Borçka
Borçka, Borçka ve çevresine yerleşenlerin Orta Asya’dan gelen Hurriler olduğu, daha sonra sırasıyla Kimmerler, Sakalar, Arsaklılar, Bizanslılar, Araplar, HazarTürkleri, Selçukluların egemen oldukları, Osmanlı topraklarına da Yavuz Sultan Selim’in Şehzadeliği zamanında dahil edildiği görülmektedir.1877-1878 Osmanlı-Rus savaşı sonrasında Ruslar’a bırakılmış, 1. Dünya savaşından sonra da sırasıyla önce İngilizlerin daha sonra Gürcülerin İşgali altında kalan ilçe 7 Mart 1921 yılında Osmanlı topraklarına katılarak Bucak olmuş ve 28 Mayıs 1928 tarihinde de İlçe olmuştur.
İlçe; yer itibarı ile Artvin-Hopa arasında yer almakta olup , İl merkezine 30 km., Hopa ilçesine de 36 km. dir. Borçka’nın 36 köyü bulunmaktadır. Rakımı 125 m.dir. Alanı 762 km2 olan ilçenin topraklarının tamamına yakını dağlarla ve ormanlarla kaplıdır. Özellikle Camili-Maçahel Vadisindeki ormanlarda her biri Anıt olma Özelliğine sahip ağaçları bünyesinde barındırmaktadır. 2009 nüfusu 24.343 kişidir.
Arazinin engebeli olması nedeniyle ilçede tarım arazisinin azlığı insanları okumaya zorlamıştır. İlçede az miktarda çay ve fındık üretimi yapılmaktadır.
Kaynak: Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü