Hatay Ulaşımından Haberler

Emirhan

Moderatör
Moderatör

7,5 Km Kale-Işıklı Yolu 35 Günde​

HBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Arsuz ile Samandağ ilçeleri arasındaki yolun Kale ile Işıklı mahallelerini birbirine bağlayan 7,5 kilometrelik kısmını 35 günde tamamlayarak ulaşıma açtı.

hbb-samandag-yolu-tamam-2


Arsuz ilçesi Kale–Işıklı Mahalleleri arasında bulunan ve büyük ölçüde bozulmuş yolda yol genişletme çalışmalarının ardından beton asfalt serimi gerçekleştirdi.

Ayrıca yağışlar sonrasında yol üzerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yol kenarlarında istinat duvarları yapılarak, su deşarjının sağlanması adına menfezler de yapıldı.

HBB ekipleri, trafik akışının daha güvenli olması adına yol çizgilerinin çekilmesi ve uyarı levhalarının yerleştirilmesi çalışmalarını da tamamlayarak yolu vatandaşların kullanımına sundu.

HBB yetkilileri yolun tamamlanarak ulaşıma açılmasıyla beraber iki turistik ilçenin trafik yükünün önemli ölçüde azaltıldığına vurgu yaparak, il genelinde yol bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

hbb-samandag-yolu-tamam-1


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yol Çalışmaları Tam Gaz​

Image-2024-08-26-at-11.31.49-1


Hatay Büyükşehir Belediyesi, ulaşım altyapısını iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Belen ilçesinin Atik Yaylası ile Sarımazı Mahallesi arasındaki yol genişletme çalışmaları tamamlanmış durumda. Bunun yanı sıra, Kırıkhan ilçesine bağlı Arkıtça Mahallesi ile Belen ilçesinin Kıcı Mahallesi arasındaki yolun sathi asfalt öncesi PMT (Plent Miks Temel) sıkıştırma işlemleri de başarıyla tamamlandı.

Belediye yetkilileri, bu çalışmalarla birlikte yol güvenliği ve konforunun artırılmasını hedeflediklerini belirtti. Yolların asfaltlama süreçlerinin de kısa sürede başlayacağı duyuruldu.

Image-2024-08-26-at-11.31.49


Kaynak: Antakya Gazetesi
 
Son düzenleme:
Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 15 ilçede ulaşım ağını modernize etme ve trafik sorunlarını çözme hedefiyle çeşitli yol projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. HBB tarafından yapılan açıklamada, bu projeler kapsamında Ulaştırma Bakanlığı’nın yürüttüğü Belen-Antakya Otoyolu tünel açma çalışmalarının Belen trafiğini olumsuz etkilememesi amacıyla alternatif yol yapımına hız verildiği bildirildi.
HBB Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’ün talimatları doğrultusunda, Belen ve çevresindeki trafik yoğunluğunu azaltmak ve bölgedeki ulaşımı rahatlatmak için alternatif yol çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Belen Geçidi’ni bypass ederek Atik-Sarımazı ve Gedik bölgelerinden Belen trafiğine girmeden İskenderun’a ulaşmayı sağlayacak olan 6,5 kilometrelik “Belen Atik ve İskenderun Suçıkağı” yolundaki genişletme ve beton asfalt çalışmaları tamamlanmak üzere.
HBB yetkilileri, 1700 metresi asfaltlanan 6500 metrelik alternatif yolun kalan kısımlarında asfalt öncesi PMT serimi ve zemin iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını, beton asfalt serim çalışmalarının da hızla devam ettiğini belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp-Image-2024-08-29-at-09.13.10-540x304.jpeg
    WhatsApp-Image-2024-08-29-at-09.13.10-540x304.jpeg
    56.4 KB · Görüntüleme: 0

İki Mahalleye İlk Kez Dolmuş Seferleri Başladı​

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), il genelindeki toplu taşıma sorunlarını çözmeye devam ediyor. HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Başkan Mehmet Öntürk’ün talimatları doğrultusunda, 6 Şubat depreminin öncesinde ve sonrasında toplu taşıma sıkıntısı yaşayan 7 mahallede dolmuş seferleri düzenledi.

whatsapp-image-2024-09-03-at-161847


Beş Mahalleye Yeni Dolmuş Seferleri Başladı

Bugüne kadar toplu taşıma hizmeti almayan 2 mahalleye, asrın felaketinden sonra dolmuş esnafının çalışamaz duruma geldiği 5 mahalleye ise yeniden toplu taşıma seferleri düzenlenmeye başlandı.

Antakya ilçesinde Aydınlıkevler, Günyazı, Üçgedik ve Alazı; Arsuz’da Nergizlik ve Kışla Mahallelerinin yanı sıra Samandağ’da Büyükoba Mahallesi’nde toplu taşıma sorunları ortadan kaldırıldı.

Mahalle muhtarları ve vatandaşlar, HBB Başkanı Mehmet Öntürk ve ekibine mağduriyetlerinin giderilmesinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Muhtar Kaya: 40 Yıllık Sorun Çözüldü

Kışla Mahallesi Muhtarı Adem Kaya, 40 yıldır devam eden toplu taşıma sorununun çözüldüğünü belirtti. Günyazı Mahalle Muhtarı İzzettin Avcı ve Alazı Mahallesi Muhtarı Tevfik Demirbilek, 6 Şubat sonrası bozulan dolmuş sisteminin Büyükşehir tarafından yeniden düzenlendiğini ifade etti.

Ayrıca Büyükoba Mahalle Muhtarı Yüksel Kardeş, sadece şehir merkezlerinde gördükleri araçların artık kendi bölgelerinde de hizmet vermeye başladığını kaydetti.

HBB yetkilileri, 15 ilçede günlük yaşamı kolaylaştırmak ve deprem sonrası yaşanan ulaşım sıkıntılarını gidermek amacıyla çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: İskenderun Org
 

İskenderun-Topboğazı Otoyolu nefes alıyor​

WhatsApp-Image-2024-09-22-at-11.12.52


İskenderun-Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı Yolu ile İskenderun-Belen-Topboğazı Devlet Yolu (Belen Geçidi) çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, projenin detaylarını yerinde inceleyerek gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Toplam 19,2 kilometre uzunluğunda olacak olan otoyol, İskenderun ile Antakya arasındaki mevcut karayolu trafiğini rahatlatmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde, Belen ve Amanos Dağları kesimlerinde çift tüp tüneller inşa edilecek. Ayrıca, Topboğazı-Antakya Devlet Yolu’nun 24,5 kilometrelik bölümü, 6 şeritli bitümlü sıcak karışım kaplamalı devlet yoluna dönüştürülecek.

Projenin tamamlanması için 21 milyar TL bütçe ayrıldı. Bunun yanı sıra, Hatay’da deprem konutları ve yeni yerleşim alanlarının ulaşımını sağlayacak toplam 76 kilometrelik bağlantı yolları da yapım sürecinde olacak.

Kaynak: Antakya Gazetesi
 
🚧 Önemli Duyuru 🚧

Dörtyol Hasan İkiz Caddesi, 30 Eylül 2024 tarihinden itibaren tek yön olarak düzenlenecektir.

Trafikte karışıklık yaşamamak adına dikkatli olmanızı rica ederiz.

⏰ 10.00 itibarıyla başlayacak bu değişiklik, şehrimizdeki trafik akışını iyileştirmek adına hayata geçiriliyor.

20240928_182952.jpg


Kaynak: Hatay Büyükşehir Belediyesi / X
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar