Erzincan - Otlukbeli Gölü

Emirhan

Moderatör
Moderatör

Türkiye’nin kızıl cenneti: Otlukbeli Gölü​

Dünyada eşi benzeri olmayan Otlukbeli Gölü, kırmızı rengiyle görenleri şaşırtıyor. Muhteşem bir doğa harikası olan Otlukbeli Gölü, son yıllarda Erzincan’ın en çok ziyaret edilen noktalarından biri.​

Ekli dosyayı görüntüle otlukbeli-golu3-7gvd.jpg.webp

Otlukbeli Gölü. Erzincan’ın aynı ismi taşıdığı ilçesinde bulunuyor. Özellikle son yıllarda turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan göl, yöre halkı tarafından da mesire yeri olarak kullanılıyor.

Ekli dosyayı görüntüle whatsapp-image-2024-09-08-at-14-oi5w.jpg.webp

Göl, Otlukbeli ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta. Yüzölçümü 7.500 metrekare ve derinliği yaklaşık 20 metre. Gölün uzunluğu mevsimine göre 150-160 metre, genişliği ise 30 ila 50 metre arasında değişiyor. Deniz seviyesinden 1885 metre yükseklikte.

Ekli dosyayı görüntüle whatsapp-image-2024-09-08-at-14-5o6x.jpg.webp

Setler sayesinde oluşan gölde bol miktarda maden suları bulunuyor. Oluşum bakımından karst kaynaklarının değil, maden sularının oluşturduğu dünyanın tek traverten set gölü olan Otlukbeli Gölü, bu özelliğiyle 15 Nisan 1994 gün ve 612 sayılı Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile Doğal SİT Alanı olarak ilan edilmiş ve “doğal anıt” olarak nitelendirilmiş.

Ekli dosyayı görüntüle whatsapp-image-2024-09-08-at-14-nzqm.jpg.webp

Kapladığı alan açısından “küçük” olarak nitelendirilen bu göl, taşıdığı özellikler bakımından oldukça büyük. Göl içerisine hem maden suları ve kükürtlü sular hem de dere tarafından beslenen tatlı sular karışıyor. Göldeki maden sularının romatizmal hastalıklar başta olmak üzere, kırık çıkık rahatsızlıklarında ve kadın hastalıklarının tedavisinde fayda sağladığı söyleniyor.

Ekli dosyayı görüntüle otlukbeli-golu4-izva.jpg.webp

Hem keşif hem de fotoğraf çekmek isteyenler için çok güzel bir manzara sunan gölün etrafında çok fazla otel bulunmuyor. Konaklamak için Otlukbeli civarındaki otellerden birini tercih edebilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle whatsapp-image-2024-09-08-at-14-xo3f.jpg.webp

İlçede Otlukbeli Gölü’nün yanı sıra çok sayıda çay ve dere bulunuyor. Yolunuz buraya düştüğünde, her biri ayrı bir öneme ve özelliğe sahip olan bu dereleri de ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Gazete Duvar
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular