İkinci Öğretim Nedir?
İkinci öğretim, örgün öğretim saatleri dışında, genellikle akşam saatlerinde veya hafta sonlarında verilen bir eğitim programıdır. Bu program, gündüzleri çalışmak zorunda olan veya örgün eğitime zaman ayıramayan kişiler için tasarlanmıştır.İkinci Öğretimin Avantajları:
- Çalışma ve eğitim hayatını dengeleme imkanı: İkinci öğretim, gündüzleri çalışan kişilerin eğitimlerini de sürdürmelerine olanak sağlar.
- Daha uygun maliyetli: İkinci öğretim programları genellikle örgün öğretim programlarından daha düşük ücretlidir.
- Daha esnek program: İkinci öğretim programları genellikle örgün öğretim programlarından daha esnektir ve öğrencilerin kendi programlarını oluşturmalarına olanak sağlar.
- Daha uzun eğitim süresi: İkinci öğretim programları genellikle örgün öğretim programlarından daha uzun sürer.
- Daha az sosyalleşme imkanı: İkinci öğretim programlarında örgün öğretim programlarına kıyasla daha az sosyalleşme imkanı vardır.
- Daha az yoğun eğitim: İkinci öğretim programları örgün öğretim programlarına kıyasla daha az yoğun olabilir.
- Lise veya dengi okuldan mezun olanlar
- ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavında yeterli puanı alanlar
- Açıköğretim Fakültesi veya Meslek Yüksekokullarından önlisans diploması alanlar
İkinci öğretim programları, örgün öğretim programlarına benzer şekilde çeşitli alanlarda mevcuttur. En yaygın ikinci öğretim programları şunlardır:
- İşletme
- İktisat
- Hukuk
- Mühendislik
- Öğretmenlik
- Programın akreditasyon durumu: Seçeceğiniz programın YÖK tarafından akredite edilmiş olması önemlidir.
- Programın içeriği: Programın içeriğinin ilgi alanlarınıza ve gelecekteki hedeflerinize uygun olması önemlidir.
- Programın süresi: Programın süresinin sizin için uygun olup olmadığını göz önünde bulundurmanız önemlidir.
- Programın ücreti: Programın ücretinin sizin için uygun olup olmadığını göz önünde bulundurmanız önemlidir.
- ÖSYM:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
- YÖK:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
- Üniversitelerin web siteleri