Basketbol Haberleri 🏀

Panathinaikos, Ergin Ataman’ın sözleşmesini 3 yıl uzattı​

Yunanistan’ın Panathinaikos basketbol takımı, Türk başantrenör Ergin Ataman’ın sözleşmesinin 3 yıl uzatıldığını duyurdu.​

İstanbul - 23.07.2024​

Kulüpten yapılan açıklamada, Ergin Ataman’ın sözleşmesinin 2026-2027 sezonu sonuna kadar uzatıldığı belirtildi.

Panathinaikos’taki ilk yılında THY Avrupa Ligi ve Yunanistan Ligi şampiyonlukları yaşayan Ataman, Yunanistan’da da yılın başantrenörü seçildi.

Panathinaikos Basketbol Kulübü Başkanı Dimitris Giannakopoulos da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Avrupa’nın en iyi koçu Ergin Ataman’ın önümüzdeki 3 yıl Panathinaikos’un başantrenörü olmayı kabul ettiğini duyurmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı​

 
  • Beğen
Tepkiler: Rafet

Monaco, Furkan Korkmaz’ı Kadrosuna Kattı​

NBA’de 7 yıl boyunca Philadelphia 76ers forması giyen ve geçtiğimiz sezon takas olduğu Indiana Pacers tarafından serbest bırakılan milli basketbolcu Furkan Korkmaz, Fransa Ligi ekiplerinden Monaco Basket ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.
 

Basketbolda FIBA Kadınlar Süper Kupa’ya İstanbul ev sahipliği yapacak​

Basketbolda geçen sezon Avrupa Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe ile Avrupa Kupası’nda ikinci olan Beşiktaş, FIBA Kadınlar Süper Kupa maçında İstanbul’da karşı karşıya gelecek.​

Süper Kupa mücadelesi, 2 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da TBF Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynanacak.

Geçen sezon ilk kez Süper Kupa’yı kazanan Fenerbahçe, ünvanını bu sezon da sürdürmeye çalışacak. Beşiktaş ise 2009’dan beri düzenlenen Süper Kupa’yı tarihinde ilk kez müzesine götürmek için mücadele edecek.

Geçen sezon Avrupa Kupası finalinde Beşiktaş’ı yenerek şampiyon olan İngiltere temsilcisi London Lions, basketbol faaliyetlerine son verdiği için siyah-beyazlı ekip Süper Kupa oynamaya hak kazandı ve Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Anadolu Ajansı​

 

Cedi Osman, Panathinaikos’a transfer oldu​

Milli basketbolcu Cedi Osman, Yunanistan’ın Panathinaikos takımına transfer oldu.​

image


Ergin Ataman’ın başantrenörlüğünü yaptığı Yunan ekibi, sosyal medyadan yaptığı transfer duyurusunda, taraftarlarına yönelik olarak “Hafta sonunun tadını çıkarabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Milli basketbolcu, NBA’de Cleveland ve ardından San Antonio Spurs formaları giydi.

Anadolu Ajansı​

 

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde 2024-2025 sezonu yarın başlayacak​

Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde yarın başlayacak 2024-2025 sezonunda 18 ekipten 2’si Süper Lig vizesi alacak.​

Yarınki Pizzabulls CO Basket-Shipeedy Lojistik Bandırma Bordo maçıyla başlayacak ligde ilk devre 20 Aralık Cuma günü başlayacak 17. hafta müsabakalarıyla tamamlanacak.

Normal sezonun da 20 Nisan 2025 Pazar günü bitmesi planlanıyor.

İstanbul’dan 6, Ankara’dan 3, Balıkesir’den 2, Bursa, Gaziantep, Kocaeli, Konya, Muğla, Tekirdağ ve Trabzon’dan birer takımın yer alacağı ligde Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Çağdaş Bodrumspor, Çayırova Belediyespor, Esenler Erokspor, Fenerbahçe Koleji Novotel, Finalspor, Gaziantep Basketbol, Haremspor, iLab Basketbol, İstanbul Anka, Kapaklıspor, Konya Büyükşehir Belediyespor, MKE Ankaragücü, OGM Ormanspor, Pizzabuls CO Basket, Shipeedy Lojistik Bandırma Bordo, TED Ankara Kolejliler ve Trabzonspor mücadele edecek.

Statü​

Ligi ilk sırada bitirecek takımın doğrudan Süper Lig’e yükseleceği ligde, lideri takip edecek 6 ekip doğrudan play-off vizesi alacak. Bu takımları takip edecek 4 takımdan 2’si daha play-in müsabakalarının ardından play-off’ta mücadele etme hakkı kazanacak.

Play-off’u birinci tamamlayacak ekip de Süper Lig’e yükselecek.

Ligi son 2 sırada bitirecek takımlar lige veda edecek.

İlk hafta programı​

Ligde ilk hafta maçlarının programı şöyle:

Yarın:

18.00 Pizzabuls CO Basket-Shipeedy Lojistik Bandırma Bordo (Küçükçekmece Halkalı)

14 Eylül Cumartesi:

14.00 Çayırova Belediyespor-İstanbul Anka (Çayırova)

15.30 Fenerbahçe Koleji Novotel-Konya Büyükşehir Belediyespor (Fenerbahçe Metro Enerji)

17.00 Balıkesir Büyükşehir Belediyespor-Finalspor (Kurtdereli)

18.30 Haremspor-Esenler Erokspor (Beylikdüzü)

15 Eylül Pazar:

14.00 Kapaklıspor-Trabzonspor (Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi)

16.00 Gaziantep Basketbol-iLab Basketbol (Karataş Şahinbey)

18.00 OGM Ormanspor-TED Ankara Kolejliler (M.Sait Zarifoğlu)

16 Eylül Pazartesi:

16.00 Çağdaş Bodrumspor-MKE Ankaragücü (Bodrum)

Anadolu Ajansı​

 

Basketbolda Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, 29 Eylül Pazar günü oynanacak​

Basketbolda Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes’in karşı karşıya geleceği Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı, 29 Eylül Pazar günü oynanacak.​

Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Basketbol Gelişim Merkezi’nin ev sahipliği yapacağı müsabaka, saat 18.00’de başlayacak.

Bu yıl 37. kez düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesi, TRT Spor’dan canlı yayımlanacak. Karşılaşmayı Yener Yılmaz, Kerem Baki ve Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu hakem üçlüsü yönetecek.

Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı 13 kez müzesine götüren Anadolu Efes, en fazla şampiyonluk yaşayan takım olarak dikkati çekiyor. Fenerbahçe Beko ise organizasyonda 7 kez mutlu sona ulaştı.

Geçen sezon Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nı da müzesine götürmüştü. Anadolu Efes ise her iki organizasyonda ikincilikle yetinmişti.

Anadolu Ajansı
 
  • Beğen
Tepkiler: Tam35 ve Emirhan

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular