Çukurova Uluslararası Havalimanı

image


image


image
 
Çukurova havalimanı instagram sayfası konforlu yolculuklar sizi bekliyor minvalinde görsel paylaşıp yorum yapmayı da kısıtlamış.

O yüzden ben de buradan soruyorum: İyi de ne zaman?

Halkın sesini kısanlardan değil, halkın sesine kulak verenlerden olmalılar evvela. 🙂
 
Sen inatla havalimanının ismini Mersin koymazsın ama insanlar bilet alırken Mersin diye aratacak ve de o biletin üstünde Mersin ibaresi olacak, havalimanına açan markalarda bunun farkında ki Mersin Çukurova Havalimanı diye paylaşım yapmış Etiler Marmaris 😍

IMG_0602
 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İskurt, Çukurova Havalimanı’nı inceledi​

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Mersin’de açılışı için hazırlıkların sürdüğü Çukurova Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

Mersin Valiliğinin açıklamasına göre, çalışmalarla ilgili bilgi alan İskurt, havalimanı yerleşkesinde düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda Çukurova Havalimanı’nda tamamlanan altyapı ve üstyapı çalışmaları, açılış öncesi hazırlıklar, ilgili birimlerin iş ve işlemlerine ilişkin konular değerlendirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İskurt’a Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk eşlik etti.

Kaynak: HABERTÜRK
 
Son düzenleme:
Hep incelemelerde bulunuyorlar zaten.

Kaynak haber platformu 1 paragrafta tamamlayacağı haberi klişe laflarla uzatmışta uzatmış. 😄

Ağzımıza saman gibi bir tad geliyor okuyunca. Merakı giderecek, yeni bilgiler verecek bir kelime bile yok. Gazetecilik nerelere düşmüş!
 
Son düzenleme:

Çukurova Havalimanı: 13 Yıl Sonra İlk Uçuşa Hazır​

Kozuva Airports tarafından inşaatı tamamlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılış tarihi belli oldu. Yeni havalimanı, 10 Ağustos 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak.

Havalimanının sistemleri aktif edilmeye başlandı ve açılış için son hazırlıklar hızlandırıldı. Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 13 yıl süren inşaat sürecinin ardından açılışının yapılacak olması, bölge halkı ve hava yolu sektöründe büyük bir heyecan yarattı.

Süleyman Kozuva, havalimanının açılışını duyurarak, “Çukurova Uluslararası Havalimanı, Adana’nın hava ulaşımını büyük ölçüde kolaylaştıracak. 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz açılış, bölgenin gelişimi açısından önemli bir adım olacak,” dedi.

Yeni havalimanının hizmete girmesiyle Adanalıların uçuş deneyimi, mevcut havalimanına kıyasla büyük bir değişim geçirecek. Yeni tesis, şehir merkezine 3 km uzaklıktayken, eski havalimanına 35 km mesafede bulunacak. Bu durum, Adanalıların hava yoluyla seyahat ederken daha uzak bir mesafe kat etmelerini gerektirecek.

Havalimanının açılışıyla birlikte bölgenin ulaşım altyapısının güçlenmesi ve ekonomik hareketliliğin artması bekleniyor. Çukurova Uluslararası Havalimanı, modern altyapısı ve gelişmiş hizmetleriyle Adana’nın uluslararası hava trafiğinde önemli bir merkez haline gelecek.

Kaynak: Airline Haber

Açılış tarihi belli olmuş: 10 Ağustos. Bölge halkına hayırlı olsun.
 

ÇUKUROVA HAVALİMANI 10 AĞUSTOS’TA AÇILIYOR​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın 10 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, kamu kaynağı kullanmadan 800 hektar üzerine inşa edilen 8 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Havalimanı’ndan 25 yılda 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edileceğini bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgesel olması nedeniyle Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Türkiye’nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova’ya hizmet edecek havalimanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından 10 Ağustos’ta hizmete açılacak.” dedi. Türkiye’nin 4 saatlik uçuş süresiyle 1,4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin merkezinde olduğunu vurgulayan Bakan Uraloğlu, “2053 hedeflerimiz kapsamında aktif havalimanı sayımızı 61’e çıkarmayı planlıyoruz. Çukurova Havalimanı bu doğrultuda atılmış çok önemli bir adımdır. Ülkemizde havacılığı daha da geliştirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

8 Milyon Yolcuya Hizmet Verecek

Bakan Uraloğlu, CAT-II standartlarında 3 bin 500 metre uzunluğunda inşa edilen piste en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş kalkış yapabileceğini belirterek, “8 milyon yolcu kapasitesiyle Çukurova Havalimanımız hem bölgenin hem de ülkenin turizmine ve ticaretine güç katacak, Türkiye’nin kargoda ikinci büyük HUB’ı ve Orta Doğu’ya açılan kapısı olacak. Çukurova Havalimanımızdaki kargo trafiğinin de ticaret hacmini iki katına çıkaracağını öngörüyoruz.” diye konuştu.

Çukurova Havalimanı inşası kapsamında 110 bin metrekare kapalı alanlı Terminal Binası inşa ettiklerinin altını çizen Uraloğlu, “Yaklaşık 800 hektar üzerine inşa ettiğimiz Çukurova Havalimanımızda 40 uçak kapasiteli 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu ve 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacılık apronu da bulunuyor.” dedi.

“25 Yıl İçerisinde 297 Milyon 100 Bin Avro Kira Bedeli Alacağız”

Kamu kaynağı kullanmadan Yap-İşlet-Devret modeliyle yaklaşık 244,5 milyon avroluk bir yatırım gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Bu yatırımdan 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin avro kira bedeli alacağız.” dedi. Uraloğlu, Çukurova Havalimanı sayesinde bölgede ve ülke genelinde, doğrudan ve dolaylı olarak 3 bin kişiye istihdam yaratılacağının da altını çizerek, Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomi, ticaret ve turizm açısından büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Çukurova’nın Uluslararası Ticaretteki Rolü Güçlenecek

Çukurova Havalimanı’nın faaliyete geçmesiyle birlikte, bölgenin uluslararası ticaretteki rolünün daha da güçleneceğini vurgulayan Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hava yoluyla taşımacılık, özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatını sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı oluyor. Çukurova Havalimanımızla, daha hızlı ve etkin bir şekilde mal taşınacak, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracak. Bu da bölgedeki işletmelerin daha geniş pazarlara açılmasını ve ihracat potansiyellerinin artırmasını sağlayacak.”

20 TEMMUZ 2024

image



image


image


Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    79 KB · Görüntüleme: 0
Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda çalışmaları yerinde inceledik.

• 3.500 metre uzunluğa
• 60 metre gövde genişliğe sahip ana pist ve
• Yıllık 9 milyon yolcu kapasitesi ile Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı
• 10 Ağustos Cumartesi günü Sn. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açacağız.

Havalimanımız; bereketli toprakların olduğu bölgemizin dünyaya açılmasına, değerine değer katmasına, turizm ve birçok sektörün gelişmesine katkı sağlayacak.

cukurova_hl_1

cukurova_hl_2


cukurova_hl_3


cukurova_hl_4
 

ÇUKUROVA ULUSLARARASI HAVALİMANI 10 AĞUSTOS’TA AÇILIYOR​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda incelemelerde bulunmasının ardından yaptığı açıklamada, “Yıllık 9 milyon yolcu kapasitesiyle en geniş gövdeli uçakların da inebileceği Çukurova Uluslararası Havalimanımızın resmi açılışını 10 Ağustos Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın bölgesel olması niteliğiyle havacılık alanındaki en önemli altyapı yatırımlarından biri olduğunun altını çizen Bakan Uraloğlu, “Açılışına kalan son 12 günde de son dokunuşları gerçekleştireceğiz. Şunun altını çizmek istiyorum ki Çukurova Havalimanı Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacaktır.” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. Burada yaptığı açıklamalarda, 800 hektar üzerine inşa edilen havalimanına yıllık 9 milyon yolcu kapasitesiyle en geniş gövdeli uçakların dahi iniş yapabileceğini bildirerek, “Çukurova Uluslararası Havalimanımızın resmi açılışını 10 Ağustos Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin coğrafi bakımdan üç kıtanın ortasındaki kilit konumuyla, gelişmiş pazarlarla, gelişmekte olan pazarlar arasındaki uçuş rotaları üzerinde yer aldığını anımsatarak, “Türkiye olarak 4 saatlik uçuş süresiyle 1,4 milyar insanın yaşadığı 67 ülkenin merkezinde avantajlı ve muhteşem bir lokasyona sahibiz. 2002 yılından sonra havacılığımızı özel sektör işletmelerine açarak rekabet ortamı oluşturduk. İstanbul Havalimanı başta olmak üzere yeni havalimanları inşa ettik. Böylece iç hatlardaki aktif havalimanı sayımızın 26’dan 57’ye yükselttik. 2053 hedeflerimiz kapsamında mevcutta 57 olan aktif havalimanı sayımızı da 61’e çıkaracağız. Hava ulaştırma anlaşmamız bulunan ülke sayısı ise 81’den 174’e çıkmış, 2002 yılında 50 ülkede 60 noktaya uçuş gerçekleştiriliyorken, bugün 131 ülkede 346 noktaya ulaştık.” ifadelerini kullandı.

“Çukurova Uluslararası Havalimanı Havacılık Alanındaki En Önemli Altyapı Yatırımlarından”

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın bölgesel olması niteliğiyle havacılık alanındaki en önemli altyapı yatırımlarından biri olduğunu belirten Uraloğlu, bölgesel havalimanlarının ülke hizmet ihracatına ve inşa edildikleri bölgenin hizmet sektörüne ciddi oranda katkı sağladığının altını çizerek, “Aynı anda 2 ya da 3 şehre hizmet edecek şekilde hayata geçirilmiş olmaları da ülke kaynaklarının verimli kullanılması açısından çok faydalıdır. Bugüne kadar ülkemizde Ordu-Giresun ve Rize-Artvin Havalimanları bu yaklaşımın güzel örnekleridir. Yine bölgesel bir havalimanı olan Bayburt-Gümüşhane Havalimanı ve Yozgat Havalimanı projelerimizin çalışmalarına da hızla devam ediyoruz.” dedi.

Uraloğlu, Kayseri’ye yeni terminal kazandırdıklarını hatırlatarak, Malatya’ya yeni bir terminal binası yapıldığını ve Trabzon Yeni Havalimanı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirtti. Uraloğlu, “Mersin ve Adana’ya hizmet edecek Çukurova Uluslararası Havalimanı da bu yüksek vizyonun en güzel ürünlerinden biri olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Altyapı İnşaatını Öz Kaynaklarımızla Hızlıca Bitirdik”

Çukurova’nın tarih, kültür ve medeniyetin en eski merkezlerinden birisi olduğunu söyleyen Uraloğlu, “Böylesine muhteşem imkana ve bereketli topraklara sahip olan bu bölgenin daha da dünyaya açılması, değerine değer katması için ulaşım ve iletişim yollarının geliştirilmesi gerekiyor. Bu noktada hem Adanalıların hem de Mersinlilerin bir an evvel açılmasını beklediği Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışı için bölge insanımızı daha fazla bekletmemek adına altyapı inşaatını öz kaynaklarımızla hızlıca bitirdik.” diye konuştu.

“Açılışa Kalan Son 12 Günde de Son Dokunuşları Gerçekleştireceğiz”

Uraloğlu, CAT-II standardında 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre gövde genişliği ile ana pistin inşa edildiğini belirterek, pistin bu durumuyla en geniş gövdeli yolcu uçaklarının dahi iniş ve kalkışına imkân sağlayacağını vurguladı. Uraloğlu, “Yine altyapı projesi kapsamında; 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 45 metre gövde genişliği ile acil durumlar için de uygun olan yardımcı pisti, 2 adet yüksek sürat taksiyolu, terminal apronu, kargo apronu, özel uçaklar bölgesi apronu, 2 adet yer hizmetleri araç park yeri, nöbetçi kulübeleri ve çevre güvenlik yolu gibi imalatları da tamamladık. 3 etap olacak şekilde planlanan üstyapı tesislerimizin yapım çalışmalarını da artık bitirdik. Açılışına kalan son 12 günde de son dokunuşları gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“25 Yıl İçerisinde 297 Milyon 100 Bin Avro Kira Bedeli Elde Edeceğiz”

Uraloğlu, birinci ve ikinci etapların toplam kapalı alanı 179 bin 180 metrekare, üçüncü etabın ise 35 bin metrekare olduğu bilgisini vererek, “Toplam kapalı alan 214 bin 180 metrekare. Tüm etapların toplam sabit yatırım bedeli yaklaşık 244 milyon 515 bin Avro’dur. 244,5 milyon Avro yatırımla hayata geçen havalimanımızdan 25 yıl içerisinde de 297 milyon 100 bin Avro kira bedeli elde edeceğiz.” diye konuştu.

Yoğunluklu olarak temizlik ve peyzaj çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakan Uraloğlu, havalimanının karayolu bağlantısını sağlayan yol çalışmalarının da bittiğini bildirerek, “Yolumuzu 15,9 km uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında tamamladık. Bu projemiz kapsamında toplam 258 metre uzunluğunda 6 adet tek köprü, 90 metre uzunluğunda 2 adet çift köprü ve 127 metre uzunluğunda farklı seviyeli kavşak inşa ettik.” dedi.

“Çukurova Havalimanı Türkiye’nin Ortadoğu Ülkelerine Açılan Kapısı Olacaktır”

Çukurova Havalimanı’nın Türkiye’nin Ortadoğu ülkelerine açılan kapısı olacağını belirten Uraloğlu, bölgedeki işletmelerin havayoluyla daha hızlı ve etkin bir şekilde mal taşımasını, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracağının altını çizdi. Uraloğlu, “Bu da bölgedeki işletmelerin daha geniş pazarlara açılmasını ve ihracat potansiyellerini artırmasını sağlayacak uluslararası arenada rekabet gücünü arttıracaktır. Havayoluyla taşımacılık, özellikle acil ve kritik malzemelerin zamanında teslimatını sağlayarak tedarik zincirlerinin kesintisiz işlemesine yardımcı olmaktadır. Özellikle tarım faaliyetlerinin gelişmişliğiyle bilinen Çukurova Bölgemizin artık ürettiği tarım ürünleri gibi hızlı bozulan ve zamanında teslimat gerektiren malların taşınmasında hava yoluyla lojistik avantajlar sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

Çukurova Havalimanı’nın hizmete açıldığında bölge ve ülke genelinde doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 3 bin kişinin istihdamına katkısı olacağını belirten Bakan Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illere ekonomik, ticari ve turizm açısından büyük katkı sağlayacaktır. Bu günlere ve başarılara ulaşmak için var gücümüzle çalıştık. Vizyon projelerimizi bir bir hayata geçirdik. Ülkemizin gelişmesi ve havacılık alanında uluslararası bir aktarma merkezi olması adına akılcı ve milletimizin ihtiyaçlarına cevap veren tüm proje ve hizmetlere destek vermeye de devam edeceğiz. Bu düşünceler ile sözlerime son veriyor, Çukurova Uluslararası Havalimanı üstyapı tesisleri yapım çalışmalarını bu aşamaya getiren tüm yüklenici ve DHMİ çalışanlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum.”

Kaynak: Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı
 
Son düzenleme:

Çukurova Uluslararası Havalimanı, Kapılarını Açıyor​

Çukurova bölgesinin yeni ulaşım merkezi olan Çukurova Uluslararası Havalimanı, COV koduyla 11 Ağustos 2024 tarihinde ilk resmi uçuşunu gerçekleştirecek. Adana Şakirpaşa Havalimanı’ndan taşınacak uçuşlar ile bölgenin hava ulaşım ihtiyaçları modern ve geniş kapasiteli yeni havalimanında karşılanacak.​

Ajet tarafından yapılan açıklamada:

Değerli Yolcularımız,

Çukurova Uluslararası Havalimanı, kapılarını siz değerli yolcularına açıyor. COV koduyla operasyonlarına başlayacak havalimanında ilk resmi uçuş 11 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşecek.

10 Ağustos 2024 tarihi itibariyle Adana Şakirpaşa Havalimanı uçuşları, yeni açılan Çukurova Uluslararası Havalimanına taşınacaktır. Çukurova Uluslararası Havalimanı, daha büyük kapasitesiyle tüm Adana ve Mersin uçuş ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanıyor.

Adana Şakir Paşa varışlı ya da çıkışlı tüm uçuşlarınızı bu tarihten itibaren Çukurova Uluslararası Havalimanı (COV) üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. 11 Ağustos’tan itibaren Adana Şakirpaşa Havalimanında uçuşu olan değerli yolcularımıza gerekli bilgilendirmeler iletilmiş olup hiçbir sorun yaşamamaları adına uçuşları aktarılmıştır.

11 Ağustos 2024 (dahil) tarihinden sonra Adana ve Mersin varışlı – çıkışlı seyahat planı yapıyorsanız uçuş aramalarını yaparken Çukurova Uluslararası Havalimanını (COV) seçebilirsiniz.

Yeni havalimanımızda AJet olarak sizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız!

Kaynak: Airline Haber
 

Pegasus Yolcularını Uyardı: Uçuşlar Çukurova’dan Gerçekleşecek​

Pegasus Havayolları, Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın 10 Ağustos gün sonu itibariyle kapanması üzerine, 11 Ağustos saat 12:00 itibariyle tüm Adana seferlerini Çukurova Havalimanı’na taşıyacağını duyurdu. Bu ani değişiklik, bilet almış olan tüm yolculara bilgilendirme yapılarak kesintisiz iade seçeneği sunuldu.

11 Ağustos itibariyle tüm Pegasus uçuşlarının Adana’da Çukurova Havalimanı’ndan yapılacağı belirtildi.

Arada kalan bazı seferlerin ise Gaziantep Oğuzeli Havalimanı’ndan gerçekleştirileceği ifade edildi. Bu geçici önlem, yolcuların seyahat planlarında minimal etki bırakması hedefleniyor.

Yolcular Kesintisiz İade Seçeneği Sunuldu

Pegasus, bilet almış tüm yolcuların yaşanan değişiklikler hakkında bilgilendirildiğini ve alternatif uçuş düzenlemelerinin yanı sıra kesintisiz iade seçeneği sunulduğunu belirtti. Yolcuların bu süreçte mağduriyet yaşamamaları için gerekli önlemlerin alındığı vurgulandı.

Kaynak: Airline Haber
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular