Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Adana-Pozantı İlçesi | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Adana-Pozantı İlçesi

W

WowTurkey

Ziyaretçi
Adana Pozantı ilçesi Hakkında Herşeyi Buradan Paylaşa Biliriz 🛖
Pozanti-Tarihi-ve-Dogal-Guzellikleriyle-Adananin-Sakli-Hazinesi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Pozantı Nerededir?​


Pozantı Nerededir?


Pozantı, Türkiye’nin güneyinde Akdeniz Bölgesi’nde yer alan Adana’nın bir ilçedir. Doğusunda Karaisalı ve Aladağ, kuzeyinde ve batısında Niğde’nin Çamardı ve Ulukışla, güney tarafında da Mersin’in Tarsus ilçeleriyle komşudur. Tarihi ilk çağlara kadar uzanan ilçe, Çukurova ve Akdeniz kıyılarını İç Anadolu’ya bağlayan en kolay ulaşım yolu üzerinde yer almaktadır.

Pozantı ilçe merkezi ile Adana ilçe merkezi arası yaklaşık olarak 100 km’dir. İlçenin adı çeşitli milletler tarafından sık sık değiştirilmiştir. İlk çağlardaki ismi Pendosis olan Pozantı ilçesi, Arapların kontrolü altında olduğu dönemde El Bedendum, Türklerin hâkimiyetine geçtiğinde ise Bozantı ismini almıştır. Çok sonra günümüze Pozantı ismi ile gelmiştir. Toplam nüfusu yaklaşık 20 bin civarındadır.

Adana’nın ulaşımı son derece kolay olan ilçeleri arasındadır. İlçe, turizm açısından oldukça önemli bir noktada yer almaktadır. Harika bir doğaya sahip olduğu için özellikle doğa turizminin canlı olduğu bir noktadır. Şehir dışından çok sayıda ziyaretçi ilçeye tatil amaçlı gelmektedir. İlçeye ulaşım sağlayabileceğiniz pek çok olanak bulunmaktadır. Havayolu, tren, otobüs veya özel aracınız ile ulaşmanız mümkündür.

Pozantı’ya Nasıl Gidilir?

Pozantı’ya birden fazla ulaşım imkânı bulunmaktadır. İlçeye havayolu, demiryolu, otobüs veya özel aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu ulaşım imkânlarından size en yakın olanını seçerek, keyifli ve güzel bir tatil için yolculuğa çıkabilirsiniz.

Seyahat rotanızı oluşturduktan sonra konaklama yapacağınız oteli belirlemek için birbirinden farklı hizmet seçeneklerine sahip sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Pozantı’ya Havayolu İle Ulaşım

Havaalanı bulunan tüm şehirlerden Adana’ya havayolu ile direkt veya aktarmalı olarak ulaşım mümkündür.
Pozantı ilçesine havayolu ile ulaşım sağlayabilmeniz için şehir merkezinde bulunan Şakirpaşa Havalimanı’na iniş yapmanız gerekmektedir. Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra ilçeye hareket eden otobüsleri tercih edebilirsiniz.

Diğer bir ulaşım seçeneği ise taksilerdir. Taksi hizmetlerinden faydalanarak da ilçeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Trafiğin yoğunluğuna göre diğer ulaşım araçlarına kıyasla daha hızlı ilçeye gidebilirsiniz. Ayrıca havalimanından araç kiralayarak da ilçe merkezine gidebilmeniz mümkündür.

Pozantı’ya Otobüs İle Ulaşım

Pozantı’ya otobüs ile ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Adana’dan Pozantı’ya otobüs ile gelmek isteyen tatilciler, şehir merkezinden kalkan belediye otobüslerini tercih edebilirler. Ayrıca taksi hizmetlerini kullanarak da ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Farklı şehirlerden gelmek isteyen tatilciler için de pek çok seçenek bulunmaktadır. Özellikle İstanbul, Ankara’dan direkt olarak ilçeye otobüs seferleri mevcuttur. İzmir’den ise aktarmalı olarak gidebilmeniz mümkündür.

Diğer şehirlerden gelmek isteyenler ise öncelikle Adana’ya ulaşım sağlamalıdır. Adana’ya sefer yapan otobüsler ile şehir merkezine yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta olan otobüs terminaline vardıktan sonra buradan diğer ulaşım araçlarını kullanarak ilçeye gidebilmeniz mümkündür.

Pozantı’ya Tren İle Ulaşım

Pozantı’ya bazı şehirlerden tren ile ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Adana’dan Pozantı ilçesine tren ile gelmek isteyenler tatilciler, Adana Tren Gar’ından Pozantı’ya sefer yapan trenleri tercih edebilirler. Adana-Pozantı arası tren yolculuğunuz yaklaşık olarak 1 saat 40 dakika sürmektedir. Adana-Pozantı arası tren bilet fiyatı ise 15-19 TL arasındadır.

Konya’dan gelmek isteyen tatilciler, direkt olarak tren ile ulaşım sağlayabilirler. Konya-Pozantı arası yaklaşık olarak 300 km’dir. Konya-Pozantı arası tren yolculuğunuz ortalama 5 saat 45 dakika sürmektedir.

Mersin’den gelmek isteyenler de direkt olarak ilçeye ulaşım sağlayabilirler. Mersin-Pozantı arası 112 km’dir.

İstanbul, Ankara ve İzmir’den direkt olarak Pozantı’ya tren seferi bulunmamaktadır. Ancak Konya’ya tren ile gidip sonrasında buradan ilçeye giden tren seferlerini tercih ederek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Pozantı’ya Özel Araç İle Ulaşım

Pozantı’ya hemen hemen tüm şehirlerden özel aracınız ile ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Adana’dan Pozantı’ya özel aracınız ile gelmek isterseniz, Tarsus-Ankara Otoyolu üzerinden hızlı ve kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Araba yolculuğunuz yaklaşık olarak 1 veya 1,5 saat sürmektedir. Yolda ücretli geçişler bulunmaktadır.

Diğer tüm şehirlerden de otoyol veya D750 karayolunu kullanarak ulaşabilmeniz mümkündür. Yolculuk süreniz bulunduğunuz konuma göre değişmektedir. Özel aracınız ile yolculuk yaparken navigasyon uygulamasından veya telefonunuzda bulunan yönlendiricilerden yararlanabilirsiniz.

Adana’dan Pozantı’ya Ulaşım

Adana şehir merkezinden Pozantı’ya özel aracınız, otobüs veya tren ile ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Şehir merkezinden otobüs ile ilçeye gelmek isteyen tatilciler, merkezden kalkan 405 nolu belediye otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirler.

Adana’dan Pozantı’ya özel aracı ile gelmek isteyen tatilciler, Tarsus-Ankara Otoyolu’nu kullanarak ulaşım sağlayabilirler. Yolculuğunuz trafiğin yoğunluğuna göre ortalama 1 veya 1,5 saat sürmektedir. Yolda ücretli geçişler bulunmaktadır.

Adana’dan Pozantı’ya tren yolculuğu yaparak gelmek isterseniz, şehir merkezinde bulunan tren garından ilçeye sefer yapan trenleri tercih edebilirsiniz. Tren yolculuğunuz ortalama 1 saat 40 dakika sürmektedir.

Adana’dan ilçeye gelmek için taksi hizmetlerinden de yararlanabilmeniz mümkündür.

İstanbul’dan Pozantı’ya Ulaşım

İstanbul’dan Pozantı’ya özel aracı ile gelmek isteyen tatilciler, Bolu-Ankara-Aksaray rotasını takip etmelidirler. İstanbul-Pozantı arası yaklaşık olarak 834 km’dir. Araba yolculuğunuz yaklaşık olarak 9-10 saat sürmektedir.

Diğer bir ulaşım seçeneği ise O-4 ve Ankara-Niğde Otoyolu üzerinden olmaktadır. Bu rota üzerinde ücretli geçişler bulunmaktadır. Araba yolculuğunuz yaklaşık olarak 8-9 saat sürmektedir.

İstanbul’dan Pozantı’ya uçak ile seyahat etmek isteyenler, öncelikle Adana şehir merkezine iniş yapmalıdır. İlçeye direkt olarak uçak seferi bulunmamaktadır. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Adana’ya hareket eden uçak seferlerini tercih edebilirsiniz. Uçak yolculuğunuz ortalama 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Şehir merkezine vardıktan sonra toplu taşıma araçlarını kullanabilir veya taksi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

İstanbul’dan Pozantı’ya otobüs ile ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Şehirden pek çok noktadan otobüs seferi yapılmaktadır. Bulunduğunuz konuma en yakın otogara giderek, ilçeye sefer yapan otobüsleri tercih edebilirsiniz. Tüm otobüs seferlerinin Ankara üzerinden geçtiği yolculuk yaklaşık olarak 12-13 saat sürmektedir.
 

Pozantı Armutoğlu Yaylası​

Ekli dosyayı görüntüle 12476

Pozantı-Ankara yol ayrımından doğuya doğru (Sarımsak Dağı) dönülerek 13 kilometrelik çam ve köknar ormanları içinden geçilerek ulaşılır. Tamamen bakir durumda olan yayla sedir, köknar, ardıç ağaçları ve kır çiçekleri ile iç içedir. Sarımsak Dağı’nın eteğinde bulunması nedeniyle yaban hayatı bakımından da çok zengindir. Doğa ile baş başa buz gibi akan pınarların başında çadır kurarak kamp yapmak, çevrede bulunan yaban hayatını incelemek ve görüntülemek isteyenlerin tercih edeceği bir yayladır.
Kaynak: Kültür Portalı
 
Son düzenleme:

Pozantı Fındıklı Köyü Yaylası​

Ekli dosyayı görüntüle 13572

Pozantı-Çamardı karayolunun 10’uncu kilometresinde bulunan yayla, koyu bağlar ve bahçeler arasına kurulmuştur. Yaylaya günün belirli saatlerinde Pozantı İlçesi’nden minibüslerle ulaşım sağlanmaktadır. Kır kahveleri, bakkal ve sağlık ocağının hizmet verdiği yaylada kamp kurarak piknik yapılabilir.
Kaynak: Kültür Portalı
 
Son düzenleme:
Tekir Yaylası
Adana-Ankara E5 karayolunun 107. km’sinde, yolun her iki yakasında çok geniş bir alana yayılmış olan yayla, Pozantı ilçesine 7 km. uzaklıktadır. Şehirlerarası otobüsler ve Adana ile Tarsus’tan yaylaya yolcu taşımacılığı yapan otobüs, minibüs ve midibüslerle yaz kış, günün her saatinde yaylaya ulaşım mümkündür.

Tekir, Bürücek ve Eski Konacık Yaylaları, Akça Tekir beldesinin birer mahallesi ko¬numundadır. Çam, ardıç ve meyve ağaçları ile bezenmiş yaylada, yayla mimarisine uygun ahşap yapıların yanında değişik mimari tarzların ör¬neklerini de görmek mümkündür. Yaylanın kuzey ve güneyinde bulunan ve yaylaya 2 km. mesafede yer alan Osmanlı tabyaları ile Orman İşletme Müdürlüğü’nce koruma altına alınarak üretilen yaban keçileri yaylada görülmeye değer diğer güzelliklerdir. Yaylada kamp yapılabileceği gibi, 7 km. uzaklıkta bulunan Po¬zantı ilçesindeki konaklama tesislerinde kalmak da mümkündür.
Ekli dosyayı görüntüle 15036
Kaynak. Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
Pozantı-Armutoluğu Yaylası
Ekli dosyayı görüntüle 4103

images (67)


Pozantı-Ankara yol ayrımından doğuya dönülerek çam ve köknar ormanları arasında yapılan 13 km’lik bir yolculuk sonrasında yaylaya ulaşılır. Tamamen bakir durumda olan yayla sedir, köknar, ardıç ağaçları ve kır çiçekleri ile bezelidir. Sarmısak Dağı’nın eteklerinde bulunan yaylada yaban hayatı da oldukça zengindir. Konaklamaya müsait herhangi bir yapının bulunmadığı yaylada kamp alanları mevcuttur.
Kaynak
 
  • #10
Pozantı Fındıklı Köyü Yaylası
images (69)


Pozantı-Çamardı karayolunun 10. km’sinde yer almaktadır. Pozantı ilçesinden yaylaya minibüs seferleri yapılmaktadır. Yayla köyü, bağlar ve bahçeler arasında kurulmuştur. Altyapısı kısmen tamamlanmış olan yaylada bir sağlık ocağı hizmet vermektedir. Köyde kır lokantaları, kahveler ve bakkal bulunmaktadır.
KAYNAK
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • #11
Pozantı Asar Yaylası

Pozantı-Çamardı ilçelerine giden asfalt yolun 14. km’sinden kuzeybatıya dönülerek 1.5 km’lik stabilize yolda yapılan yolculuk sonrasında ulaşılır. Yaylaya Pozantı’dan minibüs bulmak mümkündür. Yö¬renin yayla mimarisine uygun ahşap ve taşlardan yapılan yayla evleri çam, köknar, sedir ağaçları ve meyve bahçeleri ile iç içedir. Yaylada elektrik mevcuttur.
Blok alıntı
 

Ekli dosyalar

  • images (73).jpeg
    images (73).jpeg
    48.1 KB · Görüntüleme: 15
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • #13
[Şekerpınarı ve Akköprü]
Dağların içinden nehir olarak çıkan kuvvetli bir kaynaktır Şekerpınarı. Çakıt Irmağı’nın önemli bir kolunu oluşturmaktadır. Önemli bir yol üzerinde olması nedeniyle tarihi bir köprü de kurulmuştur üzerine. 8. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Akköprü, Şekerpınarı manzarasına ayrı bir güzellik katmaktadır. Etinin lezzetiyle ülkemizde ün kazanmış restoranları ve tesislerde sıcak olarak satılan Adana’nın meşhur halka tatlısı buraya gidenlerin tatması gereken lezzetlerdendir. Şapkalının Köprüsü olarak bilinen asma köprüden mutlaka geçmenizi, yolun karşısındaki oluktan su içtikten sonra tarihi Akköprü’yü kullanarak dönmenizi öneriyoruz. Suyun serinliği ve kuvveti şırıltısı yemeğe ayrı bir keyif vermektedir. Şekerpınarı’nın dağın arasından çıktığı yeri de görmeyi ihmal etmeyin.
images (77)


images (76)



images (74)


images (73)



Kaynak adanabaska
 

Ekli dosyalar

  • images (75).jpeg
    images (75).jpeg
    74.5 KB · Görüntüleme: 16
  • images (72).jpeg
    images (72).jpeg
    50.1 KB · Görüntüleme: 18
  • #14
|İlçe / Kasaba|Köy|
|Adana|Pozantı|AKÇATEKİR|
|Adana|Pozantı|ALPU|
|Adana|Pozantı|AŞÇIBEKİRLİ|
|Adana|Pozantı|BELEMEDİK|
|Adana|Pozantı|ÇAMLIBEL|
|Adana|Pozantı|DAĞDİBİ|
|Adana|Pozantı|ESKİKONACIK|
|Adana|Pozantı|FINDIKLI|
|Adana|Pozantı|GÖKBEZ|
|Adana|Pozantı|HAMİDİYE|
|Adana|Pozantı|KARAKIŞLAKÇI|
|Adana|Pozantı|MERKEZ|
|Adana|Pozantı|MERKEZ|
|Adana|Pozantı|ÖMERLİ|
|Adana|Pozantı|YAĞLITAŞ|
|Adana|Pozantı|YAZICAK|
|Adana|Pozantı|YENİKONACIK|
|Adana|Pozantı|YUKARIBELEMEDİK|
KAYNAK
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • #17
6-4

Pozantı ilçesi, Toroslar’ın incisi olarak bilinen ve doğal güzellikleriyle tanınan bir yerleşim yeri olarak, önemli bir projeye daha ev sahipliği yapıyor. İlçenin gelişimi ve yerel halkın ihtiyaçlarına yönelik olarak gerçekleştirilen projelerden biri olan Kapalı Semt Pazarı’nın temeli atıldı.​

Kaynak İHA
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular