Diyarbakır - DİSKİ

Diyarbakır’ın altyapısı yenileniyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Diyarbakır’da kent genelinde altyapı yatırımlarını sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesinde yapımı tamamlanan 3 sitenin atık sularını bertaraf etmek amacıyla 600 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşedi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, atık suların sağlıklı bir şekilde toplanması ve çevreye zarar vermeyecek şekilde tahliyesinin sağlanması amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Talaytepe Mahallesinde yapımı tamamlanan 3 siteye 600 metre uzunluğunda kanalizasyon şebeke hattı yaptı.

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, yurttaşlardan gelen talepler doğrultusunda gerekli adımların attıklarını belirterek, kentin modern ve konforlu bir altyapıya kavuşmasını sağlamak için projeler yürüttüklerini vurguladı.

Kaynak: Güneydoğu Ekspres

4 Beğeni

Diyarbakır’da kırsal bölgelerde su sorunu çözülüyor

Diyarbakır’da DİSKİ Genel Müdürlüğü, Silvan ilçesi Çardak Mahallesinin kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşması için içme suyu hattını yeniledi.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde kesintisiz içme suyu ve sağlam altyapı hizmeti sağlamak amacıyla ekonomik ömrünü yitirmiş mevcut içme suyu ve kanalizasyon hatlarında yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Silvan ilçesinde çalışmalarını yürüten DİSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, Çardak Mahallesinin yeni yerleşim alanlarında yaşayan yurttaşların içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayan şebeke hattında sık sık patlak oluştuğu ve patlaklara müdahale edilirken yurttaşlara su arzında kesinti yaşandığını tespit etti.

Mahallede çalışma başlatan ekipler, ekonomik ömrünü yitiren içme suyu hattını iptal ederek, yerine nüfus ve imar planı baz alınarak 1000 metre uzunluğunda içme suyu hattı döşedi.

İçme suyu hattının tamamlanmasıyla Çardak Mahallesi ile 400 öğrencinin eğitim gördüğü iki ayrı okulda arızalardan kaynaklı yaşanan su kesintileri çözüme kavuşturuldu.

Kaynak: Güneydoğu Ekspres

2 Beğeni

Diyarbakır’ın su sorunu için önemli atak

Diyarbakır’da DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesinin içme suyu sorununu 2 kuyu ve 2 bin metrelik hat ile çözüme kavuşturdu.

İçme suyunu kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde şehrin en ücra noktalarına ulaştırmak için yatırım ile altyapı yenileme çalışmalarına devam Diyarbakır Su ve Kanalizasyon (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yıllardır süregelen içme suyu sorunlarını da tek tek çözüme kavuşturuyor.

Bu kapsamda projeler yürüten DİSKİ, Dicle ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için harekete geçti.

2 kuyu yapıldı, 2 bin metre hat döşendi

DİSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, Gündoğdu Mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 2 keson kuyu ve 2 bin metre içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmalarını tamamlayarak mahallenin içme suyu sorununu çözüme kavuşturdu.

Yapılan çalışma nedeniyle memnuniyetlerini dile getiren yurttaşlar, yıllardır içme suyu nedeniyle yaşadıkları mağduriyetleri gideren DİSKİ Genel Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti.

Kaynak: Güneydoğu Ekspres

2 Beğeni

DİSKİ bin 200 nüfuslu mahallenin içme suyu için çalışma başlattı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesine bağlı bin 200 nüfuslu Narlıca Mahallesinin içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde modern bir altyapı sistemi kurmak ve kaliteli içme suyu sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda projeler yürüten DİSKİ Genel Müdürlüğü, Kulp ilçesi Narlıca Mahallesinde 200 hanede yaşayan yaklaşık bin 200 yurttaşın uzun yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu çözmek için harekete geçti.

Bin 200 metre servis yolu açıldı

DİSKİ Genel Müdürlüğüne bağlı ekipler, Narlıca Mahallesinin içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak amacıyla Akdoruk dere kaynağında içme suyu hattı döşemek için bin 200 metre servis yolu açtı.

Servis yolunun tamamlanmasının ardından iş makinaları yardımıyla 700 metre içme suyu hattı döşemek için çalışma başlatıldı. Çalışmaların tamamlanmasıyla beraber mahalle sakinleri 24 saat kesintisiz sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşacak.

Mahalledeki yurttaşlar bilgilendirildi

DİSKİ Genel Müdürlüğü Kulp İlçe Şube Müdürlüğü ekipleri, Narlıca Mahallesinde yurttaşlarla bir araya gelerek, abonelendirme çalışmaları ve suyun amaç dışı kullanımının önüne geçmek konusunda bilgilendirme yaptı.






Kaynak: DİSKİ Genel Müdürlüğü

2 Beğeni