Tarihçe:
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), 1970 yılında Eskişehir’de kurulmuştur. Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakülteleri ile eğitim hayatına başlayan üniversite, günümüzde 13 fakülte, 1 devlet konservatuvarı, 4 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüde, 933’ü doktora, 2913’ü yüksek lisans, 23298’si lisans ve 2956’sı önlisans olmak üzere toplam 30100 öğrenciye eğitim vermektedir.
Alıntı: Wikipedia
Fakülteler:
ESOGÜ’de 45 lisans, 88 lisansüstü program ve 34 doktora programı bulunmaktadır.
Kampüs:
ESOGÜ’nün 3 kampüsü bulunmaktadır:
Başarıları:
ESOGÜ, ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atmıştır. QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 1201-1300 bandında yer alan üniversite, Times Higher Education Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda ise 1601-1800 bandında yer almaktadır.
Üniversiteye Giriş:
ESOGÜ’ye giriş, ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen YKS sınavı ile yapılmaktadır.
Daha Fazla Bilgi:
ESOGÜ hakkında daha fazla bilgi için
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), 1970 yılında Eskişehir’de kurulmuştur. Tıp, Mühendislik-Mimarlık ve Fen Edebiyat Fakülteleri ile eğitim hayatına başlayan üniversite, günümüzde 13 fakülte, 1 devlet konservatuvarı, 4 meslek yüksekokulu ve 4 enstitüde, 933’ü doktora, 2913’ü yüksek lisans, 23298’si lisans ve 2956’sı önlisans olmak üzere toplam 30100 öğrenciye eğitim vermektedir.
Alıntı: Wikipedia
Fakülteler:
- Fen Edebiyat Fakültesi
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- Mühendislik Fakültesi
- Tıp Fakültesi
- Eğitim Fakültesi
- Hukuk Fakültesi
- Diş Hekimliği Fakültesi
- Eczacılık Fakültesi
- İlahiyat Fakültesi
- Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
- Spor Bilimleri Fakültesi
- Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Eskişehir Devlet Konservatuvarı
ESOGÜ’de 45 lisans, 88 lisansüstü program ve 34 doktora programı bulunmaktadır.
Kampüs:
ESOGÜ’nün 3 kampüsü bulunmaktadır:
- Merkez Kampüs: Eskişehir şehir merkezine yakın konumdadır.
- Porsuk Kampüsü: Merkez Kampüs’e yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır.
- Tepebaşı Kampüsü: Merkez Kampüs’e yaklaşık 5 kilometre uzaklıktadır.
Başarıları:
ESOGÜ, ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza atmıştır. QS Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda 1201-1300 bandında yer alan üniversite, Times Higher Education Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda ise 1601-1800 bandında yer almaktadır.
Üniversiteye Giriş:
ESOGÜ’ye giriş, ÖSYM tarafından her yıl düzenlenen YKS sınavı ile yapılmaktadır.
Daha Fazla Bilgi:
ESOGÜ hakkında daha fazla bilgi için
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
adresini ziyaret edebilirsiniz.