Çankırı Ulaşım Haberleri

Çankırı’da bağlantı yolu çalışmaları başladı​

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde D-100 (E-80) karayoluna bağlantı yolu yapımı için hafriyat çalışmaları başladı.

baglanti-yolu-calismasi-basladi-hi (1)


Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde D-100 (E-80) karayoluna bağlantı yolu yapımı için hafriyat çalışmaları başladı.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından %90 oranında yapımı tamamlanan Kurşunlu- Korgun Karayolunun, D – 100 (E-80) karayoluna bağlantısı için hafriyat çalışmaları başladı.

Kurşunlu- Korgun Karayolunun ulaşım alt yapısının güçlendirmesiyle birlikte sürücülerin Çankırı - İstanbul ulaşım tercihi büyük oranda bu karayoluna döndü. Trafik yoğunluğunun arttığı karayolunda, Kurşunlu ilçe girişinden başlayarak D-100 karayoluna yapılması planlanan bağlantı yolu gecikti.

Araç yoğunluğu nedeniyle Kurşunlu ilçe merkezinde trafik kaosuna yol açan söz konusu durumla ilgili gelişmeler yaşandı.

Bağlantı yolunda merakla beklenen çalışmalar hafriyat kamyonu ve greyderlerin çalışmasıyla yeniden başladı.

baglanti-yolu-calismasi-basladi-1


baglanti-yolu-calismasi-basladi-2


baglanti-yolu-calismasi-basladi-3


baglanti-yolu-calismasi-basladi-4


Kaynak: Çankırı Postası
 

Çankırı’da Orta-Şabanözü kara yolunda çalışmalar sürüyor​

Çankırı’da, Orta-Şabanözü kara yolu yapım çalışmaları devam ediyor. Şantiye şefi Adem Durmaz, yolun 1.5 ayda tamamlanacağını söyledi.​

400x225


Çankırı’nın Orta-Şabanözü kara yolunda 50 kutu menfez, 14 insan ve araç geçişi için alt geçit ile 185 ve 35 metre uzunluklarında 2 de köprü bulunuyor.

3715796_e1cb06a4fdbd18a69c068a26286089f9


Kara yolunda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren projenin şantiye şefi Adem Durmaz, Orta ilçesinden itibaren 3 kilometre yolun 15 metre genişliğinde yapılacağını belirterek, “Yol 1.5 ayda teslim edilecek. Sürücülerimizden çalışmalar sürerken levha ve işaretlere uymalarını önemle rica ediyoruz” dedi.

Kaynak: Habertürk
 

Çankırı’da yaya üst geçit çalışması başladı​

Çankırı şehir merkezinde Yamuçlar mevkiine yaya üst geçidi inşa yapım çalışmaları başladı.​



Çankırı şehir merkezinde Yamuçlar mevkiine yaya üst geçidi inşa yapım çalışmaları başladı.

Çankırı şehir merkezinin içerisinden geçen D-765 (Kastamonu - Çankırı - Ankara) Karayolu nedeniyle yayaların karşıya güvenli bir şekilde geçebilmeleri için Yamuçlar mevkiine yaya üst geçidi yapılıyor.

Yaya Üst Geçidi inşası temellerinin atılacağı Tatlıçay zemininde Karsavuran Hafriyat tarafından beton kırma işlemine başlandı.

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan çelik konstrüksiyon sistemli proje kapsamında yapım ihalesini alan yüklenici firma İlkgün İnşaat, kırma ve kazı çalışmalarının ardından geçidin temel atma işlemlerini gerçekleştirecek.

Firma saha sorumlusu Mehmet Öget, projeyi 3 hafta gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini belirtti. Çelik yapı yaya üst geçidinin engelli, bebek arabalı kadınların ve yaşlıların kullanımına uygun tasarlandığı öğrenildi.

Kaynak: Çankırı Postası
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular