Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Müzik Aletleri / Enstrümanlar | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Müzik Aletleri / Enstrümanlar

Keman (veya viyolon), viyola ve viyolonselin de bulunduğu violin ailesinin en yüksek tondan çalan, en küçük üyesidir. Dört teli vardır. Akort sesleri pesten tize sol, re, la ve mi'dir.

Old_violin.jpg

• Beğen
Tepkiler: yuSuF
Piyano, İtalya'da Bartolomeo Cristofori tarafından 1700 yılı civarında icat edilmiş (tam olarak yıl belirsizdir) akustik, tuşlu bir müzik aletidir. Piyanoda ses, teller vasıtasıyla elde edilir. Piyanonun tuşlarına basıldığında içindeki tahta çekiç tellere vurarak sesi oluşturur. Tahta çekicin tellere vurmasından dolayı piyano bazen vurmalı telli çalgı olarak da sınıflandırılır. Piyano klasik ve caz müzikte yaygın olarak kullanılır. Solo performanslar, ansambl, oda müziği, eşlik, bestecilik ve prova için oldukça uygun bir enstrümandır. Piyano taşınabilir bir enstrüman olmamasına ve genelde pahalı olmasına rağmen çok yönlülüğü ve aynı anda birçok yerde bulunma özelliği ile dünyada en yaygın olarak kullanılan enstrümanlardan biri olmayı başarmıştır.

Grand_piano_and_upright_piano.jpg

• Beğen
Gitar, bazı istisnalar dışında genellikle perdeli ve tipik olarak altı veya on iki teli olan telli bir müzik aletidir. Genellikle çalan kişinin vücuduna düz bir şekilde tutulur ve baskın el ile telleri tıngırdatarak veya kopararak çalınırken, aynı anda diğer elin parmaklarıyla seçilen telleri perdelere bastırarak çalınır. Tellere vurmak için bir gitar penası da kullanılabilir. Gitarın sesi ya akustik olarak, gitar üzerindeki rezonanslı bir oyuk oda aracılığıyla ya da elektronik bir pikap ve bir amplifikatör ile güçlendirilerek yansıtılır.

images (10).jpeg

• Beğen
7 yaşımdan beri piyano, 12 yaşımdan beri gitar ve 20 yaşımdan beri de bağlama çalıyorum. Şu an 33 yaşındayım. Müzikle iç içe olmak çok güzel.

• Beğen
Tepkiler: yuSuF ve Beykozlu
Bağlama ya da saz, Türk halk müziğinde yaygın olarak kullanılan telli tezeneli bir çalgı türüdür. Tezene denilen kiraz ağacı kabuğundan yapılmış bir mızrapla tellere vurularak çalınır. Tekne bir kütükten oyulmuştur ve armut biçimindedir.

images (11).jpeg

• Beğen
Bağlama deyince halk ozanı rahmetli Ali Ekber Çiçek. (Bağlama çalış tekniği yabancı okullarda ders olarak verilir.)

• Beğen
7 yaşımdan beri piyano, 12 yaşımdan beri gitar ve 20 yaşımdan beri de bağlama çalıyorum. Şu an 33 yaşındayım. Müzikle iç içe olmak çok güzel.
Ne güzel efendim. Ben de 9 yaşımda öğrenmeye başladım gitarı. Ara ara bıraktığım kursları ektiğim oldu ama nihayetinde öğrendim. Bir tane de bağlamam var ama öğrenmek nasip olmadı henüz.

Müzik aleti deyince akla gelen ilk isimlerden biri de Cahit Berkay. Moğollar'ın kurucularından olan ve pek çok besteye, film müziğine imza atmış olan değerli müzisyen; 1962'de sahneye gitarıyla adım atmıştı. İlerleyen yıllarda icra konusunda kendini geliştirdi ve şu an gitar, bağlama, cura, yaylı tambur ve kabak kemane çalmaktadır. Bir Moğollar konserine gittiğinizde sahnede hepsini sırayla ve ustalıkla çaldığını görebilirsiniz. Ayrıca Cahit Berkay, 80'li yılların ikinci yarısından beri şarkı da söylemektedir.

1731363806720.jpeg

• 100
  • Beğen
Tepkiler: yuSuF ve Beykozlu
Cahit Berkay'ın bir gitar performansı

Bir bağlama performansı

Cura performansı

Yaylı tambur performansı

Kabak kemane performansı

Cahit Berkay'ın sesi

Son düzenleme:
  • Beğen