Ajet-Anadolujet

Türk Hava Yolları’nın alt markası olan AnadoluJet’in alt markası AJet, uçak içinde sunduğu ücretsiz ikramları kaldırma kararı aldı. Sosyal medya kullanıcıları, bu karara tepki gösterdi.
Bi sandviç ve içeceği insanlara çok görüyorlar faiş fiyattan bilet satarken bi sorun yok bu kadar komik olunmamalı koskoca Thy yada Ajet yönetimi her uçuşta versen ne olacak bilete onların parasını koyuyorsun zaten.
 

AJet Artık SanFlight Ekosistemine Katıldı!​

SAN Tourism Software Group’un havayolu entegrasyon ağı SanFlight, geniş tedarikçi ağına AJet’i eklediğini duyurdu. AJet, SanFlight ekosisteminde NDC ve OtaApi entegrasyon seçenekleriyle yer alacak.

AnadoluJet’in 31 Mart 2024’te AJet markasıyla yeniden doğmasıyla başlayan bu iş birliği, yolculara modern ve uygun fiyatlı hizmet vaadi sunuyor. AJet’in filosunda bulunan 95 uçakla, iç hatlarda 41 ve dış hatlarda 52 noktaya sefer düzenleyeceği belirtiliyor.

SanFlight ekosistemine katılan AJet, acentelere geniş bir destinasyon yelpazesine ve uygun fiyatlı uçak bileti seçeneklerine erişim sağlayacak. SanFlight, acentelere özel online uçak bileti yazılım çözümleri sunmanın yanı sıra, kendi yazılım ekibi olan seyahat acentelerinin GDS ve havayolu entegrasyonlarını tek bir API entegrasyonu üzerinden yönetmelerini sağlayarak zaman ve kaynak maliyetlerini azaltıyor.

SanFlight ekosistemi, acente yazılım ekiplerine SanFlight platformundaki tüm uçak bileti tedarikçilerine erişim imkanı sunuyor. Ayrıca, havayollarının NDC’ye tanımladığı özel fiyatlarla müşterilere daha uygun uçak bileti satışı yaparak acentelerin kârlılığını artıran NDC entegrasyonları da mevcut.

SanFlight, Türkiye’deki en kapsamlı NDC ve Direkt Web Servis entegrasyonlarını sağlayan bir platformdur ve dünyadaki birçok teknoloji partneri, global tedarikçi ve charter tedarikçileriyle entegredir.

Kaynak: Airline Haber
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Rafet
AJet yolcuları THY lounge’larını kullanacak

Türk Hava Yolları’nın elit ve elite plus kart sahipleri AJet’ten aldıkları biletlerde THY’nin özel yolcu salonlarını kullanabilecek.


THY’nin elite ve elite plus kartı sahibi yolcuları AJet ile gerçekleştirdikleri uçuşta THY’nin yurt içindeki 12 özel yolcu salonundan yararlanabilecek.

Antalya, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum, Dalaman, Ankara Esenboğa, Adana Şakirpaşa, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Trabzon, Rize-Artvin ve Diyarbakır havaalanlarında bulunan THY’nin özel yolcu salonları AJet yolcularına da böylece hizmet verecek.

AJet’in en fazla uçuş programı olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda THY Lounge olmaması önemli bir sorun olarak dikkat çekiyor. THY hiç uçuş yapmadığı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda böyle bir eksikliğin olması, hizmet önemli zincirin kırılması olarak yorumlanıyor.

THY markası AnadoluJet, THY’nin iştiraki olarak kurulan AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi adı altında 104 uçakla operasyonlarına 31 Mart günü başlamıştı.

Kaynak: haber.aero
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Rafet ve Meksika
AJet’in kodu neden ‘VF’ oldu?

31 Mart’ta uçuşlara başlayan Türkiye’nin yeni havayolu AJet’in Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’dan aldığı kod ‘VF’ oldu. Peki havayolunun ismiyle bağdaşmayan kod neden ‘VF’ ?


Havayolunun ilk Genel Müdürü Kerem Sarp IATA’dan alınan uçuş kodunun detaylarını Haber Aero’ya anlattı.

İşte o kodun hikayesi:

“Bu kodu biz ‘Vefa’ diye tabir etmeye başladık. Neden? Bizim bu topraklara, bu coğrafyaya, bu ülkeye vefa borcumuz var! O yüzden biz daha fazla belki low-cost modellere ya da düşük maliyetli hava yollarına çok konsept uymayabilir ama biz iç hatlarda da agresif bir şekilde büyüyerek vatandaşlarımızın, Türk halkının uçakla daha fazla seyahat etmesini sağlamak için frekans artışlarıyla bunu da hayata geçirmek istiyoruz.

Low-cost olarak baktığınızda biz burada ayrışıyoruz. Çünkü bizim için önemli olan sadece dış hatlarda büyümek değil aynı zamanda iç hatlarda da büyümek. Şimdi maliyetleri azalttığımızda ne yapacağız? Maliyetleri azalttığımızda hayatında hiç uçağa binmemiş ya da binmeyi düşünmeyen ya da binemeyeceğini düşünen insanlara ya da gençlere bu imkanları sunacağız.

Kerem Sarp şöyle devam etti:

Biz ilk lansmanımızı 299 TL iç hatlar uçuşuyla yaptık ve kısa sürede sistemler kilitlendi ve 200 bin bilet sattık. Biletleri dış atlarda 1 Euro yaptık. Kısa sürede 50 bin koltuk sattık. Şimdi maliyetleri biz aşağı çektikçe daha fazla bu kampanyaları, arz edeceğiz, icra edeceğiz ve daha fazla kişinin uçakla tanışmasını yardımcı olacağız. Uçmak artık bir lüks değil, şu anki günümüz koşullarında. Çünkü artık baktığınızda özellikle de iç hatlarda otobüs fiyatlarıyla zaten uçak fiyatları birbirine yaklaşmış durumda. Yani daha kısa sürede seyahatinizi sağlıyorsunuz. 18 saatlik, 20 saatlik mesafeler artık 2 saate düşüyor. İnsanlar artık konfora alışıyor ve bunu daha fazla ucuza nasıl yapabilirizin hesabını yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaynak: haber.aero
 
  • Beğen
Tepkiler: HasanTürk
Genel Müdür Kerem Sarp: AJet düşük maliyetli havayolu olmayacak!

Türk Hava Yolları bünyesinden ayrılarak yeni bir şirket olarak faaliyetlerine başlayan AJet’in Genel Müdürü Kerem Sarp, havayolunun tam bir düşük maliyetli yani low-cost şirket olmayacağını söyledi.


AnadoluJet’in ayrı bir şirket olarak AJet’e dönüşümünü detaylarıyla anlatan Sarp, şu önemli bilgilere dikkat çekti: “AnadoluJet aslında hiçbir zaman bizim bünyemizde düşük maliyetli yani low-cost olmadı. Çünkü maliyet yapısı yalınlaşmadığı için Türk Hava Yollarıyla hemen hemen aynı maliyetlerle operasyon yapıyorduk. Kendimizi diğer low-cost model hava yollarıyla kıyasladığımızda bizim koltuk başı birim maliyetimiz yaklaşık onların 2 katı. Aramızda yüzde 100 fark vardı. Şimdi bu yapıyla birlikte AJet’de organizasyon şemasından tutun kullandığımız ürünlere kadar her şey basit ve sade olacak.”

Kamuoyunun nasıl bir konsepte uçuşlar yapacağını merak ettiği Türkiye’nin en yeni havayolunun detaylarını, bilinmeyen yönlerini AJet Genel Müdürü Kerem Sarp özel olarak Haber Aero’ya açıkladı.

5 yılda ideal maliyet seviyesine ulaşacağız

Bu basit sadelik bize maliyetlerimiz daha kontrol edilebilir ve maliyetlerimiz aşağıya çekmeye yardımcı olacak. Şimdi bizim 10 yıllık bir stratejimiz var. Bu bir anda olacak bir şey değil. Biz bunları biliyoruz. Her yıl kendimize bir hedef koyduk ve her yıl belli gider kalemimizi iyileştirerek belki 5 yıl sonunda ideal maliyet seviyesine ulaşmış olacağız. Bu maliyet seviyesine ulaşmamız önemli. Çünkü sürdürülebilir bir operasyon sürdürülebilir kâr elde edebilmeniz için maliyetlerimizi kontrol etmemiz gerekiyor. İkincisi maliyetleri ne kadar aşağı çekerseniz, misafirlerinizi uçağa erişimini o kadar daha fazla cazip hale getirebilirsiniz. Maliyetlerimizi aşağı getirdikçe fiyatlarımız aşağı gelecek, fiyatlar aşağı gelince de yolcu sayımız günden güne gittikçe artacak.

AJet 2008’den beri bugünlere hazırlandı

AnadoluJet, 2008’de Ankara’da iç hat uçuş yapan bir havayolu olarak Türk Hava Yollarının alt markası olarak kuruldu. Aslında kurulurken de AnadoluJeti’n bir gün ana markadan ayrılıp yeni bir hava yolu olarak hayatına devam ettirme projesi vardı. Yıllar içerisinde birkaç kere bu konuyla ilgili danışmanlıklar alındı, çalışmalar yapıldı, ama pandemiden dolayı bu proje askıya alındı. Daha sonra Türk Hava Yollarında yönetim değişikliği olunca yeni yönetim kurulumuz ve yönetim kurulu başkanımız bunu öncelikli projeler arasına aldılar. Yaklaşık 2 yıldır bu konuma gelmesi için birçok stratejik çalışmaları, analizler yapıldı. Uzun yönetim kurulu toplantıları sonunda projenin hayata geçirmesi karara verildi. Karar verildikten sonra da yaklaşık bir yıl önce bu markanın ismini, kimliğini belirleme yönünde çalışmalara başladık. Markanın ismi, kimliği ortaya çıktıktan sonra geçen yıl ağustos ayının sonunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne (SHGM) ilk resmi müracaatımızı yaptık. Eylül ayında da süreç bizim açımızdan başlamış oldu.

İç hatların tamamına uçacağız

Yeni bir şirket olarak karşılaştığımız zorluklar oldu. Bugüne kadar Türk sivil havacılığında kurulan hava yolları genelde 5 uçaklık ve charter mantığıyla, çoğunlukla Antalya merkezli ve noktadan noktaya trafik yöneten hava yolları şekline kuruldu. Bizim yapımızda yaklaşık 100 uçaklık devasa bir filoyla, 34 ülkede operasyon yapacak, aynı zamanda iç hatların tamamını uçacak şekilde bir tarife yapıları yoktu. Bu sebeple bazı meseleleri aşmak için uğraştık. Yıl sonu itibariyle de 100 uçaklık bir filoya ulaşma hedefimiz var. Bu sebeple SHGM’deki yetkililerle birlikte uzun çalışmalar yaptık. Birlikte 7-24 yaptığımız mesailerle 3 ay gibi bir süreçte işletme ruhsatımızı aldık. Tabi ki sadece işletme ruhsatını almamız yetmiyor. Avrupa’da ilgili otoritelerden buralara uçabilmek için izinler aldık. Bizim için en büyük risk yurt dışı uçuş izinleriydi. Yurt dışı uçuş izinlerini tarife dönemlerinde almanız gerekiyor. Tarife dönemlerinden sonra hem Türk Hava Yolları hem de yeni marka için müracaat ettiğinizde karşı sivil havacılıkların da kafası karışıyor. Bu sebeple en erken yaz tarifesini kendimizi hedef aldık. Bu da 31 Mart yaz sezonu dönemi. Şu an 26 ülkeden izinlerimizi almış durumdayız. 15 mart tarih itibariyle de biz bu 24 ülkeyi satışı açtık. Halihazırda 8 tane ülkeden biraz prosedürleri uzun olduğu için oradan bazı evrakları tamamlamayı bekliyoruz. Bu 6 ülkenin de izinleri geldiğinde eskiden AnadoluJet’li olan uçuşların tamamını AJet’e aktarmış olacağız. 1 Haziran gibi de bir aksilik olmazsa uçaklarımız TK kodu yerine VF koduyla uçmaya başlayacak.

Yeni bir marka olarak AJet’i belirledik

Yurt dışında AnadoluJet markası ismen çok oturmamıştı. Bunu yaptığımız röportajlarda oradaki yerel otoritelerle ve yine bu işten anlayan insanlarla yaptığımız toplantılarda telaffuzda bir sıkıntı yaşıyorduk. Yenilikçi, yeni bir marka olarak ortaya çıkarken AJet ismi üzerinde karar kıldık. Logomuz tamamen yeniliği ifade ediyor. Yenilikçi, hızlı, çevik bir hava yolunu simgelediğinden dolayı da AJet ismine devam ettik, ama biz AnadoluJet’i de bırakmadık. Uçaklarımızda AnadoluJet ismini yine kullanıyoruz. Yine aynı şekilde uçaklarda biliyorsunuz telsiz kodlarında da biz bilerek Anatolia’yı seçtik. Yani Anadolu kelimesini hiçbir şekilde markamızın dışında düşünmedik. Hem telsiz kodlarında bunu hayata geçirip yine aynı şekilde de uçaklarımıza branding olarak da alt tarafta kuyruk altında AnadoluJet logumuzu kullanmaya devam ediyoruz.

İlk lansmanda 200 bin bilet sattık

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’dan aldığımız kod VF. Bu kodu biz ‘Vefa’ diye tabir etmeye başladık. Neden? Bizim bu topraklara, bu coğrafyaya, bu ülkeye vefa borcumuz var! Borcumuzu yerine getirirken bizden beklenen hizmetler sebebiyle bizim modelimiz low-cost modellere ya da düşük maliyetli hava yollarının konseptlerine uymayabilir. Low-cost olarak baktığınızda biz burada ayrışıyoruz. Çünkü bizim için önemli olan sadece dış hatlarda büyümek değil aynı zamanda iç hatlarda da büyümek. Şimdi maliyetleri azalttığımızda ne yapacağız? İnsanımıza, gençlere bu imkanları sunacağız. ilk lansmanımızı 299 TL iç hatlarla yaptık ve kısa sürede sistemler kilitlendi. 200 bin bilet sattık. Dış hatlarda ise 1 Euro yaptık ve kısa sürede 50 bin koltuk sattık. Şimdi maliyetleri biz aşağı çektikçe daha fazla bu kampanyalar yapacağız.

Şehit ve gazi aileleri ile öğrenciler önceliğimiz olacak

Bizim modelimizde tamamen düşük maliyetli sistem yok, çünkü aynı zamanda bizim sosyal sorumluluklarımız var. İlgili bakanlık ve müdürlüklerle genel müdürlüklerimizle şehitlerimizin, gazilerimizin, öğrencilerimizin ve buna benzer belli kurumlarımız için neler yapabileceğimiz hususunda görüşeler yapıyoruz. THY’de olan hakları burada da vereceğiz. Bu sebeple biz burada sadece low-cost veya maliyet odaklı gitmiyoruz. Bahsettiğim ilgili çevrelere desteğimizi protokoller imzalanıp, bilgi akışı sağlanıp, sistem entegrasyonu yapıldıktan sonra kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Yeni nesil uçaklarla hesaplı uçacağız

Bizim 2 tane ana gider kalemimiz var. Birisi akaryakıt birisi de bakım maliyetleri. Bakım maliyetlerini azaltmak için iştiraklerimizle, THY Teknik ile çalışıyoruz, bakış açısını low-cost bir havayolunun ihtiyacına göre dizayn ediyor. 3 Yıl içinde filonun yüzde 80’ini yeni nesil uçağa çevirmeyi hedefliyoruz. Hali hazırda filomuzun yüzde 25’i yeni nesil. Airbus 321neo’lar ve çok az olsa da A320neo’lar var. Önümüzdeki sene yaklaşık 30-40 tane Boeing 737 MAX uçağı gelecek. Bu yeni uçaklar geldiğinde bakım maliyetleriniz otomatikman aşağı gelecek. Bu uçaklar akaryakıt anlamında da yüzde 15 tasarruf sağlıyor ve verimli uçaklar. Aynı zamanda karbon salınımları sürdürülebilirlik açısından daha iyi. Bu uçaklar geldiği zaman akaryakıt maliyetleri de yavaş yavaş aşağı inmeye başlayacak. Personelin verimli kullanılmasını sağlayacağız, daha etkin yöneteceğiz ve diğer low-cost’ları daha sıkı takip edeceğiz. Maliyetleri daha sıkı takip etmeye başlayınca otomatikman giderler aşağı gelecek. Tüketicinin cebine olumlu yansıyacak ve daha fazla kişi uçacak. Doluluk artacak ve daha fazla kişi uçakla seyahat edebilir hale gelecek.

Sadece alınan hizmetlerin bedeli ödenecek

Bugün dünyadaki bizim konseptteki havayollarına baktığınızda toplam gelirinin yaklaşık yüzde 40’ına kadar ekstra geliri olan havayolları var. Aslında uçağa binen misafirimiz aldığı hizmetin parasını ödeyecek. Bir başkasının aldığı hizmetin parasını ödemeyecek. Ana konsept bu. Geleneksel havayolları yeseniz de yemeseniz de o ikramın parasını alıyor. Herkes ödüyor hem de peşin ödüyor. Biz seyahati biraz daha kişiselleştiriyoruz. İkram almayacaksanız parasına da ödemiyorsunuz. Sadece bir bagajım var, benim ekstra bagaja da ihtiyacım yok diyorsanız daha düşük bir fiyatla uçuşunuzu gerçekleştiriyorsunuz. Benim 2 tane bagajım olacak, koltuğumu kendim seçmek istiyorum derseniz veya uçakta farklı lezzetleri tatmak istiyorum derseniz tercihinize göre satın alacağınız bu ürünleri kişiselleştiriyorsunuz. Almadığınız hiçbir hizmetin de bedelini ödemiyorsunuz. Günün sonunda aynı uçakta ihtiyacına göre bir birim fiyat ödeyip uçan yolcumuz da olacak 2 veya 3 birim ödeyip uçan yolcularımız da olacak. Bu tamamen seyahatin kişiselleştirmesi ve kişinin kendi tercihine göre maliyetini kontrol etmesi anlamına geliyor.

Belli yörelerin ürünlerin uçakta sunacağız

İkramda sıcak ve soğuk sandviçlerimiz var. Yurt içi yurt dışında hemen hemen aynı ikram ürünleri olacak. Çok ufak farklılıklar koyuyoruz. Bunun yanında paketli ürün dediğimiz ürünlerimiz olacak. Bunları da zaman zaman yerli markalarla değiştirmeyi bölgelerin belli yörelerin, ürünlerini belli dönemlerde tanıtma ve uçak içinde de satma şeklinde de bir konseptimiz olacak. Kendimize özel ürünlerimizi de geliştiriyoruz. Uçakta satışını gerçekleştireceğiz. Uçakta ilaç içmek isteyebilirsiniz, çocuk su isteyebilir, ya da hasta yolcumuz olabilir. Bunlara da istedikleri zaman elbette bardakta su servisimizi devam edecek. Ramazan boyunca da akşam 6 ile 9 arasında iftar sebebiyle bütün yolcularımıza ücretsiz ikramlar sunduk.

Bazı koltuklar ücretli olacak

Uçak içinde cam kenarı, ön taraf, yani koltuk çeşitliğine göre biraz daha diz mesafesi olan koltuk isteyen yolcu olursa ücreti karşılığında isteklerine kavuşacak. Biz de el bagajı taşıması devam edecek. 8 kilo bagaj hakkı devam edecek. Onun dışında misafirlerimiz aldıkları paketlere göre bagajsız seyahat de edebiliyorlar. Yani yolcumuzun taleplerine göre biz bunu şekillendiriyoruz ve kendi isteklerine göre de satın alabiliyorlar.

Ankara’dan en fazla noktaya uçan havayoluyuz

Şu anda yurt içinde bütün havalimanlarına uçuyoruz. 31 tane sırf Ankara’dan 31 noktaya uçuyoruz. İki merkezimiz var şu an; Sabiha Gökçen ve Ankara. Yönetim merkezimiz Sabiha Gökçen Havalimanı. Operasyonlarımızın ağırlığı Sabiha Gökçen, ama Ankara’da da yoğun operasyonlarımız var. Şu an Ankara’da 23 tane ülkeye uçuyoruz. Haftalık 137 frekansımız var. İç hatlarda da yaklaşık pazarın yüzde 80’i bizde. Diğer havayollarının da gelmesiyle birlikte Ankara’daki yolcu sayısı ve trafiği de artmaya devam ediyor.

Ankara’aya özel “Aplus” ürünümüz olacak

Yeni vizyonumuz var ‘Aplus’ ismiyle anacağız. Ankara’yla ilgili bir ürün çıkartacağız. Ankara’yı Avrupa’nın başkentleriyle bağlama ve bunu hem Kısa sürede Ankara’yı Türkiye’nin üçüncü turizm şehri yapma hedefimiz var. Ankara’nın 1,5-2 saat mesafelik etrafını da dahil ederek, burulardaki UNESCO miras listesindeki yerleri hedefimizi alıp kampanya, tanıtım yapacağız. Tarih, doğa, turizm, kaplıca, sağlık turizmi ve gastronomiyi bir paket yaparak Ankara’yı Avrupa’nın başkentleriyle bağlayıp daha fazla turistin Ankara’ya gelmesi için bir ekosistem kuracağız. O ekosistemdeki paydaşlarımızla birlikte çalışıp Ankara’ya 5 yıl içinde 5 milyon turiste getirmeyi hedefliyoruz.

Transfer yolcularımız, bağlantılı uçuşlarımız var

Bizim point to point (noktadan noktaya) ve transfer yolcu iş modelimiz var. Avrupa’dan getirdiğimiz yolcunun bir kısmını Ortadoğu’ya ve Türk Cumhuriyetlerine bağlantıyı uçuşlarımızla dağıtıyoruz. Yine aynı şekilde iç hatlarda dağıtım yapıyoruz. Bunu yanında yine gurbetçilerimizin çok olduğu destinasyonlardan da yazın onların direkt uçuşlarını sağlayabilmek için Avrupa’nın belli yerlerinden, iç hatlarda belli noktalara seferler düzenliyoruz. Bunlara da aynı zamanda çapraz seferler diyoruz. Bu seferleri de planlıyoruz. Antalya’nın turizmine katkısı olması için yazın Avrupa’dan sefer düzenleme planlamalarımız var. Operasyonunda üçüncü merkez Antalya olacak. Tarife yapımızı buna göre oluşturduk. Yolcularımızı çok fazla alanda bekletmeden hızlı bir şekilde gitmek istedikleri son noktaya taşıyacağız.

Rezervasyon sisteminde yerli Hitit’le çalışıyoruz

Biz bu şirketi kurarken, bu yapıya getirirken Türk Hava Yollarındaki o müthiş bilgi birikimini kullandık. Bu projeyi hayata geçirirken dışarıdan hiçbir danışmanlık almadık. Bu projeyi hayata geçiren ekip, THY’nin birikimi olan bu ülkenin öz evlatları. Ayrıca dışarıdan bizim sisteme dahil olan ve havacılık tecrübesi olan, kendi işlerini çok iyi yapan bu ülkenin evlatları olan yöneticilerle birlikte biz bu projeyi hayata geçirdik. Projenin başlangıcında tamamen öz kaynakla, bu ülkenin yetiştirdiği insanlarla ortaya çıkan bir proje oldu. Komplike bir network yapısı olmayan hava yollarının kullanması için ekstra maliyetli sistemler vardı. Tercih etmedik. Bize sistemi verebilecek yabancı firmalar vardı. Aynı zamanda yerli ve milli şirketimiz Hitit de vardı. Hitit ile yola çıkmayı tercih ettik. Bizim işimiz Hitit’inde de bu ölçekteki en büyük işi oldu. Ancak hem onların hem bizim IT ekiplerimiz bu konuya gerçekten çok büyük kıymet verdiler. Projeye başladığımızdan bu yana 7-24 çalıştılar. Proje takvimini de sürekli öne çektiler. Şu anda sistemin işleyişiyle ilgili çok büyük bir sıkıntımız yok. Şirketlerde bir muhasebe programını değiştirdiğinizle bile belli çapta sorunlar olur. Adaptasyon sorunları yaşanır. Bizim beklediğimiz hatalar vardı, o hataları görmeye başladık. Ama bu hataları da şu anda hem Hitit’teki ekip hem bizim teknoloji ekibimiz çözüyorlar. Hitit’in rezervasyon sistemi ile yolcu operasyonlarımızı yaptık. Ufak tefek sıkıntılar oldu, ama onların da çoğunu giderdik.

Zamanında kalkışta yüzde 80’lerdeyiz

Son bir ayda her türlü yoğunluğu yaşadık. Şu anda bizim “On Time Performance/Zamanında Kalkış”’ başarı oranımız yüzde 83’lerde. Zaten bu da havacılığın ortalamaları… Bundan sonra sistemler daha işlevselliğin kazandığında iyileşme olacak. Tabii ki operasyon performansı sadece size bağlı olan bir şey değil. Havalimanının şartları, gittiğiniz ülkedeki kuruluşlar, yer trafik gibi etkenler de var. Ama şu anda güzel gidiyor ve bundan sonra da o şekilde gidecek gibi duruyor.

Yerli ürünler için start-up şirketiz

Personelimizin kıyafetleri de yerli. Kumaş yerli, tasarım yerli. Koltuklarımız yerli. Yeni gelecek uçaklarımızın tamamının koltuk dönüşümünü THY’nin iştirak şirketi TCI yapacak. Yerli “Miligram” koltuklarımızı kullanacağız. Uçak mutfağımız yani galleylerimiz de yerli olacak. Uçakta yerlileştirebilecek her şeyi bizim en büyük paydaşımız olan TCI şirketimizle birlikte bunları yerleştirmeye devam ediyoruz. Uçak içindeki iletişim, connectivity dediğimiz entertaintment sistemleri Wİ-Fİ’da dahil hepsini yeni bir yapıyla yerlileştireceğiz. Bu alanda da ağırlıklı olarak uluslararası firmalar bu sektörde faaliyet gösteriyor. Buraları yerlileştirmek de bizim için ilk olacak. Hitit ile olan iş birliğimiz sonrasında da Hitit’in daha büyük havayollarıyla çalışabileceğini görmüş olduk. Bu durum diğer iş birliği yaptığımız firmalarımız için de geçerli. Net ifadesiyle AJet, yerli firmalar için star-tup gibi oluyor. Bu sayede de döviz dışarı çıkmıyor. Aynı zamanda bizim bu yaptığımız projelerle birlikte şu ana kadar da yaklaşık bin 800’e yakın istihdam gerçekleştirdik. Ekonomiye bu anlamda da bir katkımız var. Yıl sonunda bu sayının 3 bine kadar ulaşmasını planlıyoruz.

AJet yolcuları THY lounge’larını kullanabilecek

Bugün Türkiye’deki bütün VIP salonlarının işletmeleri, DHMİ’ye ait. Bütün havayolları da buna göre bir uygulama yapıyor. Bizde bu uygulama diğer uygulamalarla birlikte aynı şekilde paralel devam edecek. Bunun yanında özellikle de CIP lounge’lar THY’nin özel yolcu salonlarını yolcularımız kullanabilecek. Daha önce Türk Hava Yollarında Genel Müdür Yardımcısı olduğum dönemde bu birim bana bağlıydı ve şu an Türkiye genelinde 11 tane lounge var. Türk Hava Yolları tarafıyla, oradaki yöneticilerimizle buraları kullanma modeli üzerinde görüşüyoruz. Özellikle Elite ve ElitePlus yolcuların aynı şekilde kullanması için plan yapıyoruz.

AJet’in en uzun rotası Almatı olacak

Yaklaşık beş buçuk saatlik bir sürede Almatı’ya uçuyoruz. Bu bizim için en uç nokta. Çünkü Avrupa’da en uzun Lizbon ya da Oslo bu bölgeler de yaklaşık 4,5 saat. Almatı’dan sonra herhalde bundan daha fazla bir uç uzun uçuş planımız yok. Maksimum bizim uçacağımız alanlar 5-6 saatlik rotalar. Çünkü uçak tipi de buna göre. Aynı zamanda şu anda bizim konsantre olduğumuz yerlerde Avrupa’da. Şu günlük uçmadığımız yerleri günlüğe, bazı noktaları da günde iki sefere çıkarmak istiyoruz. Tarifemizi derinleştirme planı üzerinde çalışıyoruz. Bizim 10 yıllık stratejimizde ortalama yıllık yüzde 10 büyüme hedefimiz var. Dış hatlarda ise yüzde 20 büyümeyi hedefliyoruz.

2028’de 150 uçağa ulaşacağız

Bu yıl sonu 104 uçakta kapatmayı planlıyoruz. 2028’de 150 uçağa ulaşma hedefimiz var. 2033’teki hedefimiz ise 200 uçak. Gerçekleştirebilmemiz için network’ümüzü geliştirmemiz gerekiyor. Yeni destinasyonlara, noktalara uçmamız gerekiyor ve aynı zamanda hem Ankara’dan hem de Sabiha Gökçen’den iç hat uçuşlarını daha fazla arttırmamız lazım. Uçaklarımız daha fazla talep gördüğünde bugün bir uçtuğumuz yere ileride günde 2 sefer koyabileceğiz. 2 sefer koyduğumuzda 3 koyabileceğiz. İşte bu ekosistemi bir oturtturabilirsek bundan sonra daha fazla da hızlı büyüyeceğiz.

Uçağın havada kalanı makbuldür

Uçtukça maliyetleriniz aşağı çekiyorsunuz. O yüzden yazın uçakları havada tutma oranı daha yüksek oluyor. Kışın doğası gereği daha düşük olduğu için yani yıllık 12 saat ve üzeri tuttuğunuzda büyük başarı oluyor. Biz de bunu bu şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz. Biz geçen sene 86 uçakla devraldık AnadoluJet’i. Şu an 60 uçak AJet olarak uçuyor. Geri kalanı TK markasıyla uçuyor. Ama dönüşümü tamamladığımızda, yıl sonunda AJet olarak 100 uçağa ulaşacağız. Kabin istihdamını da 100 uçağa göre yaptık. Bu sebeple 6 aylık sürede hem istihdamı hem eğitimi tamamlayan yaklaşık bin 300 tane kabin görevlimiz var. Şimdi 300 personelimizin daha eğitimine başladık. Filomuzdaki dönüşüm, başka şirketlerden yapacağımız kiralık uçaklarla birlikte personel istihdamına da devam edeceğiz.

Kaynak: haber.aero
 
  • Beğen
Tepkiler: HasanTürk

AJet’ten Yurt Dışı Uçuşları İçin Yeni Kampanya​

Türk Hava Yolları’nın düşük maliyetli uçuşlar yapan iştiraki AJet, yurt dışı uçuşlarına yönelik kampanya düzenledi.

AJet yurt dışı uçuşları için yeni kampanyasını duyurdu. AJet, 1 – 4 Mayıs tarihleri arasında %40 indirimle alacağınız yurt dışı biletleriyle 6 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında uçuş imkanı sunuyor.

Kampanyaya ilişkin duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Yurt dışına ailenizle %40 indirimli uçun!

1 – 4 Mayıs tarihleri arasında yurt dışı biletinizi %40 indirimli alın (vergiler ve harçlar hariç), 6 Mayıs – 30 Haziran tarihleri arasında ailenizle unutulmaz anılar biriktirin.

Ajet ile %40 aile indirimli uçmanın tam zamanı!

Ailenizle birlikte unutulmaz anılar biriktireceğiniz, Türkiye’den yurt dışına ve yurt dışından Türkiye’ye seyahatler AJet ile %40 indirimle!

Biletleme Tarihleri: 1 – 4 Mayıs, 2024

Uçuş Tarihleri: 6 Mayıs – 30 Haziran, 2024

Kampanyaya İlişkin Kural & Koşullar:

Kampanya kapsamında tüm sınıflarda vergiler ve harçlar hariç ücret üzerinden %40 indirim sunulacaktır. AJet’ten Yurt Dışı Uçuşları İçin Yeni Kampanya
1 – 4 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak biletler için geçerlidir.
6 Mayıs – 30 Haziran 2024 tarihleri arasındaki uçuşlar için geçerlidir.
Kampanya, Türkiye (Kuzey Kıbrıs dahil) çıkışlı yurt dışı varışlı ve yurt dışı çıkışlı Türkiye (Kuzey Kıbrıs dahil) varışlı gidiş-dönüş veya tek yön, direkt veya yurt içi aktarmalı uçuşları kapsamaktadır.
Kampanya yurt dışı noktaları Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna-Hersek, Danimarka, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İtalya, Kosova, Lübnan, Macaristan, İsveç, İsviçre ve Sırbistan ülkelerini kapsamaktadır.
Kampanya aynı rezervasyon kaydında en az 3, en fazla 9 kişi bulunması koşulunda geçerlidir.
Kampanya şartlarının sağlanması halinde %40 indirim, biletleme akışında uçuş seçildikten hemen sonra doğrudan yansıyacaktır.
Kampanya sadece AJet tarafından gerçekleştirilen tarifeli seferlerde geçerlidir.
Kampanya tüm satış kanallarında geçerlidir. AJet mobil uygulamasını aşağıdaki QR kodu okutarak indirebilirsiniz.
Kampanya kapsamında alınan biletlerde iptal, iade ve değişiklik işlemlerinde orijinal bilet kuralları geçerlidir.
Bilet değişikliği durumunda rezervasyondaki tüm yolcuların gidiş/dönüş seyahatinin birlikte olma zorunluluğu vardır. Gruptan/aileden ayrılan kişinin bileti indirimsiz ücrete tamamlanarak değişiklik yapılır. Rezervasyonda üç kişinin altına düşüldüğünde ise tüm yolcular için indirimsiz ücretler kullanılarak ve ücret farkı tahsil edilerek değişiklik yapılır.
Bu kampanya diğer kampanya ve indirimlerle birleştirilemez.
AJet, kampanya ile ilgili kural ve koşulları, tanımları ve diğer bilgileri değiştirme ve herhangi bir zamanda teklifi iptal etme hakkını saklı tutar.
AJet, kurallara aykırı olduğu tespit edilen durumlara karşı yasal işlem yapma hakkını saklı tutar.


Kaynak: Airport Haber
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet
Bence en büyük dezavantaj Miles and smiles programından çıkartılması olmuş. Ücretsiz ikramların kaldırılmasıyla pegasus’tan da bir farkları kalmadı. Bir engelli yolcu olarak pegasus’un personelleri bana göre ajet firmasından daha iyi. Geçenlerde gaziantep-istanbul arası ve Ankara Gaziantep arası yolculuk yaptım ajet ile.
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet ve Meksika
Geçen hafta (30.04.2024) Adana Şakirpaşa Havaalanı’nda rast geldi. Yeni dizaynı (livery) gayet başarılı ve uçak ise yeni Airbus A321neo (TC-LTY):
Adana1000


Adana1001
 

THY ve AJet, Miles&Smiles Programında Mil Entegrasyonu Yapacak​

Türk Hava Yolları (THY) ve AJet, vatandaşların talepleri doğrultusunda Miles&Smiles programında mil entegrasyonu yapacaklarını duyurdu. Bu entegrasyon ile Miles&Smiles üyeleri, AJet uçuşlarında mil toplayıp harcayabilecekler. THY ve AJet’in uçuş segmentleri kombine edilerek, yolcular belirli bir noktadan THY ile gelip dönüş yolculuğunu AJet ile planlayabilecekler. Ayrıca, AJet ile uçan yolcular, THY’nin CIP salonlarını ücretli olarak kullanabilecekler.

AJet’in filosunda 85 uçak bulunmakta olup, iç hatlarda 41 noktaya ve 74 hatta; dış hatlarda ise 48 noktaya ve 90 hatta uçuşlarını gerçekleştirmektedir. Ancak, vatandaşlar bu yeni işbirliğine ilişkin bazı endişelerini TBMM Dilekçe Komisyonu’na iletmekte. Özellikle, THY’nin CIP, Miles&Smiles, mil harcamaları gibi imkanlarının AJet ile aynı olup olmayacağı konusunda sorular yöneltilmiştir.

TBMM Dilekçe Komisyonu, bu endişeleri Ulaştırma Bakanlığı’na ileterek konuya açıklık getirilmesini talep etmiştir. Ulaştırma Bakanlığı ise AJet’in THY’ye ait olduğunu ve Ocak 2024 itibarıyla kendi uçuş kodu olan VF kodu ile uçuş yapmaya başladığını belirtmiştir. Ankara’dan uçuş gerçekleştirmeme konusunda ise Bakanlık, hava taşıma işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olduğunu ve bu konuda doğrudan müdahale etme yetkisinin bulunmadığını ifade etmiştir.

Kaynak: Airline Haber
 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet
Geçtiğimiz ay Ajet ile Erzincan - İstanbul yolculuğumuz gerçekleşti. Maalesef pek iyi hatıralar bırakmadı. Erzincan da uçak saatlerce bekledi, iki defa yolcuları indir bindir yaptılar. Uçağın arızalı olduğunu, teknik ekibin sorunu çözeceği söylendi. Vatandaşların sesini yükseltmesi üzerine gelen polis memurları ise yakıt olmadığı için uçağın kalkmadığını söyledi. Sonuç olarak polisler haklı çıktı 😅
 
Son düzenleme:

Ajet’in Yeni Vizyonu: Özelleştirme ve Gelecek Senaryoları​

Türk Hava Yolları’na (THY) bağlı olan Anadolujet’in THY’den ayrılarak Ajet’e dönüştürülmesi, özelleştirme planlarının gündeme gelmesine neden oldu. Temmuz 2023’te AnadoluJet, tamamen ayrı bir şirket haline gelerek THY bünyesinden koparıldı. Bu ayrılma sürecinde şirketin adı “AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi” olarak değiştirildi ve operasyonlarına bu şekilde devam etti.

Ajet’in sermayesi, 450 milyon TL ile kurulduktan sonra 28 Aralık 2023 tarihinde 721 milyon 751 bin TL’ye yükseltildi. Mart 2024 itibarıyla, AnadoluJet sadece “AJet Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi” olarak operasyonlarını yürütmeye başladı. Bu süreçte Anadolujet’e ait personel ve teknik ekip THY’den Ajet’e geçirildi. Ayrıca, THY’nin 95 uçağı da Ajet’e devredildi. Ajet, iç hatlarda 41 ve dış hatlarda 52 noktaya olmak üzere toplamda 93 noktaya sefer düzenleme kapasitesine sahip oldu.

Ancak, Ajet’in dönüşümünün arkasında özelleştirme planlarının olduğu iddia ediliyor. Körfez Arap ülkelerinin de bu süreçte şirkete ilgi gösterdiği belirtiliyor. Ancak, resmi olarak açıklanan bir satış veya ortaklık planı henüz bulunmuyor.

Ajet’e ilişkin farklı senaryolar da gündemde. Bu senaryolar arasında hisselerin kısmi satışı veya yönetmelikte yapılacak değişikliklerle ortaklık şartlarının esnetilmesi gibi seçenekler bulunuyor. Ancak, hangi senaryonun uygulanacağı veya Ajet’in Türkiye merkezli bir şirkete mi yoksa yabancı bir şirkete mi satılacağı netlik kazanmamış durumda.

Kaynak: Airline Haber
 
  • Beğen
Tepkiler: Emir ve Rafet

AJet, Üniversite Mezunlarına Özel İş Fırsatı Sunuyor!​

Türk Hava Yolları’nın yüzde yüz iştiraki olan AJet, hem sayısal hem de sosyal bilimlerden mezun olanlar için özel iş ilanıyla dikkat çekiyor. Genç ve dinamik bir ekip arayan AJet, emniyetli uçuşlar ve çevreye duyarlılık gibi önemli değerleri benimseyerek havacılık sektöründe yeni bir soluk olmayı hedefliyor.

AJet’in sunduğu avantajlar arasında indirimli bilet hakkı, profesyonel ve kişisel gelişim fırsatları, performans primi, esnek çalışma saatleri, bonus izin günleri ve özel sağlık sigortası yer alıyor. Üniversitelerin mühendislik, matematik, yönetim bilişim sistemleri, fizik ve istatistik bölümlerinden mezun olan adaylar arasından seçim yapılacak.

AJet’in genel kriterleri arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, adli sicil kaydı bulunmamak, iyi düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmak ve daha önce Türk Hava Yolları’nın iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmamış olmak bulunuyor.

AJet’e başvurmak isteyen adaylar, kariyer portalı üzerinden başvurularını yapabilirler. AJet’in dinamik ve yenilikçi ekibine katılarak havacılık sektöründe fark yaratmak isteyen adaylar için büyük bir fırsat sunuluyor.

Başvuru Linki:

Kaynak: Airline Haber
 

Ahmet Bolat’tan ‘AJET’ sözleri​

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Genel Kurul’da AJET ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

AJET’in Pegaus’a rakip olacağını ifade eden Bolat, ikram eleştirilerine de yanıt verdi.

Ahmet Bolat açıklaması:

AJET’in Avrupa’daki rakipleriyle baş edebilmesi çok önemli. Hiçbir şirketimizi satmak gibi bir programımız yok. Low Cost mantığıyla çalışan şirketlerle rekabet için AJET ayakta kalması çok büyük önem arz ediyor.

AJET daha sürdürülebilir bir şirket olacak. İkramların ücretli olması ile ilgili çok eleştiri geliyor. Hatta baskılar geliyor. AJET artık ayrı bir şirket. Ona rağmen Ajet’in muhakkak yaşaması lazım. 3 yıl içinde uçakların yüzde 90’ı yeni jenerasyon uçaklar olacak. Koltuk sayıları 220’lere çıkacak. Maliyet yapısı Pegasus’a yakın olacak. Bunlar çok önemli.
AJET’te hedefimiz 200 uçağa çıkmak. Filonun 3’te biri Ankara’da geri kalan kısmı ise Sabiha Gökçen’de olacak. Ankara’yı Türkiye’nin 3. büyük turizm şehri yapmak ile ilgili hedefimiz var


Kaynak: Airport Haber
 

AJet, TCI Aracılığıyla Uçak İçi İnternet Hizmeti Sunacak​

AJet filosunu çevrimiçi hale getiriyor. Türk havayolu, TCI Aircraft Interiors tarafından teslim edilen uçak içi bağlantı sistemini filosuna entegre edecek.

İnternet Bağlantısı ve TurkSat İşbirliği


Ağ trafiği, AJet’in rota haritası boyunca TurkSat’ın Ka-bant uyduları üzerinden taşınacak. Bu adım, yolculara daha iyi bir uçak içi internet deneyimi sunmayı amaçlıyor.

TCI’ın bu projedeki rolü, Türk Hava Yolları iştiraki tarafından sağlanan hizmetlerin genişlemesini temsil ediyor. Şirket, başlangıçta koltuk üretimine odaklanmış olup, daha sonra uçak içi eğlence hizmetlerine yönelmiştir. TCI, uygulamanın bazı bölümlerinde iş ortaklarından destek alacak. Bu iş ortakları arasında, ekipman ve gelişmiş uçak içi bağlantı yönetimi yetenekleri sağlamak için Hughes Networks de yer alıyor. Ayrıca, çözümde ThinKom’un ThinAir Ka2517 anteni kullanılacak.

AJet’in Geçmişi ve Filosu

AJet, daha önce AnadoluJet olarak faaliyet göstermekteydi ve İstanbul’un Asya yakasındaki Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı merkezli Türk Hava Yolları’nın yerel ve bölgesel kolu olarak hizmet veriyordu. Şu anda Türk Hava Yolları’nın tamamına sahip olduğu bir iştirak olarak, kendi Havacılık Operasyon Sertifikası (AOC) ile faaliyet göstermekte. Sözleşme 122 uçağı kapsamakta olup, taşıyıcı bugün Boeing ve Airbus arasında bölünmüş 84 tek koridorlu uçaktan oluşan bir filo işletmekte.

Kaynak: Airline Haber
 

AJet Genel Müdürü Sarp: Maliyetleri aşağı çektiğimiz müddetçe ekonomik seyahat için kampanyalar yapacağız​

AJet Genel Müdürü Kerem Sarp, “Biz maliyetlerimizi aşağı çektiğimiz müddetçe hem gurbetçi vatandaşlarımızın hem de Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın daha ekonomik seyahat edebilmeleri için sürekli kampanyalar yapacağız.” dedi.​

29.05.2024 - Berlin
görüntü


Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenen, havacılık sektörünün önde gelen fuarlarından AIX 2024’e katılan ve TCI Aircraft Interiors ve Türksat ile uçak içi internet hizmetleri için işbirliği protokolü imzalayan AJet’in Genel Müdürü Sarp, AA muhabirine, AJet’in büyümesine ve ekonomik bilet kampanyasına ilişkin değerlendirmede bulundu.
Türk Hava Yolları iştiraki TCI Aircraft Interiors, Türksat ve AJet arasında uçak içi internet hizmetleri için yapılan işbirliğinin önemine işaret eden Sarp, AJet’in milli sermayeli bir şirket olarak bugüne kadar bütün çalışmalarında yerli firmaları teşvik etmek ve birlikte çalışmak arzusunda olduğunu söyledi.

Sarp, AJet’te sürecin başından beri giysilerinin dizaynını, seçimini ve üretimini yerli firmalarla yaptıklarını, aynı şekilde rezervasyon ve yolcu tarafındaki sistemler için yerli bir firmayla çalıştıklarını dile getirdi.

Kullandıkları, tercih ettikleri diğer araçların da yerli ve milli olduğunu belirten Sarp, şöyle devam etti:

“Uçak içi bağlantıda ve internette biz hem kendi iştirakimiz olan TCI hem de Türksat ile bir araya geldik. ‘Bunu nasıl birlikte yapabiliriz?’ Uzun süreden beri görüşüyorduk ve bugün gördüğünüz gibi imzayı attık. Önümüzdeki sene sonuna kadar yeni gelecek birçok uçağımızda da internet hizmetini sunmayı hedefliyoruz. Anadolu Jet’ten AJet’e geçiş bir startuptı bizim için. Yine yerli ve milli sermaye ve teknolojiler için de bence AJet bundan sonra startup olacak. İş imkanlarını hep birlikte arayacağız ve birlikte de hayata geçireceğiz.”

“2033’te hem iç hat hem dış hatta 200 uçaklık bir hava yolu olacağız”​

AJet Genel Müdürü Sarp, maliyetlerini aşağı çekerek “low-cost” olma yolunda bir vizyonları bulunduğunu, bunun için çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiklerini söyledi.

Sarp, “AJet yıl sonunda 100 uçağa ulaşacak. 2028’de 5 yıl içinde 150 uçağa ulaşmayı planlıyoruz ve 2033’te de 200 uçaklık hem iç hat hem dış hat geniş uçuş ağı ve yelpazesine sahip bir hava yolu olacak. Biz yolcularımızı sadece uçurmayacağız. Aynı zamanda teknolojik bütün yenilikleri ve iyileştirmeleri kendilerine sunacağız. Yani hem yolcularımızı gidecekleri yerlere bağlayacağız hem de havada onları her zaman iletişimde tutmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Teknolojik altyapılarını sürekli iyileştirdiklerini vurgulayan Sarp, yolcu deneyimi açısından geri dönüşlerle iyileştirmeler yaptıklarını dile getirdi. Sarp, “Çünkü kuruluş aşamasında her şeyi, yani sistemleri değiştirmek çok kolay değil. Yavaş yavaş sistemler de oturuyor. Yolcularımızın rahat, konforlu bir seyahat deneyimi yaşamaları için elimizden gelen her şeyi yapmayı planlıyoruz.” dedi.

“Almanya’daki gurbetçi vatandaşlarımız için kampanyalarımız sürecek”​

Kerem Sarp, toplam yurt dışı kapasitelerinin yüzde 20’sinin Almanya’da bulunduğunu, bu ülkede belli noktalarda frekans artışlarının olacağını ifade etti.

Sarp, bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını, gerekli izinleri beklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Biz ne yaptık? Özellikle gurbetçi yolcularımız için geçenlerde bir kampanya yaptık, aile indirimi. Yine iç piyasada, yani iç hatlarda, ne yaptık? Çok uygun fiyatlara promosyonlar yaptık. Biz maliyetlerimizi aşağıya çektiğimiz müddetçe hem gurbetçi vatandaşlarımızın hem de Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın daha ucuz ve ekonomik seyahat edebilmeleri için sürekli kampanyalar yapacağız. Almanya’daki gurbetçi vatandaşlarımız için yakın zamanda yine kampanyalar planlıyoruz. Onların Türkiye’ye daha fazla gelmeleri için ailece ziyaretlerini yapabilmeleri için hasretleri dindirebilmeleri için elimizden geldiğince, mümkün olduğunca sık kampanya yaparak onların daha fazla uçmasını ve daha ekonomik uçmalarını sağlamayı planlıyoruz.”

AJet ile havacılıkta büyük bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Sarp, dünyaya bakıldığında 80-90 uçakla kurulan hava yolu olmadığını belirtti. Sarp, “Bu kadar büyük bir networkte uçan hava yolu yok. Sistemler başta biraz aksadı. Mart ayında, 31 Mart’ta başladık. Şu anda sistemlerimiz oturdu, geliştirmeleri yapıyoruz.” diye konuştu.

‘Yoğun sezon’ olarak adlandırılan haziran, temmuz ve ağustos ayına yönelik çalıştıklarını belirten Sarp, yolcularını emniyetli, sağlıklı ve konforlu bir şekilde gidecekleri yerlere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

“Tecrübesiz ilanı açtık, üniversiteyi yeni bitiren arkadaşlarımıza iş imkanı sunmaya çalışacağız”​

Sarp, havacılık sektöründe çalışmak isteyen gençlere yönelik çalışmalarının da olduğunu dile getirerek, AJet için açtıkları iş ilanlarına ilişkin bilgi verdi. Kerem Sarp, “En son yeni bir ilan açtık. Üniversiteyi bitirecek ve üniversiteyi yeni bitiren arkadaşlarımıza. Sorun ne? Genelde sektörde bir işe girmek istediğinizde hep aranan ilan şartı ne diyor? ‘Tecrübeli.’ Şimdi haklı olarak genç arkadaşlarımız diyor ki ‘Ben okulu yeni bitirdim, hiç tecrübe edinmedim ki benden niye tecrübe arıyorsunuz?’ Şimdi tecrübesiz ilanı açtık, üniversiteyi yeni bitiren arkadaşlarımıza iş imkanı sunmaya çalışacağız.” dedi.

Gençlere azimli olmalarını, çok kırılgan olmamalarını tavsiye eden Sarp, sözlerini şöyle tamamladı:

“Tabii ki kuşaklar farklı. Şimdi yeni neslin beklentileriyle bizim zamanımızdaki beklentiler tamamen farklı ama kendilerine bir hedef koysunlar. Bu hedefler kısa vadeli hedefler olmasın. Kısa vadeli, uzun vadeli hedefler ve en son gelmek istedikleri yerleri kendilerine hedef koyduklarında, çalıştıkları zaman bu hedeflere daha hızlı ulaşabileceklerdir. Havacılık bir tutku. Biz kabin ilanına çıktığımızda şunu görüyoruz; çok farklı sektörlerden, çalışma alanlarından insanlar sadece uçmak ve bu duyguyu, bu tutkuyu tatmin etmek için havacılığa geliyorlar. Hakikaten havacılığa geldiğinizde, tabiri caizse buranın tozunu yuttuğunuzda, havaya çıktığınızda buradan kopamıyorsunuz. Gerçekten en büyük önerimiz, hedeflerini koysunlar ve hedeflerine ulaşmak için ellerinden gelenin en iyisini yapsınlar.”

Anadolu Ajansı​

 

AJET pilot arıyor​

AJET’pilot alım ilanı açtı.

Edinilen bilgiye göre; AJET çeşitli tiplerde pilot alım yapılacağı duyuruldu. Boeing 737 tipinde kaptan ve ikinci pilot, A320 tipinde kaptan ve ikinci pilot arıyor.

Genel Nitelikler

T.C. vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak

01.01.1964 tarihinden sonra doğmuş olmak

En az lise mezunu olmak (Yurt dışından mezun adaylarımızın denklik belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.)

Uçuş kusuru veya disiplinsizlik nedeniyle herhangi bir yazılı ceza almamış olmak

Adli sicil ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak

Askerlik hizmetini tamamlamış veya muaf olmak

Şirketin göstereceği yeri ana üs olarak kabul edip orada ikamet etmek

Daha önce THY A.O. veya diğer kuruluşlardaki görevlerinden disiplinsizlik nedeniyle ayrılmamış olmak

Daha önce THY A.O. ve THY A.O.'nun iştirak şirketlerinden fesih yoluyla ayrılmamış olmak

Mavi kart sahibi adaylar için akıcı ve anlaşılabilir şekilde Türkçe konuşabiliyor olmak


Başvuru Linki:

Kaynak: Airport Haber
 

AJet, Hizmet İhracatında Zirveyi Hedefliyor​

AJet, hizmet ihracatında büyük hedeflerle yola çıkıyor. Sabiha Gökçen’den sonra ikinci uçuş merkezi olarak Ankara’yı seçen AJet, Türkiye’nin üçüncü büyük turizm merkezi olma yolunda stratejik işbirlikleri oluşturuyor.

AJet’in operasyonel tedbirleri sayesinde, hizmetlerdeki aksaklıklar ve müdahale süreleri önemli ölçüde azaldı. Örneğin, 10-16 Haziran haftasında Çağrı Merkezi bekleme süresi ortalama 1 dakika 19 saniyeye düşerek, bir önceki haftaya göre 46 saniyelik bir iyileşme sağlandı. Ayrıca, çağrı karşılama oranında %2 artış elde edildi.

Turizm ve Sağlık Turizmi Hamleleri​

AJet, oyuncu Melis Sezen ile yaptığı çalışma ile dikkat çekti. İç Anadolu’daki UNESCO kültür turizmi üzerine kurulu iş modeli ile Ankara Gordion’dan başlayarak Eskişehir, Kütahya, Afyon, Konya ve Nevşehir – Kapadokya çemberine Avrupa’dan turist getirmeyi hedefliyor. Sağlık turizmi alanında da büyük adımlar atan AJet, saç ekimi ve estetik hizmetlerin yanı sıra, Avrupa’da pahalı olan önemli ameliyatlar ve kanser tedavileri için iş ortaklarıyla fuarlar ve tanıtım organizasyonları düzenleyecek.

Gelecek Hedefleri​

AJet, hizmet ihracatında büyük başarılar elde etmeyi ve 2024 ödül töreninde önemli bir yer edinmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, operasyonel iyileştirmeler ve stratejik işbirlikleri ile hem turizm hem de sağlık turizmi alanlarında önemli projeler hayata geçiriliyor.

Kaynak: Airline Haber
 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile AJET arasında indirimli bilet protokolü imzalandı​

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Gökçe ile AJet Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat tarafından imzalanan protokol ile şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, malul ve malul yakınları ile engelli yolcuların tüm seyahatlerinde faydalanabilecekleri indirim oranları belirlendi.​

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasında imzalanan protokolle birlikte tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ve malul ve malul yakınları iç hat uçuşlar ve Kuzey Kıbrıs uçuşlarında %50, dış hat uçuşlarda %20; engelli yolcular iç hat uçuşlar ve Kuzey Kıbrıs uçuşlarında %20, dış hat uçuşlarda %25 indirim hakkından faydalanabilecekler.

İmzalanan protokolle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Gökçe, “Bugün, AJET ile kuracağımız iş birliği çerçevesinde Bakanlık olarak hizmetlerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğu içerisindeyiz. İmzaladığımız bu protokolün, sağlayacağı kolaylıklardan faydalanacak engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Milletimizin bizlere emaneti olan şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her daim yanlarında olduk, onlara hayatın her alanında öncelik verdik. Engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşerek, hiçbir zorluk yaşamadan günlük hayata katılabilmeleri için büyük bir azimle çalıştık. Bakanlık olarak gerek engellilerimiz gerekse şehit yakını ve gazilerimiz için tüm imkanlarımızı seferber etmeyi sürdüreceğiz. Başta Yönetim Kurulu Başkanımız olmak üzere tüm AJET yönetimine ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

AJet Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ise, “Bayrak Taşıyıcı olmanın bilinci ve sorumluluğuyla AJet uçuşlarımızda şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve gazi yakınlarımız ve engelli yolcularımıza kolaylıklar ve indirimler sağlamak üzere buradayız. Altyapı kurulumu, entegrasyon ve test süreçlerinin tamamlanması ile bu güzel ve önemli projemizi en kısa sürede canlıya geçireceğiz. Bu protokollerle birlikte 1,5 milyona yakın vatandaşımız AJet markamızla sağlayacağımız indirimlerden istifade edecekler. Her iki uygulamanın da hayata geçirilmesinde bizlere ellerinden gelen tüm desteği veren Sayın Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendi’ye, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın kıymetli personeline, bu protokollerin hazırlanmasında emeği geçen yöneticilerimize ve çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyor, bugün burada imza altına aldığımız protokollerin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

AJet, özel indirim uygulayacağı yolcularının bilet satın alma işlemlerinde kolaylık sağlamak amacıyla indirimli biletlerin sitesi ve AJet mobil uygulaması üzerinden alınabilmesine de olanak sağlıyor.

Kaynak: Dünya Gazetesi
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar