Derya Uluğ


Derya Uluğ,İzmir’de doğdu ve büyüdü.Küçük yaşlardan beri müziğe ilgili olan Derya Uluğ, henüz 8 yaşındayken bir ses yarışmasına katılmıştır. Muğla Üniversitesi’nde Müzik Öğretmenliği bölümünü okuyan İzmirli şarkıcı, Haliç Üniversitesi devlet konservatuvarında yüksek lisans yapmıştır.

3 yıl Ebru Gündeş’in vokalistliğini yapan Derya Uluğ, edindiği tecrübenin ardından kendi albümünü çıkarmak üzere sanatçının yanından ayrılmıştır. İlk albümünü 2016 yılında Okyanus isimli single’ı ile çıkarmıştır. Albümde Söz ve Müzik kendisine ve Asil Gök’e, düzenleme Burak Yeter’e aittir.Derya Uluğ, 13 Kasım 2016’da düzenlenen 43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri’nde “En İyi Çıkış Yapan Solist” ödülünü kazanmıştır.

Diskografi

“Okyanus” (2016)

“Canavar” (2017)

“Sen Maşallah” (Güven Yüreyi ile birlikte) (2017)

“Nabız 180” (2017)

“Ne Münasebet” (2018)

“Ayrılığın Yükü Ağır” (2018)

“Sürgün Aşkımız” (Emrah Karaduman ile birlikte) (2018)

“Kafalar Karışık” (2018)

“Ah Zaman” (2019)

“Göremedim Bi de Sen Bak” (2019)

“Leyla & Mecnun” (Cem Belevi ile birlikte) (2020)

“Şu Saniye” (Akustik Cover) (2020)

“Perişanım Şimdi” (Akustik Cover) (2020)

“Yağdır” (Akustik Cover) (2021)

“Kanunlar Gibi” (2021)

“Bizim Çocuklar” (Mustafa Sandal, Eypio & Irmak Arıcı ile) (2021)

“Kanunlar Gibi” (Akustik) (2021)

Kaynak: KralMüzik com tr