Konyakart

Konya Kart, Türkiye’nin Konya ilinde kullanılan akıllı bir ulaşım kartıdır. Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerde ve diğer toplu taşıma araçlarında geçerli olup, toplu ulaşımda ödeme yapmayı kolaylaştırır.


KONYAKART NASIL KULLANILIR?

  • KONYAKART belediyemize ait toplu ulaşım otobüslerinde, tramvaylarda ve durak turnikelerinde tesisli bulunan validatörlerde temassız okuma yapmak suretiyle, kişinin kendisi tarafından kullanılır.
  • Kartınızı okutma işlemi sırasında görevli personele gösteriniz.
  • Kullanım sırasında kartınızı cüzdanınızdan çıkartarak okutunuz.
  • Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım araçlarında, seyahat ücreti ödemesi temassız özelliği olan EMV kredi kartları, hesap kartları ve ön ödemeli banka kartları ile de yapılabilmektedir. Offline temassız işlem yapabilen tüm EMV bankacılık kartları sistemde geçerlidir. Banka kartları ile seyahat ücretlerinde indirim, kontörlü ya da ücretsiz tarife uygulanmamaktadır. Tam ücret tarifesi geçerlidir. KONYAKART’ınız cüzdanınızda bulunan başka bir çipli kartla birlikte okumaya maruz bırakılmamalıdır.
  • Temassız özellikli çipli kartların teknik özelliği itibariyle, her birinin okuma mesafeleri, barındırdıkları şifreleme metotları ve okuma aralıkları farklılık göstermektedir. Sadece ilgili kartın cihaza tek başına yaklaştırılması gerekmektedir. Aksi halde istenmeyen mükerrer ödemelere veya teknik problemlere de sebep olabilecektir. (Örneğin, KONYAKART sisteminde geçerli olan temassız özellikli bir banka kartı ile KONYAKART’ın aynı anda validatöre tutulması durumunda her ikisinden de tahsilat yapması istenmeyen bir durumdur ve mükerrer tahsilata sebep olabilecektir.)

ÖĞRENCİ KONYAKART’I

  • Milli Eğitim Bakanlığı web servisine kayıtlı bulunan anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri,
  • Yüksek Öğrenim Kurumu web servisine kayıtlı bulunan üniversite öğrencileri,
  • Diyanet İşleri Başkanlığı web servisine kayıtlı bulunan Kur’an Kursu öğrencileri,
  • Konya Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri,
  • KONYAKART aracılığıyla; toplu ulaşım araçlarımızda, indirimli tarife ile seyahat eden öğrenciler için yaş üst sınırı 28 olarak uygulanır. (29 yaşından gün almış bireylere tam bilet tarifesi uygulanır.)

GENÇKART

  • Öğrenci olmayan T.C. vatandaşları, 20 Yaşını doldurana kadar yararlanır.

ÖĞRETMEN KONYAKART’I

Yürürlükte bulunan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak Konya’da fiilen görev yapmak kaydıyla;

  1. Kadrolu veya sözleşmeli kamu personeli MEB öğretmenleri,
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an Kurslarında görev yapan ve kurumun İKYS sisteminde aktif olarak kayıtlı bulunan Kur’an Kursu öğreticileri,
  3. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü’nde görev yapan kamu personeli öğretmenler,
  4. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri’nde görev yapan kamu personeli öğretmenler,

65 YAŞ VE ÜSTÜ KONYAKART’I

  • 65 yaşını doldurmuş olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları uygulamadan yararlanır.

ENGELLİ KONYAKART’I

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaş olan bireylerden tam teşekküllü devlet hastanesi, üniversite hastanesi veya askeri hastanelerce tanzim edilenlerden yüzde kırk ve yukarısında engeli heyet raporu bulunanlar yararlanır.

  • Ağır engeli bulunan vatandaşlarımıza; kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere beraber seyahat edecekleri refakatçileri için toplu ulaşım araçlarımızdan ücretsiz olarak yararlanabilecekleri üzerinde ‘REFAKATLİ’ ibaresi yer alan kişiselleştirilmiş KONYAKART düzenlenir.


  • İndirimli KONYAKART’ınıza KONYAKART dolum gişelerinden ve bayilerinden bakiye veya aylık indirimli abonman yükletebilirsiniz. KONYAKART dolum fişinizi alarak abonman veya bakiye dolumu yönünden ya da miktar yönünden doğruluğunu kontrol ediniz.

  • İnternetten e-Dolum ile bakiye ya da aylık indirimli abonman yükleyebilirsiniz. Toplu ulaşım araçlarında bulunan validatörlerdeki yeşil butona basarak, kartınızı okutup e-Dolum’u aktif edebilirsiniz.

  • Abonman süresi otuz gündür. Bu süre gişe ve bayilerden yükleme yapıldığında başlar. Otuz gün sonra aynı saat ve dakikaya kadar devam eder.

  • İnternetten e-Dolum ile abonman yüklemesi yapılması durumunda, toplu ulaşım araçlarında bulunan validatörlerdeki yeşil butona basarak, kartın okutulması ile abonmanın aktif duruma getirilir ve otuz günlük süre başlar.

  • Tam KONYAKART dolum gişeleri ve bayilerinden veya KONYAKART bürolarımızda bulunan veznelerimizden temin edilebilir. Kart ücreti; ilk başvuruda, arızalı veya yıpranmış KONYAKART değişiminde 20,00 TL’dir. Kayıp nedeniyle yeni KONYAKART alımında da ücret aynıdır.

Şehiriçi Ulaşım Ücretleri:

Tam KONYAKART ile 13-

İndirimli KONYAKART ile 5,00-

Aylık Tam Abonman ile 850,00-

Aylık İndirimli Abonman ile 220,00-


Ulaşımda Temassız Özellikli Banka Kartları

  • Konya Büyükşehir Belediyesine ait toplu ulaşım araçlarında, (otobüs, tramvay, turnikeli otobüs durakları ile turnikeli tramvay duraklarında) seyahat ücretinizi temassız özelliği olan (temassız amblemli ve/veya PayPass ya da payWave ifadeleri yer alan) kredi kartları, hesap kartları ve ön ödemeli banka kartları ile de yapabilirsiniz,
  • Belediyemizle anlaşması bankaların temassız özellikli kartlarından, tam bilet ücreti olan **13-**₺ tahsil edilmektedir,

Anlaşmalı Bankalar:

1- AKBANK

2- ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI

3- FİNANSBANK

4- GARANTİ BANKASI

5- KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI

6- İŞ BANKASI

7- TÜRK EKONOMİ BANKASI

8- TÜRKİYE HALK BANKASI

9- TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI

10- YAPI VE KREDİ BANKASI

11- ZİRAAT BANKASI

  • Belediyemizle anlaşması bulunmayan bankaların temassız özellikli kartlarından, tam bilet ücreti **14.10-**₺ tahsil edilmektedir.

UYARI: Toplu ulaşım araçlarındaki ücret toplama cihazlarına kartınızı tuttuğunuzda ‘İŞLEM REDDEDİLDİ’ uyarısı alıyorsanız, bankanızla iletişime geçmeniz ve kartınızın temassız işlem limitini kontrol ettirmeniz gerekmektedir.

3 Beğeni