Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Forumda Paylaşılan Tumotobusler Vercel App Sitesi | Sayfa 3 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Forumda Paylaşılan Tumotobusler Vercel App Sitesi

Tüm İETT-ÖHO otobüslerini liste ve grafik olarak inceleyebilirsiniz. Listede bulmak istediğiniz aracı tarayıcınızın arama (CTRL+F) kısmından bulabilirsiniz. Aklınıza gelebilecek bütün filtreleri yapabilirsiniz.

tumotobusler.vercel.app/liste.html > Liste için
tumotobusler.vercel.app/grafik.html > Grafik için
Listeleme çok güzel olmuş elinize sağlık

Ekran görüntüsü 2025-06-23 114406.png

Çok ütopik kaçar mı bilmiyorum ama bir textbox koyulsa ve o textbox'a gireceğimiz hat ismine göre anlık olarak araçlar haritada listelense. Örneğin: Textboxa 36AY girdim. O gün 36AY'ye verilen tüm araçlar haritada canlı listelense. Çok ütopik gelebilir ama anlık fikir geldi

Çok ütopik kaçar mı bilmiyorum ama bir textbox koyulsa ve o textbox'a gireceğimiz hat ismine göre anlık olarak araçlar haritada listelense. Örneğin: Textboxa 36AY girdim. O gün 36AY'ye verilen tüm araçlar haritada canlı listelense. Çok ütopik gelebilir ama anlık fikir geldi
Mantıklı ama kaç otobüs varsa o hat içinde listelenirse mükemmel olur

Merhaba, bunun için ~6900 aracın görev verisini belirli aralıklarla çekip bunu kaydedebilecek bir database ve worker'a ihtiyaç var.

Çalışan her aracın görev verisi ~10 kb. Çalışan ~6000 araç için ~60 MB veri yapar ki araçların sayısı yeni araç alımları yapıldığı için zamanla artacaktır.

Bütün araçların verisini tekte çeken bir api yok. Her araç için tek tek istek atılması gerekir. ~6900 istek × günde 20 sorgu olsa bile bu 1.2 GB'lik veri alışverişi ve İETT sunucusuna 138.000 istek gönderilmesi demek oluyor.

Araçların yalnızca hat ve kapı numarası verisini çeksek veri boyutu düşer fakat hem İETT sunucuları tarafında hem de site tarafında bu sürdürülebilir bir durum değil maalesef.

AMA bir hatta aktif olarak seferde olan araçları başka bir api aracılığıyla gösterebiliriz.

Son düzenleme:
Merhaba, bunun için ~6900 aracın görev verisini belirli aralıklarla çekip bunu kaydedebilecek bir database ve worker'a ihtiyaç var.

Çalışan her aracın görev verisi ~10 kb. Çalışan ~6000 araç için ~60 MB veri yapar ki araçların sayısı yeni araç alımları yapıldığı için zamanla artacaktır.

Bütün araçların verisini tekte çeken bir api yok. Her araç için tek tek istek atılması gerekir. ~6900 istek × günde 20 sorgu olsa bile bu 1.2 GB'lik veri alışverişi ve İETT sunucusuna 138.000 istek gönderilmesi demek oluyor.

Araçların yalnızca hat ve kapı numarası verisini çeksek veri boyutu düşer fakat hem İETT sunucuları tarafında hem de site tarafında bu sürdürülebilir bir durum değil maalesef.

AMA bir hatta aktif olarak seferde olan araçları başka bir api aracılığıyla gösterebiliriz.
Anladım hocam düşünürken de fazla gerçek dışı gelmişti ama bir şansımı deneyeyim dedim

Yeni güncellemeyle beraber sitemizin adı "Otobüs 34" olmuştur.
1000018813.jpg

Yeni adresimiz: otobus34.vercel.app

V1 Güncelleme Notları

Bu değişiklikle beraber sitemize yeni özellikler eklenmiştir.

• Filtreleme paneline yazılan araca otomatik zoom sağlandı.
  • Filtreleme paneli sıralaması değiştirildi.
  • Filtreleme panelinden otobüs listesine erişim sağlandı.
  • 1000018886.jpg

• Popup'da son verinin zamanı yazıyla belirtildi.
  • 1000018812.jpg

• Görev kısmında ise araçların servis numarası eklendi. Bu numara ÖHO araçlarında (-) işaretiyle başlar. ÖHO'da hattın kaçıncı aracı olduğunu belirtir. Örneğin servis no "-1" ise hattın 1. sıradaki aracı, "-3" ise 2. sıra, "-5" ise 3. sıra, "-7' ise 4. sıra diye artarak gider. Eski UAŞ araçlarında ise bu -501, -503, -505, -507, -509, -511 diye artarak devam eder.
  • 1000018808.jpg

Her ay güncellemeler yapmaya çalışacağım.

Yeni güncellemeyle beraber sitemizin adı "Otobüs 34" olmuştur.
Ekli dosyayı görüntüle 71496
Yeni adresimiz: otobus34.vercel.app

V1 Güncelleme Notları

Bu değişiklikle beraber sitemize yeni özellikler eklenmiştir.

• Filtreleme paneline yazılan araca otomatik zoom sağlandı.
  • Filtreleme paneli sıralaması değiştirildi.
  • Filtreleme panelinden otobüs listesine erişim sağlandı.
  • Ekli dosyayı görüntüle 71495

• Görev kısmında ise araçların servis numarası eklendi. Bu numara ÖHO araçlarında (-) işaretiyle başlar. ÖHO'da hattın kaçıncı aracı olduğunu belirtir. Örneğin servis no "-1" ise hattın 1. sıradaki aracı, "-3" ise 2. sıra, "-5" ise 3. sıra, "-7' ise 4. sıra diye artarak gider. Eski UAŞ araçlarında ise bu -501, -503, -505, -507, -509, -511 diye artarak devam eder.
  • Ekli dosyayı görüntüle 71498

Her ay güncellemeler yapmaya çalışacağım.
Ellerine sağlık çok iyi olmuş. Özellikle otomatik zoom olayını çok iyi düşünmüşsün. Eski halindeyken aracı bulmak zor olabiliyordu. Son erişim zamanına da kaç saat önce olduğunu eklemen akıllıca olmuş tekrardan ellerine sağlık.

Ekran görüntüsü 2025-06-28 231135.png

butonun altındaki bu çizgi görünmese daha iyi olabilir

Ellerine sağlık çok iyi olmuş. Özellikle otomatik zoom olayını çok iyi düşünmüşsün. Eski halindeyken aracı bulmak zor olabiliyordu. Son erişim zamanına da kaç saat önce olduğunu eklemen akıllıca olmuş tekrardan ellerine sağlık.

Ekli dosyayı görüntüle 71500

butonun altındaki bu çizgi görünmese daha iyi olabilir
Teşekkürler. Sonraki güncellemelerde düzeltilecektir. Ayrıca söylemeyi unuttum: Liste sayfasında artık o an filtrelenen tüm veriyi XLSX formatında indirebilirsiniz.

Bize de böyle bir uygulama lazım,Eshot uygulaması il sınırlarını da aşıyor biliyorsunuz @emreunel159 hocam
ESHOT API'sini inceledim. OtobusId verisi var, bu kapı kodu olarak mı geçiyor? Şu an 147 hattında 2211 nolu araç, 335 hattında 11189 nolu araç görünüyor. Hattaki otobüsler listesinde ise aynı nolu aracı 2-3 kez tekrar listelemiş.

Düzenleme: ESHOT'da anladığım kadarıyla kapı numaraları şu şekilde: (Otobüs üretim yılı - Numara). O zaman bu 2211 sayısı 22-011'i, 11189 ise 11-189'u, 9054 de 09-054'ü mü temsil ediyor?

Son düzenleme:
ESHOT API'sini inceledim. OtobusId verisi var, bu kapı kodu olarak mı geçiyor? Şu an 147 hattında 2211 nolu araç, 335 hattında 11189 nolu araç görünüyor. Hattaki otobüsler listesinde ise aynı nolu aracı 2-3 kez tekrar listelemiş.

Düzenleme: ESHOT'da anladığım kadarıyla kapı numaraları şu şekilde: (Otobüs üretim yılı - Numara). O zaman bu 2211 sayısı 22-011'i, 11189 ise 11-189'u, 9054 de 09-054'ü mü temsil ediyor?
Aynen öyle

• Beğen
Tepkiler: Beykozlu

Konu görüntüleyen kullanıcılar