Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve Yeni Hat Haberleri

Çanakkale toplu taşımada güzergahlar değişti

Çanakkale Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında bazı otobüs seferlerinin güzergahları değiştirildi.

Ç1-Ç3-Ç8-Ç11K-Ç11K Ekspres hatları Çanakkale iskele bölgesinden geçmeye devam ederken, Ç1 Ekspres-Ç3 Ekspress – ÇT3 Ekspress –Ç5 –Ç7-Ç9-Ç11G hatları ise bundan sonra Eski hastane karşısından geçmesine karar verildi.

Birçok hattın aynı bölgeye hizmet verdiği bunun trafik sorununu tetiklediği, aynı duraklar üzerinde güzergah oluşturulduğundan duraklarda da art arda gelen otobüslerin duraklarda bekleme sürelerini uzattığı gibi sorunların çözülmesi amacı ile bazı güzergahlarda revizeye gidildi. Hat revizyon planlaması ile ilgili ulaşım komisyonunda oy birliği ile kabul edilen hat değişiklikleri Eylül Ayı Belediye Meclis gündemine getirildi. İskele Bölgesinden geçen 17 hat Valilik ve İskele durağında hizmet vermekteydi. 17 hat İskele İnönü Caddesi ve Atatürk Caddesi olmak üzere paylaştırıldı.

İskele ve İnönü Caddesi güzergah düzenlemesinde İskele’den geçmesi planlanan Ç1, Ç3, ÇT3, Ç11k Ç11K Express Ç8, Ç8 Express olmak üzere 7 hat geçecek. Eski hastane karşısı geçmesi planlanan hatlar ise Ç1 Express, Ç3 Express, ÇT3 Express, Ç4 Express, Ç7, Ç9, Ç11 olmak üzere yine 7 hat. Atatürk Caddesi ve Pires Caddesinden ise Ç5, Ç960 öğrenci olmak üzere 3 hat geçecek.

Hangi Hatlar Nasıl Değişti?

Ç1 Güzergah Değişikliği: Ç1 güzergahında araç Eski SSK istasyonundan kalktığında, Bülent Dikmener Caddesinden sola dönüp Karacaören caddesine çıkmaktaydı, ilk durak alanına gelene kadar askeri bölge olduğundan herhangi bir yerleşim olmadığı için güzergah değiştirildi. Ç1 hattı Işılar sokak- Karacaören 4. sokak’tan Karacaören caddesi bağlantısı yapılarak Esenlet Toki bölgesine hizmet verecek şekilde yeniden tasarlandı.

Ç5 Güzergah Değişikliği: Ç5 hattında güzergah değişikliğine gidilerek Gazi Meclisi Caddesi- Ahmet Piriştina Caddesi bölgesinden geçen hat yenilenerek, Eski SSK istasyonu ile Tuğsavul Caddesi bölgesinden geçerek uma Pazarı ile bağlantısı, Atatürk caddesi Belediye binasının önünden geçmesi ile Belediye- Esenler okullar bölgesi ve Gazi Meclisi caddesi bağlantısı sağlandı.

Ç7 Güzergah Değişikliği: Ç7 hattında güzergah değişikliğine gidilerek hastane bölgesine gidecek vatandaşların iskele bölgesine uğramadan İnönu caddesinden Plaj caddesine devam etmeleri, ayrıca hastane bölgesinde bulunan taksi durağının köşelerinde çoklu araç parkı sebebiyle hattın bayır sokaktan aşağıya indirilmesi ve dönüşte Zübeyde Hanım sokağı güzergahını kullanmasıyla hastane bölgesindeki dönüş noktalarında yaşanılan sorunların önüne geçilmesi için değişiklik yapıldı.

Ç960 Güzergah Değişikliği: Ç960 hattında güzergah değişikliğine gidilerek hastane bölgesine gidecek vatandaşlar İskele bölgesine uğramadan Atatürk caddesi belediye binası önünden devam etmeleri, ayrıca hastane bölgesinde bulunan taksi durağının köşelerinde çoklu araç parkı sebebiyle hattın bayır sokaktan aşağıya indirilmesi ve dönüşte Zübeyde Hanım sokağı güzergahını kullanmasıyla hastane bölgesindeki dönüş noktalarında yaşanılan sorunların önüne geçildi.

OGR3 Güzergah Değişikliği: OGR3 hattında güzergah değişikliğine gidilerek Tekzen bölgesi ve Gazi Meclisi Caddesinde bulunan öğrencilerin Esenler okullar bölgesine, Esenlerde bulunan öğrencilerinde Tuğsavul caddesinde bulunan Merkez Çanakkale Anadolu Lisesi ile bağlantısı hedeflenen hatta güzergah değişikliğine gidildi.

Ç3 Ekspres ve Ç8Güzergah Değişikliği: Lozan Caddesi- Prof.Dr. Ümit Serdaroğlu caddesinin kesiştiği noktadan C3,C3Ekspres,Ç8 hatları geçiyor. Ç3 Ekspres ve Ç8 hattının Üstün Korugan caddesinden geçmesi planlanan değişiklikte, üniversite öğrencilerinin ekspres hattından faydalanması hedefleniyor.

c1-hatti
c3-ekspres-ve-c8guzergah
c5-hatti
c7-hatti
c960-hatti
ogr3-hatti

Kaynak: Çanakkale Boğaz Gazetesi

2 Beğeni