turgutkuzan
Paylaşımcı Üye
Neden Mantıksız Davranıyorsunuz?
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.
The Irrational (Mantıksız) dizisini takip etmeye çalışıyorum.
The Irrational Dizi Konusu :
Alec Mercer, dünya çapında tanınmış bir davranış bilimci olarak, benzersiz ve beklenmedik yaklaşımıyla insan davranışını anlama konusundaki uzmanlığını, hükümetler, polis birimleri ve şirketlerin karıştığı yüksek riskli vakalarda kullanır.
Dizi:şu sloganla tanımlanabilir : İnsanlar mantıksızdır, ama tahmin edilebilecek / öngörülebilir şekilde.
Örnekler :
Sağlıklı beslenmek için yememiz gerektiğini biliyoruz ama sağlığımızı bozan abur cabur yemeye devam devam ediyoruz.
Hiç kullanmayacağımız şeyleri satın alıyoruz.
İnsanların artıları ve eksileri tartarak kararlar aldığını varsayıyoruz ama insanlar iç güdüleriyle hareket ediyorlar.
vs.
Bununla birlikte benim en çok HAYRET ETTİĞİM MANTIKSIZ DAVRANIŞ
- İnsanların öleceklerini bildikleri halde, ÖLÜMDEN SONRASI için hazırlık yapmamalarıdır -
Dizide mantıksız davarnışları açıklamaya çalışan teorilere yer verilmektedir. Bu başlık altında bu teoriler hakkında bilgiler paylaşmaya çalışacağım.
Umarım hangi durumda mantıksız davrandığınızın FARKINA VARMANIZA vesile olabilirim.
Mantıksız davarnışları açıklamaya çalışan teorilerilerden bazıları :
- Sıfır-toplamlı önyargı
- İşitsel illüzyon
- Sedona Yöntemi
- Hedef Gradyanı (Goal Gradient Effect)
- Barnum Etkisi
- Kokteyl Partisi Etkisi
- Mağdur Etkisi
- Plasebo Etkisi
- Anlamlı Bağış Etkisi
- Halo Etkisi
- Nocebo Etkisi
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.
The Irrational (Mantıksız) dizisini takip etmeye çalışıyorum.
The Irrational Dizi Konusu :
Alec Mercer, dünya çapında tanınmış bir davranış bilimci olarak, benzersiz ve beklenmedik yaklaşımıyla insan davranışını anlama konusundaki uzmanlığını, hükümetler, polis birimleri ve şirketlerin karıştığı yüksek riskli vakalarda kullanır.
Dizi:şu sloganla tanımlanabilir : İnsanlar mantıksızdır, ama tahmin edilebilecek / öngörülebilir şekilde.
Örnekler :
Sağlıklı beslenmek için yememiz gerektiğini biliyoruz ama sağlığımızı bozan abur cabur yemeye devam devam ediyoruz.
Hiç kullanmayacağımız şeyleri satın alıyoruz.
İnsanların artıları ve eksileri tartarak kararlar aldığını varsayıyoruz ama insanlar iç güdüleriyle hareket ediyorlar.
vs.
Bununla birlikte benim en çok HAYRET ETTİĞİM MANTIKSIZ DAVRANIŞ
- İnsanların öleceklerini bildikleri halde, ÖLÜMDEN SONRASI için hazırlık yapmamalarıdır -
Dizide mantıksız davarnışları açıklamaya çalışan teorilere yer verilmektedir. Bu başlık altında bu teoriler hakkında bilgiler paylaşmaya çalışacağım.
Umarım hangi durumda mantıksız davrandığınızın FARKINA VARMANIZA vesile olabilirim.
Mantıksız davarnışları açıklamaya çalışan teorilerilerden bazıları :
- Sıfır-toplamlı önyargı
- İşitsel illüzyon
- Sedona Yöntemi
- Hedef Gradyanı (Goal Gradient Effect)
- Barnum Etkisi
- Kokteyl Partisi Etkisi
- Mağdur Etkisi
- Plasebo Etkisi
- Anlamlı Bağış Etkisi
- Halo Etkisi
- Nocebo Etkisi