Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Global UGRAD Programı | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Global UGRAD Programı

Emir

Moderatör
Moderatör
Global UGRAD Programı Nedir?

Global UGRAD Programı
, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından finanse edilen, yetenekli lisans öğrencilerine ABD’de bir dönem boyunca eğitim görme imkanı sunan, merit-temelli (liyakat esaslı) bir değişim programıdır.

Programın amacı:
  • Dünyanın farklı yerlerinden gelen öğrencilerin ABD’deki yükseköğretim kurumlarında eğitim almalarını sağlamak
  • Farklı kültürler arasında anlayış ve işbirliğini teşvik etmek
Programa kimler başvurabilir?
  • Vatandaşı oldukları ülkede lisans eğitimine devam eden öğrenciler (genellikle 1. veya 2. sınıf)
  • İngilizceyi iyi derecede konuşabilen öğrenciler (bazı durumlarda İngilizce dil eğitimi verilebilir)
  • Liderlik potansiyeli gösteren ve toplumsal sorumluluk sahibi öğrenciler
  • Daha önce ABD’de kapsamlı bir eğitim almamış öğrenciler
Başvuru süreci:
  • Başvuru tarihleri programa ve ülkeye göre değişiklik gösterir. Genellikle Kasım ayı civarlarında açılır ve Aralık ayı ortalarında kapanır.
  • Başvurular online olarak yapılır ve genellikle World Learning: ABD Dışişleri Bakanlığı adına programı yürüten kuruluş tarafından yönetilen merkezi bir başvuru sistemi kullanılır.
  • Başvuru sürecinde genellikle aşağıdaki belgeler gereklidir:
    • Akademik transkript
    • Niyet mektubu
    • Referans mektupları
    • İngilizce dil yeterlilik belgesi (TOEFL, IELTS vb.)
Programın detayları:
  • Global UGRAD Programı, ABD’deki çeşitli üniversitelerde bir dönemlik (genellikle bir sömestr) eğitim imkanı sunar.
  • Program kapsamında öğrencilere eğitim masrafları, konaklama, sağlık sigortası ve aylık harçlık sağlanır.
  • Program, sadece ders almakla sınırlı değildir. Öğrenciler ayrıca kültürel gezilere, profesyonel gelişim etkinliklerine ve gönüllülük faaliyetlerine de katılabilirler.
Daha fazla bilgi için:

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Wowturkey.Net Forum Sitesi, Türkiye’nin en büyük fotoğraf paylaşım sitesi olmasının yanı sıra bilgi paylaşım forum sitesidir. Kullanıcılara eşsiz bir deneyim sunmak amacıyla aralıksız olarak hizmet vermektedir. Amacımız, birçok insanın arayıp ulaşamadığı bilgilere ücretsiz olarak ulaşmasını sağlamaktır. Resim, ulaşım, genel forum ve şehir altyapı paylaşımlarının arandığı kaliteli forum sitesine hoş geldiniz.

Yasal Uyarı

• WowTurkey.net 5651 Sayılı kanun kapsamında BTK tarafından onaylı yer sağlayıcı'dır. Bu sebeple içerikleri kontrol etme ya da araştırma yükümlülüğü yoktur. Hukuka ve mevzuata aykırı olduğunu düşündüğünüz içeriği wowturkeynet@gmail.com adresinden bildirebilirsiniz. Kısa sürede dönüş yapmaya çalışacağız.

Yararlı Bağlantılar