Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Japon Yanmar'dan Türkiye'de Dev Yatırım | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

Japon Yanmar'dan Türkiye'de Dev Yatırım

endoplazmikbirretikulum

Moderatör
Moderatör

Dünya devi Türkiye'ye taşınıyor! Avrupa’daki bütün operasyonlarını sonlardırdı​

Japon devi Yanmar, Avrupa’daki bütün tarım operasyonlarını sonlandırarak Türkiye’ye taşıma kararı aldı.​

Dünyanın en büyük motor üreticilerinden biri olan Japon Yanmar, ikinci 100 yılında yatırım üssü olarak Türkiye’yi seçti.

İzmir Torbalı’da Solis ve Yanmar markalı traktörlerin üretimini yapan Yanmar, Avrupa’daki bütün tarım operasyonlarını Türkiye’ye taşıma kararı aldı. Yanmar, YTAgri markasıyla da tarım ekipmanları alanında varlığını güçlendiriyor. Yanmar Türkiye Tarım İş Kolu ve İş Geliştirme Direktörü Murat Balkan Kanbir, Yanmar Türkiye olarak 2017 yılında Türkiye’ye girdiklerini, 2019 yılında ise İzmir Torbalı’da Solis ve Yanmar markalı traktörlerin üretimine başladıklarını belirterek “Yanmar 112 yıl önce Japonya’da kurulmuş bir tarım firması. Traktörler için dizel motorlar üreten Yanmar, özellikle deniz tarafında çok güçlü. Marina tekneleri ve kuru yük gemilerine kadar motor üretimi gerçekleştiriyor. Ayrıca iş makinelerinden enerji sistemlerine kadar ticareti operasyonları bulunuyor. Yanmar deniz ve tarımda güçlü olduğu için İzmir’e yatırım kararı aldı. Torbalı’daki tesiste geçtiğimiz yıl üretim kapasitesini üç katına çıkararak yıllık 7 bin adede ulaştık. İzmir’de hem yurt içi hem de yurt dışına üretim yapıyoruz” dedi.
TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİNE YATIRIM YAPTI

Yanmar’ın Türkiye’deki üretimin yanı sıra Avrupa’daki tarım operasyonlarını sonlandırarak Türkiye’ye taşıma kararı aldığını ifade eden Kanbir şunları kaydetti: Avrupa operasyonlarının Türkiye’ye devredilmesinden sonra Avrupa ve Türk Cumhuriyetlerinde kullanılacak bütün Yanmar traktörler İzmir’de üretilecek. Burası aynı zamanda Yanmar’ın dünyadaki 7. AR-GE merkezi olacak. Yanmar’ın böyle bir pazarda olmaması düşünülemezdi. Çünkü Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisi ve 4. büyük traktör pazarı. 80 milyondan fazla nüfusa sahip. Avrupa yaşlanan nüfusuyla Türkiye ile kıyaslanamaz bile. Türkiye jeopolitik konumuyla Avrupa, Asya ve Afrika’ya ulaşabilecek noktada. Eğitim ve tecrübeli personel var. Bütün otomotiv devlerini burada üretim yapıyor. Onun için herkes bu pazarında olmak, yetişmiş elemandan yararlanmak istiyor. Yanmar, 100 yıllık uzun vadeli yatırım yapıyor. Yanmar’ın ikinci 100 yılında Türkiye de var.

uw031_1731553513_9966.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: yuSuF
Bildiğim bir marka. Hayırlı uğurlu olsun.
Birkaç kelam etmek isterim.
Türkiye'de iş gücü ucuz. Verirsin asgari ücret. Kaç dolar zaten asgari ücret. 500 dolar yani 500 para verip iş yaptırırsın. Bu yönden bakarsak onlar için çok cazip. Bizim için ise iyi bir reklam. Avrupa’dan el çekip buraya gelmesi bir nevi iyi bir reklam.

wt0tr_1731553771_5474.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar