Mersin Maratonu, Türkiye'nin önemli spor etkinliklerinden biri olup, her yıl düzenli olarak Mersin'de koşulmaktadır. Dünya Atletizm Birliği tarafından 'Elite Label' kategorisine alınmasıyla uluslararası arenada da büyük ilgi gören bir maraton haline gelmiştir.
Bu sene 6. düzenlenen Mersin maratonu yine renkli görüntülere sahne oldu. Halk koşusuna ben de katıldım. Maraton'a ilgi büyüktü. Güzel bir etkinlik oldu. Çektiğim fotoğraflar:
Maraton Hakkında Genel Bilgiler
- Tarihçe: İlk kez 2015 yılında düzenlenen maraton, kısa sürede büyük ilgi görmüş ve geleneksel bir hale gelmiştir.
- Kategoriler: Maraton (42 km), 15 km yarışı ve halk koşusu olmak üzere farklı kategorilerde koşulur.
- Rota: Rota, Mersin'in en güzel noktalarından geçerek koşuculara görsel bir şölen sunar.
- Katılım: Maratona katılmak için belirlenen tarihler arasında online olarak kayıt yaptırmak gerekmektedir.
Bu sene 6. düzenlenen Mersin maratonu yine renkli görüntülere sahne oldu. Halk koşusuna ben de katıldım. Maraton'a ilgi büyüktü. Güzel bir etkinlik oldu. Çektiğim fotoğraflar: