Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Devlet Aklı – Vatandaş Aklı Farkı | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Devlet Aklı – Vatandaş Aklı Farkı

Burası akademik bir ortam değil. YouTube a satılık Unimog yazarsanız adamların kendi anlatımlarıyla onlarca video görebilirsiniz. Devletin malının nasıl yağmalandığını , sadece 7300 km de olan araçların bile satıldığını bizzat izlemiş olursunuz
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.

Defence Turk sitesinde 22 Şubat 2021 tarihinde
TSK tarafından güvenlik amacıyla Modernizasyonu gereği ZIRHLI taşıma araçlarını tercih etmesinden dolayı satışa çıkartıldılar.
bilgisi paylaşılmış.
TSK envanterinden çıkarılan 1500 adet Unimog araç İHALE yöntemi ile satılmış.
İhale ile ilgili uygunsuz herhangi bir haber bulamadım.
TSK'nın tekrar Unimog araç alımı yaptığına dair bir bilgide bulamadım.
Ulaşamadığım bilgilerle ilgili, Dezenformasyon içermeyen bir bilginiz varsa CİMER aracılığıyla cumhuriyet savcılığına İHBAR ve İletişim başkanlığını bilgilendirme işlemi yapabilirim.

bilgisi paylaşılmış.
Ulaşamadığım bilgilerle ilgili, Dezenformasyon içermeyen bir bilginiz varsa CİMER aracılığıyla cumhuriyet savcılığına İHBAR ve İletişim başkanlığını bilgilendirme işlemi yapabilirim.
Biraz daha iyi araştır turgut. Yeni alınan araçları göreceksin. Sonra belki pardon ben görememişim deyip özür dilersin

bilgisi paylaşılmış.
Biraz daha iyi araştır turgut. Yeni alınan araçları göreceksin. Sonra belki pardon ben görememişim deyip özür dilersin
Sizin tartışmanız kaç gündür sürüyor hocam?

Devlet neden devlet kurumlarılarını özelleştirdi.

Taktınız askeriyeye.

Samanlıktaki samanı değil, iğneyi göremediğim içi neden özür dilemem gereksin ki?
Samanlıktaki samanlara odaklanmak daha doğru bir davranış değil midir?

Sizin tartışmanız kaç gündür sürüyor hocam?
Devlet neden devlet kurumlarılarını özelleştirdi.
Taktınız askeriyeye.

Konu dışına çıkılıyor bununla birlikte sorunuzu cevapsız bırakmayı uygun görmüyorum.
Devlet kurumlarının özelleştirilmesi Çin gibi KOMUNİST ülkelerde bile yapılan bir uygulamadır.

Devlet kurumlarının özelleştirilmesinin birçok nedeni vardır.
Bu nedenler ekonomik, siyasi ve yönetsel boyutlara sahiptir.
En yaygın gerekçeler:

1. Verimliliği Artırmak

Devlet işletmeleri, özel sektöre göre genellikle daha düşük verimlilikle çalışır. Bunun nedenleri arasında:
  • Bürokrasi,
  • Siyasi müdahaleler,
  • Performansa dayalı olmayan istihdam gibi unsurlar bulunur.
    Özelleştirme, rekabet ortamında daha verimli ve müşteri odaklı hizmet sunulmasını teşvik eder.

2. Devletin Mali Yükünü Azaltmak

Birçok kamu işletmesi zarar eder ve devlet bütçesinden sübvanse edilir. Bu da kamu borcunu ve bütçe açığını artırır. Özelleştirme ile:
  • Zarar eden kurumların yükü azaltılır,
  • Devletin kasasına satış geliri girer.

3. Kamu Harcamalarını Azaltmak

Kamu işletmeleri için sürekli yatırım ve bakım gereklidir. Özelleştirme ile bu harcama sorumluluğu özel sektöre devredilir.

4. Yatırım ve Teknoloji Gelişimini Hızlandırmak

Özel sektör daha hızlı karar alabilir, yeni teknolojiye yatırım yapabilir. Bu, hizmet kalitesini artırabilir (örneğin: telekomünikasyon, enerji gibi sektörlerde).

5. Piyasa Ekonomisini Güçlendirmek

Özelleştirme, serbest piyasa ekonomisini güçlendiren bir adımdır. Rekabetin artması, fiyatların düşmesi ve tüketici yararının artması beklenir.

6. Siyasi Müdahalenin Azaltılması

Kamu işletmeleri zaman zaman siyasi amaçlarla kullanılır. Özelleştirme, bu tür müdahalelerin önüne geçilmesine yardımcı olabilir.

7. Uluslararası Kurumların Baskısı

Özellikle IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlar, kredi ve destek karşılığında özelleştirme politikalarını önerebilir ya da şart koşabilir.

8. Yolsuzluk ve İsrafın Azaltılması

Kamu kurumlarında denetim zayıf olabilir; bu da kaynak israfı ve yolsuzluk riskini artırır. Özelleştirme, daha sıkı denetim ve şeffaflık beklentisiyle bu riskleri azaltabilir.

Özelleştirmenin Tartışmalı Yönleri​

Her ne kadar bu nedenler olumlu görünse de özelleştirmenin:
  • Stratejik sektörlerde kamu çıkarına zarar vermesi,
  • İşsizlik yaratması,
  • Fiyatların artmasına neden olması gibi olumsuz sonuçları da olabilir.
Dolayısıyla her özelleştirme, ekonomik ve toplumsal etkileri dikkatle analiz edilerek yapılmalıdır.

Not: PTT, genel müdürlük olarak hizmet veren, Türkiye'nin posta örgütüdür.

2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir.
6 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır.

Konu dışına çıkılıyor bununla birlikte sorunuzu cevapsız bırakmayı uygun görmüyorum.
Devlet kurumlarının özelleştirilmesi Çin gibi KOMUNİST ülkelerde bile yapılan bir uygulamadır.

Devlet kurumlarının özelleştirilmesinin birçok nedeni vardır.
Bu nedenler ekonomik, siyasi ve yönetsel boyutlara sahiptir.
En yaygın gerekçeler:

1. Verimliliği Artırmak

Devlet işletmeleri, özel sektöre göre genellikle daha düşük verimlilikle çalışır. Bunun nedenleri arasında:
  • Bürokrasi,
  • Siyasi müdahaleler,
  • Performansa dayalı olmayan istihdam gibi unsurlar bulunur.
    Özelleştirme, rekabet ortamında daha verimli ve müşteri odaklı hizmet sunulmasını teşvik eder.

2. Devletin Mali Yükünü Azaltmak

Birçok kamu işletmesi zarar eder ve devlet bütçesinden sübvanse edilir. Bu da kamu borcunu ve bütçe açığını artırır. Özelleştirme ile:
  • Zarar eden kurumların yükü azaltılır,
  • Devletin kasasına satış geliri girer.

3. Kamu Harcamalarını Azaltmak

Kamu işletmeleri için sürekli yatırım ve bakım gereklidir. Özelleştirme ile bu harcama sorumluluğu özel sektöre devredilir.

4. Yatırım ve Teknoloji Gelişimini Hızlandırmak

Özel sektör daha hızlı karar alabilir, yeni teknolojiye yatırım yapabilir. Bu, hizmet kalitesini artırabilir (örneğin: telekomünikasyon, enerji gibi sektörlerde).

5. Piyasa Ekonomisini Güçlendirmek

Özelleştirme, serbest piyasa ekonomisini güçlendiren bir adımdır. Rekabetin artması, fiyatların düşmesi ve tüketici yararının artması beklenir.

6. Siyasi Müdahalenin Azaltılması

Kamu işletmeleri zaman zaman siyasi amaçlarla kullanılır. Özelleştirme, bu tür müdahalelerin önüne geçilmesine yardımcı olabilir.

7. Uluslararası Kurumların Baskısı

Özellikle IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşlar, kredi ve destek karşılığında özelleştirme politikalarını önerebilir ya da şart koşabilir.

8. Yolsuzluk ve İsrafın Azaltılması

Kamu kurumlarında denetim zayıf olabilir; bu da kaynak israfı ve yolsuzluk riskini artırır. Özelleştirme, daha sıkı denetim ve şeffaflık beklentisiyle bu riskleri azaltabilir.

Özelleştirmenin Tartışmalı Yönleri​

Her ne kadar bu nedenler olumlu görünse de özelleştirmenin:
  • Stratejik sektörlerde kamu çıkarına zarar vermesi,
  • İşsizlik yaratması,
  • Fiyatların artmasına neden olması gibi olumsuz sonuçları da olabilir.
Dolayısıyla her özelleştirme, ekonomik ve toplumsal etkileri dikkatle analiz edilerek yapılmalıdır.

Not: PTT, genel müdürlük olarak hizmet veren, Türkiye'nin posta örgütüdür.

2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi haline gelmiştir.
6 Şubat 2017 yılında yayımlanan kararname ile devlete ait bütün hisselerinin Türkiye Varlık Fonuna devredilmesi kararlaştırılmıştır.
9- Araplara Satılması için Olabilirmi? Türk Telekom'u öyle yaptılar. Şuan Kaç Milyar Borcu var biliyormusunuz?

Son düzenleme:
9- Araplara Satılması için Olabilirmi? Türk Telekom'u öyle yaptılar. Şuan Kaç Milyar Borcu var biliyormusunuz?

Sapla samanı bir birine karıştırmayalım.
PttBank, Ptt Sigorta, Ptt Kargo, TURPEX, PttAVM, PttTRade, Pttcell vs. PTT'nin iştiraki /ortağı / kurucusu olduğu kurumlardır.
Bunların PTT ile kurumsal bağlılığı sınırlıdır. Araplara satıldığı İDDİANIZ PTT ile ilgisi sınırlı olan bu kurumlar hakkındadır.

Mal varlığınız ile borcunuz doğru orantılıdır.
Örneğin bir emekli olarak benim, milyarlarca dolar borcumun olması imkansızdır.
Türk Telekom'un da borcu sermayesi ile doğru orantılıdır.
Önemli olan borcun ödenip, ödenmediğidir.
Borç ödenmediği / ödenemediği zaman İFLAS durumu gerçekleşir.
Bu durum TİCARETİN DOĞAL BİR SONUCUDUR.

Konu görüntüleyen kullanıcılar