e-Football

Pro Evolution Soccer (Japonca: ワールドサッカーウイニングイレブン Wārudo Sakkā Uining Irebun , World Soccer: Winning Eleven ya da kısaca Winning Eleven ), çoğu zaman PES ya da Pro Evo ismiyle tanınır. Konami tarafından geliştirilen ve yayımlanan futbol oyunları kategorisine giren bir oyun serisidir. Her yıl, oyun iki farklı isimle Eylül sonu veya Ekim başı piyasaya çıkarılır. World Soccer: Winning Eleven ismiyle Japonya ve Asya’da, Pro Evolution Soccer (2022 itibarıyla eFootball) ismiyle Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya’da sadece Endonezya) yayımlanır.

Pro_Evolution_Soccer_logo
Pro Evolution Soccer serisinin yukarıdaki logosu 2007’den 2013’e kadar kullanılmaktaydı. Seri sayısına karşılık gelen yıldız sağ üstte bulunmaktaydı.

Aralık 2011 itibarıyla, Pro Evolution Soccer serisi 19 dilde lokalize olmuştur ve 62 ülkede mevcuttur. Aralık 2012 itibarıyla ise, dünya çapında 81.650.000 kopya satarak en çok satan video oyunu serilerinden biri haline gelmiştir.

Serinin kapak fotoğraflarında 2012 ve 2013 oyununda Cristiano Ronaldo, 2015 oyununda Mario Götze, 2016 oyununda Neymar, 2017 yılında Barcelona takımının oyuncuları, 2018 yılında Luis Suárez, 2019 yılında Philippe Coutinho, 2020 ve 2021 yılında Lionel Messi bulunmaktadır.

2021 yılı itibarıyla Konami attığı bir tweet’le ismini e-Football olarak değiştirdiğini duyurmuştur.

Kaynak: Wikipedia

6 Beğeni

Konami resmen duyurdu: eFootball 2025, Türkçe spiker ile gelecek

Konami’nin yaptığı açıklama ile birlikte eFootball’a Türkçe spiker ekleneceği duyuruldu. Peki oyunda hangi spikerler yer alacak?

Konami tarafından geliştirilen ve yayınlanan ünlü oyun serisi Pro Evolution Soccer (PES), 2022 yılında eFootball adı altında piyasaya sürülmüştü.

Konami, merakla beklenen eFootball 2025 oyununa dair heyecan verici bir duyuru yaptı.

TÜRKÇE SPİKER GELİYOR

Özel bir etkinlikte oyun hakkında detaylı bilgiler paylaşan şirket, oyuncuların uzun süredir beklediği bir özelliği resmen duyurdu: Türkçe spiker.

Konami, Türkçe spiker özelliğini oyuna resmî olarak entegre edecek. Bu sayede oyuncular, daha keyifli bir oyun deneyimi yaşayacak.

eFootball için Türkiye Futbol Federasyonu ile yapılan iş birliğinin devam ettiğini belirten Konami, oyunda yeni içerikler görmeye devam edeceğimizi söyledi…

Bu içerikler arasında Süper Lig, Türk takımları ve başka içerikler de yer alacak.

TÜRKÇE SPİKERLER KİMLER OLACAK

Oyunda yorumcu olarak Gökhan Abdik ve Müjdat Mustafa Muratoğlu yer alacak.

eFootball Türkçe spiker güncellemesi Aralık 2024’te resmi olarak kullanıma sunulacak.

Kaynak: En Son Haber

5 Beğeni