Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Ankara Ulus - Yeni 19 Mayıs Stadyumu | Sayfa 3 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Ankara Ulus - Yeni 19 Mayıs Stadyumu

📌 TOKİ Başkanımız M. Levent Sungur, yapımı hızla devam eden 45.063 seyirci kapasitesine sahip olacak Ankara Stadı'nın şantiyesinde incelemelerde bulundu.

1729766087570.jpeg
1729766087685.jpeg
1729766087356.jpeg

Kaynak: Toplu Konut İdaresi Başkanlığı / Linkedin

bakalım vaad ettikleri görselde yapacaklar mı, yapmayacakları yönünde korkum var çünkü Atatürk olimpiyat stadyumunun da görseli çok güzeldi sonra stadı yapıp bıraktılar.

• Beğen
Tepkiler: Meksika
stad 45 bin kişilik ekstra 5 bin daha koltuk atılabiliyor, daha fazla büyütmeleri için proje farkı olmalıydı.
Proje aslında 60k yı kaldırıyor. İlk başta 55-60 tı sonra dan düşürdüler. Şuan bu iş için geçmi değil mi bilmiyorum ama sanırım artık isteseler de yapamazlar çünkü büyük bir çoğunluğunu yaptılar. Bir de normali 50k ya çıkmadı mı? Ben normali 50k ya çıktı ve bir de 5k yükseltme var diye biliyorum.

Proje aslında 60k yı kaldırıyor. İlk başta 55-60 tı sonra dan düşürdüler. Şuan bu iş için geçmi değil mi bilmiyorum ama sanırım artık isteseler de yapamazlar çünkü büyük bir çoğunluğunu yaptılar. Bir de normali 50k ya çıkmadı mı? Ben normali 50k ya çıktı ve bir de 5k yükseltme var diye biliyorum.
keşke öyle olsa hocam ben de bilmiyorum sizin dediğiniz gibi olursa 50k+5k olur.

• Beğen
Tepkiler: Bedri18
bu işi yapanlar bu işi bilmiyor şu kapasiteye bir 10 bin eklemek çok mu zordu ya bir ARTI 10 bin demek şampiyonlar ligi Avrupa ligi avrupa kupası finalini Ankaraya getirmek demek ama vizyon olmayınca bu oluyor

Büyük futbol organizasyonlarının final maçlarına ev sahipliği yapacak stadyumların belirli minimum kapasite gereksinimleri vardır:

1. FIFA Dünya Kupası Finali

• Minimum kapasite: 80.000 kişi
  • Kaynak: FIFA’nın stadyum kriterlerine göre, Dünya Kupası finali için en az 80.000 kişilik bir stadyum gereklidir.
  • Örnek: 2022 FIFA Dünya Kupası finali, Katar’daki Lusail Stadyumu’nda (88.966 kişi) oynandı.

2. UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO) Finali

• Minimum kapasite: 60.000 kişi
  • Kaynak: UEFA'nın belirlediği kriterlere göre, Avrupa Şampiyonası (EURO) finali için en az 60.000 kişilik bir stadyum şarttır.
  • Örnek: 2021 Avrupa Şampiyonası Finali, Londra’daki Wembley Stadyumu’nda (90.000 kişi) oynandı.

3. UEFA Şampiyonlar Ligi Finali

• Minimum kapasite: 60.000 kişi
  • Kaynak: UEFA'nın stadyum kriterlerine göre, Şampiyonlar Ligi finali için en az 60.000 kişilik bir kapasite gerekmektedir.
  • Örnek: 2023 finali İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda (74.753 kişi) oynandı.

Ekstra Bilgi

• UEFA Avrupa Ligi Finali: Minimum 40.000 kişi
  • UEFA Konferans Ligi Finali: Minimum 30.000 kişi

Bu kriterler, organizasyonun prestijine ve final maçının izleyici talebine göre belirlenmiştir. Stadyum kapasitesinin yanı sıra altyapı, ulaşım, güvenlik ve medya imkanları da değerlendirilir.

Son düzenleme:
  • 100
buradaki Atatürk Spor ve Sergi Sarayını neden yıkmamışlar acaba hem alan büyütülebilirdi hem de daha iyisi yapılabilirdi. enterasan diyecektim gogleden sevindirici haberi aldım, 3 mart tarihli haber:

Ankara'nın tarihi yapısı için yıkım kararı: Atatürk Spor ve Sergi Salonu yıkılıyor​

Ankara'nın spor ve kültürel hayatına uzun yıllar ev sahipliği yapan Atatürk Spor ve Sergi Salonu, 19 Mayıs Spor Kompleksi projesi kapsamında yıkılacak.​

1958 yılında hizmete giren ve yıllarca basketbol, voleybol, güreş gibi spor müsabakalarına ev sahipliği yapan bu tarihi mekan, aynı zamanda fuarlar, konserler ve çeşitli etkinliklerle de halkın buluşma noktalarından biri olmuştu.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bakanlık arasında imzalanan protokol doğrultusunda devam eden 19 Mayıs Spor Kompleksi projesi kapsamında, Atatürk Spor ve Sergi Salonu’nun yerine yeni antrenman sahaları yapılması planlanıyor. Projeye entegre edilecek bu alanların, şehrin spor altyapısına önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Yıkım sürecinin ne zaman başlayacağına dair net bir tarih verilmezken, Atatürk Spor ve Sergi Salonu'nun yerine yapılacak 19 Mayıs Spor Kompleksinin inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

• Beğen
Tepkiler: Meksika ve Rafet
Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nun otopark kapasitesini değerlendirecek olursak:

• Seyirci kapasitesi: 50.000 kişi
  • Toplam otopark kapasitesi: 1.155 araç
  • Ortalama araç başına kişi sayısı: 3 kişi kabul edilirse
    • 1.155 × 3 = 3.465 kişi aracıyla gelebilir.
    • Bu, toplam seyircinin sadece %6,9’unun otoparktan yararlanabileceği anlamına gelir.

Yeterli mi?

Genellikle büyük stadyumlar için otopark kapasitesi, seyirci kapasitesinin %10-20’si seviyesinde olması önerilir. Bu durumda 5.000 - 10.000 araçlık bir otopark ideal olurdu. Ancak 1.155 araçlık kapasite oldukça düşük görünüyor.

Alternatif Çözümler:

• Toplu taşıma kullanımına teşvik: Stadyum metro, otobüs ve tramvay hatlarına yakınsa, bu otopark açığını telafi edebilir.
  • Çevredeki otopark alanlarının kullanımı: Yakın bölgelerde ek otoparklar ayrılabilir.
  • Park & Ride uygulamaları: Şehir dışına büyük otoparklar yapılıp, buradan servislerle stadyuma taşıma yapılabilir.

Sonuç olarak, mevcut otopark kapasitesi yetersiz görünüyor ve maç günlerinde ciddi trafik ve park sorunları yaşanabilir. Alternatif ulaşım çözümlerinin iyi planlanması gerekecektir

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar