Batman Ulaşım Haberleri 📷

HasanTürk

Moderatör
Moderatör

Batman ulaşımından haberler, duyurular, yol çalışmaları hakkında bilgileri bu başlıkta paylaşabiliriz



HASANKEYF KARAYOLUNDA ‘DUBLE’ YOL SEVİNCİ​

Batman-Hasankeyf karayolunun 7 kilometreye yakın tek şeritli güzergahta, ‘bölünmüş yola’ dönüştürecek çalışmalarda sona doğru gelindi.

hasankeyfu-yolu


HASANKEYF’İN ‘KEYİFLİ’ YOLU

Batman-Hasankeyf kavşağı ile Akça-Binatlı arasındaki tek şeritlik yol ‘Duble’ye kavuşuyor. 7 Kilometreye yakın olan güzergahın Ekim ayında tamamlanması için yüklenici firma Aydiş Mühendislik, 28’i kamyon toplam 41 iş makinesi ve 120 kişilik ekiple bölgede 42 derece sıcaklığa rağmen çalışmaları kesintisiz şekilde sürdürüyor. Yolun iki şeridini de Ekim ayına kadar tamamlayacaklarını belirten yüklenici firma yetkilileri: “Batman ile Binatlı kavşağına kadar 6.8 KM’lik bölüm, Ekim ayında duble yola kavuşmuş olacak” diye konuştular.

Kaynak: Batman Çağdaş
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

KÖPRÜDE 14 AYAK İNŞAATI TAMAM​

Batman Çayı üzerinde 317 metre uzunluğundaki dördüncü köprünün ayaklarının tamamlanması için çalışmalar hızlandırıldı.

Batman Çayı üzerindeki dördüncü köprünün ayaklarının inşaat çalışmalarında sona doğru gelindi. Toplam 14 ayağı olan yeni köprünün yıl sonuna kadar bitirilmesi için yüklenici firma çalışmaları hızlandırdı. Diktepe-Yeniköy arasındaki 9 kilometrelik yolu ‘Duble’ye dönüştürecek çalışmalardan önce köprü yapımına ağırlık veren yüklenici firma, 317 metre uzunluğundaki köprünün 14 ayağı ile fore kazık çalışmalarının büyük bölümünü bitirdi. Köprüye bağlantılı sağlayacak olan yol genişletme çalışmalarını da sürdüren yüklenici firma, 2025’in ilk aylarında köprüyü trafiğe açmayı planlıyor.

Kaynak: BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ
 
Son düzenleme:

AYDA 26 KİLOMETRE YENİ YOL ULAŞIMA AÇILDI​

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İmar planında yer alan ulaşım yollarını açarak şehir içi ulaşım ağını genişletmeye devam ediyor.​

Ekli dosyayı görüntüle yeni-yollar.webp

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İmar planında yer alan ulaşım yollarını açarak şehir içi ulaşım ağını genişletmeye devam ediyor. Son 5 ayda 25 bin 943 Metre yeni yol açılarak şehir içi ulaşım ağına eklendi. Büyüyen ve gelişen kentte artan ihtiyaçla birlikte araç ve yaya trafik akışını düzenli ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla son beş aylık süreçte çalışmalarını aralıksız sürdüren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü sorunlu görülen ve İmar planında yer alan cadde ve sokakları teker teker açarak kentteki trafik ve yaya akışını sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağladı. Programda yer verilen noktalarda alternatif yeni yol açma, geliştirme, yenileme çalışmalarını sürdürecekleri açıklandı.

Ekli dosyayı görüntüle batman-yeni-yollar.webp

Kaynak: BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ
 
Son düzenleme:

TURİZM YOLU TAMAMLANIYOR​

Batman-Hasankeyf yolunun 6.6 Km’lik bölümünü tek şeritten kurtaracak duble yol çalışmalarında sona doğru gelindi. Duble yol projesinin son projesini kapsayan Batman ile Oğuz kavşağı arasında başlatılan dönüşüm çalışmalarının önümüzdeki ayın sonlarında tamamlanacağı belirtildi.

DUBLE YOL RAHATLIĞI
Batman’ın turizm güzergahını duble yol haline taşıyacak proje, önümüzdeki ayın sonlarında tamamlanacak. Batman’ın önemli giriş noktası olan Akça ve Binatlı köyleri arasındaki tek şeridin Hasankeyf güzergahıyla duble yol haline getirilecek projede, ilk şeritteki çalışmaları tamamlayan yüklenici firma, ikinci şeritte de çalışmaları hızlandırdı. Trafik yoğunluğunun olduğu bölgede asfalt serim işlemleri devam ediyor. Duble yol ile turizm güzergahında trafiğin daha rahat bir hale dönüşeceğini belirten Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri; “Duble yolun tamamlanmasıyla şehir merkezine ulaşıma rahatlık getirecek hem de bölünmüş yolla sağlıklı ulaşım sağlanmış olacak” dediler.

hasankeyf-yolu1-3


BATMAN’A RAHAT ULAŞIM
Batman’ın önemli giriş güzergahlarından Binatlı ve Akça köyleri arasındaki mesafenin dubleye kavuşmasıyla rahat bir ulaşım imkanı sağlanacak. Yeni yapılaşmanın olduğu bölgede duble yol çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Aydiş Madencilik firma yetkilileri, şunları kaydetti; “Yol güzergahının ilk şeridi bir süre önce trafiğe açıldı. Şimdi de ikinci etapta çalışmalar sürüyor. Kaldırım ve refüj çalışmaları ile asfalt serim çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki ayın ortaları ya da sonlarına doğru bu güzergahta çalışmalar tamamlanacak. Duble yol ile birlikte turizm güzergahında trafik akışı daha rahat bir şekilde işlemiş olacak.”

Kaynak: BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ
 
Son düzenleme:

YOL AYDINLATILACAK​

Önümüzdeki ayın ortalarında ‘duble yol’ çalışması tamamlanması beklenilen Batman-Binatlı arasında 6.6 Km’lik bölümün aydınlatma çalışmalarına DEDAŞ start verdi.​

Önümüzdeki Ekim’in ortalarında ‘duble’ yol çalışmasının tamamlanması planlanan Batman-Akça-Binatlı arasındaki 6.6 kilometreyi bulan güzergahın aydınlatma çalışmalarına başlanıldı. DEDAŞ ekipleri, yolun orta refüj bölümü ile kaldırımlardaki aydınlatma çalışmalarına hız verdi. Yolu süresinden önce tamamlamayı planlayan Aydiş Madencilik firması ikinci şeritte asfalt serim çalışmalarını sürdürürken, DEDAŞ ekipleri de kış mevsimi öncesinde aydınlatma çalışmalarına başlaması güzergah sakinlerini sevindirdi. Duble yolda çalışmalar sona doğru gelirken, Batman’ın yeni yapılaşma alanlarından olan Batman-Hasankeyf karayolundaki çok bloklu yapılara birçok kişinin taşınması da dikkat çekti.

Kaynak: BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular