Elazığ - Yatırım Haberleri

El-Azizli

Paylaşımcı Üye
Bu başlık Elazığ il genelinde istihdama katkı sağlayacak her türlü yatırım haberlerine ilişkin bilgi ve görsellerin paylaşımı için açılmıştır.
 
Elazığ ilinde hali hazırda 1. Organize sanayi bulunmakta ve bu bölge etap etap halinde büyüyerek artık tüm parsellerinin dolduğu ve önemli bir istihdam kapasitesine ulaşmış ve ilimize ikinci bir organize sanayi kazandırılması düşüncesi üzerine kuzey bölgesinde Karayazı mevkii olarak belirlenen yaklaşık 650 hektar alan üzerine konuşlanacak yeni organize sanayi alanı olarak belirlenmiştir. Bunun yanında ilde hayvan ürünleri organize sanayi bölgesi faaliyet göstermekte yine Elazığ Besi OSB de bioenerji tesisi kurulmuş ve enerji üretimine başlamış diğer alt yapı çalışmaları da devam etmekte olup en kısa sürede tamamlanarak tam kapasite faaliyete geçirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bunun yanında yine ilin doğu ilçeleri için önemli bir istihdam kapısı olacak Palu - Kovancılar - Karakoçan karma OSB için de alt yapı çalışmaları devam etmektedir.
 
Elazığ Merkez Çimentaş Çimento Fabrikası
IMG_20240328_085727


Elazığ Kovancılar Eti Krom A.Ş. Fabrikası
IMG_20240328_095114
 
Son düzenleme:

Elazığ bu sektörün merkez üssü oluyor​

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanma aşamasına gelen Tekstil Kent, hem Elazığ hem de ülke ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sunacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen OSB Tekstil Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi Projesi (Tekstil Kent) tamamlanma aşamasına geldi.

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 50 Bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Tekstil Kent projesinde sona yaklaşılıyor.

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 şiddetindeki deprem sonrasında oluşan işsizlik sorununun çözümüne yönelik hazırlanan Tekstil kentin önümüzdeki günlerde hizmete sunulması bekleniyor.

Tekstil Kent Projesi kapsamında 14 yeni iş alanı tesis edilecek. Tekstil Kent, 14 tekstil fabrikasının aynı alanda hizmet vereceği, fabrikalar için altyapı ve üstyapısının hazır olduğu bir merkez üs özelliği taşıyacak. 14 alandan 9’u Bin 500 metrekare diğer 5’i ise Bin metrekarelik alanlar şeklinde tesis edilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Tekstil Kent Projesi Elazığ Organize ve Sanayi Bölgesi Başkanlığınca yönetilecek.

Tekstil Kentte bilinen markalar başta olmak üzere diğer tekstil alanında da firmalara hizmet verecek. Tekstil Kent projesiyle Elazığ’da yaklaşık 3 bin kişiye istihdam imkanı sağlanması hedefleniyor.
Kaynak: Elazığ Fırat Gazetesi
 

Elazığ yeni bir yatırıma kucak açtı​

Elazığ’da Olgunlar mahallesinde daha önce sebze hali olarak kullanılan yaklaşık 110 Bin metrekare alanda dev bir yatırım yapılacak. Mülkiyeti Çorum merkezli Ahlatçı Holdinge ait olan arsa üzerine AHL Park inşa edilecek.









-**+

’da geçmiş yıllarda sebze hali olarak kullanılan Olgunlar mahallesindeki 110 Bin metrekarelik alanda yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. Merkezi Çorum’da bulunan Ahlatçı Holdinge ait olan bu alanda AHL Park inşa edilecek.

Gayrimenkul sektöründe alışveriş merkezi yapımı ve işletimi alanına yoğunlaşan Ahlatcı Holding, Çorum’un ilk alışveriş merkezi AHL Park Çorum projesini büyük bir başarıyla hayata geçirmişti. Ahlatcı Holding, Konya ve Elazığ’daki çalışmalarına da devam ediyor.

Ahlatcı Holding’in Elazığ’da hayata geçirmeyi planladığı AHL Parkta alışveriş merkezleri, giyim mağazaları, restoranlar, çocuk ve yetişkin eğlence merkezleri, sinema salonları, merkezleri, otopark gibi bir çok alanda hizmet verecek.

Yaklaşık 70 Milyon Avro’luk yatırımda şehrin istihdam potansiyeline 1.100 kişilik bir katkı yapması bekleniyor.

Sadece alışveriş değil, bölgenin ticari ve hayatına yön verecek şekilde tasarlanan, şehrin gözde alışveriş merkezi Elazığ AHL Park’ın, vatandaşların keyifle vakit geçirecekleri bir merkez olması bekleniyor.








Kaynak: Elazığ Fırat Gazetesi
 

Elazığ’a dev yatırım! Açılış için gün sayıyor​

Elazığ, sanayi alanında dev bir yatırıma daha kavuşuyor. Yatırım tamamlanma aşamasında. Açılış için gün sayıyor. Ekonomiye ve istihdama katma değer sağlayacak olan yeni yatırım yakında hizmete başlayacak.

Elazığlı iş insanı Asilhan Arslan, memleketine dev bir yatırım daha kazandırıyor. Arslanlı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Alacakaya mermer, Arslanlı Alçı’nın ardından Alçı Plaka Fabrikasının kuruluşuna da öncülük ediyor.

2023 yılında temeli atılan Alçı Plaka Fabrikasının tamamlanma aşamasında olduğu, tesisin önümüzdeki günlerde üretime başlayacağı öğrenildi.

Fabrika, sese dayanıklı, standart, yangına dayanıklı, dış cephe, suya ve neme dayanıklı alçı plaka üretimi yapacak.

Yurt içi ve yurt dışında duyulan Alçı Plaka ihtiyacını karşılayacak olan fabrikada yüzlerce işçi çalışacak. Fabrika, istihdama ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak.

Tesiste üretilecek olan yapı malzemeleri özellikle Ortadoğu ülkelerine ihraç edilecek. FIRAT GAZETESİ
 

Makine Mühendisi Bahçeci, Elazığ’da Olmaz Denileni Başardı: Yaptığı Ürünlerle Elazığ Ekonomisi Ve İstihdamına Katkı Sağlıyor…​

Makine Mühendisi Fatih Bahçeci, Elazığ’a ve Elazığlıya yakışır biz azim ve girişim örneği sergileyerek şehrimizde olmaz denilen bir işi başardı ve Elazığ’ın ne kadar büyük bir potansiyel barındırdığını bir kez daha göstermiş oldu. Ülkemizin ve şehrimizin ihracata bu denli ihtiyacı olduğu günümüzde oldukça zor bir sektörde Elazığ’ın kendi markası olan Radex Radyatör’ü kurarak ihracat yapma başarısı gösteren Bahçeci, hem ilimiz ekonomisine hem de istihdamına katkı sağlıyor. Bununla birlikte birçok yan sektörün gelişmesine de faydası olan Radex Radyatör ve Fatih Bahçeci’nin öyküsü gençlere ilham ve örnek olacak nitelikte.​

Elazığ’da uzun yıllardır mekanik tesisat işleri ile uğraşan Fatih Bahçeci, sektördeki eksiklikleri tek tek tespit ederek harika bir tesis kurmayı başardı. Türkiye’deki klasik radyatör tasarımlarına yeni bir soluk ve anlayış getiren, mimarların ve ev sahiplerinin hayallerini süsleyen radyatörleri Elazığ’da üretip birçok ülkeye ihraç etme başarısı sergileyen Fatih Bahçeci, sektördeki en büyük zorluğun ise kalitesiz üretim ve üreticilerle olan rekabet olduğunu belirtiyor. Ürettikleri özel tasarım radyatörleri ve sektördeki sorunları Hakimiyet’e anlatan Bahçeci, Elazığ’da yatırıma devam ettiklerini, ilerleyen günlerde daha fazla ürünle daha çok ihracat yapmanın tek hedefleri olduğunu vurguladı.
“ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİN YÜZDE 60’INI İHRAC EDİYORUZ”

Bahçeci, ürettikleri ürünlerin büyük bir kısmını ihraç ettiklerini belirterek: “Genellikle ürünlerimizin %60 civarında yurt dışına ihraç ediyoruz. Azerbaycan, Kazakistan, Almanya olmak üzere bu ülkelere ihraç ediyoruz. Geri kalan ürünleri ise yurt içi pazarda satışını yapıyoruz.” bilgisini verdi.

YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Elazığ’a yatırım yapmaya devam ettiklerini vurgulayan Bahçeci: “Şu anda imalat hattımızda 150 metre uzunluğunda radyatör imal edebiliyoruz. Ortalama 1 metre kabul ederseniz, 150 parça radyatör imal edebiliyoruz. Bunun yanında Elazığ’ımıza yatırım yapmaya da devam ediyoruz. Örneğin, yapımı devam eden ikinci hattımız devreye alındığında bir günde 300 metre imal edebilir hale geleceğiz. Sadece radyatörle sınırlı kalmayacağız. Aynı zamanda kalıp tasarımlarımız var. Kalıp tasarımlarımızla da daha modern bir yapıya kavuşturmuş olacağız. Bunun yanında kolektör yapımı işlemlerimiz de var. Kolektör yapımlarına da Allah nasip ederse bir aya kadar başlamış olacağız.” dedi. HAKİMİYET HABER GAZETESİ
 

Elazığ’a Yeni Bir İşletme Daha Kazandırıldı​

Elazığ’ın Baskil ilçesine kayısı işleme, paketleme ve analiz tesisi açıldı. Açılışı gerçekleşen Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından yaptırılan kayısı işleme, paketleme ve analiz laboratuvarı tesisi düzenlenen törenle vatandaşlarla buluştu. ETAK tarafından 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan tesis, ilk etapta 50 kişiye iş olanağı sağlayacağı ve bin tonluk iş kapasitesine sahip olacağı bildirildi. Elazığ Hakimiyet Haber Gazetesi​

 

Elazığ’da Dev Maden Yatırımı​

Eti Bakır tarafından Elazığ’ın Maden ilçesinde faaliyete geçirilecek olan IV. Grup yer altı maden işletmesinin detayları netleşmeye başladı.
32 milyon 885 bin ton cevher çıkarılması hedeflenen projede, flotasyon tesisinin yıllık kapasitesinin 1,5 milyon ton olması planlanıyor. İlk etapta 9 milyar TL’den fazla bir yatırım yapılacak olan projede, çıkarılan cevherler Samsun ve Mardin Mazıdağı işletmelerine sevk edilecek.

Yatırım ve Üretim Kapasitesi​

Projenin ilk aşamasında, yer altı ocağından büyük miktarda cevher çıkarılması hedeflenirken, flotasyon işlemi sonrası elde edilen ürünlerin Mazıdağı ve Samsun tesislerine gönderileceği belirtiliyor. Mazıdağı tesislerinde kapasite artışı planlanmasa da, burada zenginleştirilecek konsantreden bakır, kobalt, çinko ve pirit elde edilmesi amaçlanıyor. Sevkiyatların ekonomik verimliliği, güncel ekonomik şartlar ışığında değerlendirilecek; ekonomik olmayan durumlarda ise pirit konsantresi Küre’den Mazıdağı tesislerine aktarılmaya devam edilecek.

Tedarik Zinciri ve Verimlilik Stratejisi​

Eti Bakır’ın bu stratejisinin, işletme verimliliği ve maliyet etkinliği açısından büyük önem taşıdığı vurgulanıyor. Ayrıca, tedarik zinciri yönetimi açısından kritik bir rol oynayacak olan bu strateji, şirketin operasyonel verimliliğini artırmayı hedefliyor. Projenin ilerleyen aşamalarında Samsun izabe tesisinde kapasite artışı da planlanıyor.

Proje Süresi ve İstihdam​

Projede yer altı maden üretim faaliyetlerinin 32 yıl süreceği öngörülüyor. Bu süre zarfında, 2 yıl inşaat, 28 yıl üretim ve 2 yıl kapatma süreci yer alıyor. İşletme aşamasında yılda 12 ay, ayda 30 gün ve 24 saat 3 vardiya şeklinde çalışılması planlanırken, inşaat aşamasında 2.000 personelin, işletme aşamasında ise 1.000 personelin istihdam edilmesi hedefleniyor.
GÜNIŞIĞI GAZETESİ
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular