Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Hatay-Arsuz İlçesi | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Hatay-Arsuz İlçesi

W

WowTurkey

Ziyaretçi
Arsuz bölgesi, İskenderun’dan 40 kilometre boyunca güneyde sahil şeridi üzerinde ve merkezi Arsuz Çayı ağzında bulunan turistik bir beldedir. Tarihi boyunca ” Rhosus”, “Rhopolis”, ” Port Panel” , “Kabev” ve “Arsous” gibi isimlerle anılmıştır.
Arsuz’da ilk yerleşim çok eskilere dayanır. Ancak bilinen tarihi Selevkoslarla başlar. Arsuz, M.Ö. 300 yıllarında Makedonya kralı Büyük İskender’in generallerinden Selevkos I. Nikator’un, M.Ö. 64′te Roma’nın, M.S. 638 yılında Arapların, 969 yılında Bizans’lıların ve 1268′de Memlüklüler’in egemenliği altına girdi.
Arsuz, Bizans ve Roma döneminde önemli bir liman ve yerleşim yeri idi. Bu dönemlere ait tarihi bir bölümü günümüzde mevcut olup, askeri bölge içerisindedir.

Bilindiği gibi Saint Pierre’de buradan geçmiş ve Antakya’da Hristyanlığın hac merkezi haline gelen Saint Pierre Kilisesini Antakya dağlarının eteğine kurmuştur. İşte Hristyan öncülerinin seçtikleri yol güzergahında bulunan Arsuz yöremiz, miladi yıldan hatta milattan önceki yıllardan beri bir çok medeniyetlere kucak açmış ve bu medeniyetlerin etkisi altında kalmıştır.
İskenderun’un Arsuz yol kavşağı denilen mevkiden başlayan ve sahil boyunca yaklaşık 5 ila 10 kilometrelik vadiler, ovalarla devam eden Arsuz yöremizin 40 kilometre uzunluğundaki deniz sahil şeridi bir çok ülke insanının yerleşim ve yaşam yeri olmuştur.
images (2)


images (1)


images

 
Arsuz’da bulunan Yanan Taş, her yıl birçok turist tarafından ziyaret ediliyor. Yüzyıllardır yanan bu yer, Türkiye’deki çeşitli noktalarda bulunan diğer yanan taşlarla benzer özelliği taşıyor. Kurtbağı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Yanan Taş’ın Amanos Dağları’ndaki ormanlık alanda bulunan ve gaz sızıntısı nedeniyle yandığı biliniyor. Bu taşlar, yüzyıllardır sönmeden yanıyor. Yaz kış, yağmur rüzgar dinlemeden sürekli yanıyor. Bu durum, Yanan Taş’ı gerçekten eşsiz bir doğa harikası yapıyor. Yanan Taş’ın tarihi de oldukça ilginç. Roma döneminden günümüze, kayaların arasından çıkan gazın tutuşmasıyla oluştuğu belirlenen “yanar taşlar”, doğa yürüyüşü yapanların uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Kimi zaman yaylacılar için ocak görevi de gören taşların, Amanoslar’ın akciğeri olarak tanımlanan ormanlık alan içerisinde yüzyıllardan beri yandığı biliniyor. Yanan taşlara coğrafi işaret verilmesi için de çalışma yapılıyor. Vatandaşların kolaylıkla bölgeye gelebilmesi için yön ve tanıtım levhaları yerleştiriliyor. Yanan Taş, sadece bir doğa harikası değil, aynı zamanda bir tarih ve kültür mirası.
images (16)


images (15)

 
Arsuz Hatay Plajı
Hatay’ın Arsuz ilçesinde bulunan Arsuz Hatay Plajı, Hatay şehir merkezine 60 km, Arsuz ilçe merkezine ise 11 km uzaklıkta ücretsiz halk plajlarından biridir. Plaj 100 metre uzunluğa ve 30 metre genişliğe sahiptir. Plaj denizi sığ, aniden derinleşmeyen, dalgasız, sakin, sahili incecik kumla kaplıdır. Arsuz Hatay Plajın özel araçlarla ve toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir. Plaja gelen ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, kafeterya gibi olanaklar bulunmaktadır.
3.-Arsuz-Hatay-Plaji-1-768x500


Giriş: şemsiye ve şezlong dahil girişte 30 TL ücret alınmaktadır.(2022 ücreti)

Şemsiye ve şezlong, duş, tuvalet, soyunma kabini, restoran, kafeterya, güvenlik şeridi, otopark gibi olanaklar bulunmaktadır
KAYNAKgezilecekyerler
 

Gözcüler Plajı

Hatay’ın Arsuz ilçesinde bulunan Gözcüler Plajı, bölgedeki Arsuz Plajına 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Plaj Hatay şehir merkezine yaklaşık 59 km, Arsuz ilçe merkezine ise 12 km uzaklıkta yer almaktadır. sakin, temiz, berrak bir denize ve geniş, uzun bir sahile sahip olan Gözcüler Plajı, çocuklar ve yüzme bilmeyenler için uygundur. Gözcüler Plajı etrafında kampçılık yapabilirsiniz. Plaja özel araçlarınızla ve toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Hafta sonları yoğun ilgi gören plaj hafta içi zamanlarda daha sakin geçmektedir. Gözcüler Plajında ziyaretçilerin yararlanabileceği tuvalet, duş, soyunma kabini, şemsiye, şezlong, büfe gibi olanaklar bulunmaktadır.
indir (1)


indir


Giriş: Ücretsiz.

Şemsiye ve şezlong, duş, tuvalet, soyunma kabini, restoran, büfe, güvenlik şeridi, otopark gibi olanaklar bulunmaktadır.
Kaynak Tatilde com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular