Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 22 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

??? Otogar-Bayraklı Şehir Hastanesi (Ekspres) Önerildiyse kusura bakmayın
Screenshot_20250511_155351.jpg

Aslında Otogar - Şehir Hastanesi kesinlikle açılmalı, otogar ve şehir hastanesi arasında kesinlikle bağlantı olmalı. Bu şekilde açılmasa bile Halkapınar Metro - Otogar - Şehir Hastanesi güzergahında bir hat açılabilir.

Ne doğanlar ne yeşilova ne çamdibi ne altındağ ne pınarbaşı, bornovanın ortasında ankara caddesi bir çin seddi gibi geçiyor ve bornova içi kuzey güney semtleri bağlayacak tek bir hat bile yok, yolcular aktarmalarla uğraşmamak için dolmuşlara yöneliyorlar

• Beğen
Tepkiler: yuSuF ve dragi35
Ukomeden geçtiğini duyduğum ama saçma güzergahlı 567 hattına daha yararlı yapıcak bir Güzergah önerisi Hat Çamkıran durağına kadar 249la aynı güzergahta giderek Mustafa Kemal Anadolu Lisesi Nedret İlhan Keten Ortaokulu ve Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu yolcularını ve bölgedeki 249 yolcularını alır Çamkıran durağından 330 güzergahından giderek Bostanlı İskeleye gider böylece 330'a da yardımcı olur Bunu eğer beğenirseniz Eshotada ileteceğim.

Şirinyer Aktarma Merkezi - Evka 3 Metro

Buca içi güzergah çeşitlendirilebilir. Tınaztepe Kampüsü'ne de uğrayıp çevre yolundan Bornova'ya ulaşacak bir hattın Buca ile Bornova arası ulaşımı çok rahatlatacağını düşündüm. Bornova merkezine daha kolay ulaşılabilsin diye Bornova Metro yerine Evka 3 Metro'nun daha uygun olabileceğini düşündüm.

Şirinyer Aktarma Merkezi - Evka 3 Metro

Buca içi güzergah çeşitlendirilebilir. Tınaztepe Kampüsü'ne de uğrayıp çevre yolundan Bornova'ya ulaşacak bir hattın Buca ile Bornova arası ulaşımı çok rahatlatacağını düşündüm. Bornova merkezine daha kolay ulaşılabilsin diye Bornova Metro yerine Evka 3 Metro'nun daha uygun olabileceğini düşündüm.
Bu güzergahta bir hat şuanda 515 Tınaztepe-Evka3 Metro olarak hizmet veriyor. Ek olarak, 390 Tınaztepe-Bornova Metro güzergahında Çevreyolunu kullanan bir hatta var.

Öneriniz, Tınaztepe veya Şirinyer'den Evka3 Metro güzergahında çevreyolunu kullanarak gidebilir 🤔

Şuanda Tınaztepe güzergahı çevreyolu olarak daha müsait durumda. Buca-Onat(Otogar) tüneli ve M2 Buca Metrosu hizmete girdiğinde Şirinyer Aktarma Merkezinin daha da değerleneceğini ve Şirinyer'den, Buca-Onat(Otogar) tüneli üzerinden Ekspres gibi hatların açılabileceği görüşündeyim.

Bu güzergahta bir hat şuanda 515 Tınaztepe-Evka3 Metro olarak hizmet veriyor. Ek olarak, 390 Tınaztepe-Bornova Metro güzergahında Çevreyolunu kullanan bir hatta var.

Öneriniz, Tınaztepe veya Şirinyer'den Evka3 Metro güzergahında çevreyolunu kullanarak gidebilir 🤔

Şuanda Tınaztepe güzergahı çevreyolu olarak daha müsait durumda. Buca-Onat(Otogar) tüneli ve M2 Buca Metrosu hizmete girdiğinde Şirinyer Aktarma Merkezinin daha da değerleneceğini ve Şirinyer'den, Buca-Onat(Otogar) tüneli üzerinden Ekspres gibi hatların açılabileceği görüşündeyim.
Onat Tüneli açıldıktan sonra Şirinyer'den maksimum 1 2 hat açılacağını düşünüyorum. Açılması mantıklı olan hatlar, 59 güzergahıyla Bornova'dan Otogar-Şirinyer yapacak bir hat ve Evka 3'ten Trafik Hastanesi'ne gelip hızlıca Otogar'a gelip oradan tünelden Şirinyere geçecek bir hat olur. O tünelden daha çok Konak-Üçyol bölgesi yararlanabilir. Otogar-Üçyol, Otogar-Konak, Otogar-Semt Garajı şeklinde çapraz hatlar açılması da muhtemel gibi.

Onat Tüneli açıldıktan sonra Şirinyer'den maksimum 1 2 hat açılacağını düşünüyorum. Açılması mantıklı olan hatlar, 59 güzergahıyla Bornova'dan Otogar-Şirinyer yapacak bir hat ve Evka 3'ten Trafik Hastanesi'ne gelip hızlıca Otogar'a gelip oradan tünelden Şirinyere geçecek bir hat olur. O tünelden daha çok Konak-Üçyol bölgesi yararlanabilir. Otogar-Üçyol, Otogar-Konak, Otogar-Semt Garajı şeklinde çapraz hatlar açılması da muhtemel gibi.
Ben, Şirinyer-Otogar hattı bekliyorum. Aslında Semt Garajı-Şirinyer-Otogar şeklinde de bir hat olabilir🤔

Güzergah: Semt Garajı- Yeşillik Caddesi- Karabağlar Cumhuriyet Anadolu Lisesi- Karabağlar Sanayi- Hat Boyu- Koşu İzban- NATO- Şirinyer Aktarma- Şirinyer Parkı- Menderes Caddesi- Onat Caddesi- Onat Tüneli- Otogar

Bu şekilde bir hat da kullanışlı olabilir.
1000002767.jpg

465 Tınaztepe-Konak(Konak Tünel) Önerisi

Görselde 465 Tınaztepe-Konak ve 471 Tınaztepe-Konak hatlarının güzergahını görüyorsunuz. Her iki hattın güzergahı da neredeyse aynı tek fark 471 hattının Kuruçeşme-Buca Koop- Yıldız mahallesinden geçmesi. Önerim şudur;

465 Tınaztepe-Konak hattının Nato'dan itibaren Konak Tünelini kullanarak Konak'a gitmesi ve Atatürk Kültür Merkezi durağında son durak yapması.

471 Tınaztepe-Konak hattının Nato'dan itibaren, Eşrefpaşa-Konak-Çankaya-İkiçeşmelik güzergahında (Ring) olarak mevcut güzergahında çalışmasını öneriyorum.

Görselde 465 ve 471 hatlarının siyah ile belirttiğim duraktan, Konak'a kadar güzergahı günümüzde aynıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 68165
Daha fazla dayanamadım ve bu önerimi ESHOT'a ilettim 😅

Sonuç ne olursa olsun, zamanı geldiğinde aynı güzergah üzerinde çalışan 465 ve 471 hatlarından bir tanesi Konak Tüneli'ni kullanacaktır diye düşünüyorum.
1000002768.jpg

583 Evka 4-Evka 3 Metro 585 güzergahı ancak Büyükpark durağına değil Rektörlük durağına gidip Evka 3 Metroya gider daha önce ilettim ancak aylardır bakacağız dedikleri halde yapmıyorlar 585'e kesinlikle çok büyük destek olur aslında bu hat ama malum Eshot varken olmaz herhalde

Otogardan tatil beldelerine yaz aylarında baya bir yoğunluk oluyor, kiraz otogar beydağ otogar gibi hatlar varken en azından sabah akşam olacak şekilde batı ilçelerden de otogar hatları verimli olabilir.

Uzak ilçe yolcuları şehir içinde en az iki aktarmayla bir saat kaybediyor

Uygun bir güzergah ve saat planlaması düşünülebilir

Urla garajı bir son durak olmasına rağmen bir aktarma noktası olarak planlanmamış, halbuki çeşme ve karaburunun tüm hatları 684 urla fa ekspres hattına aktarma verecek saatlerle çalışsa uzak ilçelere giden mevsimlik işçi ve öğrenciler için de çok faydalı olur

Konu görüntüleyen kullanıcılar