Ben sadece sultangazi için konuşacağım ; ( diğer hatlarla ilgili pek bir bilgim yok , ne dersem hata olur )
Öncelikle 36S ve 38H kapanacak . Bu saçma iki hat hala nasıl hayatta inanın bilmiyorum . Onlardaki araçlar 36CB geçebilir .
Bunların yanında 36A’nın da artık tarihe karışması lazım . 36V zaten 5-6 durak sonra tramvay caddesinden geçiyor bunu da hala anlamış değilim . Fakat 36A hattında ki 2 araç 336E ye verilebilir . Cebeci Peronlarda şoförlerin hep şikayet ettiğini görüyorum / duyuyorum .
36V yi Allah kahretsin . Hayatımda bu kadar berbat , kanser bir hat görmedim . Burada bencillik yapabilirim biraz fakat ya Mescidi Selama kısalsın ya da Arnavutköy’e uzasın . Yeterki daha Yayla’ya filan gitmesin . 36V-1 şu haliyle gayet iyi 2 - 3 araç çalışsa bu hatta 36V nin açığını rahat rahat kapar . Hatta daha sık bile çalışır . Tramvaya da ücretsiz aktarma , oldu bitti .
36L niye kısaldı anlamadım gitti bana kalsa yine Beşiktaş’a uzatırdım . 36Z ve 36G ye dokunmazdım .
Cebeci ye çalışan abidik gubidik bütün hatları kapatırdım . Misal X hattı , Y hattının güzergahının bittiği yerden geçip son durak yapmıyorsa , Y hattını X hattına entegre ederdim ve daha sık yapardım .
Ya İETT son 2-3 yıldır 48G yi unutuyor . Ben unutmayacağım . Sabah ve akşamları sefer arttrırımı yapardım. Arada sırada sabahları denk geliyorum . Paket … İett’nin en çok dışladığı hat bence.
Ve genel olarak İETT’deki bu araç paket değilse , bu araç fazlalıktır anlayışını siler atardım . Şu an birçok hat normalde olması gereken sefer aralığının üstünde çalışıyor. Misal 36F . 25-30 dakikada bir normal saatlerde , pik saatlerde 15 dakika da bir çalışması gereken bir hat .
Kısaca 36S ile 38H ı kapatırdım