Turizm Çalışanları

Turizm çalışanları Turizm sektöründe zor şartlar altında çalışmaya alışkın geniş bir meslek grubudur. Konaklama sektöründe Ön büro, Kat hizmetleri, Mutfak, Servis görevlisi, Animasyon bölümlerinde çalışırlar. Bu sektör elbette sadece konaklama sektöründe çalışanlar ile tanımlanamaz. Tur rehberleri, otel rehberleri, çağrı merkezi çalışanları, acente çalışanları vb. ile geniş bir grubu oluşturur.

Son yıllarda Turizm çalışanlarından hakkettikleri maaşları alamadıklarına yönelik bir serzeniş var. Birçok çalışan 90’lı yıllar ve 2000’li yılların ilk dönemlerinin turizmin çalışan açısından gayet kazançlı olduğunda hemfikir. Gelen turist kalitesinin yıldan yıla düştüğü ve konaklama tesislerinin işi bilmeyen, maaşları düşük veren basiretsiz yöneticiler tarafından işletildiği, turizm çalışanlarının en çok şikayet ettiği olumsuzluk olarak göze çarpıyor. Birçok kalifiye çalışanın bu yüzden sektörü bıraktığı söyleniyor. Özellikle pandemi sonrası bu daha da hissedilir hale gelmiş.

Yazlık bölgelerde çalışan turizmcilerin bir diğer şikayet ettikleri konu ise barınma şartları. Lojman şartlarının yetersiz olduğunu söyleyen çalışanlar, personelin önemsenmediğini, otellerin günü kurtarmaya yönelik politikalarla hareket ettiklerini, personel sirkülasyonun bu sebeple yüksek olduğunu söylüyorlar.

3 Beğeni