Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. (BTT A.Ş.) Haberleri | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. (BTT A.Ş.) Haberleri

Kadınlar evlerine güvenle ulaşıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “Kadınlara Durak Yok” uygulamasıyla BTT otobüslerinde seyahat eden kadın yolcuları akşamları gidecekleri yere güvenle ulaştırıyor. Uygulamayla kadınlar akşamları saat 20.00’dan sonra güzergâh üzerinde durak harici noktalarda inebiliyor.

BTT A.Ş.’ye bağlı otobüslerde kadınlar ile çocukların güvenliği ve rahatlığı için “Kadınlara Durak Yok” projesini başlatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü. Kadınların ve çocukların toplu taşıma araçlarından daha fazla faydalanmalarını ve gece geç saatlerde bile evlerine güvenle ulaşmalarını sağlamayı amaçlayan proje, kadınların şehirdeki hareket özgürlüklerini artırmayı hedefliyor. Balıkesir’de yaşayan emeklisinden öğrencisine, çalışanından ev hanımına tüm kadınlar yaz aylarında 21.00 kış aylarında ise 20.00’den sonra belediye otobüslerinde başlayan bu uygulama sayesinde korkmadan, tedirgin olmadan uzun mesafeler yürümek zorunda kalmıyorlar.

“KADINLARIMIZ KENDİLERİNİ GÜVENDE HİSSETSİNLER”
Toplumsal farkındalık sağlamak için seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Başkan Ahmet Akın “Bu kentin kadınlarına her ortamda alan açıyoruz. Balıkesir’de yaşayan kadınlara ‘Durak Yok’ diye bir çalışma başlattık. Toplu taşıma kullanan kadınların gece geç saatlerde ya da sabahın ilk saatlerinde, özellikle bu yaz-kış uygulamalarında daha güvenli bir şekilde otobüse binip otobüsten inebilmeleri için çalışma başlattık ki kendilerini güvende hissetsinler.” ifadesini kullanarak kadınların güvenle seyahat edebileceklerini dile getirdi.

“OTOBÜSTEN İNİNCE EVE GİDENE KADAR BABAMLA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞUYORUM”
Balıkesir’de öğrenci olduğunu belirten Dilan Yıldırım “Bu hizmet bizim için tabii ki büyük bir şey. Çünkü birçok insanın maddi açıdan rahatlığı yok. En azından taksiye binip kapının önünde inebileceği bir durum yok. O açıdan bence çok güzel olmuş. Benim gibi öğrenci olup da tek yaşayan evine babasıyla gidemeyen, çünkü ben bile mesela babamı görüntülü arayıp eve yürüyorum indiğim açıdan. O yüzden bence çok güzel olmuş. Umarım birçok insanın hayatı bu konuda kurtulur.” ifadelerini kullandı.

“DURAK EVİME UZAK VE YÜRÜRKEN SIKINTI YAŞIYORDUM”
Kendisinin de evinin ıssız bir bölgede ve durağa uzak mesafede olduğunu dile getiren Betül Tolga “Böyle olması çok iyi olmuş, çünkü ben mesela dönüşlerimde sıkıntı yaşıyorum. Durak biraz evime uzak, 4. Şoför Evleri’nde oturuyorum ve yürürken sıkıntı yaşıyorum. Giderken evimde bayağı sessiz bir yerde olduğu için zor oluyordu benim açımdan. Bunun için de gerçekten sevindim yani. Belediye Başkanımıza bunu düşündüğü için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel bir düşünce, çünkü o kadar olaylar oluyor. O kadar kadın öldürülüyor.” şeklinde konuştu.

“ÇOK GÜZEL BİR UYGULAMA”
Emekli olduğunu söyleyen Kadriye Nur Saydemir “Çok güzel bir uygulama. Yalnız olan bayanlar için, öğrenci kızlarımız için istedikleri yerde inmeleri güzel, çok güzel düşünülmüş. Tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

“BİZİM İÇİN GURUR VERİCİ”
Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) A.Ş. bünyesinde yaklaşık 5 yıldır şoförlük yaptığını söyleyen Dilek Arslan “20.00’den sonra çok iyi oldu. Kadınlar olarak istediğimiz yerde inmemiz ve evimize daha rahat, güvenli bir şekilde gitmemiz bizim için daha iyi oldu. Şoför olarak da kadınlarımızı emin bir şekilde bırakmamız bizim için gurur verici bir olay.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

btt_sofor_1.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tam35
Kentimizde üniversite okuyan sevgili evlatlarım,

Vize haftası boyunca ulaşım araçlarımızdan ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Sınavlarınızda başarılar diliyor, geleceğimize umut saçan gözlerinizden öpüyorum.

Kaynak: Ahmet AKIN / Instagram

vize_haftasi_otobus_1.jpg

vize_haftasi_otobus_2.jpg

• Beğen
Tepkiler: Tam35
Dün (07.11.2024) Balıkesire ziyarette bulundum. Şehrin ulaşım sistemini ve BTT'nin işleyişini yakından gözlemleme şansı buldum diyebilirim.

BTT filosunda aldığım bilgiye göre şuan 228 adet otobüs bulunuyor ve bunlardan sadece 3 adedi 18 metre mafsallı otobüstür. Garaj olarak Balıkesir Otogarın yanında kurulmuş depolama ve bakım alanları mevcut ayrıca Toplu Taşıma Merkezi adı altında şehir merkezinde toplu duraklar bulunuyor.

Filo da bulunan araç modelleri ise şu şekilde
BMC Procity
BMC Procity TR CNG
BMC Procity 340K
BMC Neocity CNG
Otokar Kent LF
Otokar Sultan LF
Otokar Centro
Temsa Avenue LF Plus
Temsa MD 9 LE
Temsa LD12 SB
Mercedes-Benz Conecto K
Karsan Atak
Iveco Evadys

Şehrin ulaşım sistemi şehir yapısı gereği doğu, batı, kuzey ve güney yönlerine göre işletiliyor.

YENİLENEN BTT Mobil ile Ulaşım Daha Konforlu!
Artık cep telefonunuzdan tek tıkla BALKART'ınıza para yükleyebilir, online vize ve abonman işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak: Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. / Instagram

balikesir_toplu_tasima_as.jpg

Balıkesir'deki BMC Hawk'ların akıbetini bilenler var mı?

Uzun zamandır aktif olduklarını bilen yok. Acaba parçalandılar mı yoksa hibe mı edildiler?

DUYURU

15 Aralık 2024 tarihinden itibaren Bandırma’da hemşehrilerimiz Balkart, kredi kartı, NFC ve QR kod gibi alternatif ödeme yöntemlerini kullanarak toplu taşıma araçlarımıza biniş yapabilecektir.

Detaylı bilgi için: balikesirulasim.com.tr

Kaynak: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi / Instagram

bandirma_balkart.jpg

Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerimize final haftası boyunca ulaşım ücretsiz olacak.

Gençlerimize sınavlarında başarılar diliyoruz.

Kaynak: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi / Instagram

balikesir_uni.jpg

bandirma_uni.jpg

Balıkesir’in ulaşım ağı güçleniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 242 toplu taşıma aracı ile günde bin 560 sefer yaparak her gün 50 binden fazla yolcuya kesintisiz hizmet veriyor. 29 yeni hatla özellikle kırsal mahallelere ulaşımı kolaylaştıran Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. (BTT) toplu taşıma sektöründe kadın istihdamını artıracak projelerle de öne çıkıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) A.Ş. il genelinde toplu taşıma hizmetlerini genişleterek, halkın ulaşım imkânlarından rahatlıkla yararlanmasını sağlıyor. Filosuna kattığı 14 yeni otobüsle hizmet ağını genişleten BTT A.Ş., toplam 242 toplu taşıma aracıyla vatandaşlar için konforlu ve kesintisiz ulaşıma olanak sağlıyor.

29 YENİ HATLA KIRSALA ULAŞIM ARTIK DAHA KOLAY
İl merkezi ve kırsal mahallelerde ulaşım olanaklarını geliştirmeyi hedefleyen Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş. 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren hizmete açtığı 29 yeni hatla, özellikle kırsal mahallelere yönelik ulaşım sorunlarına kalıcı çözümler sağladı. Günlük bin 560 sefer gerçekleştiren toplu taşıma araçları her gün 50 bini aşkın yolcuya hizmet sunuyor. Toplu taşıma araçlarında hizmet alan vatandaşların yolcu başına ücretlerinin yüzde 75’i Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve BTT A.Ş. tarafından sübvanse edilerek, halkın ulaşım olanaklarından daha ucuza faydalanması sağlanıyor.

KADIN ŞOFÖR SAYISI ARTIRILACAK
Toplu taşıma sektöründe kadın istihdamını artırmak için önemli bir adım atan Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş., ehliyeti uygun olan kadın şoför adaylarına ücretsiz eğitim vermeye başlıyor. Eğitimler sayesinde toplu taşımada çalışan kadın sayısı artırılarak, toplumsal eşitliğe de katkı sağlanacak.

BİN ESNAFIN PROTOKOLÜ YENİLENDİ
BTT A.Ş. toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilir olması amacıyla Özel Taşıma Esnafıyla işbirliği içerisinde çalışıyor. Toplu taşıma sistemine dâhil olan esnafların talepleri doğrultusunda komisyon oranları düşürülerek bin esnafın protokolleri yenilendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş., toplu taşıma hizmetlerini geliştirecek teknolojik, çevreci ve güvenli bir ulaşım sistemi oluşturmayı hedefliyor. Alternatif ulaşım hizmetlerini de bünyesine katan BTT A.Ş. halkın konforlu bir seyahat deneyimi yaşaması için tüm imkânlarını seferber ediyor.​

Kaynak: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Foto4.jpg

Foto1.jpg

Foto2.jpg

Foto3.jpg

Konu görüntüleyen kullanıcılar