Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı Çalışmaları | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı Çalışmaları

WowTurkeySevdalısı

Moderatör
Moderatör

TBMM Genel Kurulu'nda; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2025 yılı bütçeleri, görüşmelerin ardından yapılan oylama ile kabul edildi.​


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan sosyal medya düzenlemesi açıklaması​

TBMM Genel Kurulu’nda, Bakanlığının 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi sunumunu gerçekleştiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "16 yaş altındaki çocuklarımızı sosyal medya zararlarından korumak için yasal düzenlemeler yapma ihtiyacı artık zorunlu hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.​

 
  • Beğen
Tepkiler: yuSuF ve Bedri18

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2025 yılı bütçesine ilişkin sunumundan:​

Çin, Doğu Asya ve Hindistan'dan gelen yükleri Avrupa'ya taşıyacak Kalkınma Yolu Projesiyle, uluslararası işbirliği çalışmalarımızı yürütüyoruz. Zengezur Koridoru'nun da hayata geçirilmesiyle Azerbaycan'a, Orta Asya'ya ve Uzak Doğu'ya erişimi doğrudan sağlamış olacağız.
2024'te 4 sektörde 28 ilde, 118 milyar liralık 51 projeyi bitirerek hizmete açtık.
Demir yollarında mevcut hatlarımızın büyük bölümünü elektrikli ve sinyalli hale getirdik.
2028'e kadar 12 olan lojistik merkez sayısını da 25'e çıkaracağız.
2025'te Kayseri, Niğde ve Sivas lojistik merkezleri, Çerkezköy-Kapıkule hızlı tren hattı, Gelemen Tekkeköy demir yolu iltisak hattı, Torbalı-Ödemiş-Çatal-Tire ve Malatya-Elazığ sinyalizasyon projelerini tamamlayarak hizmete alacağız.
İstanbul Kuzey Demiryolu Geçişi hattını hayata geçirerek Asya ve Avrupa'yı tekrar birbirine bağlayacağız, Ovaköy, Kırıkkale-Çorum hızlı tren projelerinin ve Dörtyol-Hassa projelerinin yapım çalışmalarına başlayacağız.
Sivas-Çetinkaya-Malatya, Gaziantep-Şanlıurfa, Şanlıurfa-Mardin, Siirt-Kurtalan hızlı tren projelerinin Yatırım Programı'na öncelikle alınmasına gayret edeceğiz.
Samsun-Sarp Hızlı Tren Projesi'nin etüt proje çalışmalarına başladık. 2028'e kadar mevcutta devam eden 3 bin 92 kilometre uzunluğundaki, Ankara-İzmir, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Halkalı-Kapıkule, Yerköy-Kayseri ve Karaman-Ulukışla hızlı tren hatlarımızı tamamlamayı planlıyoruz.
Ülkemiz genelindeki 1015 kilometrelik kent içi raylı sistem hattının 434 kilometresi Bakanlığımızca yapıldı. 91 kilometrelik hattın yapımına devam ediyoruz, 384 kilometrelik yeni hattın yapılmasını da planladık.
Raylardaki demir yolu araçlarının yerli ve milli olarak üretilmesi çalışmalarına devam ediyoruz.
Ulaştırma ve altyapı yatırımlarıyla kara yollarında otoyol ağını 3 bin 796 kilometreye, bölünmüş yolu 29 bin 701 kilometreye, bitümlü sıcak karışımlı yolu 31 bin 669 kilometreye, tünel uzunluğunu 789 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğunu ise 794 kilometreye çıkardık.
Ayrıca yıl bitmeden Hakkari Yüksekova T1 Tüneli'ni, Konya Çevre Yolu 2. Kesimi'ni, Malatya Kuzey Çevreyolu 2. Kesimi'ni, bitirerek hizmete alacağız.
Akıllı ulaşım sistemlerini tesis etmek için Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri mimarisini oluşturduk. Pilot projeye Hasdal-İstanbul Havalimanı arasında başladık.
Deprem konutlarındaki 300 kilometrelik yolu bitirdiklerini ve hizmete açtık.
Kınalı-Malkara Otoyolu, Adıyaman-Çelikhan Yolu Yalova Güney Çevre Yolu, Antalya Sanayi, Uncalı, Duraliler ve Kepezüstü Kavşakları, Elazığ-Baskil Yolu ve Muş-Bulanık Yolu'nun yapım çalışmalarına başlıyoruz.
Ankara-Kırıkkale-Delice ve Antalya-Alanya otoyolu yapım çalışmalarına başladık. Ankara'dan-Akyazı'ya gidecek olan yeni bir otoyolu da programımıza aldık.
26 olan havalimanı sayısını 58'e, 55 milyon olan hava yolu terminal kapasitesini 347 milyona, 81 olan hava ulaştırma anlaşması bulunan ülke sayısını 179'a, 60 olan yurt dışı uçuş noktasını 348'e, 150 olan uçak sayısını 702'ye çıkardık.
Yıl içinde, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nı, Kayseri Havalimanı Terminal Binası'nı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistini bitirerek hizmete açtık.
Ülkemiz geçtiğimiz yıl Avrupa ve Dünya Havalimanları toplam yolcu trafiği sıralamasında, Avrupa ülkeleri arasında 3. sırada, dünyada ise 7. sırada yer aldı. Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 213 milyondu, bu sene 231 milyon olacak. Yolcu ve çevre dostu 52 havalimanımız, Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin Havalimanı Karbon Akreditasyonu Programı'nda sertifika almaya hak kazanarak önemli bir başarıya imza atmıştır.
Esenboğa Havalimanın 3'üncü pistini ve kulesini 2025'in içinde, Gümüşhane-Bayburt ve Yozgat havalimanlarımızı 2026'da hizmete alacağız.
2025'te Aydıncık Yatlimanı, Gazipaşa Yat Limanı ve Demre Yat Limanı üst yapı projesini tamamlayıp hizmete alacağız.
Haberleşmede mobil abone sayısını yaklaşık 93 milyona, geniş bant abone sayısını 93 milyona fiber hat uzunluğunu yaklaşık 580 bin kilometreye çıkarttık.
Ülkemiz e-devlet uygulamalarında, 37 ülke arasında 83 puanla 10. olarak Avrupa Birliği ortalamasının üzerinde yer aldı.
Uluslararası Telekomünikasyon Birliğinin Global Siber Güvenlik Endeksi'nde tam puan alarak 'Rol Model Ülke' kategorisinde yer aldı.
TÜRKSAT 6A'yı uzaya gönderdik.
2025'te Türkiye Kart'ı 18 ilde hayata geçireceğiz.
 
Ulaştırma Bakanlığı'nın otobüs ihalesini, İnan Kıraç'ın sahibi olduğu Karsan kazandı.
Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı, tarafından düzenlenen otobüs ihalesi sona erdi.

İHALENİN KAZANANI İNAN KIRAÇ

Gaziantep Sürdürülebilir ve Akıllı Hareketlilik Strateji Planı Projesi Ekipman Temini için açılan ihaleyi İnan Kıraç’ın sahibi olduğu Karsan kazandı.

25 ADET OTOBÜS TESLİM EDECEK

Karsan, ihale kapsamında bakanlığa 25 Adet e-ATA 18 metre Körüklü Elektrikli Otobüs teslim edecek.
Firmadan Kamuoyunu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şirketimiz, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı 'nın EC-NEAR/ANK/2024/EA-OP/0046 sayı ile açmış olduğu ihaleye 19.08.2024 tarihinde katılım sağlanmış olup, ihale şirketimiz tarafından kazanılmıştır. 25 Adet e-ATA 18 metre Körüklü Elektrikli Otobüs siparişi alınmıştır. Söz konusu araçların tesliminin 2025 yılının ikinci yarısında tamamlanması planlanmaktadır”
 

TÜRKİYE-AZERBAYCAN GEÇİŞ BELGESİ KOTASI 100 BİN'E YÜKSELDİ​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki transit geçiş belgesi kotasının 100 bin adete yükseltildiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, “Ülkelerimizin dijital entegrasyonu sağlandı ve elektronik geçiş belgesi kullanımı başladı.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Azerbaycan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu (KUKK) Toplantısı’nın, gerçekleştirildiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, Türkiye’den Azerbaycan’a yapılan ihracatın yüzde 81’inin karayolu ile gerçekleştirildiğini belirterek, taşımacılığın ve ticaretin geliştirilmesi adına ortak çalışmaların süreceğini ifade etti.

“Transit Geçiş Belgesi Kotası 100 Bine Yükseltildi”

Türkiye-Azerbaycan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu toplantısında önemli kararın alındığını kaydeden Uraloğlu, “Karayolu taşımacılığında kullanılan geçiş belgelerinde son yıllarda önemli artış sağladık. Transit geçiş belgesi kotası 35 binden 100 bine yükseltildi. Toplam geçiş belgesi sayısı da 180.500’e ulaştı. Bu adımla karayolu taşımacılığında verimliliği artırarak ticaretin hızlanmasına olanak tanımayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Karsan, Ulaştırma Bakanlığı için 25 adet elektrikli körüklü araç üreteceğini açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı bu araçları ne yapacak bir belediyeye mi hibe edecek sonuç ne olacak merakla bekliyorum
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar