Türkiye'nin Yüksek Hızlı Tren Hatları

Ekli dosyayı görüntüle 65d9aead2975a935__w1200xh673.jpg.webp

Ülkemizde ki yüksek hızlı tren hatlarını içeren bu yeni ve kalıcı güncel olan harita ulaştırma ve altyapı Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır… Burada hem ülke içinde ki hızlı tren hatları ve ayrıca ülke içindeki üç ayrı hızlı demir ipek yolları görünüyor… Demir ipek yolları ise şu şekildedir
  1. Edirne (Kapıkule sınır kapısı) Hopa yüksek hızlı tren hattı (sarp sınır kapısı)
  2. Edirne (Kapıkule sınır kapısı) ığdır (dilucu sınır kapısı) yüksek hızlı tren hattı
  3. Edirne (Kapıkule sınır kapısı) Silopi (Ovaköy sınır kapısı) yüksek hızlı tren hattı
    Ülke içindeki hızlı tren hatlarında da bana göre beş tane eksiklik söz konusudur bunların başlığı ise şu şekildedir
  4. Bandırma Çanakkale hızlı tren hattı yok
  5. Bartın Sinop hızlı tren hattı yok
  6. Erzurum ( Horasan) Van hızlı tren hattı yok
  7. Trabzon Erzincan Mardin hızlı tren hattı kısmen yok
  8. İstanbul Gerede Ankara yüksek hızlı tren hattı yok
    Tam anlamıyla bunların yapılması için kendi hazırladığım taslak olan yüksek hızlı tren hattı haritasını yüklemek istiyorum derinlemesine yazacaktım ama özet geçtim farkı siz bulunuz
    YÜKSEK HIZLI TRENLER 01
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2053 yılına gelindiğinde bu haritadaki hedeflere ulaşıldığında ülke içindeki yüksek hızlı tren hatlarının seferleri İstanbul Halkalı gardan kalkışlı olabilir uluslararası yüksek hızlı tren seferleri de Edirne başlangıçlı olup bahsedilen sınır kapılarına kadar yapılacak… Kayseri Antalya yüksek hızlı tren hattı Şarkışla üzerinden Sivas’a kadar uzatılabilir… Ayrıca Malatya ile Gaziantep Kuzey Güney hattı ile birbirine bağlanabilir bu sayede Sivas’tan Gaziantep’e kadar hızlı tren ile gidilip gelinebilir
 

TÜRKİYE’DE YHT KONFORUNUN BAŞLANGIÇ GÜZERGAHI​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mart 2009’da Ankara-Eskişehir hattında hizmet vermeye başlayan yüksek hızlı tren işletmeciliğinin şu an 11 ilde yolcu taşıdığını belirterek, “Nüfusun yüzde 35’ine doğrudan, yüzde 54’üne ise bağlantılı olarak YHT konforunu sunabiliyoruz. İlk göz ağrımız Ankara-Eskişehir hattında da açılışından bu yana tam tamına 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı. Sadece geçen yıl taşınan yolcu sayısı 641 bin 657’e ulaştı. Bu rakamlar bile ne vatandaşlarımızın konforu için kadar doğru bir yatırım yaptığımızın kanıtıdır” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 22 yılın demiryollarında önemli atılımlar dönemi olduğunu ifade ederek Türkiye’nin dünyada yüksek hızlı trene sahip olan 8’inci ülke olduğuna dikkat çekti. Türkiye’nin dört bir yanını hızlı tren hatlarıyla bağladıklarını vurgulayan Uraloğlu, “22 yıl içerisinde demiryollarına yaptıkları yatırım tutarının 57 milyar doları buldu. Özellikle hızlı tren altyapımız ile Türkiye dünyanın en iyi demiryolu altyapılarından birine sahip oldu. 13 Mart 2009’da Eskişehir-Ankara hattı ile ülkemizde ilk Yüksek Hızlı Tren ile tanışan şehir Eskişehir oldu. Ankara ile Eskişehir arasında başlayan yüksek hızlı tren işletmeciliği, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir, İstanbul-Konya, Konya-Karaman ve elbette son olarak geçen yıl hizmete aldığımız Ankara-Sivas-Ankara güzergâhlarında devam ediyor. Şu anda hızlı tren hatlarımız 11 şehre doğrudan, 9 şehre ise bölgesel ve otobüs bağlantılarıyla dolaylı hizmet vererek ülkemiz nüfusunun yüzde 35’ine doğrudan, yüzde 54’üne bağlantılı olarak ulaşıyor” dedi.

“Seyahat Süresini 1 Saat 25 Dakikaya Düşürdük”

Hızlı tren hatlarının vatandaşlara tarafından hızının yanı sıra konforu nedeniyle de tercih edildiğini belirten Uraloğlu, “Hızlı tren hatlarımız doğrudan ulaştığı şehirlere rahat, konforlu ve çok hızlı ulaşım imkanı sunuyor. YHT’ler ile otobüs bağlantısıyla; Bursa, Antalya, Manavgat, Alanya, Adana ve Mersin’e kombine taşımacılık yapılıyor” dedi. Bakan Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının ilk hizmete giren YHT hattı olması nedeniyle Türkiye’nin “gözbebeği” olduğunu vurgulayarak, “Hizmete alındığında Ankara Eskişehir arası karayolu ile yaklaşık 4 saat sürüyordu. Bu seyahat süresini 1 saat 25 dakikaya düşürdük. Halen Ankara-Eskişehir arasında 2+2 olmak üzere günde karşılıklı 4 sefer yapıyoruz. Aynı zamanda Ankara İstanbul YHT’lerde bu hatta hizmet veriyor. Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 05 Nisan 2024 tarihine kadar tam tamına 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı. Sadece geçen yıl taşınan yolcu sayısı 641 bin 657’e ulaştı. 2023 yılında her Ankara-Eskişehir yüksek hızlı treni ortalama bin 758 yolcu taşıdı. 2024 yılında ise 5 Nisan’a kadar toplam yolcu sayısı 78 bin 575’e ulaştı ve her Ankara-Eskişehir yüksek hızlı treni ortalama bin 455 yolcu taşıdı. Bu rakamlar bile ne vatandaşlarımızın konforu için kadar doğru bir yatırım yaptığımızın kanıtıdır” diye konuştu.

“Vatandaşımız Bu Konfordan ve Bu Hızdan Memnun Kaldı”

Bakan Uraloğlu, hızlı, konforlu ve güvenilir hizmetiyle öne çıkan YHT’lerin yaptığı her seferin neredeyse tam dolu olarak hareket ettiğine işaret ederek, “Her gün yaklaşık 35-40 bin kişi YHT konforuyla seyahat ediyor. YHT artı otobüs ya da YHT artı tren bağlantısıyla gerçekleştirilen kombine taşımacılıklarımızı bile önemli oranda zaman tasarrufu sağlıyor. Bu nedenle YHT hatları çok yüksek oranda tercih ediliyor. Vatandaşımız bu konfordan ve bu hızdan çok memnun kaldı. Çünkü YHT hatları ile seyahat etmek şehir içinde seyahat etmekten daha hızlı ve daha konforlu hale geldi” ifadelerini kullandı.

06 NİSAN 2024

image


image


image


image


image


 
Son düzenleme:
Yazınız için teşekkür ederim.
Bilginiz var ise Osmangazi ve Çanakkale köprülerindeki hızlı tren hatlarından neden vazgeçildi, ilave olarak eklenebilir mi?
Ayrıca katkıda bulunmak için eksik olduğunu düşündüğüm hatlar
  1. kanal istanbul yerine , İstanbul havalimanının önündeki İGA yük limanının yanına ve Gelibolu Güneyli civarına yük ve yolcu gar&limanı yaparak bunları demir yolu ile bağlamak. (Geyikalan-İGA-Havalimanı-Kabakça eklemesinden sonra proje üzeri devam edip, Lüleburgazı geçtikten sonra hem Yeni otabanı O6 otabanına bağlamak , hem demiryolu (belki çiftkatlı) Güneyli Yük ve Yolcu limanına bağlamak) belki 1915 üzerinden bandırma yoluna devam edilir.
  2. İstanbul havalimanının yakınlarına (baklalı mahallesi tarafı) yeni Tren garı yapılmalıdır.
  3. Yeni İstanbul Ankara tren hattının Ankara garının, Esenboğa havalimanının yakınlarına Akyurt civarına yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hattın ise İstanbul Havalimanı&Gar-Sakarya-Düzce-Bolu-Çamlıdere-Çubuk-Akyurt olmasının mantıklı olduğunu düşünüyorum.
 
Kendi fikrimce Ankara yüksek hızlı tren garının tamamen Sincan tarafındaki Yenikent mahallesine taşınması fikrindeyim nedenlerini sıralıyorum
  1. Düzce üniversitesi mühendislik fakültesi öğretim üyesi olan sayın profesör doktor Ayhan şamandar hocamızın önerdiği Ankara Gerede İstanbul yüksek hızlı tren hattının başlangıç noktası bu bahsettiğim nokta olabilir çünkü Ankara Eskişehir İstanbul yüksek hızlı tren hattına alternatif olarak bu yeni hızlı tren hattı da demir ipek yoluna entegre olabilir. İstanbul kalkışlı Bolu üzerinden Aktarmasız Karaman’a Sivas’a ülke içinde ki hızlı tren hatlarına ve yüksek hızlı demir ipek yollarına direkt ulaşılabilir.
  2. Ankara İstanbul Süper hızlı tren hattı yapılması planlanıyor bu hat tamamen bağımsız bir hat olarak sadece Sakarya İstanbul arasını kastediyorum Sakarya’nın kuzeyi İzmit’in kuzeyi ve direkt olarak Söğütlüçeşme ye varmadan üçüncü köprü üzerinden halkalı tren garına ulaşabilir.
  3. Ankara Eskişehir İstanbul yüksek hızlı tren hattı da bu kastettiğim noktaya bağlanabilir

    Kanaatimce Ankara yüksek hızlı tren garı tamamen Sincan tarafındaki Yenikent mahallesine taşınması hızlı demiryolları için uygun olabilir ve daha büyük bir tren garı inşaası yapılabilir mesela 6 tane peron yapılıp bu peronlar İstanbul Halkalı kalkışlı ülke içindeki Bolu ve Eskişehir’den gelen hızlı trenlere hizmet verebilir diğer 6 tane peron ise Edirne Hopa Edirne Iğdır Edirne Silopi hızlı demir ipek yolu trenlerine hizmet verebilir. Diğer 2 peron ise Ankara İstanbul Süper hızlı tren hattı trenlerine hizmet verebilir. Ankara içindeki Eryaman ve mevcutta ki Ankara garı Kayaş tren istasyonu da faaliyetlerine devam edebilirler…
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet
Osmangazi köprüsü ve Çanakkale köprüsü İstanbul boğazındaki yavuz sultan selim köprüsü kadar mesafesi kısa olmayıp uzun mesafeli asma köprüler olmaları nedeniyle tren hatlarının bu iki köprüden geçirilmesi maliyetli ve imkansıza yakın olduğu için Çanakkale ve Osmangazi köprülerinden tren yolu geçirilmedi…
Çanakkale’ye halihazırda yüksek hızlı tren hattı yapılması düşünülmüyor ama benim düşünceme göre Bilecik Bandırma hızlı tren hattını Biga üzerinden Çanakkale merkeze uzatarak Çanakkale’yi de ülke içindeki yüksek hızlı tren hatlarına entegre edebilirler
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet

YHT’LERLE DÜNYA’NIN ETRAFINDA 2003 TUR!​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hizmete verdikleri raylı sistem hatlarının büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Bugüne kadar yüksek hızlı trenlerle taşınan yolcu sayısının Türkiye’nin nüfusunu geçtiğini açıklayan Bakan Uraloğlu, ilk hizmet vermeye başladığı 13 Mart 2009 tarihinden bugüne kadar toplam 86 milyon 100 bin kişinin seyahat ettiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, Yüksek Hızlı trenlerin Yüksek hızlı trenlerin bugüne kadar 80 milyon 291 bin kilometrenin üzerinde yol kat ettiği bilgisini de verirken, bu rakamın aynı zamanda dünyanın etrafında yaklaşık 2003 kez tur atacak kadar bir mesafeye eşit olduğunu ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryollarına yaptıkları yatırımlara vurgu yaparken, özellikle hızlı trenlere olan ilginin bu yatırımların ne kadar değerli olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Demiryollarının, AK Parti hükümetlerinin 22 yıldır sürdürdüğü atılım ve politikalar sayesinde küllerinden yeniden doğduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, “Ankara- Eskişehir YHT Hattı’nın 13 Mart 2009 tarihinde işletmeye açılması ulaşım anlamında bir milat, ülkemizin kalkınmasının lokomotifi oldu. Uzun yıllar neredeyse yok sayılan demiryollarımız yeniden ülkenin en önemli ulaşım modu haline geldi” dedi.

“Yüksek Hızlı Trenlerimiz Ulaşım Alışkanlıklarını Değiştirdi”

Yenilenen, bakımı yapılan, modernize edilen mevcut demiryolu ağında yolcu ve yük taşımacılığında hizmet kalitesinin arttığının dile getiren Bakan Uraloğlu, Başkent Ankara merkezli olarak inşa edilen yüksek hızlı tren hatları sayesinde şehirlerarasında günü birlik tren seyahatlerinin mümkün hale geldiğini, ulaşım alışkanlıklarının değiştiğini söyledi.

“Yüksek Hızlı Trenlerimizle Günde ortalama 34 Bin Yolcu Taşıyoruz”

TCDD Taşımacılık tarafından işletilen yüksek hızlı trenlerin Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Eskişehir, Konya-İstanbul, Ankara-Karaman, İstanbul-Karaman, Eskişehir-İstanbul, Ankara-Sivas ve son olarak 4 Mayıs 2024’te aktarmasız olarak İstanbul-Sivas hatlarında sefer yaptığını anımsatırken, “Yüksek hızlı trenlerimiz bir haftada 124 sefer gerçekleştiriliyor. Günde ortalama 34 bin dolayında yolcu taşıyor. Bu rakamların bazı günlerde 40 bine kadar ulaştığını gördük. Yüksek hızlı trenler ülkemizde faaliyetlerine başladığı günden bu yana 86 milyon 100 bin dolayında yolcu taşıdı. Diğer bir ifadeyle ülkemiz nüfusundan daha fazla yolcu sayısına ulaştık. Türkiye’yi yüksek hızlı trenlerimizle taşıdık diyebiliriz” dedi. Bakan Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerin hizmete başladığı günden bu yana toplam 80 milyon 291 bin kilometrenin üzerinde yol katettiğini de vurgularken bu rakamın dünyanın etrafında yaklaşık olarak 2003 kez tur atacak kadar mesafeye eşit olduğunu ifade etti.

“Hat uzunluğumuzu 28 bin kilometreye ulaştırmayı hedefliyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yapılan yatırımlar ile Türkiye’nin Avrupa’nın 6., Dünya’nın ise 8. Yüksek hızlı tren işletmecisi konumuna geldiğini söyleyen Bakan Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Hayata geçirdiğimiz yatırımlar ile demiryolu ağ uzunluğumuzu 13 bin 919 kilometreye, hızlı tren ağ uzunluğumuzu 2 bin 256 km’ye yükselttik. Yüksek hızlı trenlerimiz nüfusumuzun yüzde 35’ini doğrudan, yüzde 54’üne ise dolaylı olarak kapsıyor. Yüksek hızlı trenler Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Karaman, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas olmak üzere 11 ilimize doğrudan, Malatya, Bursa, Kütahya, Tavşanlı, Afyonkarahisar, Denizli, Karaman, İzmir, Antalya, Manavgat, Alanya ve Adana’ya dolaylı olarak hizmet sunuyor. Yüksek hızlı tren hatlarını göz önüne koyduğumuzda gerçekten de Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir tablo ortaya çıkıyor. ‘Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’ hedefimiz doğrultusunda hat uzunluğumuzu 28 bin kilometreye ulaştırmayı hedefliyoruz.”

Bakan Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi ve Zengezur Koridoru Bakü- Tiflis- Kars demiryolu hattı, Marmaray Boğaz Tüp Geçişi’nin yanı sıra Süper Hızlı Tren Projesi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün üzerinde inşa edecekleri demiryolu hattı geçişi gibi projelerin Türkiye’ye çizdikleri demiryolu vizyonunun en somut örnekleri olduğunun da altını çizdi.

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 
Son düzenleme:
Karaman-Adana-Gaziantep hattını Ulukışla üzerinden değil de Silifke üzerinden götürmelerini hayal ederdim. Ama tercih edilmedi. Ulukışla-Yenice üzerinden de Kayseri-Sivas tarafına hatlar birleştirilerek güzel bir ağ örülmüş olurdu. Hem Karaman Mersin arası mesafe ve zaman olarak daha kısa sürerdi, hem Mersin’in batıdaki iki büyük ilçesi Silifke ve Erdemli de tren ile buluşmuş olurdu. Hem de İstanbul’dan binen bir kişinin Adana ve Gaziantep’e gitmesi daha kısa sürerdi. Arazi koşulları belki düşünülmüş olabilir diyeceğim ama Ulukışla ile Yenice arasında da yine aynı zorlu Toros dağları aşılmak zorunda. Naçizane fikrim bu yönde ama inşaatlar zaten ilerledi.
 

Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatlarına zam​

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Taşımacılık, Yüksek Hızlı Tren bilet fiyatlarına zam yaptı. Yeni zamlı fiyatlar uygulamaya girdi. İstanbul-Ankara YHT bilet fiyatı, 540 TL’ye yükseldi.

TCDD Taşımacılık, bütün hatlardaki yüksek hızlı tren biletlerine gece yarısı yüzde 25.6 oranında zam yaptı. Ankara Gar-İstanbul Söğütlüçeşme bilet fiyatı, 430 TL’den 540 TL’ye yükseldi.

Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas bilet fiyatları da bu oranda artırıldı.

Eskişehir-Ankara YHT bileti de bugünkü zamla 225 TL’den 280 TL’ye çıktı.

Bir buçuk yılda YHT bilet fiyatı yüzde 151,2 oranında zamlanmış oldu.

Kaynak: Dünya Gazetesi
 
Son düzenleme:

Akfen GYO (AKFGY) Kadıköy Söğütlüçeşme YHT Garında 8 Milyon Euro Tutarında Dev Kiralama!​

Borsa İstanbul’un önemli gayrimenkul şirketlerinden biri olan Akfen GYO, Kadıköy Söğütlüçeşme’de yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı projesinde 8 Milyon Euro bedelle kiralama yaptığını açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, AKFEN GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. #AKFGY İstanbul, Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Yüksek Hızlı Tren Garı projesi kapsamında alanların kiralanması ile alakalı olarak son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, "Şirketimizin 100% bağlı ortaklığı Fıratcan İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.(“Fıratcan”) bünyesinde yer alan, İstanbul, Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Yüksek Hızlı Tren Garı projesi kapsamında, 3478 ada 1 parsel ve 3479 ada 1 ve 2 parsellerde geliştirilmekte olan yeme-içme, kültürel tesis ve hizmet alanlarının işletilmesi amacıyla, Fıratcan ve Akfen Turizm Yatırımları ve İşletmecilik A.Ş. (“Akfen Turizm”) arasında 08.08.2024 tarihinde, başlangıç tarihi 01.11.2024 olan, her yıl karşılıklı mutabakat ile uzatılacak iki ayrı kira sözleşmesi imzalanmıştır.

3478 ada 1 parsele dair yapılan kira sözleşmesinde yıllık kira bedeli 7 Milyon Euro+KDV, 3479 ada 1 ve 2 parsele dair yapılan kira sözleşmesinde yıllık kira bedeli 1 Milyon Euro+KDV olup Toplam Yıllık Kira Bedeli 8 Milyon Euro+KDV’dir.

Akfen Turizm, ödeyeceği kira bedelinin yanı sıra sözleşmede bahsi geçen, Fıratcan tarafından shell&core teslim edilecek alanları anahtar teslim, işletmeye hazır hale getirmek üzere gerekli tüm yatırımı ve organizasyonu tüm masraflar kendisine ait olmak üzere yapacaktır.

Akfen Turizm tarafından ilk yıla ilişkin kira ödemesi vadeli olarak yapılacaktır. Buna göre kira bedelinin %50’si 01.07.2025’te ödenecek olup, kalan bakiye ödemesi 01.12.2025’te gerçekleşecektir. Takip eden yıllarda EUROSTAT tarafından yayınlanan önceki yıla ait “Tüm Kalemler İçin Euro Bölgesi Tüketici Fiyat Endeksi” oranında kira artışı uygulanacak olup, kira ödemeleri aylık, peşin olarak yapılacaktır.
Anılan bağlı ortaklığımız tarafından söz konusu sözleşme kapsamında elde edilecek kira gelirlerinin, Şirketimizin sürdürülebilir ve öngörülebilir gelirlerine önemli katkı sağlaması beklenmektedir. " ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Emlak Pencerem
 
Son düzenleme:
Tren huzurlu konforlu yolculuk , sıkış sıkış otobüslerden gerçekten bıktık usandık. Bana göre Türkiyede eksik tren hatları Samsun- Artvin, İzmir- Çeşme, İzmir-Aydın, Bodrum- Marmaris, doğuda ise Tranzon-Adana gibi bir kuzey güney istikameti bunlar olsa türkiyede karayollarının yükü hafifler ama maalsef daha sıra gelmiyor.
 
“Bugüne Kadar Yüksek Hızlı Tren Hatlarımızda Yapılan Toplam Yolculuk Sayısı 89 Milyonu Geçti”

Abdulkadir Uraloğlu, 2009 yılında Eskişehir-Ankara hattı ile Türkiye’de ilk Yüksek Hızlı Tren ile tanışan şehirlerin Ankara ve Eskişehir olduğunu anımsatarak, Ankara ile Eskişehir arasında başlayan yüksek hızlı tren işletmeciliği; Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir, İstanbul-Konya, Konya-Karaman ve geçen yıl hizmete alınan Ankara-Sivas güzergâhlarında devam ettiğini belirtti. Uraloğlu, “Bugüne kadar yüksek hızlı tren hatlarımızda yapılan toplam yolculuk sayısı 89 milyonu geçti. Yani nüfusumuzdan daha fazlasını taşıdık. Şu anda hızlı tren hatlarımız 11 şehre doğrudan, 9 şehre ise bölgesel ve otobüs bağlantılarıyla dolaylı hizmet vererek ülkemiz nüfusunun yüzde 50’sine ulaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 
Söğütlü Çeşme YHT Garı projesi Das Mekanik Mühendislik olarak projenin iklimlendirme kısmı projelendirme ve uygulamasını üstlenerek en kısa sürede bitirmeye hedeflemekteyiz…

1726911025930


Kaynak: Alper Hacıosmanoğlu / Linkedin
 
Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar