Türkiye'de büyük şehirlerde yeni model MAN araçları çoktan hizmete alındı. İstanbul'da olmamasına rağmen oradaki model çeşitliliğinin ESHOT'tan bile fazla olduğunu düşünürsek ESHOT bu konuda maalesef geride kalmış
Ama ben şu an marka önerisinden ziyade acil alarm çalan bir konuya değinmek istiyorum: ESHOT otobüslerine BAKMIYOR!
İzmir Türkiye'nin 3.büyükşehiri olmasına rağmen otobüslerin kondisyonu diğer şehirlere nazaran çok çok kötü,ilk önce kurum bu konuda köklü bir yapılanma geçirmeli. Yoksa Crossway de alsak Setra S416 da alsak ESHOT'a dayanamaz bunlar
Öneri verecek olursam:
Filodaki mevcut MAN A78 lere denk gelecek şekilde Setra S416 LE alınmasını çok isterim
Yukarıdaki öneriyi desteklemek ile birlikte ben Procity lerin yerine solo Urbanway alınması fikrindeyim. Hybrid gas veya CNG teknolojili bir set alınabilir,hem daha çeşitli olur hem de dizel otobüslere nazaran daha temiz bir otobüs olur.
Uzun Conectoların yerini de Konya'da da bulunan MAN Lion's City 18 serisinden almalı. Diğer modellere görece daha yaygın ve bence daha şık bir tasarımı var
Ayrıca ESHOT eğer elektrikli otobüslere yatırım yapmak istiyorsa e-Citaro ya yönelmeli diye düşünüyorum. Filoya halihazırda Mercedes ler girmeye başlamışken e-Citaro getirmek çok sorun olmaz diye düşünüyorum