Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Ankara Ukome Kararları | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Ankara Ukome Kararları

Yüklenen son kararlarda, dolmuşlarla ilgili devrim niteliğinde kararlar var. Özellikle neredeyse 10 yıldır kronik sorun olan iki talep çözülmüş.

İşleri iyi gitmeyen 339-7 hattından 1 araç 203-7 hattına kaydırılmış.

Serdar beyin diğer sayfadaki mesajı :

Kaynak: UKOME 2024/86 sayılı toplantı kararları (link yasakmış doğrudan veremiyorum)

UKOME'de dolmuş hatları konusunda devrim niteliğinde kararlar alınmış.

Başlığın başındaki hatlara ek olarak, en az 8-10 yıldır kronik olan iki hat talebi, sonunda uygulamaya geçti. Uzun yılladır Ulus-Balgat grubu Sokullu'ya, Kızılay-Sokullu hattı da Cevizlidere'ye girmek istiyor ve bu iki grup birbirine engel koyuyordu. Nasıl olmuş nasıl bitmişse sonunda kriz çözülmüş. (3 ve 4 nolu talepler)

1 nolu talep Güvenpark-Etlik ŞH hattı. 9 aralıkta başlamış olmaları gerekiyor. Cuma günü orada işim var, bakarım. Sokullu-Kızılay grubu dolmuşlar açtı.

5 nolu talebin mantığını anlayamadım. Balgat-Ulus grubunun bazı araçları ile ilgili. Varlık içini dolaşacak. Etlik ŞH'ne girmek istediler, ama giremeyince böyle bir uzatma ile yetindiler herhalde.

10, 7 ve 8 nolu taleplerde Sıhhiye-Ümitköy, Kızılay-Ayrancı ve Kızılay-Dikmen gruplarının Sıhhiye hatları, YHT-ASKİ-Dışkapı-Bentderesi diye uzuyor. Denesinler bakalım faydası olacak mı ? (Yıllar öncesinden şartlar değişmiş olabilir ama; Ayrancı-Sıhhiye dolmuşları, eğer araçta yolcu kalmamışsa Sıhhiye'ye boş gitmeyip, Genel Kurmay'dan, DSİ'den ya da Anıttepe'den geri döndükleri oluyordu.)

11 nolu talep de enteresan. Keçiören-Ostim grubunun Mesutevler hattı, Mesutevler-Etlik ŞH arasında çalışıp, Keçiören yönüne gitmeyecekmiş.

12 nolu talep saçma sapan bir şey zaten. Haliyle açıklama gereği duyulmadan reddedilmiş. Zaten talebin ciddiyetsizliği Yahya Kemal yerine Yahya Galip, Üçev yerine Üçel yazılmasından belli

13 nolu talep, Eryaman-Ulus hattının dönüşümlü olarak 6 aracının Bentderesine gitmesi ilgili. 7-8-10 taleplerin benzeri. Güzergah genişliği açısından faydası olur.

14 nolu talep, Keçiören-Bahçeli grubunun bazı araçlarının (Bahçeli yönüne) ABB değil de Akköprü'den gitmesi ile ilgili. Çeşitlilik açısından bu da güzel. Akköprü'den Bahçeli'ye doğrudan vasıta yoktu.

Son yüklenen kararlarda cazip bir şey yok ama , ben dikkat çekenleri yazayım.

Kaynak: 2024/103
481 Uyanış-Kızılay-Balgat hatt güzergahının çok uzun olması nedeniyle , bazı durumlardan dolayı serviste aksaklıklar olduğundan, yolcu mağduriyetinin önlenmesi amacıyla 462 Opera-Kızılay-Balgat hattı açılmış

Kaynak: 2025/01
Hizmet süresi dolan Ankara Air araçlarının izni uzatılmamış.

Kaynak: 2025/14
449 ve 289 EGO güzergahları ile ilgili karar var.

Kaynak: 2025/15
Yeni ücret tarifesi kararı

• Beğen
Tepkiler: yuSuF
Nisan toplantısında kararlarına göre:

2025/25: Kırıkkale dolmuşlarının Akköprü güzergahının AŞTİ'ye devam etmesi ve yeni durak belirlenmesi talebi var. Amaç ara güzergahtan hem firma hem de yolcu yararlansın. Uzatma yapılmış ama Akköprü-AŞTİ arasında (talep özellikle Gazi Hastanesi içindi) yeni durak belirlenmemiş. Kaçak göçek indirecekler herhalde. Bir de ilçe terminalinden geçici yararlanacaklarmış.

2025/26: Ankara Air mahkeme kararı ile güzergahı tekrar kapmış. (İptal kararı ile ilgili yürütmenin durdurulması)

2025/27: Minibüsçüler yine hat kavgasında.

2025/28: 202/7 Yenimahalle-ÖHO hattı ile ilgili karar. Değişiklik, Kızılay yönünde Antares'e girmeden G6 kapısından çıkması yönünde. Yani Antares'den Yenimahalle içine gidecek birisi mecbur hastaneyi dolanacak.

2025/31: Çeşitli trafik düzenlemeleri var. Trakya Caddesi, Eşref Bitlis Cd yönünden İst. Yolu yönüne tek yön olmuş. Uygulanıyor mu bilmiyorum. İyi de olmuş. Trakya Cd girişindeki üçyol çok tehlikeliydi.

2025/32: 2025/31'e istinaden EGO güzergahlarının güncellemesi var. Fakat 282'yi unutmuşlar. Muhtemelen karar çıkana kadar Beypazarı Caddesi'ni kullanacaktır. Sonuçta günde iki seferi olan bir hat. Bir şekil hallediyorlardır.
(Ben olsam dönüşü şöyle yaparım. Akköprü-Yenimahalle giriş varyantı-İvedik Cad-İvedik Metro-Üçev Sokak-Yahya Kemal Cad-.....)

2025/33: 427-7'den 203/7'de geçici olarak alınan araç, kalıcı olmuş.

2025/29 yayımlanmamış. 2025/30'da bizlik bişey yok.

• Beğen
Tepkiler: yuSuF
Yorumları okudum, milletin her yerinden cehalet akıyor. İyi ki varsın başkan, tarihte ilk, eskiler utansın, Gökçek yapmazdı, falan fistan.

Yahu zaten ücretsizdi, MANSUR ücretli yaptı.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20250615_165248.jpg
    Screenshot_20250615_165248.jpg
    133.4 KB · Görüntüleme: 21

Konu görüntüleyen kullanıcılar