Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir Kent İçi Ulaşım | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir Kent İçi Ulaşım

KSakin35

Aktif Üye
Herkese merhaba, her geçen gün daha da büyüyen ve kalabalıklaşan şehrimizde kent içi ulaşım önemli bir konu haline geldi. İzmir kent içi ulaşım konularının tartışılacağı ve haberlerinin paylaşılabileceği bir konu açmak istedim.
 
  • Beğen
Tepkiler: yuSuF
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2025-2029 stratejik planı yayınlandı.

1000004488.png
1000004489.jpg
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: yuSuF
Bu plana neler dahildir nasıl çalışıyor tam anlayamadım, yani şimdi önümüzdeki beş yıl boyunca sadece iki yeni kavşak ve inşaatı 10 yıldır devam eden ağızlara sakız olmuş tünel yolundan başka bir proje görünmüyor mu? M3, M4, yeni tramvaylar, yeşillik caddesinde kilometrelerce kavşaksız hindistandan bozma trafik, bir metre bile yeni yol projesi yok ne bornovada ne bucada ne karabağlarda

bu planın kapsamı nedir, önümüzdeki beş içindeki alacağımız tüm hizmetler burada mı yazılı
 
beş yıldır ağızlara sakız oldu bu proje sanki acilmiş gibi, son beş senedir hangi yol projesi yapılıp bitmiş (inşaatı 10 yıldır devam eden otogar kavşağı hariç) şu izmirin trafiği için kim ne zaman elini taşın altına koyacak, bölgeye onlarca kule inşa edildi bir metre yol yapılmadı daha kaldırımı yok, hindistan standartlarında avrupa imarı yapmaya çalışıyoruz
 
Başkan Tugay’dan “Körfez Geçiş Projesi” yorumu: İkinci Çevre Yolu’nu yapmak daha mantıklı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ESİAD tarafından düzenlenen toplantıda İzmir Körfez Geçiş Projesi ve İkinci Çevre Yolu projeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Tugay şunları söyledi:

Körfezin bir yanından diğerine tünelle ya da köprüyle geçiş daha önce projelendirilmiş ve mahkemece iptal edilmiş bir fikir. Çok yüksek maliyetli. Günün rakamları ile 50 milyarın üzerinde bir proje bedeli var. Bu kadar yatırıma karşılık size sağlayacağı şeyi dikkatlice incelerseniz, birileri karşı kıyıdan gelecek, Mavişehir’den İnciraltı’na geçecek. Konak’a, Alsancak’a gelecekse bu yeni duruma özel bir trafik düzenlemesi yapmamız gerekmeyecek mi? Aynı paraya ikinci çevre yolunu yapabiliyorsunuz. Yani hangisi daha çok işe yarar derseniz bence ikinci çevre yolu daha çok işe yarar.
1000000085.png
 
ikinci çevreyolunun yapılması zorunludur. eğer 10 yıl önce yapımı hükümet tarafından vaadedildiğinde yapılsaydı bugün pek çok trafik sıkıntısını çözmüştü. körfez köprüsüne gelince bir tane körfezimiz var ve ona gözümüz gibi sahip çıkmalıyız. üçkuyular ile karşı kıyı arasında yeterli yoğunluk var mı? hiç sanmıyorum. Eğer varsa da önce bunun için hadi köprü yapalım demenin sadece şeşli çetenin servetine servet katmak için ortaya atıldığı açıktır. öncelikle daha mavişehirde iskele bile yokken bunu tartışmak anlamsızdır. mavişehirlinin ayağında tramvay hatları ve izban var istediklerinde 45dkda alsancakta olabilirler. Mavişehir ve çiğliliyi alsancağa getirmek için balçovaya döndürmek anlamsızdır. sahil yolu zaten tıkanıklığa ramak kalmış vaziyette. Mavişehirli alsancağa gelmek için bu kadar dolandırmaktansa direkt karşı karayolundan gelebilirler. bölgenin yolculuk talebinin konak alsancak yönüne olduğu açıktır. bunun için öncelikle mavişehire iskele inşa edilmeli gerekirse konak'a viyadük altına feribot iskelesi yapılabilir. narlıdereye inciraltına karantinaya alsancağa feribot koyulabilir. körfez boyunca öncelikle feribot ve vapurlar vızır vızır işlemeli o bile yetersiz kalırsa köprü düşünülmelidir. o da balçovaya dağil konak tarafına ve ancak tamamı tünel şeklinde olursa konuşulabilir.

öncelikle izmirin karşı kıyısına üç tane metro hattı inşa edilsin ondan sonra körfez geçişi konuşulur ama halkın yararına olacak şeylerde rant olmadığı için hükümet böyle bir projeyi yapmayacaktır. yapmak istese 15 yıldır otogar metrosunu yapardı.
 
Son düzenleme:
Toplu ulaşımda “Dijital İzmirim Kart” rahatlığı
1000000109.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ (İZTEKNOLOJİ) yurttaşların hayatını teknolojiyle kolaylaştırmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, İZTAŞIT, İzmir Metro ve tramvay araçları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığıyla işletilen İZBAN’da yolculuk yapmak için QR kodla biniş sağlayan Dijital İzmirim Kart uygulaması memnuniyetle karşılandı. Özellikle şehir dışından gelen ve fiziksel kartı bulunmayanların yanı sıra İzmirliler de cep telefonlarına indirdikleri uygulamaya para yükleyerek QR okutup gişelerden geçebiliyor. Yolcular dijital olarak bakiye yükleyebiliyor, bakiye sorgulaması yapabiliyor ve QR kod ile geçiş yaparak toplu ulaşım araçlarını kullanabiliyor. İadeler için de fiziki İzmirim Kart’ın okutulduğu cihazlardan yararlanılıyor. Mobil İzmirim Kart’taki QR kod, cihaza okutularak iadeler alınabiliyor.

Tüm kişiselleştirilmiş kart sahipleri Dijital İzmirim Kart oluşturabiliyor. Bunun için İzmirim Kart mobil uygulaması telefona indiriliyor. Buradan dijital kart oluşturuluyor. Banka hesabı üzerinden ya da kredi kartından bakiye yükleniyor. Telefon ekranındaki QR kod, turnike ekranına okutularak geçiş yapılıyor. İZBAN’da ise inilen istasyonda QR kod Artı Para makinesine gösterilerek iade alınıyor. Dijital İzmirim Kart kullanıcıları aktarma, indirimli biniş, ‘Gittiğin Kadar Öde’, Halk Taşıt gibi fiziki kart avantajlarından yararlanabiliyor. Tam, öğrenci, öğretmen, 60 yaş, 65 yaş olmak üzere beş farklı biniş tipinde Dijital İzmirim Kart oluşturulabiliyor.
 
  • #10
Havalimanına gitmek artık çile olmayacak Büyükşehir'den alternatif ekspres yol!
1000000154.jpg

Yapılan ‘ekspres yol’ çalışmasına göre; Çevre yolunun Uzundere kavşağından Evka 7 (Gaziemir) üzerinden gidecek yeni yol Menderes Görece’den çıkış sağlayacak. Böylece; havalimanına yetişmek için saatler öncesinden yola çıkmaya gerek kalmayacak. İzmirliler alternatif yol sayesinde Karabağlar-Optimum trafiğine denk gelmeyecek.
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ön çalışmada proje için 100 milyonluk kamulaştırma yapılacak.

Ayrıca; Evka 7’den Uzundereye giden iki aracın zor gittiği yolla ilgili de çalışma da masada…
 
  • #11
Yeşillik Caddesi, Yaşayanlar Kavşağı Üst Geçidi Projesi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Yaşayanlar Üstgeçidi... Buca'ya gittim ve orada bana çokça söylendi. Bu yoldan geçişte hep sorun yaşıyoruz dendi. Alt geçit olarak planlanmış ancak kanal nedeniyle yapılamamış. Yeşillik Caddesi Yaşayanlar Kavşağı Üst Geçidi için proje hazırlığı yapılıyor. Onun da gene Şubat - Mart 2025 gibi ihalesine çıkarız. Karabağlar'dan Buca'ya geçilen Yaşayanlar Kavşağı için de ihaleye çıkıyoruz.
1000000155.jpg
1000000156.jpg
1000000157.jpg
1000000158.jpg
1000000159.jpg
1000000160.jpg
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular