Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İett Güzergah Revizyonu Gereken Hatlar | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İett Güzergah Revizyonu Gereken Hatlar

Merhaba yeni metro hatlarının açılması ile açılacak olmasıyla İstanbul'un ulaşım ağları da genişlemektedir. Dolayısıyla bazı İETT hatlarının güzergahlarında da güncelleme yapılması elzemdir. Anadolu Yakasında gözlemlediğim kadarıyla Gebze Harem minibüslerinin Küçükyalıya geri çekilmesinin ardından acaba Kartal Metroya çekilebilir mi düşüncesi uyanmadı değil. M4 hattı malumunuz Kaynarcadan doğusuna gelmiyor. Marmaray ise D100 altındaki yerleşimlere hizmet vermektedir. Dolayısıyla D100 de Metro besleme hatlarının dışında sık çalışan 130Ş hattını ele almak gerekmektedir. Bu hat içinden çeşitli depar seferler çıkarılabilir.
Çalıştığı her saatin 15, 30 ve 45 dakikalarında 130Ü tabelasıyla Harem-Üsküdar olarak çalışmalıdır.
Çalıştığı her saatin 5, 25 ve 55 dakikalarında KM19 olarak Çağdaşkentten kalkarak Kartal Metroya gider. 130ŞT iptal edilmeli KM19 olarak revize edilmeli adı.
10 ve 40 dakikalarında Kartal Köprüsü, TEM Yolu üzerinden Yenisahra Kadıköye gider

Bence 130Ü ve KM19 direkt ayrı bir hat olmalı 130Ş ana arterden ilerlediği için güzergahı pek ellenemez bence. Başlığa gelince 133T nin acilen revize edilmesi gerek. Şu an ki haliyle özellikle son duraklara doğru insandan arındırılmış vaziyette çalışıyor çünkü Marmaray bu hattın yaptıklarını zaten yapıyor genel olarak kartal ido gibi bir kaç niş şey haricinde. D100 ile Maltepeye kadar gelip oradan peronlara inebilir aklıma gelen

Son düzenleme:
303A seferleri de 300'e verilmeli. 401 ve 300 hatları tek bilet olmalı.
300B, 300C, 300D, 300G, 300M, 300S hatları Silivri'den kalkmalı, 300 ile aktarma imkanı olur.
303B 93,66TL yerine 57TL olmalı. Bu araç Kumburgaz yerine Selimpaşa'dan TEM'e girmeli.
Kumburgaz için 303K Selimpaşa - Kumburgaz - Esenler Otogar hattı açılmalı.

130Ş içinde depar oluşturmak yerine dediğin 130Ü ve KM19 hatları açılarak 130Ş den araç alınarak oluşturulabilir. Sefer saatleri de dediğin zaman aralıklarında çalışacak şekilde ayarlanır. Mesela bir zamanlar 21U ve 16U birlikte çalıştığı günlerdeki gibi 130Ş ve 130Ü birlikte çalışabilir. 130Ş de 30 araç varsa (sayısını tam bilmiyorum örnek sayı söyledim) yarısını 130Ü verip diğer yarısını da 130Ş ve KM19 arasında paylaştırılırsa dediğin olabilir.
Taslak olarak
130Ü 15 araç ÖHO - 2 araç İETT Körüklü
130Ş 10 araç ÖHO
KM19 5 araç ÖHO - 2 araç İETT Solo

Bence 130Ü ve KM19 direkt ayrı bir hat olmalı 130Ş ana arterden ilerlediği için güzergahı pek ellenemez bence. Başlığa gelince 133T nin acilen revize edilmesi gerek. Şu an ki haliyle özellikle son duraklara doğru insandan arındırılmış vaziyette çalışıyor çünkü Marmaray bu hattın yaptıklarını zaten yapıyor genel olarak kartal ido gibi bir kaç niş şey haricinde. D100 ile Maltepeye kadar gelip oradan peronlara inebilir aklıma gelen
133T konusuna bende katılıyorum Tuzladan D100 üzeri gidip eski son durağı Bostancıya inebilir.

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu
133T konusuna bende katılıyorum Tuzladan D100 üzeri gidip eski son durağı Bostancıya inebilir.
İETT marmaraydan ötürü buna yanaşmayabilir fakat olur da yanaşırsa Maltepe peronlara bir depar da düşünülebilir, her ikisinde de sağlam bir kemik kitle oluşturabilir çünkü D100 den Bostancıya inen bir 129T var bildiğim kadarıyla, o da çift bilet alıyor boğazgeç olduğundan ötürü. D100’le Maltepe’den inen hatlar D100’ün küçük bir kısmından geçiyorlar, çok seferleri yok, bir de maltepeyi pek dolaşmıyorlar anladığım kadarıyla.

Toparlamak gerekirse, Bostancı’ya (+maltepe peron deparı) D100’den inse, 133T’ye kademeli tarife de getirilirse D100 dekilere daha ucuz olsa, iyi işleyebilir. Hatta 130Ş’nin, dolaylı yoldan KM12, KM13’ün de yükünü alabilir dönüşte Deniz Harp’a gitmeye devam ederse çünkü 133T Alt Tuzla’yı dolaşmış olacak. 130Ş yüzeysel geçiyor Tuzla’dan. Kararlaştırıp çözüm. Merkezi’ne yazmayı düşünüyorum 500T kadar köklü bir hattın güzergahının zamana yenik düşmesi beni üzüyor

• Beğen
Tuzlada genel olarak 130Ş ve 500T hariç uzun hat kalmadı. Çoğu hat Metroda kesildi. Tuzlanın E-5 altı kısmının ciddi anlamda KM12 ve KM13 hatlarının sık çalışmasına ihtiyacı var. E-5 üstü mahallelerin de farklı rotasyonlarda çalışacak hatta ihtiyacı var mesela Aydınlı TOKİ Konutları - Orhanlı - Kurtköy - Sultanbeyli hattı açılabilir. Yeşil şapkalı Aydınlı TOKİ Konutları minibüsü Patlayıcı Maddeler yolu üzerinden son durağı kırmızı şapkalı Şifa - Evora minibüslerinin kalktığı yere ötelenebilir.
KM10, KM11, 133KT hatları Şifa Sonduraktan kalkabilir. Aydınlı TOKİ Konutları - Patlayıcı Maddeler Yolu - 23 Nisan Caddesi üzerinden Şifa Sonduraka uzatılabilir. Bu tarz çalışmalar Antalyada çok yapıldı. Gürsu Aktarma Merkezinden Sarısu Aktarma Merkezine aktarıldı bir çok hattın son durağı

Tuzla'dan konu açılmışken paylaşmak istiyorum; 130ŞT hattının ücretsiz metro aktarması olduğunu zannediyordum fakat öyle bir şey yokmuş. Bu hattın ücretsiz metro aktarması olması durumunda hem 130Ş hem de 500T'den yolcu çalar.

• Beğen
11ÇB hattında Anadolu Garajı 4 araçla çalışmaya devam etmeli , Şahinkaya nın verdiği araçlarsa UM kodu alıp ücretsiz aktarma tanımlanmış şekilde Ümraniye İmam Hatip lisesi metro durağından ring şekilde dönmelidir. Bu sayede normalde 8 araç verip yaptığın sefer sayısını 5 adetle tamamlamış olursun. 3 körüklü aracı başka yoğun hatlara verip 3 solo aracı da 15KÇ , 20 , 15ÇB ye takviye olarak verebilirsin ve böylece tüm bölgeye maksimum fayda sağlanmış olur.

Konu görüntüleyen kullanıcılar