Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

TikTok | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

TikTok

Emir

Moderatör
Moderatör
image

TikTok Nedir?​

TikTok, kullanıcıların kısa videolar oluşturmalarına, paylaşmalarına ve keşfetmelerine olanak tanıyan bir sosyal medya platformudur. 2016 yılında ByteDance tarafından geliştirilen TikTok, kısa sürede dünya çapında büyük bir popülerlik kazandı.

TikTok’ta neler yapabilirsiniz:
  • 15 saniye ile 3 dakikalık videolar çekebilirsiniz.
  • Videolarınıza müzik, filtreler ve efektler ekleyebilirsiniz.
  • Diğer kullanıcıların videolarını beğenebilir, yorum yapabilir ve paylaşabilirsiniz.
  • Düet ve tepki videoları çekebilirsiniz.
  • Canlı yayın yapabilirsiniz.
  • Hashtag’ler kullanarak videolarınızı daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.
  • Hesap oluşturabilir ve profilinizi düzenleyebilirsiniz.
TikTok’u kimler kullanabilir?

TikTok, her yaştan ve her ilgi alanından insan tarafından kullanılabilir. Gençler arasında oldukça popüler olan TikTok, yetişkinler tarafından da kullanılmaya başlanmıştır.

TikTok hakkında daha fazla bilgi edinmek için:
 
Tiktok artı 18 resmen terbiyesizlik çok çocuklar girmemeli ailelere önemle tavsiye ederim girdirmeyin
 
  • Beğen
Tepkiler: WowTurkey

ABD’nin TikTok’u yasaklama girişiminin, ABD-Çin gerilimini tırmandırması bekleniyor​

ABD’nin ulusal güvenlik gerekçesiyle ülke genelinde Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya uygulaması TikTok’u yasaklama girişimi sonrası iki ülke arasındaki teknoloji rekabetinin ve gerilimin artması bekleniyor.​

19.03.2024 - İstanbuK

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ABD, TikTok’u veri güvenliği endişeleri ve şirketin Çin hükümeti ile olan ilişkileri nedeniyle bir tehdit olarak görüyor.

ABD Başkanı Joe Biden da kongrenin TikTok’a erişim engeli getirme kararı alması durumunda ilgili yasa tasarısını imzalayacağını ifade ederken, ABD Temsilciler Meclisi de “ulusal güvenlikle ilgili sorun oluşturduğu” gerekçesiyle TikTok’un ülke genelinde yasaklanmasının önünü açan yasa tasarısını kabul ederek Senato’ya gönderdi.

Çin ise ABD Temsilciler Meclisinin TikTok’un ülkede yasaklanmasının önünü açan yasa tasarısını kabul etmesine tepki gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, TikTok vakasının ABD’nin “kurallar” ve “düzen” dediği şeyin kendisinden başkasına hizmet etmediğini bütün dünyaya bir kez daha açıkça gösterdiğini savunarak, “ABD, TikTok’un ulusal güvenliğini tehdit ettiğine dair hiçbir kanıt bulunmamasına rağmen ulusal güvenlik kavramını suiistimal ederek devlet gücünü bu şirketi baskı altına almak için kullanıyor.” dedi.

TikTok Üst Yöneticisi (CEO) Shou Zi Chew de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şirketin yasal haklarını kullanarak uygulamayı korumak için ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi. Chew, TikTok’un yasaklanmasının 300 bin Amerikalının işini riske atacağını iddia etti.

“ABD, TikTok’u siber güvenlik sorunu ve Amerikan siyasetine müdahale aracı olarak görüyor”​

Milli İstihbarat Akademisi Öğretim Üyesi Dr. Kadir Temiz, AA muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, TikTok’u yasaklama girişiminin, ABD-Çin ilişkilerinde ticaret alanında yaşanan rekabetin niteliğini, siyasi ve güvenlik konularını da içeren, daha karmaşık ve çatışmacı bir sürece sürükleyeceğini söyledi.

ABD hükümetinin kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Temiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ABD hükümeti, TikTok’un Çin hükümeti ve Çin Komünist Partisi ile organik ilişkisini öne sürerek başta veri güvenliği olmak üzere, TikTok’u siber güvenlik sorunu ve Amerikan siyasetine müdahale aracı olarak görüyor. TikTok yasağı aynı zamanda Amerikan halkına da bir tür mesaj olarak okunabilir. Bu, Çin menşeli markaların masum gibi görünen ekonomik faaliyetlerinin Amerika’nın güvenliğini tehdit ettiğine dair kamuoyu algısını güçlendirme amacı da taşıyor.”

Kadir Temiz, TikTok’un Amerika’da yaklaşık 170 milyon kullanıcısıyla hem ekonomik hem de siyasi açıdan oldukça etkili bir sosyal medya platformu olarak diğer teknoloji şirketlerinden ayrıldığını kayderek, “TikTok’un veri güvenliği ve siber güvenlik açıklarına dair önleyici tedbirler alınabilirdi. Ancak TikTok, gün geçtikçe mevcut Amerikalı sosyal medya rakiplerine karşı güç kazanması ve piyasada etkili bir konuma yükselmesi nedeniyle ana hedef haline geldi.” ifadelerini kullandı.

“Bu karar mevcut uluslararası ticaret düzenini daha korumacı bir yapıya doğru sürükleyebilir”​

Temiz, TikTok yasağının mevcut uluslararası ticaret düzenini daha korumacı bir yapıya doğru sürükleyebileceğinin altını çizerek, “Özellikle veri bilimi, yapay zeka, elektrikli araçlar ve çip gibi alanlarda süren teknoloji rekabetini karşılıklı yaptırım ve önlemlerle daha da sertleştirme potansiyeline sahip. Her ne kadar TikTok kararını yaklaşan Amerikan seçimleri dolayısıyla Amerikan kamuoyunu etkileme ve Çin karşıtlığından faydalanma aracı olarak gören bazı yorumlar olsa da bu kararlar diğer ülkeleri de benzer kararlar almaya zorlayabilir.” diye konuştu.

Çin’in muhtemel bir karşılık olarak ABD şirketlerine yönelik atacağı adımlara da değinen Temiz, “Halihazırda Çin’de Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya şirketleri yasaklı durumda. Çin’in TikTok’a muadil bir karşılık vermesi imkansız. Ancak tartışmayı teknolojik rekabet ve Amerika’nın tek taraflı korumacı kararları üzerinden, dolayısıyla uluslararası serbest ticareti ve piyasayı baltalamaya çalıştığı argümanı ile sürdürecektir.” değerlendirmelerinde bulundu.

 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana

TikTok’a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı​

ABD Başkanı Joe Biden’ın yasa tasarısını onaylamasının ardından TikTok’un ABD’deki hisselerini devretmesi için 12 aylık süre resmen başladı.​

GİRİŞ 24.04.2024 18:48
GÜNCELLEME 24.04.2024 18:48

BİDEN ONAYLADI​

Tasarı bugün ABD Başkanı Joe Biden’a sunuldu. Biden’ın tasarıyı imzalamasıyla yasal süreç resmen başladı.

1 YILA KADAR SÜRESİ VAR​

Tasarıya göre, ByteDance’ın TikTok’u elden çıkarması için 6 aydan 1 yıla kadar süresi var.

Kaynak: Haber7
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet
  • #10

TikTok, Avrupa Birliği’nde yasaklanabilir​

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada TikTok’un ABD’de olduğu gibi Avrupa Birliği’nde yasaklanmasının bir seçenek olduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen , kısa bir süre önce düzenlenen ve partilerin 2024 seçimleri için baş adaylarının katıldığı bir oturum sırasında TikTok’un Avrupa Birliği’nde yasaklanmasının bir seçenek olduğunu ima etti. Bununla birlikte TikTok’un AB genelinde iki ayrı soruşturma altında olduğunu belirtelim. Hatırlanacağı üzere ABD Başkanı Biden , bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde TikTok’un yasaklanmasını öngören bir yasa tasarını geçen hafta imzalamıştı.

TikTok, AB’de yasaklanabilir​

ABD’de onaylanan yasa tasarısına göre TikTok, önümüzdeki 9 ay içerisinde Çinli ByteDance tarafından ABD’li bir şirkete satılmazsa ülke genelinde yasaklanabilir. Bu durum hakkında Ursula von der Leyen, uygulamanın AB yasağının göz ardı edilmediğini aktardı ve sözlerine şöyle devam etti: “TikTok kurumsal telefonlarımızda yasaklayan dünya çapındaki ilk şirket. TikTok’un tehlikesini tam olarak biliyoruz.”

Von der Leyen’in bu ifadeleri Komisyon başkanı sıfatıyla değil, Avrupa Halk Partisi’nin baş adayı sıfatıyla söylediğini belirtelim. Öte yandan TikTok, geçtiğimiz hafta AB’nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında kullanıcıları etkileşime girdikleri için ödüllendiren TikTok Lite uygulamasını incelemeye başlamasının ardından ilgili özelliği askıya almaya karar vermişti. TikTok, reşit olmayanları korumada başarısız olduğu iddiasıyla yine DSA kapsamında ayrı bir soruşturmayla karşı karşıya.

Kaynak: Donanım Haber
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana ve Rafet
  • #11
tik-tok-afp-1528255_2


Orta Doğu, Kuzey Afrika, Türkiye Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi ve Türkiye Sözcüsü Emir Gelen, ayda 1 milyarın üzerinde içeriğin paylaşıldığı TikTok’ta güvenliği sağlamak için çok yönlü strateji oluşturmak gerektiğine işaret etti.
Bu süreci, hem kural ihlallerinin otomatik tespit edilmesini sağlayan teknolojisi, hem de 40 binden fazla kişiden oluşan ve manuel incelemede bulunan ekipleriyle yürüttüklerini anlatan Gelen, moderasyon ekiplerinin de TikTok’taki içeriklerin "topluluk kuralları"na uymasını sağlamak için her gün çalıştığını söyledi.

Gelen, Türkiye’de kural ihlali yapılan içeriklerin yüzde 98,9’unu proaktif olarak kaldırdıklarını dile getiren, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu, küresel ortalamanın üzerinde bir oran. Geçen yıl Türkiye’de yaklaşık 16,5 milyon içeriği 'topluluk kuralları’nı ihlalden dolayı kaldırdık. Bu içeriklerin çok önemli kısmının henüz şikayet edilmeden platformdan kaldırılması sağlandı. TikTok olarak şikayetlere verdiğimiz yanıtlar, eğitimli profesyoneller ve avukatlardan oluşan ekip tarafından incelenerek oluşturuluyor. Bu noktada kullanıcılarımızın işbirliğini çok önemsiyoruz. Şikayet edilen içeriğin kuralarımızı ihlal etmediğinin tespit edilmesi halinde, hukuka aykırı içeriğin kaldırılması amacıyla söz konusu içerik şirket içi ekibimiz tarafından incelemeye tabi tutuluyor. İçeriğin hukuka aykırı olması veya 'topluluk kuralları’mızı ihlal etmesi halinde, ‘Olay Yönetim’ ve ‘Kullanıcı Geribildirimi’ ekipleri içeriği kaldırarak raporlayan kişiye yanıt veriyor. İçeriğin kurallarımızı ya da herhangi bir mevzuatı ihlal etmemesi durumundaysa şikayete olumsuz dönülüyor ve içerik kaldırılmıyor.”
Kaynak TRT Haber
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar