Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Tuzla'nın Ulaşım Sorunları Ve Çözümleri | WowTurkey Bilgi Resim Ulaşım Paylaşım Forum Sitesi

Tuzla'nın Ulaşım Sorunları Ve Çözümleri

mertesat07

Aktif Üye
Güzide İstanbul'umuzun şirin bir ilçesi olan Tuzlamızın ulaşım anlamında sorunları bulunmaktadır. Bunlardan birincisi;
Efsane 500T hattı uzun güzergahı ve yolculuk süresinin uzun olması başlıca sorun teşkil ediyor.
Bu hattımızın 500Ş Şifa Mahallesi - 4.Levent Metro olarak çalışmasını öneriyorum. 500L hattına da takviye ÖHO ile bu sorun çözülecektir.
İkinci hattımız 130Ş hattı kanayan yaralardan bir tanesidir. Kadıköye giden bütün hatlar M4 metrosundan dolayı iptal edildiği için D100 aksının yolcu yükü doğrudan 130Ş hattının üzerine kalmış durumdadır. Kalktığı Mimar Sinan ve Şifa Mahallelerinden M4 metrosuna göstermelik sefer saatleri düzensiz 130ŞT hattı dışında başka bir hat olmaması da iki mahallenin yolcu yükünü de 130Ş hattı çekmektedir. Bu hattın en büyük eksiği İstanbul Anadolu Yakasının bir ucundan en doğu ucuna giden böyle uzun bir hatta körüklü otobüs çalışmıyor olması ve 4 dakikada 1 130Ş kalkacak şekilde seferlerinin ayarlanamamış olmasıdır. 130Ş hattındaki ÖHO lerden 130ŞT hattına haftanın her günü gün boyu çalışacak şekilde seferlerinin sık olması için geçiş yaptırılmasıdır. Eksilen araçların yerine 130Ş hattına da 6 körüklü otobüs tanımlaması yapılması gerekmektedir.
Üçüncü husus 133Ş hattı bu hattın Çağdaşkent ve Şekerpınar yolcularını da taşımasından dolayı pik saatlerde Şifa Mahallesinde otobüslere binememe problemi ortaya çıkmıştır. Ayrıca Pendik Şifa minibüs hattının da iptal edilmesi güzergahlarının üzerinde başka bir otobüs hattı olmaması Marmaray ve Metro içinde bir ulaşım talebi ortaya çıkarmaktadır. 133Ş hattının 133Ç olarak değiştirilmesi, 133Ş hattının ise Mimar Sinan Şifa Mahallesi Tuzla Kaynarca Tavşantepe Metro Pendik YHT Pendik Peronlar ile güzergahı ayarlaması yapılması gerekmektedir.
133TM hattının da Aydınlıdan sonra Orhanlıya uzatılması da bir öneri

Bugün Tuzlaya gittim yerinde ulaşımı inceledim. Özellikle Tuzla İstasyondan Hatboyu Caddesi üzerinden Evliya Çelebi Camisine kadar Marmaray İçmeler İstasyon ile Tuzla İstasyon arasında KM12 dışında ve yeşil şapkalı Tuzla Aydınlı TOKİ Konutları minibüs hattından başka bir ulaşım alternatifi yok. 133P İETT takviyesi ile hattı güçlenmiş gördüm. Lakin 133T, 130E, 130H, 133TM sefer sayıları oldukça zayıftı. KM12 ve KM13 daha sık çalışabilir.

Tuzla ilçesinin ulaşım sorununu çözmek istiyorsanız Tuzla Merkez - Aydınlı - Tepeören arası HRS, İçmeler - Şifa Mahallesi arası M4b uzatması ve SAW - İçmeler arası M34 uzatması inşaa etmelisiniz. Ayrıca Tuzla Merkez’den Şişli, Taksim, Kadıköy, Üsküdar, Levent, Bakırköy, Aksaray ve Mahmutbey gibi merkezî yerlere direkt giden ekspress otobüs hatları açmalısınız.

Bugün Tuzlaya gittim yerinde ulaşımı inceledim. Özellikle Tuzla İstasyondan Hatboyu Caddesi üzerinden Evliya Çelebi Camisine kadar Marmaray İçmeler İstasyon ile Tuzla İstasyon arasında KM12 dışında ve yeşil şapkalı Tuzla Aydınlı TOKİ Konutları minibüs hattından başka bir ulaşım alternatifi yok. 133P İETT takviyesi ile hattı güçlenmiş gördüm. Lakin 133T, 130E, 130H, 133TM sefer sayıları oldukça zayıftı. KM12 ve KM13 daha sık çalışabilir.
133P İETT hattının sefer saatlerinin uzatılması gerekmektedir. Aydınlı, Konaşlı ve Orhanlı'ya düzenli olarak giden bir yolcu olarak, akşam 21.00’den sonra Evliya Çelebi Mahallesi'ne dönmek neredeyse imkansız hale gelmektedir. Bu nedenle, özellikle akşam saatlerinde ulaşımın daha erişilebilir olması için seferlerin geç saatlere kadar uzatılması iyi olacaktır.

Tuzla ilçesinin ulaşım sorununu çözmek istiyorsanız Tuzla Merkez - Aydınlı - Tepeören arası HRS, İçmeler - Şifa Mahallesi arası M4b uzatması ve SAW - İçmeler arası M34 uzatması inşaa etmelisiniz. Ayrıca Tuzla Merkez’den Şişli, Taksim, Kadıköy, Üsküdar, Levent, Bakırköy, Aksaray ve Mahmutbey gibi merkezî yerlere direkt giden ekspress otobüs hatları açmalısınız.
Sonuna kadar haklısınız, mevcut başkanın Tuzla - Orhanlı - Tepeören Tramvay hattı projesi var ve daha önceden çizilmiş M4b Tavşantepe - Tuzla - Viaport Marina uzatması var. Ayrıca plan dahilinde Sabiha Gökçen Havalimanı Gebze Adliye metro hattı projesi var. Bu metro Sabiha Gökçen Aydınlı TOKİ Konutları Mimar Sinan Mahallesi Gebze Adliye gibi istasyonları var. Çünkü Gebze Darıca Metro hattının afişlerine baktığımızda Adliye İstasyonundan Sabiha Gökçene bir kol ayrıldığını görüyoruz. Bunu da yapacak olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıdır

Eski sitede Tuzla'cı gruplar vardı. Sürekli Tuzla Tuzla Tuzla bütün İETT şikayet başlıklarına Tuzla yazıyorlardı. Hatta bunun yüzünden kavga çıkıyordu, "bıktık artık Tuzla'dan" vs. Acaba bu sitede varmı o arkadaşlardan? Bir tane "melihaka" nick name li bir arkadaş vardı onunla hep tartışırdım onu sinirledirmeyi çok seviyordum. Ne günlerdi be...

133M hattının Tuzla OSB den sonra Tepeörene yada Akfırata uzatılması
133TM hattının Orhanlı, Sabiha Gökçen Havalimanı olarak uzatılması
133Ş hattından - 1 seferlerin Yunus Emre Lisesi - Tavşantepe Metro - Pendik YHT - Kartal olarak çalışması

• Beğen
Tepkiler: eren62 ve srntn123

Konu görüntüleyen kullanıcılar