Adıyaman Kentsel Dönüşüm

Adıyaman’ın yeni yerleşim yeri olarak inşa edilen İndere deprem konutları.
20240618_215349


Gölbaşı ilçesi deprem konutları
20240618_215414
 

Adıyaman’ın eski yapı stoku kentsel dönüşümle yenileniyor​

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerin etkilediği Adıyaman’ın en eski yerleşim yerlerinden olan 2 mahallede kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında inşaatına başlanan 1427 konut ve 124 iş yerinin yapımı sürüyor.​

görüntü

Adıyaman - 03.07.2024​

Adıyaman’da bir yandan depremde yıkılan binaların yerine yeni konutların yapımı sürürken, diğer yandan da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla eski yapı stoku yenileniyor.
görüntü


Bu kapsamda şehrin en eski mahallelerinden ve kentsel dönüşüm çalışmalarının yoğunluk kazandığı Mara ve Musalla’da konutlar yükseliyor.
görüntü


Vatandaşla uzlaşma yoluna gidilerek yapılan çalışmalar kapsamında 2 mahallede 1427 konut ve 124 iş yeri inşa ediliyor.
İnşaatları büyük oranda tamamlanan yapıların kısa zamanda hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.
görüntü

“Kentimizin genelinde 45 bin civarı konutun inşaatı devam ediyor”​

İnşaat alanında incelemelerde bulunan Adıyaman Valisi Osman Varol, AA muhabirine, kentte kalıcı konutların yanı sıra yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaatların yükseldiğini söyledi.
görüntü


Son olarak Mara ve Musalla mahallerindeki eskiyen ve depremlerde hasar gören evlerin yıkılarak yerlerine yenilerinin yapılması için çalıştıklarını belirten Varol, şöyle konuştu:
“Kentsel dönüşüm alanında gerçekten çok hummalı bir çalışma devam ediyor. Şu an kentimizin genelinde 45 bin civarı konutun fiilen inşaatı devam ediyor. Mara ve Musalla mahalleleri, deprem sonrasında hem yıkılan veya ağır hasar alan evlerin yenilenmesi hem de bölgede kentsel dönüşüm çalışmasının bir arada yürütüldüğü örnek alanlardan bir tanesi. Yani bir yandan aslında depremde binaları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlarımıza konutlar kazandırmış oluyoruz diğer yandan da mahallenin sağlam kalsa da çok eski olan yapı stokunu kentsel dönüşüm çalışmasıyla yenilemiş oluyoruz.”
görüntü


Kentsel dönüşümün şehirler için önemli olduğunu dile getiren Varol, şöyle devam etti:
“Bu iki mahallemizde 1427 konut, 124 de ticari ünitenin inşaatı devam ediyor. Bu gerçekten şehir için önemli bir proje çünkü bu mahallelerimiz Adıyaman yerleşiminin en eski olduğu ve nispeten de yapı stokunun çok eski kaldığı, yaşam standartlarının biraz daha düşük olduğu mahalleler. Buradaki kentsel dönüşümle vatandaşlarımızın yaşam standardının yükseleceğine, daha refah içerisinde hayatlarını sürdüreceklerine inanıyoruz.”
görüntü

“Taşınmalarına fiilen yardımcı oluyoruz, araçlarını ayarlıyoruz”​

Vatandaşların tahliyesi ve taşınmasıyla ilgili bilgi veren Varol, “Kentsel dönüşüm programı, normalde depremden bağımsız olarak zaten belirli kurallara bağlı. Bu kapsamda vatandaşlarımıza çeşitli seçenekler, opsiyonlar sunuluyor. Biz burada ilave olarak depremin etkilerinden dolayı da vatandaşımıza daha fazla opsiyon sunmaya gayret ediyoruz. Taşınmalarına fiilen yardımcı oluyoruz, araçlarını ayarlıyoruz. Yeri geldiğinde insan gücü olarak yardımcı oluyor, kendilerine belirli bir süre kira yardımı yapılıyor.” diye konuştu.
görüntü


Vatandaşlara her kolaylığın sağlandığını belirten Varol, şunları kaydetti:
“Geçici barınma merkezlerimiz var, oralarda kalmak isteyen vatandaşlarımızı isterlerse oralara götürebiliyoruz. Yine bizden zaman isteyen vatandaşlarımıza, bütün şartları zorlayarak sonuna kadar süre vermeye gayret ediyoruz. Bütün bu gayret, çaba vatandaşlarımızın konfor ve refahı için. Dolayısıyla onlarla uzlaşarak, onları üzmeden, sıkıntıya sokmadan bu süreci tamamlamak için yine onlarla beraber çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

Anadolu Ajansı​

 

Adıyaman’daki deprem konutlarının tamamı gelecek yıl teslim edilecek​

Adıyaman Valisi Osman Varol, kentte yapımı süren deprem konutları ile köy evlerinin tamamını 2025 yılı içerisinde hak sahiplerine teslim edeceklerini söyledi.​

görüntü

Adıyaman - 26.07.2024​

Varol, kentteki bir otelde 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Buluşmada, “Kent Meydanı” projesinde hak sahiplerinin talep ve sorunlarını dinleyeceğini ifade eden Varol, “Çarşı 1. Etap projesi, vatandaşlara anlatılacak. Hak sahiplerinin nitelikli çoğunluğu isterse projenin bu etabına başlanacak. İstenmezse eski halinde devam edilecek.” dedi.

Yapımı süren kalıcı deprem konutlarının son durumuyla ilgili bilgi veren Varol, şunları kaydetti:

“Merkez Örenli Mahallesi’nde inşa edilen ve 159 bloktan oluşan 3 bin 34 kalıcı deprem konutumuzun büyük bir kısmı tamamlanmış, geri kalanlarının ise yapım çalışmaları seri şekilde devam etmektedir. Yine İndere Mahallesi’nde inşa edilen ve 848 blok, 16 bin 467 daireden oluşan kalıcı deprem konutlarımızın inşa süreci de seri şekilde devam ediyor. İlimiz merkez köylerinde ise 2 bin 131 köy evi yapılmaktadır. Yapımı tamamlanan ve anahtar teslimi yaptığımız köy evlerimize vatandaşlarımızı yerleştirmeye başladık. İlimiz genelinde yapılmakta olan 42 bin 72 kalıcı deprem konutunun tamamında inşaat çalışmaları devam ediyor. İlimizin dört bir tarafında yapımı devam eden konutlarımızı ve köy evlerimizin tamamını inşallah 2025 yılı içerisinde hak sahiplerimize teslim etmiş olacağız.”

"Yerinde Dönüşüm Projesi"ne 24 bin 223 başvuru​

Vali Varol, Adıyaman’ın hızla ihya ve inşasına yönelik hayata geçirilen "Yerine Dönüşüm Projesi"ne kent genelinde 24 bin 223 başvuru yapıldığını, verilen ruhsat sayısının 1414, bağımsız bölüm sayısının ise 3 bin 851 olduğunu ifade etti.

İlçeler ve köylerde de aynı şekilde kalıcı konutlar ve köy evlerinin yapımının sürdüğünü anlatan Varol, “Vatandaşlarımız emin olsun ki bu kadim şehri eski ruhuna kavuşturmak ve hak ettiği seviyeye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda ilimiz hak ettiği yere gelecektir. İlimizin dört bir tarafında devam eden kalıcı konutlarımızın ve iş yerlerimizin tamamlanmasıyla birlikte Adıyaman’ın geleceğinden daha çok umutlu olacağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Varol, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı​

 
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen Adıyaman’ın Besni ilçesinde, afetzedeler için inşa edilen inşa edilen kalıcı konutlardaki çalışmalar hummalı şekilde sürüyor.

20240827_113258


20240827_113257


20240827_113259


20240827_113302


Kaynak: Milliyet / X
 
Son düzenleme:

Depremin etkilediği Sincik’te kalıcı konutların yapımı sürüyor​

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’teki depremlerden etkilenen Adıyaman’ın Sincik ilçesinde, afetzedeler için kalıcı konutların yapım çalışmaları devam ediyor.​

thumbs_b_c_6eb53b33c22c8109a72551cc14179c74


Depremlerin ardından yapılan çalışmalarda 322 hak sahibinin belirlendiği ilçede inşasına başlanan deprem konutlarından 91’inin kurası çekildi. Konutların yakın zamanda tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

New folder_New folder_New folder (3)_AA-35585357


Afetzedelerden Ahmet Erkut, gazetecilere, yeni evlerine kavuşmak için gün saydıklarını söyledi.

New folder_New folder_New folder (3)_AA-35585361


TOKİ konutlarının güvenli ve konforlu olduğunu belirten Erkut, şöyle konuştu:

“6 Şubat depreminde Sincik ilçemizde de yıkılan binalar, ağır hasarlı binalar vardı. Devletimiz kısa bir süre içerisinde konut yapımına başladı. Gördüğünüz gibi konutlar tamamlanmış, önümüzdeki günlerde hak sahiplerine teslim edilecek. Allah devletimizden razı olsun, Allah devlete zeval vermesin. Gayet konforlu ve sağlam yapılmış, TOKİ’nin yaptığı, devletin yaptığı binalar ayakta kalıyor. Bu da bizim için çok önemli. İnşallah bir daha böyle bir afet yaşamayız.”

Kaynak: Anadolu Ajansı
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular