektedirler.



BUÜ 01


BUÜ 02


BUÜ 03


BUÜ 05


BUÜ 04
 
Sayılarla Bursa Uludağ Üniversitesi
UÜ


Önceki mesaja ek; İşletme Fakültesi İnegöl’dedir
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mustafag
Üniversitelilere özel ayrıcalıklı spor merkezi

34133_MTY1ZjkyOD_7

Bursa’nın spor kenti olması hedefiyle yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteğiyle Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsüne ayrıcalıklı bir spor merkezi kazandırdı.

Bursa’nın spor kenti özelliğinin güçlenmesi ve her gencin en az bir spor dalıyla ilgilenmesi amacıyla birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, gençlere her branşta desteğini sürdürüyor. Gençlere sporu sevdirmek, daha sağlıklı ortamlarda spor yapmalarına imkan sağlayacak çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da desteğiyle Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsüne modern bir spor merkezi kazandırdı. İnşaat çalışmaları 2022 Ekim ayında başlayan tesiste, 3 adet çok amaçlı spor salonu, 3 adet basketbol salonu, 2 adet yarı olimpik havuz ve eğitim havuzu ile sporcu soyunma odaları, sağlık odası, banyolar, duş alanları ve 10 adet ofis bulunuyor. Tam bir spor kompleksi olarak gençlere hizmet edecek tesisin önünde öğrenciler ve sporcular için çok amaçlı kullanıma uygun 4 bin metrekarelik açık meydan düzenlemesi de yapıldı. Spor merkezinin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin, AK Parti ve Cumhur İttifakı Nilüfer Belediyesi başkan adayı Celil Çolak, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, akademisyenler, öğrenci ve sporcular katıldı.

“Gençlere ciddi değer katacaktır”
Açılış törenin de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendisinin de Uludağ Üniversitesi mezunlarından olduğunu söyledi. Üniversite içerisine kazandırılan kompleksin gençlere sınav dönemlerinde iyi geleceğini belirten Başkan Aktaş, 1993 yılında mezun olduğu Uludağ Üniversitesi’ne Emirsultan’dan 3 otobüsle gelebildiklerini, şimdiki imkanların ise çok daha iyi olduğunu ifade etti. Göreve geldiğinde üniversite içerisinde ve dışarısında sosyal aktivite alanlarının olmadığının konuşulduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Görükle’de bir gençlik merkezi yaptık. Bir millet kıraathanesi açtık. İçeride nizami bir futbol sahası yaptık. Şimdi spor salonunu açtık. Önümüzdeki aylarda gençlik merkezini bitirmiş olacağız. Bu tesisin üniversiteye ve şehrimize ciddi değer katacağını inanıyorum. Bu tesis eminim ki dolup dolup taşacaktır. Sporla, kültürle, sanatla beraber eğitim hayatının devam etmesi gençlere ciddi değer katacaktır. Ben tüm gençlik çalışmalarında empati yapıyorum. Kendi dönemimizde yaşadığımız eksiklikler ya da çocuklarımdan ve çevremden duyduklarımla şehrin birçok noktasında güzellikler oluşturmaya çalışıyorum. 16 tane gençlik merkezimiz oldu. Yeni dönemde bu sayıyı 50’ye tamamlayacağız. Şuan 10 bin öğrenciye burs veriyoruz. Yeni dönemde bu sayıyı da 16 bine çıkartacağız. Bu yıllar gençler için en kıymetli yıllar. Geleceğe dair hayalleriniz olmalı. Sunulan bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Genç Kart uygulamasıyla yıllık 5.000 TL gençlerimize vermiş olacağız. İstedikleri kültürel ve sanatsal faaliyetlerden yararlanabilecekler. Bu tesis inşallah yeni Hatice Kübraların yetişmesine vesile olur. Mekanımız öğrencilerimiz ve üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla gençlere armağan ettiği eserlerin hayırlı olmasını diledi. Efkan Ala, “Bursa gibi değerli bir şehirde okumak büyük bir şanstır. Sizin başarıdan başka mazeretiniz olamaz. Sizin başarıdan başarıya koşmanız gerekiyor. Benim bu üniversiteye karşı geçmişim yok ama hayallerim ve hedeflerim var. Bu üniversite, dünyaca bilinen üniversitelerle yarışabilecek bir eğitim yuvasıdır. Bursa, daha fazla zihinsel üretim yapmanıza fırsat veren bir şehirdir. Bu yapılan tesisin de hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yatırım İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin, Türkiye’nin gözde bir tesisini Bursa’ya ve Uludağ Üniversitesi’ne kazandırmaktan büyük mutluluk yaşadığını belirtti. Bu yatırımların Bursa’ya gelmesine vesile olan eski bakan Muharrem Kasapoğlu’na, şimdiki bakan Osman Aşkın Bak’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür eden Şahin, yapılan hizmetleri gençlerin unutmayacağını dile getirdi.
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, değerli eseri üniversiteye kazandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti. Kampüsün sosyal donatı eksikliklerinin giderilmesinde Büyükşehir Belediyesi’nin büyük gayret gösterdiğini anlatan Yılmaz, çok uzun senelerdir hasretini çektikleri bir tesisin üniversiteye kazandırılmasından büyük mutluluk duyduklarını anlattı.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Başkan ve protokol üyeleri daha sonra spor merkezini gezerek incelemelerde bulundu.

34133_MTY1ZjkyOD


34133_MTY1ZjkyOD_1


34133_MTY1ZjkyOD_2


34133_MTY1ZjkyOD_3


34133_MTY1ZjkyOD_4


34133_MTY1ZjkyOD_5


34133_MTY1ZjkyOD_6


34133_MTY1ZjkyOD_8


34133_MTY1ZjkyOD_9


34133_MTY1ZjkyOD_10


34133_MTY1ZjkyOD_11


34133_MTY1ZjkyOD_12

Kaynak:
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular