Adana Gezilecek Yerler

images (12).jpeg

Varda Köprüsü Nerededir?

Varda Köprüsü Adana’nın Karaisalı İlçesi Kıralan (eski adı Haçkırı) köyünde yer almaktadır. Köprünün Adana şehir merkezine uzaklığı 72 km, Karaisalı İlçesi’ne uzaklığı ise 17 km’dir.

Varda Köprüsü’ne Nasıl Gidilir? Yol Tarifi Bilgileri

Adana Varda Köprüsü’ne nasıl gidilir sorusunun iki cevabı vardır. Karayolu kullanılarak özel araçla Adana’nın Karaisalı ilçesine ulaşıldıktan sonra tabelalar takip edilerek köprüye gidilebilir. Karaisalı’ya kadar toplu taşıma ile gidilerek buradan da özel araçla köprüye ulaşılabilir.

Varda Köprüsü’ne nasıl gidilir sorusunun ikinci cevabı ise tren kullanmaktır. Köprüye çok yakın konumda bulunan Haçkırı İstayonu’nda trenden inilerek köprüye ulaşılabilir. Köprüye ulaşmak için en uygun tren saatleri TCDD internet sayfasından araştırılabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Taş Köprü​

tas-kopru-768x511.jpg

Adana’nın sembollerinden biri olan Taş Köprü, dünyada halen kullanılan en eski köprülerden biridir. Yüreğir ilçesinde, Seyhan Nehri’nin üzerine inşa edilmiş olan Taş Köprü’nün tarihî Roma dönemine dayanır.

Roma imparatoru Hadrianus tarafından M.Ö. 385 yılında yaptırıldığı tahmin edilen Taş Köprü, 1700 yılından beri hizmet veriyor. Geceleri aydınlatılan Taş Köprü, muhteşem bir manzara sunuyor. Fotoğrafçıların Adana’da en çok ziyaret ettikleri yerlerden biri olan Taş Köprü, 319 metre uzunluğa ve 11,5 metre genişliğe sahip olacak şekilde dizayn edilmiş.

Taş Köprü 21 yuvarlak kemerli olacak şekilde tasarlansa da günümüzde yapının yalnızca 14 kemeri bulunuyor. Mimari meraklılarını en çok heyecanlandıran yapılardan biri olan Taş Köprü, tarih severlerin de mutlaka görmesi gereken yapılar arasında bulunuyor. Günümüzde de kullanıldığından köprüyü yakından görebilirsiniz.
images (13).jpeg
 

Tepebağ Evleri - Adana​

1000071764.jpg

Tepebağ Evleri Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi’nde yer almaktadır. Tepebağ Höyük Adana’nın en eski yerleşim yeridir. Höyükte antik kalıntıların yanı sıra Osmanlı sivil mimarisinin örneklerinden olan Tepebağ Evlerine rastlamak mümkündür. New York The Metropolitan Museum of Art’ta sergilenen Mısır Orta Krallık Dönemi 12. Hanedanlığına (MÖ1900) ait Hemşire Sitsnefru (Satsneferu) heykelciği Tepebağ Höyükte bulunmuştur.
Kaynak: Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular