Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 148 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,941
Değişik duyumlar alsak da umarım bunlar doğru değildir, planın sonuçlanmasını geciktirecek herhangi bir adım atmazlar.

Zaten 9 yıldır sonuçlanması beklenen, neredeyse her kelimes, her harfi mahkemelik olup sonunda düzgün bir revizyonla tamamlanan planla oynamaya çalışmak her halükarda binlerce hissedarın mağdur edilmesi demektir.

Ben kendi adıma son revizyonun dışında herhangi bir öneri getirecek olurlarsa Büyükşehir İmar Komisyonu üyelerinin kötü niyetle hareket ettiklerine inanırım ve görevi kötüye kullanma şeklinde dava açmayı düşünürüm.

Şu dakikadan sonra bizim kaybedecek bir dakikamız bile yok.

5000 lik planda açıkça yazan 150 m2 sınır elbette alt ölçekler ve parselasyon için de geçerlidir. Kimse şark kurnazlığı yapıp buradan bir mağduriyet uydurarak ortaya çıkmasın.
Zaten bu itirazların reddedilmesi yönünde karar tavsiye edildi. Planın temel noktalarını bildiği halde 60 m2 daire hisseleri uydurup kendilerince akıllı geçinen arkadaşlar, zamanında sadece ticari veya konut+ticari parsel alsalardı. Onların üyelerine attıkları kazığın hesabını ödeyecek olan biz değiliz. Mesela 10 dönüm 1,75 emsalli parsele 30.000 m2 inşaat yapacağını iddia edenler iyi niyetli sayılabilir mi, ben bundan kuşku duyarım. Her halükarda onların durumu artık şu noktadan sonra bizi bağlamaz.

75 m2 bile proje yapmamışlar ki, hadi 2 hisseye bir daire bölüştürsünler diyelim. Proje bile 60 m2 görünüyor ki, ancak her 2,5 hisseye bir daire düşecek, bu da bölüşümü falan iyice zorlaştıracak. Belki de 130 m2 veya 120 m2 düşüncesi hiç değilse 2 hisseye bir daire olsun, bölüşmesi kolay olsun niyetiyle ortaya atılmış bir zarf olabilir.

Hukuken temelsiz bir şekilde o tür proje yapan kooperatiflerin yönetimleri sorunlarını bizimle veya belediyeyle değil, üyeleriyle gerekirse mahkeme önünde çözmelidir.

Belediye ise oyalamayı bırakıp artık önümüzdeki meclis toplantısında bu işi bitirmelidir. Aksi takdirde dava açan herhalde sadece ben olmam.

• #2,942
Tanıdığım emlakçılar bile elit yapının ufuk mülkün 1.75 emsal arsayı 55-60 metre kareye bölüp satmasına saçmalık demişlerdi.Herkes 5 binlik plandaki 150 metre sınırını biliyorken böyle bir saçmalığı nasıl yapabilirler?
İki kooperatifinde yapması gereken şey ticari+konut parseli bulup ya satın alması ya da kat karşılığı sözleşme yapıp müşterilerin mağduriyetlerini gidermektir.Ayrıca benim bildiğim Ufuk mülkün en az dodurgada 15-20 dönüm daha arsası olduğudur.İki firmanın da gücü yeter bunu yapmaya.
Burada Çankaya belediyesini ve Abb yi bağlayan bir konu olmadığını düşünüyorum.
Ben olaya en başından beri bir art niyet olduğu kanaatindeyim.Art niyet olmasına rağmen olayın sonuna geldik.

• #2,946
150'yi 130'a çekmek ne abi? Pazardan domates mi alıyorsun da pazarlık yapar gibi aşağı çekebilesin? Saçmasapan işler. 150 m2 sınırını bana 3-4 sene önce söyledi emlakçı. Bilinmeyen birşey yok ortada.

• #2,947
Plan notlarında olacak olası bir değişiklik yeni mahkeme süreçlerini doğurur. Bir kaç ayı geçtim bir kaç sene sürecin ileri atılması demek. Özellikle TMMOB nüfus ile ilgili olumsuzlukları bahane edip işi yargıya taşıyabilir.

Ben böyle bir şeye ihtimal vermesemde kesinlikle olmazda diyemiyorum. Neden 150m2 ortalama daire büyüklüğünü aldıklarını zaten açıkladılar. Tükürdüklerine geri tenezzül etmezler umarım.

• #2,948
Beceriksizler 1 yıldır revize plan yapamadılar.Hâlâ itirazlar için süre istiyorlar.Bu kadar kötü niyetli bir belediye görmedim.
İtirazları doğru açıklamalarla ret etmişler neden erteliyorsun kardeşim ? 1 ay 1 ay diye diye danıştayın kararının açıklanmasından sonra 1 yıl geçti.Bu art niyet değildir de nedir ?

• Beğen
Tepkiler: SOLEY ve musa
  • #2,949
Tüm itirazların red gerekçelerini ABM,
açıkladı .
Bu ayda işin bittiğini açıklayacak.Inşallah

• Beğen
Tepkiler: Ümit

Konu görüntüleyen kullanıcılar