Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Türk Savunma Sanayi Ürünleri, Projeleri ve İhracat Haberleri | Sayfa 15 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Türk Savunma Sanayi Ürünleri, Projeleri ve İhracat Haberleri

  • #281

Milli RAM ve IR kaplamada güncel durum: Görünmez uçaklar​

Haber Merkezi26 Ekim 2024

Saha Expo’da açıklamalarda bulunan BOTEK Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tuncer, yerli RAM (Radar Absorbing Material) ve IR (Kızılötesi) kaplama teknolojilerine ilişkin bilgi verdi.

Hava platformlarını radarlara ve IR sensörlere görünmez kılacak RAM ve IR kaplama teknolojisine değinen Tuncer, “BOTEK, savunma sanayi ile beraber 20 yıldır endüstriyel boya kaplamaları üretiyor. Son 8 senede de savunma sanayinin ihtiyaçlarını uçtan uça çözmekle ilgili ve mühendisi kabiliyetlerimizi savunma sanayiiye aktarmakla ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Şu an hala hazırda TUSAŞ, Baykar, Roketsan ve Aselsan gibi firmaların üreticilerin, ana sanayinin tedarikçisiyiz.” BOTEK Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tuncer açıklamasında şunları söyledi:

“Havacılığın Hassasiyetlerine Hakimiz”

Hem füze mühimmat sistemleri hem kara araçları hem de hava araçlarında sahip olduğumuz mühendislik kabiliyeti ve ürünlerle savunma sanayiye hizmet ediyoruz.

Biz savunma sanayide havacılık alanında çalışıyoruz. Havacılığın hassasiyetlerini biliyoruz. TUSAŞ ve Baykar’la uzun süredir gelen boya tedarikimiz var. AKINCI ve KAAN, Kızıl Elma gibi platformlarının boyasını tedarik ediyoruz. Ve bildiğiniz üzere havacılık standartları ve regulasyonları en zor regulasyonlardır. Bu sebepten dolayı AS 9100 uzay havacılık kalite sistemi işleten bir boya üreticisiyiz.

“Savunma Sanayinde Stealth Özellikli Boya ve Kaplama Çözümleri Geliştiriyoruz”

Savunma sanayindeki büyük firmalarla aynı düzeyde olan A-Klasman bir firmayız. Teknoloji kısmına gelince de biz bir boya sistemi tedarikçisiyiz. Yani uçtan uca çözüm sağlamaya çalışıyoruz ve yaptığımız işlerde hem uçak boyaları olsun hem radar boyaları olsun hem de çeşitli teknolojiler dediğimiz radar, RF, IR, hızlı ötesi, iz düşürücü gibi teknolojilerle ilgili mühendislik çözümlerimiz var ve platformlar için hazır ve uygulanabilir seviyede hepsi.

5. nesil savaş uçaklarında bir dizayn önemli, iki malzeme teknolojisi önemli, üç boya kaplama teknolojisi önemli, dört de motor teknolojisi önemli. Hepsi çok önemli ama bu dört kritiğe, bilgiye ve tecrübeye, mühendisliğe sahip olursanız 5. nesil savaş çağı üretebilen devler liginde işte 5 tane ülkeden biri ve iddianız oluyor bu konuda. Zaten dünyada 5. nesil savaş çağı üreten ülke sayısı belli. Bu konuda da iddiasızlığı olan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti var, TUSAŞ var, Kızıl Elma’mız ve KAAN’ımız var. Bunlar bizim için önemli platformlar. Bu platformlara mühendisi kabiliyetiyle farklı değerler kazandıran şeyler de boya ve kaplama teknolojileri. Çünkü biliyorsunuz muharep doktrini değişti.

Artık dünyada muharebeler görünür sahada değil, uzaktan veya görünmeden yapılıyor. Füzeler uzaktan atılıyor, uçaklardan atılıyor, şartlar değişiyor, insanlı veya insansız. 5. nesil savaş uçakları için kritik teknolojiler stealth dediğimiz, yani sizin de bahsettiğiniz düşük görünürlük özellikleri ve bu bütünleşik bir mühendislik. Farklı disiplinler var. Bunlar işte hem RF olacak, hem IR olacak, hem uçak boyası olacak hem de mukamet sağlayacak. Yani uçak boyası özelliği olacak, aynı zamanda RF olacak, aynı zamanda kızılötesi hız düşürücü olacak. Hem radarda görünmeyecek, hem kızılötesi seekerlar tarafından ayrılan. Yani bütünleşik bir multidisiplinin işi bu. O yüzden teknoloji dememizin altına yatan ana gerekçe de bu.


Kaynak: SavunmaSanayiST com
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet ve Tam35
  • #282

Çelik Kubbe'nin caydırıcı gücü SİPER Ürün-1 sistemi envantere girdi​

Çelik Kubbe'nin caydırıcı gücü uzun menzilli bölge hava savunma sistemi SİPER Ürün-1, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine dahil oldu.​

Tolga Yanık |28.10.2024 - Güncelleme : 28.10.2024
680192DF-D9AD-4A5C-A1D3-021AAEEF999E.jpeg

İstanbul
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, X sosyal medya hesabındaki paylaşımında, "SİPER'in ardı vatan" ifadesini kullanarak, "Çelik Kubbe'nin caydırıcı gücü SİPER Ürün-1 Sistemi envantere girdi. Uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı hava savunma gücümüz SİPER Ürün-1 sistemi, şanlı ordumuzun emrinde gök vatanın kalkanı olacak." değerlendirmesinde bulundu.
E8AC7D78-BF86-4AB5-8506-0411AC70BA8B.jpeg

SİPER sisteminin, savaş uçağı ve seyir füzesi gibi hava soluyan hedeflere ve havadan karaya mühimmatlara karşı angajman sağlayabileceğini aktaran Görgün, şunları kaydetti:

"Çok daha ileri yeteneklere sahip olacak SİPER Ürün-2 sistemi geliştirme çalışmaları da devam ediyor. Cumhuriyet'imizin 101. yılında milletimize armağan olsun."

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de SİPER'in Türkiye'nin hava savunmasında etkin bir caydırıcılık sağlayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Türk mühendisliğinin özgün ve milli eseri, uzun menzilli bölge hava savunma sistemimiz SİPER Ürün-1'i Türk Silahlı Kuvvetlerimize teslim ettik. Cumhuriyet'imizin 101. yılında, ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun."

Çelik Kubbe, Türkiye'nin hava savunmadaki muhafızı olacak​

Türkiye'ye havadan gelecek tehditlerin bertaraf edilmesi amacıyla başlatılan Çelik Kubbe projesi, Türk şirketlerinin son dönemde geliştirdikleri yerli ve milli sistemlerle bir kalkan oluşturulmasını sağlayacak.

Çok farklı nitelik ve güçteki silahları bir araya getireceği için "sistemler sistemi" olarak nitelendirilen Çelik Kubbe projesi için ASELSAN, Roketsan, TÜBİTAK SAGE ile MKE işbirliğine odaklanıldı. Bu firmaların geliştirdiği yerli ve milli sistemler, yapay zekadan da yararlanılarak birbirine entegre edilecek.

İçinde birçok hava savunma silah sistemi, radar, elektro-optik sistemi, haberleşme modülleri, komuta kontrol istasyonları ve yapay zekayı barındıracak Çelik Kubbe, Türkiye'nin hava savunma alanındaki muhafızı olacak.

Anadolu Ajansı
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet ve Tam35
  • #283

GÖKBEY helikopteri Jandarma envanterinde: Bir ilk​

Haber Merkezi29 Ekim 2024

TUSAŞ, ilk GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’ni Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim etti. Düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

Türkiye’nin ilk yerli ve milli helikopteri olan T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri, bugün düzenlenen törenle ilk kez bir kullanıcıya teslim edildi. TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki tesislerinde düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda üst düzey isim katılım sağladı.
Törenin ardından seri üretim ilk T625 GÖKBEY Helikopteri, Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edildi.

4 prototip ile 1500 saat uçuş​

ATAK helikopterinden kazanılan bilgi ve tecrübeyle Türk mühendis ve teknisyenler tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla tasarlanan, geliştirilen ve üretilen GÖKBEY, 4 prototip ile bugüne kadar toplamda 1500 saatin üzerinde uçuş yaptı.

GÖKBEY; taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerini, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir şekilde icra edebilecek kabiliyette tasarlandı.
AE164A0F-8288-48BA-864E-A47DBB713023.jpeg

2026’ya kadar 20 GÖKBEY teslim edilecek​

2026 yılına kadar; Jandarma’ya ilave 2 adet, Kara Kuvvetleri’ne 7 adet, Hava Kuvvetleri’ne 4 adet, Emniyet’e 3 adet ve Sahil Güvenlik’e ise 3 adet GÖKBEY teslim edilecek ve böylelikle toplam teslimat adedi 20’ye yükselecek. Öte yandan 2026 yılında Sağlık Bakanlığı’na, 3 adet GÖKBEY Hava Ambulansı teslim edilecek.

TUSAŞ, ayda 4 adet GÖKBEY üretme kapasitesine ulaşmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor. GÖKBEY’in, 2027 yılından itibaren yerli motorla teslim edilmeye başlanması hedefleniyor.

GÖKBEY’in kısa sürede ihracatını de gerçekleştirmeyi hedefleyen TUSAŞ, 2026 yılı sonrasında yurt içine ilavete 100 adet ve yurt dışına ise 400 adet GÖKBEY satışı gerçekleştirmeyi planlıyor.

GÖKBEY Helikopteri​

6 ton toplam kalkış ağırlığına, 12 yolcu kapasitesine, 306 km/sa azami sürate, 20.000ft servis tavanına 3,8+ saat havada kalış süresine sahip GÖKBEY, harici yakıt tankıyla 5+ saat havada kalabiliyor ve azami 948 kilometre menzile ulaşabiliyor.

GÖKBEY Helikopteri ile güvenlik güçleri başta olmak üzere birçok kullanıcının, hafif genel maksat helikopteri ihtiyacı karşılanmış olacak. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde çok sayıda bulunan ABD üretimi UH-1 Helikopterleri, son yıllarda hizmetten çekilmeye başlanmıştı. GÖKBEY Helikopteri, emekli edilen UH-1 helikopterlerinin yerini alacak.


Kaynak: SavunmaSanayiST com
 
  • #284

Yerli uçak gemisi göründü: MUGEM geliyor​

30 Ekim 2024

DBD50909-5264-4FA1-9F34-8C55A9C32401.jpeg

SAHA EXPO 2024 fuarında, Türk Deniz Kuvvetleri’nin tamamen yerli ve milli olarak geliştirmeyi hedeflediği MUGEM (Milli Uçak Gemisi) tasarımı ilk kez sergilendi.

Türkiye’nin askeri denizcilik alanındaki yetkinliğini gözler önüne seren MUGEM’in, konsept tasarım aşaması devam ediyor. Tüm üretim süreçlerinin yerli imkanlarla gerçekleştirilmesi hedeflenen MUGEM projesi, ilk olarak Şubat 2024’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Tersanesi Tasarım Proje Ofisi’ni ziyareti sırasında kamuoyuna tanıtılmıştı.
MUGEM’in gövde tasarımı, deniz koşullarına uyumluluk ve manevra kabiliyetini artırmak amacıyla çok boyutlu bir optimizasyon aracı kullanılarak geliştiriliyor. Simülasyonlarla test edilen bu özellikler, geminin denizde en verimli şekilde seyir icra etmesini sağlayacak. Geminin baş kısmındaki özel tasarım, %1.5 oranında yakıt tasarrufu sağlarken, denizaltı gürültü yayılımını da azaltarak operasyonel gizlilik ve verimliliğini de artırıyor.

Hava Aracı Kapasitesi​

Gemide; ikisi iniş, biri kalkış için tasarlanmış üç pist yer alıyor. Başlangıç aşamasında modüler rampa kullanılması planlanırken, ilerleyen süreçte Türk mühendisleri tarafından geliştirilen katapult sistemi devreye alınacak. MUGEM, 50’ye kadar insanlı ve insansız hava aracını taşıyacak. Hava araçları arasında TUSAŞ’ın HÜRJET‘inin deniz versiyonu, ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı; BAYKAR’ın KIZILELMA iİnsansız Savaş Uçağı ve TB3 SİHA bulunuyor.
3FB0D170-BA5F-4D13-9E4D-2091FEC41762.jpeg

MUGEM’e savunma kabiliyetleri için 32 hücreli (2×16) MİDLAS Dikey Atım Sistemi (VLS) ve 4 adet GÖKDENİZ Yakın Savunma Silah Sistemi (CIWS) konuşlandırılacak. 7 adet ASELSAN 25mm STOP Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ise asimetrik tehditlere karşı yakın mesafede koruma sağlayacak.

Teknik Özellikler​

Yerli ve milli olarak geliştirilecek olan MUGEM’in öne çıkan teknik özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Uzunluk: 285 metre
  • Genişlik: 72 metre
  • Su Çekimi: 10.1 metre
  • Deplasman: 60.000 ton
  • Azami Hız: 25+ knot
  • Seyir Hızı: 14 knot
  • Menzil: 10.000 deniz mili
  • Tahrik Sistemi: COGAG sistemi, dört LM2500 gaz türbiniyle toplam 23 MW güç sağlıyor
  • Personel Kapasitesi: En az 800 personel
  • Hava Aracı Kapasitesi: 50 insanlı/insansız hava aracı
77C89444-F324-48DC-A449-FA97D708A558.jpeg
 
  • #285

Bayraktar TB2 SİHA’ya Hırvat FPV Dronu: İmzalandı​

Haber Merkezi30 Ekim 2024
BC8AFD89-B52D-4972-B247-3C5FF7B352C9.jpeg

BAYKAR ve Hırvatistan merkezli ORQA firması, Bayraktar TB2 SİHA’ya ORQA üretimi FPV Dronların entegrasyonuna yönelik iş birliği anlaşması imzaladı.

Dünyanın en büyük silahlı insansız hava aracı (SİHA) ihracatçısı olan BAYKAR, platformlarına yerli ve yabancı faydalı yüklerin entegrasyonunu sürdürüyor. Bu amaçla BAYKAR, son olarak SAHA EXPO sırasında Hırvat ORQA firması tarafından üretilen FPV Dronların, Bayraktar TB SİHA platformuna entegrasyonuna yönelik bir iş birliği anlaşması imzaladı.
Savunma SanayiST com tarafından derlenen bilgilere göre; BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Bugün burada Hırvatistan Savunma Bakanlığı’nın değerli temsilcileri ve Hırvatistan Büyükelçimiz ile beraber, Hırvatistan’dan ORQA firması ile bizim Bayraktar TB2 platformumuza onların geliştirdiği FPV Dronların entegrasyonu, ortak operasyonel kullanım konseptlerinin geliştirilmesi ve teknolojik iş birliğine yönelik bir anlaşma imzaladık. İki ülke arasındaki bu anlaşmanın hayırlı olmasını diliyorum.
BAYKAR ile ORQA firmasının gerçekleştirdiği iş birliğinin sonucunda, Bayraktar TB2 SİHA’ların FPV Dron ile saldırı gerçekleştirme kabiliyetine ulaşması hedefleniyor.

Muharebe Sahasında FPV Dronların Rolü​

FPV (First Person View) dronlar, kullanıcının kameradan gelen canlı görüntüyü bir gözlük veya ekran üzerinden görebildiği yüksek manevra kabiliyetine sahip insansız hava araçlarıdır. Özellikle Ukrayna-Rusya Savaşı’nda; düşük maliyetli, kolay erişilebilir ve etkili bu dronlar taktiksel avantaj sağladı.

FPV dronlar; keşif, gözetleme ve nokta saldırı görevlerinde sıkça kullanılarak düşman zırhlı araçları ve mevzilerine yönlendirilen kamikaze saldırılarda başarılı oldu.
97E59E97-17B5-4661-B53E-C1A791695D09.jpeg

Ukrayna-Rusya Savaşı, düşük birim maliyete ve kolay kullanılabilme özellikleriyle FPV dronların modern savaşta ne denli etkili olabileceğini gözler önüne serdi.


Kaynak: SavunmaSanayiST com
 
  • #286

ASSAN’dan 76 kilometre menzilli 155’lik obüs mühimmatı​

Haber Merkezi30 Ekim 2024
ASSAN, 76 kilometre menzilli 155mm Obüs Mühimmatı için çalışmalara başlayacağını açıkladı. Açıklamayı, ASSAN Genel Müdürü Gürcan Okumuş yaptı.

Rus hava araçları tarafından kullanılan FAB ve OFAB tipi hava-yer mühimmatının da üretimine başlayan ASSAN, NATO standardındaki Mk serisi mühimmatın üretimini ise sürdürüyor. Öte yandan ASSAN, gelecek yıldan itibaren 155mm’lik Obüs Mühimmatı üretimini arttırmayı planlıyor.
Gürcan Okumuş’un açıklamaları şu şekilde:

“Dünyada Rus uçaklarını kullanan çok sayıda ülke var. Başta Afrika, Orta Asya, Türki Cumhuriyetleri olmak üzere Rus Su ve MİG uçaklarını aktif olarak kullanıyor. MK serilerinde on binlerce adet üretiyoruz. Zaten bizim ana işimiz mekanik seri üretim üzerine. Böyle bir talep geldi. Biz de kendi üretim kabiliyetlerimiz bakımından bunu üretebileceğimizi gördük. Resmi bir sipariş ve talep de olunca bunun üretim hatlarımıza aldık, üretmeye başladık.

Sovyet tipi uçaklara Türkiye’den mühimmat​

Açıkçası talep artarak da devam ediyor. MK serilerinin yanında FAB ve OFAB’ın farklı versiyonları var, 7’ye yakın versiyonu var. Bunların her birini üretebileceğimizi görüyoruz. Zaten yakın zamanda biliyorsunuz Azerbaycan’da bu FAB’larla ASELSAN’ın LGK güdüm kitiyle bir başarılı atışı da gerçekleşti. Dolayısıyla biz bu piyasada bir açık görüyoruz. Bunu da Türkiye’de ilk olarak firmamızda üretmeye başladık.
Bizim altyapılarımız çok genç. Üretim kapasitesini 40-50 bin adede ulaştırmak çok kolay bizim için. Talep olarak da dediğim gibi yani Rus uçaklarını kullanan dünyada esasında yıllardır çok fazla ülke var. Tabii bizim tarafımızda çok bilinmiyor. Biz daha çok NATO standardı üzerinden gidiyoruz ama Afrika’da birçok ülkede Su uçakları var. Yine Türki Cumhuriyetler’de, Eski Sovyetler Birliği ülkelerinde, Orta Asya’da bazı başka ülkelerde Rus uçakları var.

Bununla ilgili bizim zaten iş geliştirme, piyasa araştırma çalışmalarımız bir yandan da devam ediyor. Ama açıkçası talep şu an bize doğrudan da ulaşıyor. Biz şu an belli bir adette üretime başladık. İmzalanmış sözleşmemiz de var ama gözüken yüksek adetler de devam edecek.

MK serilerinin yanında FAB ve OFAB da kendi mecrasında devam eden bir iş olacak. Biz hem gövde üretimi hem de TNT ile dolumunu da yapacağız. İleride belki termobarik veya PBXN tabanlı dolum yapmayı da düşünebiliriz ama tabi Rus bombalarında daha çok maliyet etkinlik çok ön planda olduğu için üretim tekniği de kısmen daha kolay. Öncelikli dolum malzemesi TNT olacak.

Mk Serisi Genel Maksat Bombaları
Sözleşmelerimizi dolu tam atım, mühimmat olarak yapıyoruz. MK serisi bizim zaten yaklaşık 4 yıldır en yoğun üretim yaptığımız alan. MK 81, 82, 83 ve 84. Artı bunun bilyalı versiyonu, parçacık etkili versiyonlarını da yapıyoruz. Çok yüksek üretim kapasitemiz var burada ve neredeyse tamamını yurt dışına satıyoruz. Şu an ilk etapta gövde olarak satıyoruz. Yakın zamanda da tam atım mühimmat, dolu mühimmat olarak da satacağız. Orada kapasitemiz yıllık yaklaşık 70 binlere yaklaşıyor. Talebe göre artırma imkanımız da var. Ama gerçekten uzmanı olduğumuz bir alan diyebiliriz.

Çok yüksek rakamlarda, iyi kalitede MK serisi mühimmat üretiyoruz. Dünyada da açıkçası en çok kullanılan hava mühimmatı olarak MK serileri yer alıyor. Buradaki üretimimiz artarak devam ediyor. EDGE imzaladığımız sözleşmede, protokolde de yine yıllara sarih bir şekilde MK serileri, gövde üretimleri devam edecek.

Yılda 360 bin adet 155mm Obüs Mühimmatı​

155’lik gerçekten son yıllarda, özellikle herhalde Ukrayna-Rusya Savaşı’ndan sonra en çok istenen mühimmat oldu. Rheinmetall’in Almanya’da 9.5 milyar dolara yakın bir sözleşme imzaladığını biliyoruz. Biz açıkçası mevcut altyapıda, mevcut tesislerimizde ayda 1500’e kadar 155’lik gövde üretebiliyoruz, 155’likle ilgili böyle bir know-how’u oluşturduk.

Şu an yapmakta olduğumuz yatırım 2025 yılında devreye girecek. Uıllık 360 bin adet 155mm mühimmat gövdesi üretmeyi planlıyoruz. Bunun belki yarısı 20 kilometre, yarısı 40 kilometre versiyonu olabilir. Yanında dolum tesisi de, altyapısı kurulumu o da devam ediyor. Yani toplamda 360 bin adedin en az yarısını 2025 yılında dolu olarak satabileceğiz. Geri kalanı da belki gövde olarak satmayı düşünüyoruz. Ama devam eden yıllarda tam kapasite, tamamını dolduracak bir kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz.

Tabii çok talep var. Zaten hala hazırda şu an iş geliştirme görüşmeleri devam ediyor. Hem yurt içinden de yani Milli Savunma Bakanlığımızın ve Savunma Sanayii Başkanlığımızın talepleri, ihaleleri var. Onlara tekliflerimiz olacak. Ama yurt dışından da çok farklı ülkelerden talep var. Ciddi bir rakamını da ihraç edebileceğimizi öngörüyoruz.

Biz 2025 ortasında ilk üretimlerin başlayacağını ve kısa bir sürede de kalifiye olacağını düşünüyoruz. 2025 yılı sonuna kadar da mekanik üretimde tam kapasiteye çıkmayı hedefliyoruz. Bunun da en az yarısını dolduracak kapasiteye ulaşacağız.

PBXN ve 56 ile 76 kilometre menzilli obüs mühimmatı geliyor​

Bu arada belki biraz farklılaşacak bir version olarak da 155’lik tabii ki klasik TNT dolum oluyor. Biz 155’in hem daha enerjik hem de duyarsız konfigürasyonlarını da üretmeyi planlıyoruz. Kendi altyapılarımızda PBXN tabanlı duyarsız patlayıcı doldurabiliyoruz. 155’in sadece klasik TNT değil, farklı konfigürasyonları da bizde olacak.

Ayrıca, 155’liğin 20-40 kilometre dışında, uzun menzilli 56 kilometre ve çok uzun menzilli 76 kilometre tarafında da ArGe çalışmaları da planlamalarımız içerisinde. 2025 olmasa da belki 2026’da uzun menzilli ve çok uzun menzilli 155’lik de bizim portföyümüzde yer alacak.


Kaynak: SavunmaSanayiST com
 
  • Beğen
Tepkiler: Tam35
  • #287

ULAQ SİDA Katar’a ihraç edildi: Meteksan’dan bir ilk​

Haber Merkezi30 Ekim 2024

72F7F1B7-A9CE-4BE4-A92D-8DDC5E3E91FA.jpeg

Milli silahlı insansız deniz aracı (SİDA) ULAQ, Katar’a ihraç edildi. Sözleşme, Katar İçişleri Bakanlığı ile Milipol Katar Fuarı sırasında imzalandı.

Yerli imkanlarla özgün olarak geliştirilen ULAQ Silahlı İnsansız Deniz Aracı, bir ilke daha imza atarak ilk ihracat sözleşmesini Katar ile imzaladı. Katar İçişleri Bakanlığı ile Milipol Katar Fuarı sırasında imzalanan bu sözleşme, Türkiye’nin ilk insansız deniz aracı ihracatı olma özelliğini taşıyor.
Sözleşme kapsamında üretilecek olan ULAQ 11 PSV Liman/Üs Koruma İnsansız Deniz Aracı; keşif, gözetleme, istihbarat görevleri ve kritik tesis üs koruma faaliyetlerinde Katar Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kullanılacak.

Sözleşme imzasına takiben teslim edilecek olan ULAQ 11 PSV, üstün kabiliyetli bir platform üzerinde 12.7 mm otomatik silah sistemi ve radar, kriptolu iletişim sistemleri ve otonomi yazılımı ile donatılacak. ULAQ PSV, üs ve liman çevrelerinde silahlı devriye görevi gerçekleştirebilecek ve gerektiğinde ise ateş gücünü kullanabilecek.

ULAQ SİDA​

400 kilometreyi aşabilen seyir menziline, saatte 70 kilometrenin üzerinde sürat kabiliyetine, gündüz/gece görüş imkânlarına, otonom seyir algoritmalarına, kriptolu ve elektronik harp korumalı haberleşme altyapısına sahip ve gelişmiş kompozit malzemeden üretilen ULAQ SİDA; Keşif, Gözetleme ve İstihbarat, Su Üstü Harbi (SUH), Asimetrik Harp, Silahlı ****** ve Kuvvet Koruma, Stratejik Tesis Güvenliği gibi görevlerin icrasında karadan mobil araçlarla ve karargâh komuta merkezinden veya yüzer platformlardan kullanılabiliyor.

İnsansız deniz araçları alanında Meteksan Savunma ve ARES tarafından başlatılan projenin; istihbarat toplama, mayın avlama, denizaltı savunma harbi, yangın söndürme ve insani yardım/tahliye amaçlı konfigürasyonlarının üretimi devam ettirilecek.


Kaynak: SavunmaSanayiST com
 
  • #288

ASELSAN ve STM'den milyon avroluk sözleşme​

ASELSAN ile STM arasında 58,6 milyon avro tutarında satış sözleşmesi imzalandı.
30 Ekim 2024

ASELSAN tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ASELSAN ile STM arasında Asya ve Pasifik bölgesindeki bir ülkenin kullanımına yönelik, elektronik harp süiti, radar sistemleri, dost-düşman tanıma sistemi ve uzaktan komutalı silah sisteminden oluşan faydalı yüklerin ihracatına ilişkin toplam tutarı 58 milyon 626 bin 94 avro olan satış sözleşmesi imzalanmıştır."
02B5C5E0-A420-4289-B056-95296E384917.jpeg

DC88EBFA-8EE6-4D9B-8A2F-AA9BCB5A8CDD.jpeg


Kaynak: Savtekdergi
 
  • #289

ASELSAN, 68 milyon dolarlık satış sözleşmesi imzaladı​

ASELSAN ile HAVELSAN arasında toplam tutarı 68 milyon dolar olan satış sözleşmesi imzalandı.​

01.11.2024-İstanbul
ASELSAN tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "ASELSAN ile HAVELSAN arasında, bir Asya - Pasifik ülkesinin son kullanıma yönelik radar ve dost-düşman tanıma sistemlerinin ihracatına ilişkin toplam tutarı 68 milyon dolar olan satış sözleşmesi imzalanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Anadolu Ajansı
 
  • Beğen
Tepkiler: Tam35
  • #290

Türk füze motorlarında ihracat zamanı: 2 Ülke​

31 Ekim 2024

Kale Arge tarafından geliştirilen KTJ Serisi Turbojet Füze Motorları, 2 ülkeye ihraç edilecek. Gelişmeleri, Kale Grubu Başkanvekili Osman Okyay aktardı.
76327D2A-CC77-4799-ABC7-F4E09D443F7D.jpeg

0021B755-00F3-43A1-B684-A63D60796C59.jpeg

Türk Füze Motorları 2 ülkeye ihraç edilecek

İhracat anlamında şu anda çok sıcak gelişmeler var. Şu anda iki ülkeyle sonuçlanmak üzere ihracatımız. Her ikisinden de olumlu olarak, sözel olarak olumlu şeyleri aldık. Muhtemelen işin anlaşma vesaire kısımları da çok yakında bitecektir.

Gelişmiş ülkeler de var aralarında. Ve sırada başka ülkeler de var. Ama tabii ki önceliğimiz kendi projelerimiz. Dolayısıyla onlara hiçbir şekilde halel getirmeyecek şekilde o seri üretimleri tamamen destekledikten sonra geri kalan kapasitemizin ihracatının peşinde de koşuyoruz tabii. Çünkü ülkemize de bir döviz getirisi olacaktır.

Çok kalifiye bir ürünün ihraç ediliyor olması ülkemizin aslında hakikaten yurt dışındaki imajına da destek olan bir iş olacaktır. O yüzden bunun ihracatına da gerekli önemi veriyoruz.

SavunmaSanayiST
 
  • #291

TUSAŞ'tan yeni yatırım! Çalışmalara resmen başlandı​

Türk savunma sanayisinin kalbi TUSAŞ bir ilimizde daha yatırım üssü kurmaya karar verdi. TUSAŞ Ankara'daki üsten sonra Anadolu'da açacağı üs için imar planı çalışmalarına başlandı.​

 
  • Beğen
Tepkiler: Tam35
  • #292

(Çok uzadı)​

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler katıldığı tv programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Güler, İtalya, İngiltere ve İspanya’nın katkılarıyla Almanya'nın Eurofighter Typhoon satışı için olumlu cevap verdiğini duyurdu.​

 
  • #293
Bayraktar Akıncı’nın son testlerinde Roketsan tarafından üretilen iki adet İHA-230 süpersonik füzesinin 155 kilometre uzaklıktaki hedefleri tam isabetle vurduğunu duyurdu.
 
  • #294
Savunma Bakanı :

"Şu anda zaten Amerikalı dostlarımızla ilişkilerimiz çok olumlu yönde, bir gerileme olmaz. Daha ileri gidebilir diye değerlendiriyorum. 40 tane F-16 Viper almak istiyoruz ve alınacak, sözleşmeleri de imzalandı.

Bundan sonra Eurofighter Typhoon uçaklarından yine bir 40 tane alacağız. Almanya çok uzun zamandır direniyor vermemek için ama sonunda yine NATO'daki dostlarımız İngiltere'dir, İtalya'dır, İspanya'dır, bunların da olumlu katkılarıyla Almanya da en son olumlu cevap verdiler."
 

Ekli dosyalar

  • 6734b085137dd656__w1200xh800.jpg
    6734b085137dd656__w1200xh800.jpg
    91.2 KB · Görüntüleme: 13
  • 6734b07c3fd34126__w1200xh800.jpg
    6734b07c3fd34126__w1200xh800.jpg
    125.1 KB · Görüntüleme: 12
  • 6734b08da22b1302__w1200xh840.jpg
    6734b08da22b1302__w1200xh840.jpg
    108.9 KB · Görüntüleme: 14
  • #295

2021'de Türkiye'den Bayraktar TB2 alan Fas'ın, 2025 Şubat ayında Bayraktar AKINCI satın alacağı konuşuluyor.​

 
  • #296

Silahlı robot köpek "Bars"​

 

Ekli dosyalar

  • 6735be1c57c81875__w1200xh840.jpg
    6735be1c57c81875__w1200xh840.jpg
    232.3 KB · Görüntüleme: 11
  • 6735be1172031585__w1200xh850.jpg
    6735be1172031585__w1200xh850.jpg
    175.9 KB · Görüntüleme: 12
  • 6735be0d6ce15452__w1200xh887.jpg
    6735be0d6ce15452__w1200xh887.jpg
    206.5 KB · Görüntüleme: 11
  • 6735be176bf03480__w1200xh773.jpg
    6735be176bf03480__w1200xh773.jpg
    152.4 KB · Görüntüleme: 13
  • 6735be1554ad6893__w1200xh830.jpg
    6735be1554ad6893__w1200xh830.jpg
    204.9 KB · Görüntüleme: 14
  • #297
Katar ile birçok anlaşma imzalandı. Katar bizden savunma sanayi ürünleri temin edecek.

Savunma Bakanlıkları Arasında Teknik İşbirliği Anlaşması

Savunma Bakanlıkları Arasında Askeri İşbirliği Anlaşması

thumbs_b2_34f00cfdd7c7e30ef5344e2803003010.jpg
 
  • #298

Bir ülke daha Bayraktar TB2'ye onay verdi: Acil ve önemli!​

Hırvatistan hükümeti, Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracı sisteminin tedariki noktasında Savunma Bakanlığına onay verdi.​

Anlaşmanın mali büyüklüğü 84,6 milyon avro
 

Ekli dosyalar

  • bir_ulke_daha_bayraktar_tb2ye_onay_verdi_acil_ve_onemli_1731609145_6663.jpg
    bir_ulke_daha_bayraktar_tb2ye_onay_verdi_acil_ve_onemli_1731609145_6663.jpg
    45 KB · Görüntüleme: 13
  • #299
Aselsan yine anlaşma yapmış arkadaşlar.

ASELSAN, Avrupa Birliği (AB) üyesi bir ülkedeki platform üreticisiyle radar ve elektro-optik sistemlerden oluşan faydalı yüklerin ihracatına ilişkin 16 milyon 632 bin avroluk satış sözleşmesi imzaladı.

Son günlerde her hafta bir sözleşme imzalıyorlar. Hayırlı olsun
 
  • #300
Hayırlı olsun

Bosna Hersek Savunma Bakanı Zukan Helez, "Türkiye ile birkaç projemiz daha var. 4 Kirpi II ve 6 Bayraktar TB2'nin teslimatı konusunda bir anlaşma imzaladık ve bunlar müzakere aşamasında." dedi.​

 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular